Hladjenje je cooler master seidon 120 v ver2
Maticna je asus m5a97 evo r2.0
Graficka je asus amd radeon r7 270 4gb gddr5
Ram 8gb 1866mhz
Napajanje cooler master 550 w
I igram far cry 4 na very high u 40 do 50 fpsa
Digni to na 4-4.2ghz bez problema ce ici, napon stock probaj za 4ghz
moj fx 6300 radi na 4.3Ghz a moj cooler je lc 95,a tvoj je puno bolji i vidin da ti imaš čak i bolju matičnu tako da bi moga ići i do 4.5Ghz lako što ti preporučujen jer će ti napredak u igrama se osijetit tako da uvati se oc i digni takt i napon
Na kojoj temp ti drži taj cooler?
kakav je amd fx 6300 za gaming ?da li je bolje jos sacekati i uzeti neki bolji? lp
Ovisi šta igraš, kolko imaš para... Neki ce ti reci da, ali to se onda podrazumjeva da ces ga clockat (dosta) a to znaci da moras i cooler kupovat i dobru maticnu, tako da se tu povoljnost procesora izgubi. Mozda bi sa 8300 bolje prosao iako je sve to vise manje isto, ako ces izdvojit nesto vise onda bi ti preporucio i5 4460, 4590 ili 6400.
kakav je amd fx 6300 za gaming ?da li je bolje jos sacekati i uzeti neki bolji? lp
Ako si tanak s budzetom i hoces najvise za najmanje ulozeno, uzmi APU konfiguraciju, za 300EUR mozes da se naigras do mile volje u 720p, a za full hd moras malo detalje da sredis da imas 40+fpsa.
do neki 63-64 stupnjeva ali samo na occt stresu kad ide priko sat vrimena u gamingu je uvik manja
Jezgre 61c, mislim nemaš nigdje official, te teorije se drže svi zbog Phenom II jer je on tako imao, ali za FX nisu naveli vec su rekli neka se koristi Thermal Margin u AMD Overdriveu, on ti prikazuje koliko si stupnjeva udaljen od granice, tako da ispada 70c ali svi preporucuju da bude 10c thermal margin = 60c. Ja ti predlazem da u loadu da ne prelazis 61c, sad ako za vrijeme stress testa bude malo vise nije bed, jer neces tu temperaturu nikad vidjet ovako.
Pozdrav!!
Kolika najviša temp. jezgre smije biti na FX 8350? Stavio sam Corsair H50 ali mislim da se i dalje grije previše.
Za package kažu 62c (kod tebe 63c),CPU temp imaš 72c što nije malo ali ipak do 80c je sigurno za procesor.Trebao bi ipak imati nešto niže temperature barem što se tiče takta i vodenog AiO hladnjaka iako H50 je stara serija i tada je bio low end "vodeno" pa je moguče da pumpa ne radi ili fali tekučine u hladnjaku.Imaš uključen Turbo?
To je nakon sat vremena igranja Dying Light-a na max postavkama. Turbo je uključen. Moguće da je do pumpe jer ima već 4 godine :-)
To je nakon sat vremena igranja Dying Light-a na max postavkama. Turbo je uključen. Moguće da je do pumpe jer ima već 4 godine :-)
ili nema dovoljno tekucine
Pokaži pod HW Monitorom "voltage ikonica" da vidimo situaciju sa naponima?
Sve ti je u redu, ta igra intezivno koristi svih osam jezgri. Od tuda i takve temperature. Bude to sve češće kako će igre iskorištavati taj procesor. Ova ga dere maksimalno. Niš ne brini, nebu mu niš. Ak bu mu pre vruče atumatika bu spustila frekvencije, ali ne vjerujem da će se to dogoditi.
Sad sam stavio Noctua D14 hladnjak i radi savršeno. H50 je bio pun prašine pa nije ni čudo što je temp išla visoko.
Za te pare odličan. Nećeš baš moći igrati na ultra postavkama, al na high dobro radi.
Za te pare odličan. Nećeš baš moći igrati na ultra postavkama, al na high dobro radi.
Pa još uvijek je OK istina. Znači OC sam ga na 4.6Ghz na hlađenju u rangu s 212 EVO. U fo4 na ultra 50-70% proc a grafa na 100%, što mi je odlično.
Wraith hladnjak se dobro ponaša kod OC.4.6GHz kod 8350 mu čak ne smeta još je tada relativno tih.Dobar odrađen posao za stock hladnjak.Sa Zen-om će zasigurno wraith hladnjak ostaviti bolju "sliku" akustičnih perfomansi.
Sve sam greske vidio ali na ovu jos nisam naisao
Pa vidiš i sam da ganjaš FX na 4.5GHz što hvala bogu bilo koji FX može pod Prime95 uz dobra podešavanja napona i hlađenja biti stabilan.
Sve sam greske vidio ali na ovu jos nisam naisao
Pa vidiš i sam da ganjaš FX na 4.5GHz što hvala bogu bilo koji FX može pod Prime95 uz dobra podešavanja napona i hlađenja biti stabilan.
Mislim da nisi shvatio poantu posta, ja mislim da zeli pokazati negativni napon na 12v i 5v, sto je rezultat vjerojatno krivog ocitanja ili programa ili maticne
Btw, bilo bi lijepo kad bi uz takvu poruku i rekli sto se zapravo dogada ili bar oznacili na slici da netrebaju ljudi traziti 3 sata sto je zapravo autor htio reci
Nerazumijem zašto koristiti HWMonitor kad je HWInfo64 puno bolji i precizniji software za očitavanje.
Nerazumijem zašto koristiti HWMonitor kad je HWInfo64 puno bolji i precizniji software za očitavanje.
Kako to mislis precizniji? pa softver samo ocitava podatke iz senzora koji se nalaze na matičnoj, precizniji ne moze biti, jedino što mu može faliti je podrška za određene vrste senzora ili načine očitavanja kod različitih komponenti
Moja greska kao sta je kolega Mile rekao nisam precizirao o cemu se radi.Znaci imao sam gresku na ploci iz nekog jos nepoznatog razloga uglavnom nakon sto sam upalio pc nije mi htio bootati win nego mi je upozorenje bilo kao da hdd nije prikljucen nakon toga par pokusaja iz biosa sam bootao win.Upalio Wot posto sam u 3h imao obranu strongholda. Ali o cemu se radi igra je jedva radila na 20-25 FPS, kad sam sve to zavrsio namjerno sam pokrenuo prime 95 da vidim kako jezgre rade i dobro se vidi znaci prve dvije rade full dok ostalih 6 je radilo na 1450MHz cool and quite je iskljucen.Poslje sam uradio load safe cmos i sad radi sve ok.