AMD FX Club

poruka: 5.910
|
čitano: 872.458
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
AMD FX Club

Evo slozio sam si maticnu Gigabyte GA-990FXA-UD3 i proc fx-8320...sve je polovno al ima jos godinu i pol garanciju u linksu. treba mi vasa potvrda, dal je to ok?

Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
AMD FX Club
Ma dakaki nego je dobro i ja sam dici kupija slicnu kombinaciju i mogu rec da san zadovoljan
koristimo dijalekte kojih je Hrvatski jezik prepun a ne Englesko smeće
Moj PC  
2 0 hvala 2
16 godina
neaktivan
Re: AMD FX Club
Duh_ratnika kaže...

Evo slozio sam si maticnu Gigabyte GA-990FXA-UD3 i proc fx-8320...sve je polovno al ima jos godinu i pol garanciju u linksu. treba mi vasa potvrda, dal je to ok?

Samo saznaj koja je revizija te Gige jer navodno sve do rev4.0 imaju problema sa pregrijavanjem VRM-a i throttlanjem napona. Ne mora biti da i ta ima problem, ali nikad ne znas.

Pogledaj si i ovo: ASUS M5A99FX

EDIT: Sa koliko na kraju love raspolazes? Dakle, CPU+GPU+MBO+PSU.

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.8.2014 19:08 (Rupy).
15 godina
neaktivan

ova je rev 2.0 mislim,,,a 1500-1600 kn mislim da mogu uzet sve osim grafičke,polovno sa garancijom...graficku cu drugom prilikom morat

13 godina
neaktivan
d666sermek kaže...

sve to jasno Asus ili Gigabyte, a ja sa svojom jadnom Asrock imam toliko problema da neznam odakle da pocnem! (sarkazam {#})

od dana kupnje nikakvih problema s njom! drzala Phenom 955 uredno na 4.0GHz sa 1,35V, a sad drzi FX8320 na 4.0GHz sa 1,325V. hladnjak na faznoj regulaciji vruc ali drzi napon, tek kad idem preko 4.0 trebam otfrljit napon na 1.4V+ ali to vjerujem da je vise do proca nek do MBO.
kolegi riknula Asusica sa 955, a meni dvije Gigabyte (770-DS3 i 770-UD3), za Asrock jos nemam prituzbi. novi BIOS svako malo i deri

Također moja asrokica 870 extreme 3 r2.0 durala phenom II X4 b60 na 4.2GHz god i pol na 1.48V i kasnije pola god na 4GHz na 1.45V i sad 8 mjeseci fx8320 na 4.2GHz i 1.4V bez problema(custom chipset hlađenje).Jedini problem je bil s usb tipkovnicom i sporim dizanjem winsa na početku al to se rješilo s bios updateom.Ja kucam u seqvoju 2 put mjesečno po 3 puta,u tom je moja tajna.

Ako si ti genije nisam ni ja budala.
15 godina
neaktivan
AMD FX Club

evo ljudi, kupija sam navedenu gigabyte plocu i fx-8320 za 1200 kn,stize sve u subotu. nadam se da sam dobro izabra. hvala svima koji su pomogli,javim se kad stigne. sad mi je ostalo jos napajanje neko,preporucite neko...

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
AMD FX Club

Kako bi se FX8320 trebao ponašai u igrama?

NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Duh_ratnika kaže...

evo ljudi, kupija sam navedenu gigabyte plocu i fx-8320 za 1200 kn,stize sve u subotu. nadam se da sam dobro izabra. hvala svima koji su pomogli,javim se kad stigne. sad mi je ostalo jos napajanje neko,preporucite neko...

Pa sta je sa onim XFX 650W od jucer?

13 godina
Strm kaže...

Kako bi se FX8320 trebao ponašai u igrama?

Ja ga imam u kombinaciji sa GTX 770 i sve ide super.

Tu sam stavio da benchmarka dok sam igrao Battlefield 4 Siege of Shangai (64 player) a postavke su na auto (gotovo sve ne ultra/high osim sjena one su mi na mid i naravno hbao i anti alliasing su isključeni). Rezultati su i više nego odlični...

11 godina
neaktivan
AMD FX Club

Mislim uzet FX 6300 i Gigabyte GA-990XA-UD3,ima li mozda koja bolja ploca za tu cijenu(mozda malo vise) ?

Moj PC  
1 0 hvala 2
14 godina
WalterWolf kaže...

Mislim uzet FX 6300 i Gigabyte GA-990XA-UD3,ima li mozda koja bolja ploca za tu cijenu(mozda malo vise) ?

ASUS M5A97 EVO R2.0 npr., koju god uzeo, nećeš pogriješiti.

Ako nećeš to OCat u nebo, možeš uzet Gigabyte 970A-DS3P ili ASUS M5A97 R2.0,

obje dovoljne za OC do 4.2 GHz.

OCao ili ne, aftermarket hladnjak za CPU obavezan, npr. LC 95. ;D

Ne obaziri se na TD, to su samo TD Trollovi, nemaju pojma o ničemu, pa moraju zaje... one koji nešto znaju. ;-))))))) (i3 4130 pojede ovaj tvoj i3 3240 za doručak) :D OMG.
13 godina
neaktivan
WalterWolf kaže...

Ako ne mislis clockati stock hladjenje je dovoljno, ma stock je ok i do 4ghz realno.

Ja imam tu kombinaciju i dosao sam do 4.8ghz, ploca je mrak kupuj!

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
15 godina
neaktivan
AMD FX Club

Bok ljudi, da vas pitam....dok cekam da mi stigne fx8320 i gigabyte ga990fxa ud3 dali cu morat uzet novo napajanje?

Znaci imao bi

Navedenu maticnu i proc

Gainward gtx 560ti OC edition

8gb ddr3

1tb hdd

320gb hdd

Napajanje je forton 400w (pogledajte pod moj pc)

Dali je to dovoljno do drzi to sve skupa? Jer ne namjeravam jos stavit novu graficku jos (planiram u dogledno vrijeme uzet r9 280x al znan da onda moram uzet i napajanje)

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

To je previše na rubu i radilo bi u igrama na rubu kapaciteta (ako uopće bude i radilo) tako da mjenjaj napajanje što prije. Treba ti dobro napajanje od 500W i onda si siguran.

15 godina
neaktivan

okonda cu uzet za svaku sigurnost, dali je xfx 550w dovoljno za u buduce kad stavim r9 280x

13 godina
neaktivan
Duh_ratnika kaže...

okonda cu uzet za svaku sigurnost, dali je xfx 550w dovoljno za u buduce kad stavim r9 280x

Ja bih isao na neko od 600w u tom slucaju, ako ne i 700w jer je razlika u cijeni minorna a bolje je uloziti sad za jace napajanje za buducnost

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
15 godina
neaktivan
AMD FX Club

predlozi neko best buy,,, sta manje novaca a da valja :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Taj XFX (Seasonic) je sasvim dovoljan i za 280X sa FX.  Nemaš brige.

16 godina
neaktivan
AMD FX Club

Ja osobno cu uvijek pokusat preporucit ASUS ploce ako si druga strana to financijski moze dopustit. Ipak je ASUS malo skuplji (s razlogom) od drugih brandova. To ne znaci da ne respektiram druge brandove ili da su drugi losiji, nego jednostavno... ASUS je ASUS (No.1).

Da se razumijemo, i oni kao i svi drugi imaju felera, i nista nije savrseno... ali ipak, oni su No.1 Motherboard Manufacturer in the World!

Isto tako, na plocama se ne skrtari neovisno koji CPU, GPU, RAM i ost. se misli uparit s istom. Ona je centar cijelog sistema! A na zalost dosta ljudi skrtari na plocama i kasnije se cude... pa kako, pa zasto...

Ako je osoba financijski limitirana, onda preporucam druge brandove iako nisam sretan i zadovoljan time. 

Naravno, ne bi smjeli skrtarit ni na napajanju, jer sta ti vrijedi odlican CPU, MBO, GPU i ost. ako ti je napajanje lose i ne moze isporucit dovoljno struje niti stabilan napon. Sve ti pada u vodu.

Moj osobni izbor je sljedeci (neovisno o modelu CPU-a):

Do 100€ - ASUS M5A97 EVO R2.0 (moj prvi i jedini izbor do 100€)

Do 130€ - ASUS M5A99FX Pro R2.0

Iznad svih - ASUS Formula-Z

Pogledajte si ovaj

(ako vam se da) i obratite paznju od 16-te min. Neke ce vam stvari biti jasnije vezano za ASUS-ov DIGI+ VRM. Oni koji su proucavali ASUS-ove ploce, tj. DIGI+ ce znati o cemu se radi.. jedan od razloga zasto je M5A97 EVO R2.0 po meni najbolja ploca do 100€! Ne spominje se u videu, ali koriste istu faznu regulaciju.

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.8.2014 12:48 (Rupy).
Moj PC  
4 0 hvala 4
11 godina
neaktivan
chaselol kaže...
WalterWolf kaže...

Ako ne mislis clockati stock hladjenje je dovoljno, ma stock je ok i do 4ghz realno.

Ja imam tu kombinaciju i dosao sam do 4.8ghz, ploca je mrak kupuj!

Vec imam Spire Thermax 2 za hladnjak.Da li se isplati uzeti Asrock 990FX Killer pored Gigabyte GA-990XA-UD3 ? Mozda cak i Asus SABERTOOTH 990FX R2.0 al nzm koliko bi dobio s njom.

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.8.2014 12:06 (WalterWolf).
15 godina
neaktivan
AMD FX Club

kakvo je napajanje zalman lx 650w? dal bi to držalo r9 280x i x8 fx 8320?

tocnije ovo: http://www.zalman.com/global/product/Product_Read.php?Idx=753

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.8.2014 12:22 (Duh_ratnika).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Duh_ratnika kaže...

Neki dan sam ti predlozio to napajanje... Bit ce i vise nego dovoljno!

Duh_ratnika kaže...

predlozi neko best buy,,, sta manje novaca a da valja :)

Ponavljam, XFX TS 550W, 5g. garancije, 470kn. Isto tako sto je sa onim polovnim XFX 650W?

Duh_ratnika kaže...

Dobro je napajanje. Slicnih performansi kao i predlozeni XFX, jeftinije 100-njak kn, ali koliko vidim samo 2g. garancije. Ja sam uvijek za vecu garanciju, pa makar prosao skuplje.

12 godina
Duh_ratnika kaže...

Zalman 600 LX kod mene drži FX8350 i HD 5870 koja nije malen potrošač tako da je taj i više nego dovoljan

koristimo dijalekte kojih je Hrvatski jezik prepun a ne Englesko smeće
15 godina
neaktivan
AMD FX Club

a onaj xfx 650 je puuno radija i bija je forsiran do max, ne isplati mi se,,,a ovaj zalman 600lx dode 330 kn novo?? mogu to uzet?

http://www.instar-informatika.hr/zalman-600-lx-psu-600w-atx12v-v231-active-pfc/ZAL-ZM600-LX

nekako mi to djeluje jeftino a da je dobro za ovo sta meni triba...mislin bolje da je jeftinije ako se mogu na to oslonit?

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.8.2014 12:57 (Duh_ratnika).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Duh_ratnika kaže...

a onaj xfx 650 je puuno radija i bija je forsiran do max, ne isplati mi se,,,a ovaj zalman 600lx dode 330 kn novo?? mogu to uzet?

http://www.instar-informatika.hr/zalman-600-lx-psu-600w-atx12v-v231-active-pfc/ZAL-ZM600-LX

nekako mi to djeluje jeftino a da je dobro za ovo sta meni triba...mislin bolje da je jeftinije ako se mogu na to oslonit?

Uzmi, mislim da bolje od toga neces proc, pogotovo jer si limitiran financijski. {#}

15 godina
neaktivan
AMD FX Club

a dobro 330 ili 400, necu gledat u 100 kn, al ako ovo novo dode 330k a polovan xfx 550w 400kn, a ako su ista napajanja onda mi je bolje zalmana uzet?jos neko savjet?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Duh_ratnika kaže...

a dobro 330 ili 400, necu gledat u 100 kn, al ako ovo novo dode 330k a polovan xfx 550w 400kn, a ako su ista napajanja onda mi je bolje zalmana uzet?jos neko savjet?

Koliko se maksimalno mozes fin. rastegnut za napajanje? 400, 450 ili 500kn?

15 godina
neaktivan
AMD FX Club

Dao bi 400...al ako ima nesto jeftinije a da bi radilo kako triba uzea bi to. Ako je taj zalman dobar za 330 kn super...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Duh_ratnika kaže...

Dao bi 400...al ako ima nesto jeftinije a da bi radilo kako triba uzea bi to. Ako je taj zalman dobar za 330 kn super...

Onda uzmi tog Zalmana i gotova prica!

15 godina
neaktivan
AMD FX Club

samo mi je bitno da nece bit problema?

a koji bi mi do 400 kn preporucija a da je bolji od tog zalmana

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice