AMD FX Club

poruka: 5.910
|
čitano: 874.777
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
AMD FX Club

ja prodao danas phenoma. sutra idem po fx8320 pa javim dojmove {#}

Ride or die, remember?
Moj PC  
4 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: AMD FX Club
bunda kaže...

Stigla mi je danas nova ploca (990XA-UD3), i rjesila stvar sa temperaturama...

Sad sve radi odlicno, temperature vrhunske, tako da mi sad radi na 4,3 po jezgri,.. 

ploca je mrak {#}

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
15 godina
neaktivan
bunda kaže...

Stigla mi je danas nova ploca (990XA-UD3), i rjesila stvar sa temperaturama...

Sad sve radi odlicno, temperature vrhunske, tako da mi sad radi na 4,3 po jezgri,.. 

Undervolta li CPU u full loadu bez cnq?

15 godina
neaktivan
AMD FX Club

Pozz ekipa ;)

Imam par pitanja..

Dakle, koliko je isplativo zamjeniti FX 6300 sa sadasnjim Athlon II x4 630 (@3,4GHz)?

Uglavnom, dali cu osjetiti razliku u performansama? Neznam kakav je doticni FX overclocker?

Dali je Scythe Katana 3 dovoljna za neki mali OC, posto se radi o 95w procesoru?

Kakva su vaša iskustva sa doticnim procesorom?

1 Day U May
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Brega55 kaže...

Pozz ekipa ;)

Imam par pitanja..

Dakle, koliko je isplativo zamjeniti FX 6300 sa sadasnjim Athlon II x4 630 (@3,4GHz)?

Uglavnom, dali cu osjetiti razliku u performansama? Neznam kakav je doticni FX overclocker?

Dali je Scythe Katana 3 dovoljna za neki mali OC, posto se radi o 95w procesoru?

Osjetit ces veliku razliku u CPU Bound igrama (BF 3 MP itd.) ,ja sam presao sa Athlona II x 645 na FX6300.Msm da bi ga katana trebala hladit na 4 Ghz bez problema ako ne i vise nisam siguran.

13 godina
neaktivan
Brega55 kaže...

Pozz ekipa ;)

Imam par pitanja..

Odlican clocker, stock kuler ga drzi na 4ghz tako da nemas frke.

Upgrade je ogroman, bice miran sa procom 4 godine sigurno, mozda i vise.

16 godina

iskljucio sam cnq, ali sam voltaze ostavio na auto, tako da ima lagani undervolt kad se upali furemark cpu burner

@Almin94

Poruka je uređivana zadnji put ned 31.8.2014 11:41 (bunda).
15 godina
neaktivan
bunda kaže...

iskljucio sam cnq, ali sam voltaze ostavio na auto, tako da ima lagani undervolt kad se upali furemark cpu burner

@Almin94

Eh to mi se ne svidja, jer dolazi do fps drop-a u igrama i prilikom nekih zahtjevnijih zadataka.

Ja nikako da uhvatim vremena da kupim neku dobru plocu, a imam u planu. Mislio sam ici na Fatal1ty 990FX Killer. Kazu da i ona undervolta cpu, da ne moze drzati napon stabilnim, iako mi to nije bas najjasnije, jer ploca mi izgleda kao sami vrh. Opet neki govore da ASUSU M5A97 EVO R2.0 drzi napon full stabilno bez opadanja i prilikom overclocka, dok kod drugih nije stabilan iznad 4GHz bas zbog te Asus maticne. 

Hvala za info. :)

12 godina
Almin94 kaže...
bunda kaže...

@Almin94

Eh to mi se ne svidja, jer dolazi do fps drop-a u igrama i prilikom nekih zahtjevnijih zadataka.

Ja nikako da uhvatim vremena da kupim neku dobru plocu, a imam u planu. Mislio sam ici na Fatal1ty 990FX Killer. Kazu da i ona undervolta cpu, da ne moze drzati napon stabilnim, iako mi to nije bas najjasnije, jer ploca mi izgleda kao sami vrh. Opet neki govore da ASUSU M5A97 EVO R2.0 drzi napon full stabilno bez opadanja i prilikom overclocka, dok kod drugih nije stabilan iznad 4GHz bas zbog te Asus maticne. 

Uzmeš Sabertooth ko i ja pa nemaš te brige , jer i ja sam prvo mislio uzeti ga-990xa-ud3 pa onda ga-990fxa-ud3 pa čitam sve to ima vDrop onda na kraju skontam sebi plati više da nemaš problem sa vDropom i tako uzmem Sabertooth r2.0

http://valid.canardpc.com/hwx19k
14 godina
Almin94 kaže...

Imao sam Asrock 990fx extreme 9 koja je masno koštala, dropala overvoltala ko luda isprobao sve biose ništa čista 0.

Za razumni oc je bila ok ali sve iznad uzaludna misija, nebi preporučio nekom tko želi imati što veći overclock.

Sjetimo se jedne stare: nije zlato sve što sja.{#}

15 godina
mirzet1976 kaže...
Almin94 kaže...
bunda kaže...

@Almin94

Uzmeš Sabertooth ko i ja pa nemaš te brige , jer i ja sam prvo mislio uzeti ga-990xa-ud3 pa onda ga-990fxa-ud3 pa čitam sve to ima vDrop onda na kraju skontam sebi plati više da nemaš problem sa vDropom i tako uzmem Sabertooth r2.0

Znam da je offtopic , samo me zanima što dobivaš u igrama sa tolikim klokanjem FX-a na 4.8GHz pošto imaš HD5870 grafu. Gledao sam pod  "tvoj PC".

P.S.{#} for{#}

13 godina
neaktivan
AMD FX Club

S tom grafom? Apsolutno nista u igrama

Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
AMD FX Club

Kakve veze grafa ima sa tim a i tad sam imao R9 270X PCS+ a sad imam HD6950/6970 stim da nemislim ni na ovoj ostati dugo cilj je R9 290

Poruka je uređivana zadnji put ned 31.8.2014 20:19 (mirzet1976).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
DukeOs kaže...

Znam da je offtopic , samo me zanima što dobivaš u igrama sa tolikim klokanjem FX-a na 4.8GHz pošto imaš HD5870 grafu. Gledao sam pod  "tvoj PC".

P.S.{#} for{#}

Mozda radi nesto drugo na pc-u, osim igranja?

Tiby, nije mi bas jasno da takva ploca moze praviti probleme, iako se sjecam da si se zalio nesto. Mozda je ploca imala neku gresku...

Poruka je uređivana zadnji put ned 31.8.2014 20:46 (Almin94).
16 godina
Almin94 kaže...
bunda kaže...

@Almin94

Hmm, kad budem imao vremena malo cu se pozabaviti voltazama, kazu da na 990xa kad rucno uneses voltaze da su stabilnije nego auto, sad koliko su to istine neznam, provjerit cu .

A isto sam glup -.- iskljucio sam cool n quet, a ostao je ukljucen Turbo Core, tako da mi je sa 4,3 skakao na 4,4 pa naravno da su auto voltaze se mjenjale.. xD

Javim ti sutra kakvo je stanje ;)

16 godina
neaktivan
Almin94 kaže...

Imam dvije ASUS ploce, Formulu-Z i EVO R2.0 za koju ti mogu potvrdit da ima stabilan napon na razini Formule. Npr. FX-6300 (4.0GHz) u BIOS-u napon postavljen na 1.250V, idle i load 1.248V. CPU LLC postavljen na Ultra High. Na zadani napon u BIOS-u, razlika je 0.006V gore/dolje.

Npr. zadam napon od 1.300V u BIOS-u, CPU-Z i HWiNFO prikazuju 1.296V i idle i load. Uglavnom ploca je mrak!

Za tu Asrokicu ne znam kakva je, ali kad se sjetim kakvih je sve problema Tiby imao sa svojom... {#} {#}

Ako vec mislis davat oko 1000kn za plocu onda uzmi bolje neku ASUS ili eventualno Gigu.

Almin94 kaže...

Tiby, nije mi bas jasno da takva ploca moze praviti probleme, iako se sjecam da si se zalio nesto. Mozda je ploca imala neku gresku...

Nije izoliran slucaj, puno se pisalo po netu da je ploca tesko sranje, cak joj ni nove verzije BIOS-a nisu pomogle. Ali opcenito mislim da je Asrock tesko sfusal sa 970/990 plocama.

Poruka je uređivana zadnji put ned 31.8.2014 22:33 (Rupy).
14 godina
Almin94 kaže...

Ispravna 100% i u servisu su se čudili i mjenjali ploču i isto.

Do 1.400V sve divno i krasno a iznad ploča kao da je poludila i overvoltala prestrašno a 12 fazna regulacija...

Da se razumijemo Asrock je dobra firma nema što, ali ipak ako želiš jači oc znaš što treba uzeti.

Edit: kolega Rupy mi je puno pomagao savjetima i dao si je zaista truda i hvala mu na strpljivosti ali niš od toga nije pomoglo.

Poruka je uređivana zadnji put ned 31.8.2014 22:28 (Tiby).
15 godina
neaktivan
AMD FX Club

Pozdrav ekipa, molio bih pomoć.

Trenutno posjedujem ploču gigabyte GA-MA770-UD3 mislim da je rev.1.0 i proc. amd phenom ii x2 550,

pa me zanima jel mogu nju staviti amd fx x6 6300 odnosno muči me ovaj + iza am3

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
3008ivan kaže...

Pozdrav ekipa, molio bih pomoć.

Trenutno posjedujem ploču gigabyte GA-MA770-UD3 mislim da je rev.1.0 i proc. amd phenom ii x2 550,

pa me zanima jel mogu nju staviti amd fx x6 6300 odnosno muči me ovaj + iza am3

AM3+ je modifikovan AM3 soket, mozes ubosti proc ali nece raditi. Mislim da su neke ploce imale bios update za AM3+ ali ne u tvom slucaju. Nista od fx-a. Neki phenom quad da...

15 godina
neaktivan

Jel mi možeš onda preporučiti neku matičnu do 500 kn?

13 godina
neaktivan
3008ivan kaže...

Jel mi možeš onda preporučiti neku matičnu do 500 kn?

Do 500kn se ne isplati uzimati, jer za 587,83 mozes uzeti poprilicno kvalitetnu maticnu, na kojoj ces moci clockati CPU kad to zatreba :)
To bi bila moja preporuka. 

15 godina
neaktivan
chaselol kaže...
Brega55 kaže...

Pozz ekipa ;)

Imam par pitanja..

Odlican clocker, stock kuler ga drzi na 4ghz tako da nemas frke.

Upgrade je ogroman, bice miran sa procom 4 godine sigurno, mozda i vise.

Hvala na odgovorima.

Uzeo sam doticni procesor FX 6300, te imam jedan problemcic.

Maticna ploca je Asus M5A97 PRO, bios je zadnji (1604)

Te sad kad sam stavio novi proc (i bios) sad mi se zna desiti (ne iskljucivo pri svakom boot-u, nego ajmo rec svaki drugi), da mi pise CPU Fan error.

Zatim me trazi da stisnem F1 i udem i bios setup, te kad udem u bios, normalno izadem i PC se pocne bootati?

Zna li netko u cemu je problem? I dali mi mozete reci kako i dali se isplati iskljucivati Turbo? i jos neke opcije koje bi bilo dobro iskljuciti u biosu, bilo radi temperature ili performansa?

Lijep pozdrav!

P.S

Temperature su uredu, HWmonitor pokazuje CPU: 33c i Core:11c u Idle.

Cooler je Katana 3

1 Day U May
Poruka je uređivana zadnji put pon 1.9.2014 14:41 (Brega55).
14 godina
AMD FX Club
Pozdrav,slaze se brzi kompjutor!Brzina je najpresudniji cimbenik.Molio bih koja je bolja opcija za upariti procesor sa maticnom(ako vi imate neki savjet ili preporuku rado bih i to saslusao).Najbitnija je brzina procesiranja ,overclock se ne bi radio ali bitna je jako brzina opcenito pci sabirnica itd,takoder me zanima da li bi ovaj procesor vrtio triple ram tj triple channel ram .Ako smatrate da bi se jos neka komponenta mogla promijeniti takoder bih molio savjet ili preporuku.Inace ovo su preporuke iz slaganje pc konfiguracija,pa evo ovdje slazem samo za cpu plus maticna ,mora biti najbrzi od najbrzih,Unaprijed se ispricavam ako sam krivo postao ali idem gledati komponentu po komponentu i slusati preporuke da na kraju se ne zeznem ,better safe than sorry

Opcija 1

FX 6300,
970A-DS3P,
4gb patriot ili kingston šta bude jefitnije,
st1000dm003 za hdd,
xfx 450 ili enermaxa 500w

Opcija 2

1 x Procesor AMD FX-Series X6 6300 3.5GHz,14MB,95W,AM3+, FD6300WMHK
1 x ASUS M5A97 R2.0, AM3,AM3+, AMD 970, SB950, BUS 5200 MHz, DDR3
1 x XFX R9-270A, R9-270A-CDFC, Double Dissipation Edition 925M Boost
1 x DDR3 4GB (1x4GB) Crucial, 1600MHz CL11
1 x TOSHIBA 500GB, 7200rpm, SATA 6 Gb/s, 32MB, DT01ACA050
1 x Napajanje CORSAIR 430W, CX Series 80+ Bronze, EPS12V v2.3, 80+
1 x DVD upisivač LG GH24NS, DVD±RW, 24x DVD±R ,8x DL , 40x CD-R
1 x Zalman Z1 mid tower case. 199(W)x432(H)x457(D)mm. MB standard
1 x Spire Kepler Rev.2 ,hladnjak, 1156/775/FM1, 96.5×51×125 mm ,92mm
4.060,87Kn
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Mislim da se to desava kada se fan vrti ispod nekog rpma.. Imas opcija u biosu da iskljucis provjeru tog smeca :D
LoL West : KeiichiAssassin ; Nordic: ExpNinja
15 godina

@Brega55

Meni se to dešavalo na M4A78T-E, uglavnom taj error mi je javljao kad je brzina fana na hladnjaku procesora bila ispod 500RPM (uključena automatska kontrola broja okretaja). Ja sam u biosu bio isključio opciju da prati brzinu vrtnje ventilatora i to je rješilo problem.

Origin: Mrtvo_Tjelo_cRo
Poruka je uređivana zadnji put pon 1.9.2014 14:46 (TexW).
10 godina
neaktivan
AMD FX Club

Planiram uzeti fx 8350 znam da s njim ide stockcooler koji radi dobar posao na 4.0ghz...nebi mi vrag dao mira dizao bi ga na nekih 4.5-4.7ghz...moze preporuka za neki cooler do 250 kn koji bi radio posao bez problema ? ili mora ic vodeno ??

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.9.2014 15:09 (dor1an).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Keiichi kaže...
Mislim da se to desava kada se fan vrti ispod nekog rpma.. Imas opcija u biosu da iskljucis provjeru tog smeca :D

TexW kaže...

@Brega55

Meni se to dešavalo na M4A78T-E, uglavnom taj error mi je javljao kad je brzina fana na hladnjaku procesora bila ispod 500RPM (uključena automatska kontrola broja okretaja). Ja sam u biosu bio isključio opciju da prati brzinu vrtnje ventilatora i to je rješilo problem.

Hvala, pokusat cu sa time, nadam se da ce rijesiti problem

Dali mi mozete reci kako i dali se isplati iskljucivati Turbo? i jos neke opcije koje bi bilo dobro iskljuciti u biosu, bilo radi temperature ili performansa?

1 Day U May
12 godina
dor1an kaže...

Planiram uzeti fx 8350 znam da s njim ide stockcooler koji radi dobar posao na 4.0ghz...nebi mi vrag dao mira dizao bi ga na nekih 4.5-4.7ghz...moze preporuka za neki cooler do 250 kn koji bi radio posao bez problema ? ili mora ic vodeno ??

Ako planiraš da čačkaš oko overclock onda je najbolje idi odmah na vodeno, ja promjenio dva coolera i završio na vodnom hlađenju.

14 godina
neaktivan
AMD FX Club

Ti s cpu fan erorrom ukopcan ti je krivo fan,imas set od tri prikljucka iznad procesora provjeri u manual brijem da je srednji za cpu i nece bacat error vise

battlelog:KICKASS_HR

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
AMD FX Club

To je normalno da mu kaze Fan Error ako ima aftermarket cooler i vent sa 3 Pin gore,treba samo kod Asus u BIOS tamo gdje je Monitor(Advanced Mode) gdje pise 500 ili 600 RPM staviti na ignore.

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice