Iritantan problem sa procesorom.

poruka: 7
|
čitano: 1.424
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran

Ev vako imam problem sa 1090T,naime temperature su extra u idlle-u 31-32C sa stock coolerom,proc je light OCan na 3.4GHz ali u idlleu je ventilator jako jako bučan što prije bio nije i prije je bio na 3.4GHz ali nije bio vent toliko bučan. Zna iko rješenje ? 

HVALA UNAPRIJED !

Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
Re: Iritantan problem sa procesorom.

Prasina?Stock vent?

- {CRO}IvanoiLe http://bfbc2.statsverse.com/stats/pc/%7BCRO%7D%20IvanoiLe/
14 godina
protjeran

Poigraj se sa postavkama u BIOS-u, ja mislim da imas manual fan control, namjesti na razinu na kojoj nije bucan, a da hladi dobro, pa pogledaj temperature, ako su OK onda ostavi tako, ako nisu onda je to nazalost do hladnjaka, jer box hladnjaci imaju male ventove, pa to moraju nadoknaditi sa velikom brzinom, sa nuspojavom buke.

Eee...kuda ovaj svijet ide...di su vremena kad je sex bio siguran, a utrke opasne?
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina

nije to samo vezano sa povečanjem takta proca,

opće poznata stvar da ti ventovi "proprde" nakon kratkog vremena ,i ako ti čiščenje (i prčkanje po biosu) ne pomogne,odma znaš u čem je problem,low kvaliteta ventova!

moj savjet ,cca 200kn i kakav polovan cooler...ili novi narafski :)

nego ,druga stvar

jesi siguran u temperature ,malo mi je čudno sa stock ventom u "škart" kućištu da imaš 31-32c

skoro toliko je meni sa mugenom2(2x120mm) u HAFu ,cca 33 do 35c (default,bez oc-a ,nema potrebe :) ...još)

napokon dočekao DNF!
Poruka je uređivana zadnji put ned 15.5.2011 14:37 (vrx).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
vrx kaže...

nije to samo vezano sa povečanjem takta proca,

opće poznata stvar da ti ventovi "proprde" nakon kratkog vremena ,i ako ti čiščenje (i prčkanje po biosu) ne pomogne,odma znaš u čem je problem,low kvaliteta ventova!

moj savjet ,cca 200kn i kakav polovan cooler...ili novi narafski :)

nego ,druga stvar

jesi siguran u temperature ,malo mi je čudno sa stock ventom u "škart" kućištu da imaš 31-32c

skoro toliko je meni sa mugenom2(2x120mm) u HAFu ,cca 33 do 35c (default,bez oc-a ,nema potrebe :) ...još)

Kod mene su temp konstantno 31C u idlleu. A u loadu 61C max

15 godina

pitam ,jer (većina) ljudi obično znaju pročitati temp jezgri (a ne temp. CPU) ,koje nisu točne ,nego je zapravo cca 10c više.

phenomi imaju samo jedan senzor ,a ne za svaku jezgru posebno.

svejedno, nabavi novi cooler ,em bu bio tiši=podnio i više clockove ,em bolje drži temp ,em niže temperature naravno...

stock cooler zaboravi...

meni je proc /default

@idle cca 35

@load max 45

napokon dočekao DNF!
Poruka je uređivana zadnji put ned 15.5.2011 17:13 (vrx).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
bučan se može različito definirat...

prvo stock cooler od phenoma nije ogroman (ne hladnjak nego ventilator) promjerom nije velik, pa ga ja zovem zujalica i treba okretaja a onda je i glasan..

moje iskustvo je da je na nižim okretajima dost tih i nisam imao primjedbi...međutim kad propuca onda zuji kak god okreneš...bez obzira na okretaje...
samo krupno, ništa sitniš
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice