AMD FX Club

poruka: 5.910
|
čitano: 867.711
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen
AMD FX Club

Istina, ali čovjek uči dok je živ.

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Re: AMD FX Club
picajzla0707 kaže...

...ili uzmeš top flow hladnjak pa jedan vent hladi sve 

I onda nista od klokova koje je on zamisljao...

TL-za zahvalu klikni hvala // WoT nick: tomo53nja
Poruka je uređivana zadnji put pon 14.3.2016 22:37 (Tomo53nja).
12 godina
Tomo53nja kaže...
picajzla0707 kaže...

...ili uzmeš top flow hladnjak pa jedan vent hladi sve 

I onda nista od klokova koje je on zamisljao...

malo se educirati 

http://www.overclockersclub.com/reviews/be_quiet_dark_rock_tf/

10 godina
hladnjak kao stvoren za amd konfigiracije jest da je cijena oko 600kn ali mislim da se isplati

0 0 hvala 0
12 godina
froxie24 kaže...
hladnjak kao stvoren za amd konfigiracije jest da je cijena oko 600kn ali mislim da se isplati

pa imaš i nešto slabiji za umjereni klok, ali skroz dobar

mene je koštao oko 400 kuna, za moj proc je overkill, ali ga zato hladi u potpunoj tišini i ne prelazi 700-800 okretaja vent 

http://www.overclockersclub.com/reviews/bequiet_shadowrock_topflow_sr1/

9 godina
neaktivan
AMD FX Club

Ljudi zanima me da li se isplati sad u ovom trenutku uzimat fx 8300 i cijelu konfiguraciju prema njemu? i koliko dugo bi on od sada mogao drzati,znam da se to ne moze tocno znati ali otprilike da li bi mogao 3-4 g.?

0 0 hvala 0
12 godina
AMD FX Club

Gledaj, 3 godine mu je garancija, pa bi trebao bar toliko!

coffe,coffe,coffe.....
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
AMD FX Club

Evo još jedne nove am3+ ploče...socket nikako da umre 

klik

Moj PC  
4 0 hvala 0
10 godina
M.2, fan expert2 i još neke premium sitnice prenešene sa prošlogodišnjih intelovih matićni. Hell yeah. Ako bude ispod 1000kn uzimam.

0 0 hvala 0
14 godina
CarlZe kaže...

Ljudi zanima me da li se isplati sad u ovom trenutku uzimat fx 8300 i cijelu konfiguraciju prema njemu? i koliko dugo bi on od sada mogao drzati,znam da se to ne moze tocno znati ali otprilike da li bi mogao 3-4 g.?

S obzirom koliko je povoljan FX 8300 ja mislim da se ne može pogriješiti. Godinama će ti sigurno bit ok, pogotovo s ok pločom kao ova nova Asus što su sad testirali u PC Expert-u te kad vidiš da hrpa ljudi i dan danas ima dual core ili neke slabe quadove. Ako si prosječan korisnik i gamer onda je to sasvim ok za naredne godine jer bi DX12 trebao bit bolji za igre nego sadašnji DX11 što se multijezgrenih procesora tiče.

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.3.2016 0:08 (itomic009).
9 godina
neaktivan

Hvala na odgovoru,jedino sto me malo kopka je ono da nece vise nista novog biti za am3 socket..

12 godina
To je istina ako odeš na am3+ socket i fx 8300 onda si završio sa nadogradnjama u vidu promjene procesora.
Ipak sam moraš vidjeti što ti se više isplati, uglavnom sretno ti se odlukom.
12 godina
Gearbox kaže...
To je istina ako odeš na am3+ socket i fx 8300 onda si završio sa nadogradnjama u vidu promjene procesora.
Ipak sam moraš vidjeti što ti se više isplati, uglavnom sretno ti se odlukom.

pa nije ni intel baš za neki upgrade s matičnim pločama koje podržavaju dvije generacije procova - tko je išao upgrejdat i5 sandy za i5 ivy, za pišivih 5% napretka

jedino možda sa i5 na i7, ali tu gubiš nemalu lovu za upitni dobitak u igrama, tako da je i za intel jedini pravi upgrade nakon nekoliko generacija mijenjat sve

10 godina
Ili recimo ako se sa zastarjelog amd-a prebaciš na najnoviji skylake koji trenutno nudi samo par procesora a kasnije za 2-3 god. će ih izaći i novijih i tada samo nabaviš novi proc. Naravno ako si pri startu uzeo dobru matičnu.
A i ne moraš na intel sad još malo pa će izaći i zen generacija sa am4 socketom koji su budučnost nadogradnji.

1 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Sto je najbolje jasno mi je sve ali nikako se naterat da izdvojim koju kunu vise za intel ili cekat zen,ili jos 3 opcija ici na fx 8300 pa kako bude,a znate kako je to kad kupujes nesto,sutra da je u kuci :P

12 godina

Sve zavisi za što će ti konfa koristiti. Navedi to pa ti možda uspjemo olakšati odluku.

15 godina
AMD FX Club

Krajem godine ce izaci zen tako da imas jos 6-7 mjeseci da se odlucis sto kupiti  trenutnu amd fx platformu ili skylake intel.Ja na tvom mjestu nebi ni jednu od ove dvije ponudjene posto je pitanje sto ce stvarno nova platforma od AMD-a  ponuditi ali ako bas ti treba onda idi radije na intel skylake uvjek ces ga lakse prodati nego amd.

Moj PC  
1 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Nerazumijem sad bas sta bi ti na kraju uzeo da uzimas kao ja?

15 godina
CarlZe kaže...

Nerazumijem sad bas sta bi ti na kraju uzeo da uzimas kao ja?

i7-i5 skylake intel

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.3.2016 0:28 (dreadmoore).
10 godina
Ako ima para za to. Ako ne onda fx za sad je isplativiji.

0 0 hvala 0
14 godina
itomic009 kaže...
tino26 kaže...

Pozdrav svima,

imam konfu koja piše pod "moj pc" i probao sam taj fx 8300 kloknut na okruglih 5Ghz i događa mi se da se komp prilikom izlaska iz biosa tj. rebootanja ugasi i ponovni upali sam od sebe.. Voltažu sam stavio npr 1.44 ali probao sam povećavat do 1.45 i opet se komp ugasi pa upali. Zanima me dali je to zato što je proc nestabilan pa mu treba još voltaže ili je zbog napajanja??

5.0 Ghz ti postiže jako mali broj primjeraka uopće i za to ti sigurno treba više od 1.45V. Ciljaj na oko 4.5Ghz što s obzirom na ploču i hlađenje koje imaš bi bilo objektivno za očekivati.

Trenutno mi je klokan na 4.5 Ghz.. Znam da H80i nije nešto kad je veći overclock u pitanju, treba to ohladit, pogotovo ljeti. Nešto razmišljam složit custom loop, tj. kupit dijelove za vodeno, polovne naravno, ovi setovi od ekwb itd su dosta skuplji.. U tom slučaju dali bi bilo neke razlike u temperaturi proca ako bi imao 240mm radijator ?

12 godina
neaktivan

koristim H110 280mm Extreme ,fx 8320 oc na 4.9ghz  drzim ga na cirka 55-60C

15 godina
tino26 kaže...
.

Trenutno mi je klokan na 4.5 Ghz.. Znam da H80i nije nešto kad je veći overclock u pitanju, treba to ohladit, pogotovo ljeti. Nešto razmišljam složit custom loop, tj. kupit dijelove za vodeno, polovne naravno, ovi setovi od ekwb itd su dosta skuplji.. U tom slučaju dali bi bilo neke razlike u temperaturi proca ako bi imao 240mm radijator ?

Pa iskreno da bila bi razlika ne velika ali osjetio bi mozda bi ga jos mogao klokati sve ovisi koje su ti sad maksimalne temperature.No malo si nam informacijao ostavio bili mogao, mozes ti svasta samo malo vise informacija posalji mozda bude neki odgovor.

14 godina
AMD FX Club

Evo jedan screenshot od prošle godine kad sam ga klokao na 4.7,  temperature socketa i jezgri nakon cca 12 min testirano sa OCCT-om. Dali bi mogla voltaža proca biti manja,neznam,nisam još detaljno testirao... a po temperaturi socketa koja je bila 61 stupanj vidi se da je to maksimum klok koji corsair h80i može ohladiti,naravno kad se pokrene prime ili occt..

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
tino26 kaže...

Evo jedan screenshot od prošle godine kad sam ga klokao na 4.7,  temperature socketa i jezgri nakon cca 12 min testirano sa OCCT-om. Dali bi mogla voltaža proca biti manja,neznam,nisam još detaljno testirao... a po temperaturi socketa koja je bila 61 stupanj vidi se da je to maksimum klok koji corsair h80i može ohladiti,naravno kad se pokrene prime ili occt..

Pa eto imas odlicnu voltazu za taj klok mozes sigurno ici do 1.56v a da procesor radi bez problema  naravno da nebi bilo lose da imas veci radijator.Cak mozda ga uspijes klokati do 5.2ghz ocito i imas dobar primjerak procesora tako da sto se tice napon to uvjek testiras.Sto se tice kloka to ti nedize temperaturu nego napon koji mu postavljas.

16 godina
dreadmoore kaže...

Pa eto imas odlicnu voltazu za taj klok mozes sigurno ici do 1.56v a da procesor radi bez problema  naravno da nebi bilo lose da imas veci radijator.Cak mozda ga uspijes klokati do 5.2ghz ocito i imas dobar primjerak procesora tako da sto se tice napon to uvjek testiras.Sto se tice kloka to ti nedize temperaturu nego napon koji mu postavljas.

Kako radi taj Crossfire? Fila li procesor adekvatno te 2 grafičke?

15 godina
Izzy kaže...
dreadmoore kaže...

Kako radi taj Crossfire? Fila li procesor adekvatno te 2 grafičke?

Sve ovisi od naslova do naslova igre na nekim radi perfektno na nekim ne  a sto se tice coda radi besorijekorno ja sam zadovoljan tako isto i bf4

10 godina
neaktivan
AMD FX Club

ljudi koliko je najvise dozvoljena temp. na fx 8350 procesoru?? igram bf4 i bude oko 60-65 stupnjeva, imam lc 120 hladnjak i nekako mi to velika temp.

miki12345

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
AMD FX Club

Pa je dosta je velika, ali nije pre velika :D Nađi uzrok; loše provjetreno kućište, loše montiran hladnjak, ventilator na hladnjaku se vrti pre sporo, loša pasta ispod hladnjaka, loš hladnjak, pre veliki napon na procesoru itd.

Moj PC  
2 0 hvala 0
9 godina
protjeran
miki12345 kaže...

ljudi koliko je najvise dozvoljena temp. na fx 8350 procesoru?? igram bf4 i bude oko 60-65 stupnjeva, imam lc 120 hladnjak i nekako mi to velika temp.

Pa ti FX procesori dolaze na debelo prevelikim voltazama, moj frend na defaultnoj voltazi drzi isti taj proc kojeg ti imas na 4.7GHz odma ti je sve jasno. Uglavnom pozabavi se sa undervoltanjem(smanji voltazu) ako ga drzis na 4GHz.

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.3.2016 22:08 (Lucidius).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice