AMD FX Club

poruka: 5.910
|
čitano: 873.950
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: AMD FX Club
dor1an kaže...

Planiram uzeti fx 8350 znam da s njim ide stockcooler koji radi dobar posao na 4.0ghz...nebi mi vrag dao mira dizao bi ga na nekih 4.5-4.7ghz...moze preporuka za neki cooler do 250 kn koji bi radio posao bez problema ? ili mora ic vodeno ??

Zašto 8350? Uzmi 8320 i za razliku uzmi bolji hladnjak! Koliko čitam, imaju potpuno iste mogućnosti overclocka.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
17 godina
AMD FX Club

Evo da javim da sam tek danas kupio fx-a. 

radi se o 8320. i imal bi pitanje oko temperature. vise nemam core kao na phenomu nego package na hw monitoru. pa koja bi bila najveca preporucena temperatura u loadu?

trenutno je u biosu sve na auto jedino sam turbo iskljucil. primjecujem da mi dosta vcore varira tokom prime 95. u biosu pise 1.425V a cpuz kad pocne prime pise 1.3V i kad malo radi pada na 1.290V te varira između toga i 1.200V. pa dali je to tak velka razlika? prije je isto varirala ali ne tak jako. dal si to procesor sam "štela"? frekvencija ne pada. 

te dali neko moze objasnit zakaj mi je NB freq. porasla s 2000mhz na 2200mhz prelaskom s phenoma na fx-a? 

te dali neko s FX8320 more napisati kolko mu napona treba za 4ghz. 

zahvaljujem se svima na preporuci i pomoci {#}

OLD FORDS NEVER DIE...THEY JUST GET FASTER /// Ride or die, remember?
Moj PC  
6 0 hvala 1
12 godina

Mom treba da bi za vrijeme prima 95 bio stabilan na 4 GHz 1.32V.

17 godina
odjavljen
AMD FX Club

Marko isključi turbo u biosu, on ti podiže voltažu zbog automatskog overkloka. To sve skupa rezultira kuhanjem čipseta.

Moj PC  
3 0 hvala 1
17 godina

iskljucen je sada. ali mi je napon na auto i sastrane pise 1.425 ali sad kad pokrenem prime je na 1.3V i padne na 1.290V te varira od 1.290V do 1.280V. predpostavljam da je to normalno?

17 godina
odjavljen
AMD FX Club

Normalno je.

Moj PC  
2 0 hvala 2
12 godina
XXX kaže...

Normalno je.

Jest normalno dok ne ukljuci LLC na high ili ultra pa napon neće opadati

http://valid.canardpc.com/hwx19k
17 godina

nema moja ploca llc posto je rev. 1

12 godina
AMD FX Club

šteta za proc

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

kakva steta? pa nece njemu nista bit... a i u planu je druga ploca...

12 godina

Koju ploču si planiraš uzimat?

12 godina
Lord_Marko kaže...

normalno da neće nego nemožeš ga furat na većim brzinama koje ima mogućnosti eto zašto šteta

17 godina
Gearbox kaže...

Koju ploču si planiraš uzimat?

990FXA-UD5. ima ju otac s FX8350 i super je. ali to jednog dana... trenutno mi je dosta tak kak je sad. eventualno dici ga na 4ghz. al nema smisla jer imam 7850...

mirzet1976 kaže...
Lord_Marko kaže...

normalno da neće nego nemožeš ga furat na većim brzinama koje ima mogućnosti eto zašto šteta

ma dosta mi je i 4ghz. za vise trebam i bolji cooler a i napajanje, plocu, grafu...

12 godina
AMD FX Club

Meni je za moju R9 270x sasvim dovoljno 3.5 GHz

Moj PC  
3 0 hvala 1
17 godina
AMD FX Club

razlika u bf3 gameplay-u između phenoma x4 955be i fx-a je nebo i zemlja...

Moj PC  
5 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Samo sam ja propao sa Fx 4100{#}

17 godina
Trk po fx-a s vise jezgri :)
11 godina
AMD FX Club

pitanje jedno kako isključiti turbo fx 8350...ploča je gigabyte ga990xa ud3...

i šta sve sa time dobivam kad isključim turbo?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
mataFX kaže...

Manju "brzinu" :)

To gasis samo ako se igras overclockom.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
11 godina

dal se dobiju manje temp...znači inače nije potrebno isklj.

13 godina
AMD FX Club

Jeli dobra temperatura 54-62°c za full load ?

Trenutno radim simulacije pa malo pratim temperature

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Nego šta. I zaboravi komentare dobrog djela forumaša koji ovdje šire ne istine da se treba bojati kada dođe do 60C jer je CPU dobar do 90C a svi oni koji se dive sami sebi i svom hardware-u kad vide da im je na "samo" 55C u loadu su u zabludi {#}.

16 godina
neaktivan
mataFX kaže...

Ako ne planiras overclockat, onda je vecina postavki u BIOS-u sasvim u redu na njihovom defaultu. Ukljucujuci i Turbo na ON (Core Performance Boost).

Turbo ON dize brzinu sa zadanih 4GHz na 4.2GHz, ali posto je CPU napon na Auto (po defaultu), onda je isti u loadu iznad 1.4V (vece zagrijavanje), a povecanje brzine na 4.2GHz je samo na nekoliko jezgri.

Gasis ga tako da "Core Performance Boost" postavis na disabled.

Ako pak zelis OC-at onda je to drugi par gaca. :)

mataFX kaže...

dal se dobiju manje temp...znači inače nije potrebno isklj.

Manje temperature.. pa i neces bas dobit manje samo sa gasenjem Turba. CPU ti u tom slucaju nece dizat brzinu do 4.2GHz, nego do 4GHz (njegova stock frekvencija).

Ako ti se CPU previse zagrijava onda ili kupi neki aftermarket cooler, ili se baci na rucno podesavanje nekih postavki u BIOS-u kako bi barem u loadu dobio nize temp. Sve zavisi kolike su ti sada i koliko zelis, ovisi o dosta faktora.

Npr. ugasis Turbo i rucno podesis CPU Ratio na x20 (20x200=4000MHz), a CPU napon (Vcore) na nekih 1.20V - 1.25V.

CPU ce ti bit konstantno na 4GHz, ali ces imat nesto manje temp. (u loadu) jer je zadani CPU napon ipak puno nizi nego sa Turbom na ON (+1.40V).

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.9.2014 14:14 (Rupy).
12 godina
itomic009 kaže...

Nego šta. I zaboravi komentare dobrog djela forumaša koji ovdje šire ne istine da se treba bojati kada dođe do 60C jer je CPU dobar do 90C a svi oni koji se dive sami sebi i svom hardware-u kad vide da im je na "samo" 55C u loadu su u zabludi {#}.

Upravu si lično guro CPU na 90°C par puta to je granica gdje si komp gasi.

15 godina
neaktivan
mirzet1976 kaže...
itomic009 kaže...

Upravu si lično guro CPU na 90°C par puta to je granica gdje si komp gasi.

Cekaj, koja je maksimalna temperatura na kojoj FX moze dugotrajno raditi, za koju AMD kaze da je sigurna i da se cpu nece degradirati?

14 godina

Chip radi do 97C a onda nastaju oštećenja ali ga sigurnosni mehanizam gasi naravno na nižim temperaturama a to je 90C. Uvijek je bolje za elektroničke komponente da radi na što manjim temperaturama. Što se tiče reda veličina 50C do 60C to je u nekom radnom vijeku chipa od nekih 5 - 6 godina sasvim svejedno. Da radi na nekih 70C ili i do 80C ni to ga ne bi oštetilo da krepa za koju godinu. Tek ako bi bio stalno ili često na oko 90C ne bi bilo dobro. Uglavnom u principu je da ako ne pretjerujete s naponima i ako se komp NE gasi radi pregrijavnja onda je sve u granicama normale. Jer istina je da se komp NE pregrijava ako se NE gasi a ne da se komp pregrijava ako dođe do 70C ili takve gluposti. No, ponavljam da je bolje što manje temperature a ovo govorim samo da se ne širi nepotrebna panika.

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.9.2014 16:10 (itomic009).
13 godina
neaktivan
AMD FX Club
AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Almin94 kaže...

Cekaj, koja je maksimalna temperatura na kojoj FX moze dugotrajno raditi, za koju AMD kaze da je sigurna i da se cpu nece degradirati?

Da pojednostavimo pricu... dok god ti CPU core (mid-high load) ne prelazi ili je jednak 70°C sve je u granicama dopustenog. {#}

Link 1

Link 2

chaselol kaže...

Pa to vec znamo dosta dugo... vijesti/amd-priprema-tri-nova-fx-procesora

A imamo i prigodnu temu o tome u kojoj se svasta natrkeljalo.. pogotovo od plave strane. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.9.2014 16:32 (Rupy).
17 godina
odjavljen
itomic009 kaže...

Dobra stara metoda pipanja hladnjaka uvijek pali. Kod mene je procesor tj, podnožje hladnjaka skroz mlako dok je hladnjak od chipseta vruč na dodir dok je upaljen trbo, i to tak da nemožeš držati prst duže od 5-6 sekundi. Bez turba je puno ugodnije i uopće ne vjerujem da tako visoke temperature chipseta ne mogu na duži period našetiti ploči iako je sve apsolutno stabilno. Ja sam stavio jedan mali vent da puše samo po chipsetu a tubo više ne namjeravam paliti.

17 godina
AMD FX Club

digo sam proc na 4ghz te stvil na 1.35V i sad testiram prime 95.

svakih par sekundi mi cpu skace između 3ghz i 4ghz i napon isto tak s 1.248 na 1.2V. 

kaj napravit? temp procesora je 50C chipset je narasel s 48 na 64c u međuvremenu...

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice