Intel i5 Club zaključana tema

poruka: 3.606
|
čitano: 615.684
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel Club (opća tema o procesorima)
16 godina
Intel i5 Club

Glavas_ZG  Da,nema popustanja haha :D 

centis Budem,ako ne javim onda znas da je nesto krivo poslo haha

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Re: Intel i5 Club
Stjepanj kaže...

dobro daj rezite te tekstove koji vam je k

Nemaju svi kilometara pisanja po forumu.Ne znam rezat,osim nakoso suhomesnate proizvode

11 godina
neaktivan
Glavas_ZG kaže...

Ti si ga baš odlučio klokati jel

Koje su ti temperature na procu?Pitam posto imamo isti.Meni danas u far cry 4 zakucao na 70,a hladi ga arctic i30

16 godina
Intel i5 Club

Houston,we have a problem.

Izgleda mi krepaje USB i zato ga Q-Flash ne prepoznaje,pokusati cu sutra ili prekosutra neki usb 2.0 rijesiti pa cemo vidjeti,a taman se ponadao danas saznati ishod.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
centis kaže...
Stjepanj kaže...

dobro daj rezite te tekstove koji vam je klinac

Nemaju svi kilometara pisanja po forumu.Ne znam rezat,osim nakoso suhomesnate proizvode

Rezem.Naucih se

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.2.2016 22:05 (centis).
12 godina
centis kaže...
centis kaže...
Stjepanj kaže...

dobro daj rezite te tekstove koji vam je klinac

Rezem.Naucih se

ostali su ti "pod četrspet" imena citiranih

možeš i njih brisati u citatu, samo ostaviš u brisanju ime zadnjeg kojeg citiraš i njegovu izjavu

Poruka je uređivana zadnji put čet 11.2.2016 8:21 (picajzla0707).
10 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...

Nek ljudi citiraju, konačno je postalo interesantno i ovdje u temi, tamo kod vas u i7 klubu se raspravlja o pravim stvarima, sad je malo i kod nas zagrijalo 

centis kaže...

Koje su ti temperature na procu?Pitam posto imamo isti.Meni danas u far cry 4 zakucao na 70,a hladi ga arctic i30

Tmp su mi: u idleu oko 35 'C a ode i do 40 'C po nekad tmp 3. ili 4. jezgre.

U primeu na postavu "maksimalno zagrijavanje" oko 67 ' a 3. I 4. jezgra znaju otic do 72 'C (ovo je nakon 10 sati torture testa)

U igrama (najvise igram za cpu jako zahtjevni Battlefiled 4) je oko 65 'C a ode po nekad i do 70 'C koja jezgra.

Zamjetio sam da su uvijek 3. i 4. jezgra toplije od 1. i 2. razlika je cca 5 - 7 'C,

Neznam jel to inače tako i kod drugih ?

Inace ovaj cooler koji ti imas je tu negdje sa mojim, mozda je moj za koji stupanj hladniji.

Proc je na 4.2Ghz, kolike su ti tmp u Primeu ?

Battlelog: Glavas_ZG
Poruka je uređivana zadnji put čet 11.2.2016 9:31 (Glavas_ZG).
11 godina
neaktivan
Glavas_ZG kaže...
Stjepanj kaže...

Nek ljudi citiraju, konačno je postalo interesantno i ovdje u temi, tamo kod vas u i7 klubu se raspravlja o pravim stvarima, sad je malo i kod nas zagrijalo 

centis kaže...

Tmp su mi: u idleu oko 35 'C a ode i do 40 'C po nekad tmp 3. ili 4. jezgre.

U primeu na postavu "maksimalno zagrijavanje" oko 67 ' a 3. I 4. jezgra znaju otic do 72 'C (ovo je nakon 10 sati torture testa)

U igrama (najvise igram za cpu jako zahtjevni Battlefiled 4) je oko 65 'C a ode po nekad i do 70 'C koja jezgra.

Zamjetio sam da su uvijek 3. i 4. jezgra toplije od 1. i 2. razlika je cca 5 - 7 'C,

Neznam jel to inače tako i kod drugih ?

Inace ovaj cooler koji ti imas je tu negdje sa mojim, mozda je moj za koji stupanj hladniji.

Kod mene je ista situacija,osim da se 1 i 2ga jezgra vise zagrijavaju.Prime nisam dugo odvrtio.Moraću prvo pastu promjenit.Dobro grije ivy

11 godina
neaktivan

Zaboravih napisat da je kod mene trenutno na stocku s tolikim temp.Mora da je do paste

17 godina
Intel i5 Club

pozz, vidim da se tu spominje bclk, eh, pa eto opet i mene, nema mi vrag mira, znam ak dicem bclk oc-am sve od usb pa do sata konektora, al dal postoji nacin u biosu to sprijeci, vidim da tam imahrpa mogucnosti dodavanje voltace oduzimanje itd.

radi se od pc-u pod mojim podpisom, na ploci je zadnji beta bios.

al sad sam se sjetio taj pc sam nabio za vrijem win 7 i didabajt je imao onu applikaciju easyTune 6 koja ne radi sadpod w10 i sjecam se kad bi stisnuo na extreme aplikacija bi sama digla bclk na 103, e da i promjenio sam u biosu pod posravkom

advence memory settings

-performance enhance

- u extreme

znači prije je bilo na turbo, sa sam sad stavio na extreme i tak radi več 4-5 dan bez grešaka stalno upaljen pc, radio benčeve nema rušenja, sad mene zanima još i to kaj to znači performance enhance?

Imate svi novije ploče (naravno iz Zagreba ste, pa imate novaca), pa imate problema sa sleep modom. Moja pločica iz 2007 i sleep mode rade ko vurica. Pa vi kupujte AsRock... By BlackMoon
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
odjavljen
centis kaže...

Zaboravih napisat da je kod mene trenutno na stocku s tolikim temp.Mora da je do paste

Moguće, ja sam nedavno uzeo 212 EVO i promjenio pastu, doduše stavio sam pastu koja je bila uz cooler a ta pasta i nije baš nešto no čini se da dobro odrađuje posao, za slijedeću zamjenu ću uzeti MX4.

Kod ivy-a je izgleda loša pasta ispod IHS-a tako da i to može utjecati.

Jesi probao klokati, ja sam na 4.2Ghz dobio iznenađujućih 1810 na CPU-z benchmarku.

11 godina
Uh taj i5 3470 je hladan ko špricer. Moj cpu sa stock coolerom na stock brzini nikad nije prelazio 65c, i pod najvećim opterećenjima(bf3, bf4, fallout4, far cry 4, prime 95...).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Glavas_ZG kaže...
centis kaže...

Moguće, ja sam nedavno uzeo 212 EVO i promjenio pastu, doduše stavio sam pastu koja je bila uz cooler a ta pasta i nije baš nešto no čini se da dobro odrađuje posao, za slijedeću zamjenu ću uzeti MX4.

Kod ivy-a je izgleda loša pasta ispod IHS-a tako da i to može utjecati.

Jesi probao klokati, ja sam na 4.2Ghz dobio iznenađujućih 1810 na CPU-z benchmarku.

Ćekam jos mjesec dana kad istekne gara pa se mozda usudim promjenit pastu ispod IHS-a.Da,ide bez problema na 4.2ghz,a ako povisim blck radi bencha ode na 4.4ghz.Imam jos u zalihi mx-2 pastu pa danas promjenim.
Stalno se povlaci tema da non k procevi idu samo 400mhz gore.1 i 2ga jezgra idu jos tih 400mhz ali 3 je vec povisena na 500mhz a 4ta za 600mhz.Ne racunaju da u turbo boostu ne rade sve jezgre na max.

11 godina
neaktivan
Chico12 kaže...
Uh taj i5 3470 je hladan ko špricer. Moj cpu sa stock coolerom na stock brzini nikad nije prelazio 65c, i pod najvećim opterećenjima(bf3, bf4, fallout4, far cry 4, prime 95...).

Dok sam imao i5 3350p,stock cooler ga je drzao čak i na 3.5ghz ispod 65 c.Sa i5 3570 je druga priča.Bez aftermarket coolera nema gaminga

16 godina
Intel i5 Club

Do koliko se smije dizati BLCK iznad 100 MHz ? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
doky01akablava kaže...

Radi bencha potegnes na 104mhz.Na duge staze 101mhz

13 godina
doky01akablava kaže...

baš se ne buš smiril dok ne skuriš nekak , mani se ćorava posla, riskiraš samo neki kvar a i realno tih +400 mhz i nije nešto što puno mjenja stvar....

Poruka je uređivana zadnji put čet 11.2.2016 11:44 (Checola).
17 godina
Checola kaže...
baš se ne buš smiril dok ne skuriš nekak

Pusti coeka... neka eksperimentira malo dok ne skuri pci-e sabirnicu ili nesto drugo...

Ima telefon valjda, javit ce se vec s njega.

14 godina
Checola kaže...
doky01akablava kaže...

baš se ne buš smiril dok ne skuriš nekak , mani se ćorava posla, riskiraš samo neki kvar a i realno tih +400 mhz i nije nešto što puno mjenja stvar....

Apsolutno se slažem sa kolegom Checola. Imaš dobar Pc zašto te uopće toliko kopka tih 400 mhz-a ? Razumijem želju za clockanjem ali ako si htio clockati trebao si kupiti neki K model i vozi.

Unlock the Power Within
Poruka je uređivana zadnji put čet 11.2.2016 11:56 (Puls3).
10 godina
odjavljen
centis kaže...

Dok sam imao i5 3350p,stock cooler ga je drzao čak i na 3.5ghz ispod 65 c.Sa i5 3570 je druga priča.Bez aftermarket coolera nema gaminga

Može i5 3570 na stocku uredno radit sa stock coolerom.

doky01akablava kaže...

BLCK se bez ikakvog rizika može poditati samo na Skylake procesorima.

centis kaže...
doky01akablava kaže...

Radi bencha potegnes na 104mhz.Na duge staze 101mhz

Nema smisla dizati BLCK za 1mhz.

11 godina
neaktivan
Glavas_ZG kaže...
centis kaže...

Može i5 3570 na stocku uredno radit sa stock coolerom.

Onda na mom ispod IHS-a nema paste.Sa stock coolerom je isao i na 85c

11 godina
neaktivan
Puls3 kaže...
Checola kaže...
doky01akablava kaže...

Apsolutno se slažem sa kolegom Checola. Imaš dobar Pc zašto te uopće toliko kopka tih 400 mhz-a ? Razumijem želju za clockanjem ali ako si htio clockati trebao si kupiti neki K model i vozi.

Ako igra npr. crysis 3 tih dodatnih 400mhz ce sigurno osjetit.Naravno i grafa mora odgovarat zahtjevima igre

13 godina
centis kaže...

Ako igra npr. crysis 3 tih dodatnih 400mhz ce sigurno osjetit.Naravno i grafa mora odgovarat zahtjevima igre

da osjetna je razlika između 41,6 i 43,7 FPS-a

edit puno sam i rekao vidi razliku sa gtx 680 između 3570k stock i oc 0,4 FPS-a (+1,1 GHz)

Poruka je uređivana zadnji put čet 11.2.2016 12:17 (Checola).
11 godina
neaktivan
Checola kaže...
centis kaže...

da osjetna je razlika između 41,6 i 43,7 FPS-a

edit puno sam i rekao vidi razliku sa gtx 680 između 3570k stock i oc 0,4 FPS-a (+1,1 GHz)

Meni je sa gtx 970 na ultra postavkama konstantan frame drop.Sa 60 fps padne na 35 ako proc zakuca na 99%.Na 4.2 ghz radi fluidnije

13 godina
Intel i5 Club

evo da maknemo gpu kao mogući BN, test na rezi 1024x768, dolazimo na +6,6 average FPS-a, tako da tebi svaka čast ako primjetiš ta 2 fpsa sa tih 400 mhz više, uglavnom da se vratim na OT, nije vrijedno rizika sjebavanja ploče ili nečeg drugog, ubijanja biosa i sl....

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Checola kaže...

evo da maknemo gpu kao mogući BN, test na rezi 1024x768, dolazimo na +6,6 average FPS-a, tako da tebi svaka čast ako primjetiš ta 2 fpsa sa tih 400 mhz više, uglavnom da se vratim na OT, nije vrijedno rizika sjebavanja ploče ili nečeg drugog, ubijanja biosa i sl....

A sto kenjas.Daj mi razlog zasto gtx 970 na 1080p ima toliki frame drop ako ju proc ne koci.Naravno da primjetim razliku od 30 i 35 fps.Ispravak,postavke su na very high.Sto se tice maticne,slazemo se,ne isplati se riskirat.Bolje da ju proda i uzme neku sa z77 chipsetom ako zeli dodatnih 400mhz

14 godina
neaktivan
Jedno pitanje vlasnicima i5 (haswell/broadwell)..
Malo sam izvan toka, da li spustaju frekvenciju automatizmom ako se nista zahtjevno ne vrti? Dal to ovisi vise do maticne?
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Intel i5 Club

Kontaktirao sam tipa na jednom forumu sto "dila" gigabyte bios-ove,valjda je neki tester od Gigabyte i dao mi je BIOS koji mogu flashati bez problema,UEFI pa cemo vidjeti cim se dokopam USB sticka.

A ne znaci mi puno,ali dok ne nabavim K procesor uzeo sam zato Z68 plocu i dao 350 kn i na kraju nista,imam iste opcije kao H61 chipset koji je jad jada.

Procesor je dobar,ali fino mi bottlenecka u GTA 5,Crysis 3 i AC Unity,graficka visi u 70-75 % GPU usage.

evo ovdje se fino vidi 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Intel i5 Club

prije je to do igre i optimizacije nego BN, pa nije 280 baš tako moćna....

Poruka je uređivana zadnji put čet 11.2.2016 13:23 (Checola).
Moj PC  
1 1 hvala 0
11 godina
neaktivan
doky01akablava kaže...

Kontaktirao sam tipa na jednom forumu sto "dila" gigabyte bios-ove,valjda je neki tester od Gigabyte i dao mi je BIOS koji mogu flashati bez problema,UEFI pa cemo vidjeti cim se dokopam USB sticka.

Znaci povukao si veze  Ajde pa javi kako je proslo

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel Club (opća tema o procesorima)
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice