Intel i5 Club zaključana tema

poruka: 3.606
|
čitano: 616.220
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel Club (opća tema o procesorima)
11 godina
neaktivan
Re: Intel i5 Club
Stjepanj kaže...

C3 je i dan danas top3 najzahtjevnijih igara! gpu i cpu usage variraju od levela do levela, i5 sandy se jedva bori u toj igri posto igra masno koristi 8 jezgri, osobno nisam probao no jedan forumas je rekao da mu je cak koristilo njih 12!

Jbte,a ja se čudio sto mi štuca na very high.Reko nije valjda da je grafa u defektu 

11 godina
neaktivan
doky01akablava kaže...
Stjepanj kaže...

C3 je i dan danas top3 najzahtjevnijih igara! gpu i cpu usage variraju od levela do levela, i5 sandy se jedva bori u toj igri posto igra masno koristi 8 jezgri, osobno nisam probao no jedan forumas je rekao da mu je cak koristilo njih 12!

Najgore je onaj prvi level Welcome to the Jungle,stvarno mi nije jasno sto toliko kolje procesor na tom levelu,mnostvo vegetacije,nema toliko puno NPC-eva niti umjetne inteligencije,a ni nekih interakcija da kolje procesor,prije da bi GPU zaklalo,kao da su namjerno tu stavili jos jedan prime 95 haha

A kako bi ljudi uzimali nove procesore da se crytek nije urotio s amd-om i intelom 

17 godina
odjavljen
Intel i5 Club

Crysis 3 je praktički nebitan za gaming. Iako sam se ljutio kada su ljudi nazivali prvi Crysis bencmarkom jer je riječ o stvrano odličnoj igri, za trojku koju odigraš jednom i zaboraviš može se slobodno napisati da je malo bolji bencmark...ali i kao takav je nebitan jer taj engine nije masovno prihvaćen niti su na njemu rađeni neki popularniji naslovi...ostaje nada u Star Citizen.

Tak da ono, skroz nebitno kak neki level radi u toj igri na današnjem hardveru, iako  se moj FX sasvim fino nosio sa tim čmarkom 

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.2.2016 18:14 (XXX).
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
XXX kaže...

Crysis 3 je praktički nebitan za gaming. Iako sam se ljutio kada su ljudi nazivali prvi Crysis bencmarkom jer je riječ o stvrano odličnoj igri, za trojku koju odigraš jednom i zaboraviš može se slobodno napisati da je malo bolji bencmark...ali i kao takav je nebitan jer taj engine nije masovno prihvaćen niti su na njemu rađeni neki popularniji naslovi...ostaje nada u Star Citizen.

Tak da ono, skroz nebitno kak neki level radi u toj igri na današnjem hardveru, iako  se moj FX sasvim fino nosio sa tim čmarkom 

I kao benchmark me nije dovoljno zadivila ta igra.Teksture i obrada lica su sigurno number one ali vegetacija,voda,okoliš su mi najbolje odradjeni u far cry 3 i 4 na ultra postavkama

14 godina
Intel i5 Club

Meni i dan danas franšiza izgleda jako dobro a velik sam fan Crysis-a tako da ne mogu biti baš objektivan. Žao mi je što je Crytek na rubu propasti ali ovo je već debeli offtopic.

Unlock the Power Within
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
centis kaže...

I kao benchmark me nije dovoljno zadivila ta igra.Teksture i obrada lica su sigurno number one ali vegetacija,voda,okoliš su mi najbolje odradjeni u far cry 3 i 4 na ultra postavkama

vegetacija u fc3 i 4 zajedno nisu do koljena ovom cudu kojem se svaka travka idividualno pomice...vrh!

Imam sve tri igre na kompu i igram ih svako malo to je nebo i zemlja...

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
11 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
centis kaže...

vegetacija u fc3 i 4 zajedno nisu do koljena ovom cudu kojem se svaka travka idividualno pomice...vrh!

Imam sve tri igre na kompu i igram ih svako malo to je nebo i zemlja...

Ma gdje nadje taj korov od trave  Nečemo o ukusima.Svako ima svoje mišljenje 

10 godina
odjavljen
Intel i5 Club

Crysis 3 u ovom djelu sa travom stvarno je možda i najzahtjevniji dio za CPU u gamnigu općenito, ali je igra toliko dosadna da je i sam dolazak do tog djela traumatičan, slažem se sa XXX-om gore, ta igra je totalno nebitna za gaming i nema mjerodavnost iako je zahtjevna.

Battlelog: Glavas_ZG

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
doky01akablava kaže...

Nisi javio jel flashanje biosa uspjelo ili si odustao?

16 godina
centis kaže...
doky01akablava kaže...

Nisi javio jel flashanje biosa uspjelo ili si odustao?

Nisam odustao hehe,izgleda mi usb stick krepao pa kad nabavim stick drugi probati cu :)

10 godina
odjavljen
Intel i5 Club

Znači nevjerovatno!

Protiv tebe se sve urotilo, prvo revizija ploče, pa bios, pa usb 2.0 /3.0 portovi, pa usb stick.

Mislim da ti svemir poručuje da neklokaš to jer ako podigneš tu frekvenciju baš tog procesora baš na toj ploči baš na 4Ghz možda ćeš tom frekvencijom otvorit prostorno vremenski procjep i doći će do kolebanja u prostorno vremenskom kontiniumu što će rezultirati implozijom svega u točku iz koje je krenuo veliki prasak, eto čisto da to imaš na umu ako se dogodi da ne možeš reći, nitko me nije upozorio.

7 0 hvala 0
16 godina
Intel i5 Club

Tako nekako,bolje sam ne bi mogao sročiti ! 

Moj PC  
0 0 hvala 1
10 godina
odjavljen
Intel i5 Club

Jel se meni ovo čini ili su iz Remedya neizravno potvrdili da klokanje ima smisla

Dakle ''minimalan'' CPU za igru Quantum Break je i5 4460 koji radi na 3.4Ghz default Boost, taj CPU bi uredno trebao radit sa GTX 760 za ispunjenje minimalnih zahtjeva.

Preporučen CPU za istu igru je i5 4690k koji je u principu isti CPU samo što ima default Boost od 3.9Ghz, on bi trebao uredno radit sa mnogo jačom GTX 970.

Što bi reklo da tih 500mhz po jezgri znači mnogo

1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Kakva je to ubitacno lose isprogrirana igra kad trazi i5 i gtx760 kao minimum! Pa bf/bf4 na tome leti!
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
15 godina
neaktivan
Intel i5 Club

Recommended 16GB rama? Meni se cini da su oni falili struku, odnosno taj koji je to pisao.

LoL acc THCJoshi
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
Intel i5 Club

sad da je dosegnuti jos 4 GHz 

Moj PC  
3 0 hvala 0
10 godina
odjavljen
doky01akablava kaže...

Šta si napravio ?

11 godina
neaktivan
doky01akablava kaže...

Sad imas i5 3570 .Dizi voltazu na 1.2v i guraj to na 4ghz

16 godina
Intel i5 Club

Glavas_ZG  Nakon 2 mrdanja i isprobavanja svega i svacega nisam na dobar nacin pokusavao flashati bios,nitko kriv osim mene sto mi je problem malo pretraziti,uglavnom bios je stabilan,nema nikakvih problema

centis  Kako ce mi to pomoci,voltaga je stavljena na AUTO i ne shvacam bas kako bi mi pomogla za vecu frenkvenciju ?

Ovo su mi postavke u BIOSU :

https://drive.google.com/folderview?id=0Bxn71_K_m2RlTFRfTlBFb1pIRzA&usp=sharing

A ovakav manje-vise identican BIOS imam :

Preko Intel Extreme Tuning Utility mi unlocker otkljucan i nafrljim na 42,no nema ucinka opet...

Temperatura je uobicajeno oko 40,uskoro nabavljam bolji kuler pa cemo vidjeti 

Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
doky01akablava kaže...

Glavas_ZG  Nakon 2 mrdanja i isprobavanja svega i svacega nisam na dobar nacin pokusavao flashati bios,nitko kriv osim mene sto mi je problem malo pretraziti,uglavnom bios je stabilan,nema nikakvih problema

centis  Kako ce mi to pomoci,voltaga je stavljena na AUTO i ne shvacam bas kako bi mi pomogla za vecu frenkvenciju ?

Ovo su mi postavke u BIOSU :

https://drive.google.com/folderview?id=0Bxn71_K_m2RlTFRfTlBFb1pIRzA&usp=sharing

A ovakav manje-vise identican BIOS imam :

Preko Intel Extreme Tuning Utility mi unlocker otkljucan i nafrljim na 42,no nema ucinka opet...

Temperatura je uobicajeno oko 40,uskoro nabavljam bolji kuler pa cemo vidjeti 

Na mojoj intel dz77ga70k ne treba puno znanja za overclock.Iskljucim turbo boost,postavim voltazu na 1.2v,namjestim na 42 sve 4 jezgre i piči.Probaj postavit voltažu na 1.2v,isključi t. boost pa probaj na 39.Ili jos bolje,pričekaj savjet iskusnijeg overclockera,da ne bude što mi to napisa,skurih proc he,he

10 godina
odjavljen
centis kaže...

Na mojoj intel dz77ga70k ne treba puno znanja za overclock.Iskljucim turbo boost,postavim voltazu na 1.2v,namjestim na 42 sve 4 jezgre i piči.

Da li imaš uključen EIST ?

11 godina
neaktivan
Glavas_ZG kaže...
centis kaže...

Na mojoj intel dz77ga70k ne treba puno znanja za overclock.Iskljucim turbo boost,postavim voltazu na 1.2v,namjestim na 42 sve 4 jezgre i piči.

Da li imaš uključen EIST ?

Ne.A mislim da ni nemam tu opciju.Ako je overclockan,stalno je u 4.2 mhz režimu

16 godina
Intel i5 Club

Ajde za pocetak onda,koji napon da probam i da iskljucim Turbo boost i probam rucno namjestiti multiplier ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Intel i5 Club

auto, kakvo dizanje napona ako nema potrebe/rušenja.....

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Checola kaže...

E da ti odgovorim na poruku sa PCE foruma,primijeti se razlika i to fina razlika kad je na 3.8 GHz u Dying Light mi je lock 60 fps u gradu dok je prije padalo ispod 50 fps,GTA je isto bolji 5-8 fps u gradskim guzvama :) 

11 godina
neaktivan
Checola kaže...

Ne uzdam se u auto postavke voltaže.Ako nije stabilan na 1.2v,podiću na 1.22v tj. do koliko smatram da je sigurno.Neću da mislim hoće li na auto kucat s nekom bjesnom voltažom.Kad ocas gpu,sam podižes voltažu.Nije na auto,jel?

16 godina
centis kaže...
Checola kaže...

Ne uzdam se u auto postavke voltaže.Ako nije stabilan na 1.2v,podiću na 1.22v tj. do koliko smatram da je sigurno.Neću da mislim hoće li na auto kucat s nekom bjesnom voltažom.Kad ocas gpu,sam podižes voltažu.Nije na auto,jel?

1.08-1.116 varira voltaza na 3.8 GHz,mogu onda komotno staviti na 1.2 GHz,samo eto ne znam kako forcati multiplier x40 kad je maksimum x38.

13 godina
centis kaže...
Checola kaže...

auto mu sigurno neće nabiti preko 1,2v

11 godina
neaktivan
doky01akablava kaže...
centis kaže...
Checola kaže...

1.08-1.116 varira voltaza na 3.8 GHz,mogu onda komotno staviti na 1.2 GHz,samo eto ne znam kako forcati multiplier x40 kad je maksimum x38.

Znači probao si s isključenim t. boostom i neće preko 3.8 ghz?

14 godina
Intel i5 Club

Momci, mogu ja u klub sa jednim malo starijim gospodinom? 

i5 3330

Nemam ploču da ga isproba, no i ona će uskoro doći. Bila je dobra ponuda, još mi je čovjek spustio cijenu, iako je imao veće ponude. Stoga ako netko ima matičnu po primamljivoj cijena neka mi se javi.

Ako sam nešto progriješio, ispravite me. :D Mlad sam, još učim! :D
Moj PC  
5 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel Club (opća tema o procesorima)
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice