- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
dobro daj rezite te tekstove koji vam je k
Nemaju svi kilometara pisanja po forumu.Ne znam rezat,osim nakoso suhomesnate proizvode
Ti si ga baš odlučio klokati jel
Koje su ti temperature na procu?Pitam posto imamo isti.Meni danas u far cry 4 zakucao na 70,a hladi ga arctic i30
Houston,we have a problem.
Izgleda mi krepaje USB i zato ga Q-Flash ne prepoznaje,pokusati cu sutra ili prekosutra neki usb 2.0 rijesiti pa cemo vidjeti,a taman se ponadao danas saznati ishod.
dobro daj rezite te tekstove koji vam je klinac
Nemaju svi kilometara pisanja po forumu.Ne znam rezat,osim nakoso suhomesnate proizvode
Rezem.Naucih se
dobro daj rezite te tekstove koji vam je klinac
Rezem.Naucih se
ostali su ti "pod četrspet" imena citiranih
možeš i njih brisati u citatu, samo ostaviš u brisanju ime zadnjeg kojeg citiraš i njegovu izjavu
Nek ljudi citiraju, konačno je postalo interesantno i ovdje u temi, tamo kod vas u i7 klubu se raspravlja o pravim stvarima, sad je malo i kod nas zagrijalo
Koje su ti temperature na procu?Pitam posto imamo isti.Meni danas u far cry 4 zakucao na 70,a hladi ga arctic i30
Tmp su mi: u idleu oko 35 'C a ode i do 40 'C po nekad tmp 3. ili 4. jezgre.
U primeu na postavu "maksimalno zagrijavanje" oko 67 ' a 3. I 4. jezgra znaju otic do 72 'C (ovo je nakon 10 sati torture testa)
U igrama (najvise igram za cpu jako zahtjevni Battlefiled 4) je oko 65 'C a ode po nekad i do 70 'C koja jezgra.
Zamjetio sam da su uvijek 3. i 4. jezgra toplije od 1. i 2. razlika je cca 5 - 7 'C,
Neznam jel to inače tako i kod drugih ?
Inace ovaj cooler koji ti imas je tu negdje sa mojim, mozda je moj za koji stupanj hladniji.
Proc je na 4.2Ghz, kolike su ti tmp u Primeu ?
Nek ljudi citiraju, konačno je postalo interesantno i ovdje u temi, tamo kod vas u i7 klubu se raspravlja o pravim stvarima, sad je malo i kod nas zagrijalo
Tmp su mi: u idleu oko 35 'C a ode i do 40 'C po nekad tmp 3. ili 4. jezgre.
U primeu na postavu "maksimalno zagrijavanje" oko 67 ' a 3. I 4. jezgra znaju otic do 72 'C (ovo je nakon 10 sati torture testa)
U igrama (najvise igram za cpu jako zahtjevni Battlefiled 4) je oko 65 'C a ode po nekad i do 70 'C koja jezgra.
Zamjetio sam da su uvijek 3. i 4. jezgra toplije od 1. i 2. razlika je cca 5 - 7 'C,
Neznam jel to inače tako i kod drugih ?
Inace ovaj cooler koji ti imas je tu negdje sa mojim, mozda je moj za koji stupanj hladniji.
Kod mene je ista situacija,osim da se 1 i 2ga jezgra vise zagrijavaju.Prime nisam dugo odvrtio.Moraću prvo pastu promjenit.Dobro grije ivy
Zaboravih napisat da je kod mene trenutno na stocku s tolikim temp.Mora da je do paste
pozz, vidim da se tu spominje bclk, eh, pa eto opet i mene, nema mi vrag mira, znam ak dicem bclk oc-am sve od usb pa do sata konektora, al dal postoji nacin u biosu to sprijeci, vidim da tam imahrpa mogucnosti dodavanje voltace oduzimanje itd.
radi se od pc-u pod mojim podpisom, na ploci je zadnji beta bios.
al sad sam se sjetio taj pc sam nabio za vrijem win 7 i didabajt je imao onu applikaciju easyTune 6 koja ne radi sadpod w10 i sjecam se kad bi stisnuo na extreme aplikacija bi sama digla bclk na 103, e da i promjenio sam u biosu pod posravkom
advence memory settings
-performance enhance
- u extreme
znači prije je bilo na turbo, sa sam sad stavio na extreme i tak radi več 4-5 dan bez grešaka stalno upaljen pc, radio benčeve nema rušenja, sad mene zanima još i to kaj to znači performance enhance?
Zaboravih napisat da je kod mene trenutno na stocku s tolikim temp.Mora da je do paste
Moguće, ja sam nedavno uzeo 212 EVO i promjenio pastu, doduše stavio sam pastu koja je bila uz cooler a ta pasta i nije baš nešto no čini se da dobro odrađuje posao, za slijedeću zamjenu ću uzeti MX4.
Kod ivy-a je izgleda loša pasta ispod IHS-a tako da i to može utjecati.
Jesi probao klokati, ja sam na 4.2Ghz dobio iznenađujućih 1810 na CPU-z benchmarku.
Moguće, ja sam nedavno uzeo 212 EVO i promjenio pastu, doduše stavio sam pastu koja je bila uz cooler a ta pasta i nije baš nešto no čini se da dobro odrađuje posao, za slijedeću zamjenu ću uzeti MX4.
Kod ivy-a je izgleda loša pasta ispod IHS-a tako da i to može utjecati.
Jesi probao klokati, ja sam na 4.2Ghz dobio iznenađujućih 1810 na CPU-z benchmarku.
Ćekam jos mjesec dana kad istekne gara pa se mozda usudim promjenit pastu ispod IHS-a.Da,ide bez problema na 4.2ghz,a ako povisim blck radi bencha ode na 4.4ghz.Imam jos u zalihi mx-2 pastu pa danas promjenim.
Stalno se povlaci tema da non k procevi idu samo 400mhz gore.1 i 2ga jezgra idu jos tih 400mhz ali 3 je vec povisena na 500mhz a 4ta za 600mhz.Ne racunaju da u turbo boostu ne rade sve jezgre na max.
Dok sam imao i5 3350p,stock cooler ga je drzao čak i na 3.5ghz ispod 65 c.Sa i5 3570 je druga priča.Bez aftermarket coolera nema gaminga
Do koliko se smije dizati BLCK iznad 100 MHz ?
Radi bencha potegnes na 104mhz.Na duge staze 101mhz
baš se ne buš smiril dok ne skuriš nekak , mani se ćorava posla, riskiraš samo neki kvar a i realno tih +400 mhz i nije nešto što puno mjenja stvar....

Pusti coeka... neka eksperimentira malo dok ne skuri pci-e sabirnicu ili nesto drugo...
Ima telefon valjda, javit ce se vec s njega.
baš se ne buš smiril dok ne skuriš nekak , mani se ćorava posla, riskiraš samo neki kvar a i realno tih +400 mhz i nije nešto što puno mjenja stvar....
Apsolutno se slažem sa kolegom Checola. Imaš dobar Pc zašto te uopće toliko kopka tih 400 mhz-a ? Razumijem želju za clockanjem ali ako si htio clockati trebao si kupiti neki K model i vozi.
Dok sam imao i5 3350p,stock cooler ga je drzao čak i na 3.5ghz ispod 65 c.Sa i5 3570 je druga priča.Bez aftermarket coolera nema gaminga
Može i5 3570 na stocku uredno radit sa stock coolerom.
BLCK se bez ikakvog rizika može poditati samo na Skylake procesorima.
Radi bencha potegnes na 104mhz.Na duge staze 101mhz
Nema smisla dizati BLCK za 1mhz.
Može i5 3570 na stocku uredno radit sa stock coolerom.
Onda na mom ispod IHS-a nema paste.Sa stock coolerom je isao i na 85c
Apsolutno se slažem sa kolegom Checola. Imaš dobar Pc zašto te uopće toliko kopka tih 400 mhz-a ? Razumijem želju za clockanjem ali ako si htio clockati trebao si kupiti neki K model i vozi.
Ako igra npr. crysis 3 tih dodatnih 400mhz ce sigurno osjetit.Naravno i grafa mora odgovarat zahtjevima igre
Ako igra npr. crysis 3 tih dodatnih 400mhz ce sigurno osjetit.Naravno i grafa mora odgovarat zahtjevima igre
da osjetna je razlika između 41,6 i 43,7 FPS-a
edit puno sam i rekao vidi razliku sa gtx 680 između 3570k stock i oc 0,4 FPS-a (+1,1 GHz)
da osjetna je razlika između 41,6 i 43,7 FPS-a
edit puno sam i rekao vidi razliku sa gtx 680 između 3570k stock i oc 0,4 FPS-a (+1,1 GHz)
Meni je sa gtx 970 na ultra postavkama konstantan frame drop.Sa 60 fps padne na 35 ako proc zakuca na 99%.Na 4.2 ghz radi fluidnije
evo da maknemo gpu kao mogući BN, test na rezi 1024x768, dolazimo na +6,6 average FPS-a, tako da tebi svaka čast ako primjetiš ta 2 fpsa sa tih 400 mhz više, uglavnom da se vratim na OT, nije vrijedno rizika sjebavanja ploče ili nečeg drugog, ubijanja biosa i sl....
A sto kenjas.Daj mi razlog zasto gtx 970 na 1080p ima toliki frame drop ako ju proc ne koci.Naravno da primjetim razliku od 30 i 35 fps.Ispravak,postavke su na very high.Sto se tice maticne,slazemo se,ne isplati se riskirat.Bolje da ju proda i uzme neku sa z77 chipsetom ako zeli dodatnih 400mhz
Malo sam izvan toka, da li spustaju frekvenciju automatizmom ako se nista zahtjevno ne vrti? Dal to ovisi vise do maticne?
Kontaktirao sam tipa na jednom forumu sto "dila" gigabyte bios-ove,valjda je neki tester od Gigabyte i dao mi je BIOS koji mogu flashati bez problema,UEFI pa cemo vidjeti cim se dokopam USB sticka.
A ne znaci mi puno,ali dok ne nabavim K procesor uzeo sam zato Z68 plocu i dao 350 kn i na kraju nista,imam iste opcije kao H61 chipset koji je jad jada.
Procesor je dobar,ali fino mi bottlenecka u GTA 5,Crysis 3 i AC Unity,graficka visi u 70-75 % GPU usage.
evo ovdje se fino vidi
prije je to do igre i optimizacije nego BN, pa nije 280 baš tako moćna....
Kontaktirao sam tipa na jednom forumu sto "dila" gigabyte bios-ove,valjda je neki tester od Gigabyte i dao mi je BIOS koji mogu flashati bez problema,UEFI pa cemo vidjeti cim se dokopam USB sticka.
Znaci povukao si veze Ajde pa javi kako je proslo