Problem kod hlađenja Toshibe...napajanje...

poruka: 9
|
čitano: 3.916
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Problem kod hlađenja Toshibe...

Dakle... u zadnje vrijeme sam primjetio da imam problem s hlađenjem a svako malo mi se čini kao da mi gori laptop, radi do 10h dnevno što je jako puno ali šta je tu je...

Kako da ga "popravim" što se tiče hlađenja.

Nema puno podignuo sam laptop na 4 kutijice od CD-ova(one deblje a ne tanje) i pomoglo mu je dosta ali i dalje problemi.

Pomoc!

Zahvaljujem unaprijed

edit: imam Toshibu Satellite P300

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.8.2009 1:27 (stjepac).

0 0 hvala 0
16 godina
RE: Problem kod hlađenja Toshibe...

pozdrav,

ja sam upravo pokrenuo topic o p300 jer ih mislim kupiti, trenutno imam p200 i također se laptop pregrijavao...

znam da trenutno ne otkrivam toplu vodu, no ako imas taj laptop vec pola godine ili vise i jako ti se pregrijava, probaj ga odnijeti na servis

da ga očiste od prašine,ja za moj plaćam 250 kn i to sam već 3 puta radio svakih nekoliko mjeseci, nećeš vjerovati koliko se smanji pregrijavanje.

kada se meni p200 pregrijavao do granice da ne mogu drzati ruku na tipkovnici duze od 3 sekunde, odnio sam ga na  ciscenje, sada mi radi po par sati

i uopce se ne pregrijava i tako vec godinu dana. oni ti zamijene termalnu pastu za procesor i ociste ge od prasine koja blokira ventiliranje, jer doslovno ne moze proci

ni "malo" zraka za hlađenje.

meni je graficka bila na granici topljenja, na vrijeme sam ga donio na servis, da nisam, ode 2500kn za ATI Mobility Radeon HD 2600 jer garancija ne pokriva kada ode nesto od prasine!!! no napravili su posao i sada sve sljaka na super temperautri...

inace, kakav je p300 i koji model imas?

NP!

MujagaWudakhi
Poruka je uređivana zadnji put pon 17.8.2009 10:38 (MujagaWudakhi).
16 godina
neaktivan

zahvaljujem, ako moze jos jedan podatak... koliko dugo im treba da to naprave?

p.s: p300 je odlican :) imam p300 1CD

iako mi nije bas toliko vruc, podignuo sam ga na 2 kutijice od cd-a i za sad nije lose.

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.8.2009 22:16 (stjepac).
17 godina

Garancija pokriva sve,cak i da ga vanzemaljci sprze sa laserskom zrakom,a kamoli zato sto je graficka riknula od pregrijavanja jer se nakupilo prasine na ventilatoru.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

da naprave ciscenje , ako im nije guzva, konkretno meni su radili u servisu "Moj Servis" i iduci dan nakon sto sam ga donio je bio gotov...

sve ovisi o guzvi...

pozz

MujagaWudakhi
16 godina
RE: Problem kod hlađenja Toshibe...napajanje...
Romano kaže...

Garancija pokriva sve,cak i da ga vanzemaljci sprze sa laserskom zrakom,a kamoli zato sto je graficka riknula od pregrijavanja jer se nakupilo prasine na ventilatoru.

nazalost meni nije bilo tako, ne bih rekao da garancija pokriva kad bi prolio nesto po tastaturi ili udar groma ... :D

pozz

MujagaWudakhi
15 godina

ja sam odnio svoj Qosmio F50-108 na servis radi zamjene paste i čišćenja. No laptop mi se i dalje zagrijava (60 stupnjeva - kad nije ni jedna aplikacija pokrenuta), nisu ništa napravili zamjenom paste i čišćenjem.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Problem kod hlađenja Toshibe...napajanje...
bruno03 kaže...

ja sam odnio svoj Qosmio F50-108 na servis radi zamjene paste i čišćenja. No laptop mi se i dalje zagrijava (60 stupnjeva - kad nije ni jedna aplikacija pokrenuta), nisu ništa napravili zamjenom paste i čišćenjem.

Ah cuj.Sto su jace komponente ugradjene,vise se grije i to je jednostavno tako.Cim se pokrene neka zahtjevnija aplikacija jasno je da ce se poceti grijati ko pegla.Zato je uvijek bilo zlatno pravilo - Desktop za igranje,laptop za posao.Toplina je neprijatelj za tehniku.

17 godina

Inače je poznato da se kod Toshibe zagrijavaju komponente brže i više no u drugih prijenosnika.

Zagrijavanju također pridonosi i površina na kojoj je laptop. Nemoj laptop držati NI NA KAKVOJ TKANINI NI POD KOJIM UVJETIMA!!. Također, mnogi Toshibini laptopi (serije p200 i x300, znam iz iskustva) imaju otvore za ventilatore na donjem dijelu laptopa. Zato ti ja toplo preporučam da laptop "podigneš" malo. Kako ćeš to učinit? Ima više načina, možeš uzeti 4 kutije od CDa (one debele) i staviti ih ispod laptopa kao podizače. možeš uzeti 4 gumice (one za brisanje u školama, ali pazi da su istog oblika, tj. iste visine) i stavi ih ispod laptopa da i oni budu podizači.

To bi trebalo smanjiti temperaturu značajno.

Djevojke postaju žene kada duboko u sebi osjete čvrsti razlog za to. :)

1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice