Otvaranje laptopa radi čišćenja

poruka: 22
|
čitano: 21.375
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

U zadnje vrijeme mi se lapatop jako pregrijava. Imam ga vec 3 godine, nikad otvaran.

Zanima je li otvaranje laptopa sigurno, nebih htio nesto pokvarit pa da ga vise nemogu ni upalit. I dal nesto trebam rastavljat kad skinem poklopac ili samo pumpom propusem?

I jos me zanimaju paste o kojima se dosta govori, koliko pomazu, koliko kostaju otprilike i kako se nanose?

Disarm you with a smile

1 0 hvala 0
14 godina

Preporučujem ti da odneseš na servis, oni će ti lijepo očistit stavit novu pastu i naplatit kojih 50-60 kuna.

A zavisi, neki su lakse, neki teze za otvorit(ako si neiskusan nemoj otvarat nešto češ shebat).

šta se tiće pumpe, ja ti ne preporučujem to zato što to ne pomaže samo odnosi prašinu na drugi kraj laptopa,al možeš probat ako hoćeš.

EDIT: Paste možeš naći od 10 KN-a do 100.

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.7.2011 18:34 (XVII Mini).
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Re: Otvaranje laptopa radi čišćenja

Dal znas neki servis u rijeci da dobro naprave posao a da me ne oderu, ako bi prosao ispod 100 kn ja bi bio zadovoljan.

Disarm you with a smile
14 godina
neaktivan
Nema nikakvih problema, samo zapamti koji su šarafi gdje bili i gotovo.
http://www.bug.hr/forum/topic/komponente-oprema/prodaja-by-monopol/107035.aspx
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
diverzant kaže...

Dal znas neki servis u rijeci da dobro naprave posao a da me ne oderu, ako bi prosao ispod 100 kn ja bi bio zadovoljan.

Probaj u http://www.ventex.hr/
*** nisam ovlašten da dajem potpis ***
14 godina
neaktivan

Ja sam svoj Acer nedavno otvarao, nisam mijenjao termalnu ali sam izbacio nenormalnu kolicinu prasine iz venta, razlika je neusporediva {#}

Gamers don't die, they respawn! | Pritisni HVALA ako sam ti pomogao!

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
mate960 kaže...

Ja sam svoj Acer nedavno otvarao, nisam mijenjao termalnu ali sam izbacio nenormalnu kolicinu prasine iz venta, razlika je neusporediva {#}

Vjerovao ili ne otvorio sam svoj Toshiba laptop nakon 5 godina koristenja i unutra nije bilo puno prasine.{#}

14 godina
neaktivan
Monopol kaže...

Vjerovao ili ne otvorio sam svoj Toshiba laptop nakon 5 godina koristenja i unutra nije bilo puno prasine.{#}

Onda svaka cast na cuvanju, mom uvjeti i nisu bas bili neki, rad 24/7 doslovno 3 godine, nakupilo se dosta toga {#}

14 godina
neaktivan
mate960 kaže...
Monopol kaže...

Onda svaka cast na cuvanju, mom uvjeti i nisu bas bili neki, rad 24/7 doslovno 3 godine, nakupilo se dosta toga {#}

I moj stalno radi, na stolu u krilu na krevetu... {#}

17 godina

Pokusaj pronaci na youtubeu video. Ja sam recimo zeni nasao kako rastaviti dell, i sa ispusnog otvora skinuo 1 cm debeo sloj prasine koj je stvorio sloj poput neke guste spuzve, i nije bilo sanse da zrak ide van.

Trazi Disassemble + tvoj model i vjerojatno ces naci video

2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Ramo kaže...

Pokusaj pronaci na youtubeu video. Ja sam recimo zeni nasao kako rastaviti dell, i sa ispusnog otvora skinuo 1 cm debeo sloj prasine koj je stvorio sloj poput neke guste spuzve, i nije bilo sanse da zrak ide van.

Trazi Disassemble + tvoj model i vjerojatno ces naci video

Tocno, i meni se prasina skupila i vent ju je kompresirao izgledala je kao spuzva {#}

14 godina
neaktivan

Zna li netko što je ovaj skinuo na 50.sec.videa:

i je li to dovoljno da skinem,pa da ocistim ventilator,ima li netko da je rastavljao Acer.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Pogledaj ovaj video: 

E znači, prvo bateriju skini i onda lijepo sve po redu kao on, znači propušeš ventilator, skineš prašinu sa hladnjaka i zamijeniš termalnu pastu i to je to. :D A na onoj 50-oj sekundi u videu to ti je HDD-(hard disk). Nadam se da ćeš uspjeti!

12 godina
neaktivan

Ja sam vec svoj odnjeo u Asos Servis u Rijeci i jako sam zadovoljan njihovom uslugom i pristupom. Laptop mi se pregrijavao i nakon cca. 15 minuta bi se ugasio. Dobio sam broj od Asos Servis po preporuci prijatelja te sam ih odmah nazvao da ih pitam dali mi to mogu očistiti i srediti i koliko bi me to koštalo. Rekli su mi da če mi to naplatiti sat rada u servisu što iznosi 150 kuna i pristao sam jer nisam baš stručan niti snalažljiv što se tiče takvih stvari. Odnjeo sam ga popodne do njih i bio mi je gotov isti dan. Kad sam preuzeo laptop sam dobio i kompletan protokol testiranja i slike kako je laptop bijo zaprljan i pun prašine te su mi rekli da sam došao na vrijeme jer mi se tako mogao desiti samo veči kvar na matičnoj.

Uglavnom kome bude trebalo moja topla preporuka je Asos Servis a njihova web stranica je www.servisracunalarijeka.com

Kod drugih servisa u Rijeci nisam niti bio pa nemogu komantirati ali mislim da nema potrebe jer sam jako zadovoljan sa Asos servisom što se tiče i usluge i cijene.

14 godina
neaktivan

Prije nego što ga otvorite provjerite da li garancija još vrijedi.
Bilo je negdje 9. mjesec 2011. kad sam kupio dell-a za fax, stvarno bio prezadovoljan njima, tih, odlične performanse, stvarno se nisam mogao požaliti na njega. S vremenom čim ga upalim, krenu raditi i ventilatori, što se prije nije događalo. Pomislim si, možda je zbog raznoraznih programa i gluposti koje se s vremenom nakupe. i tako došao dan da postavim novi OS gore, ali problem s paljenjem ventilatora i dalje ostaje. Znači čim se laptop upali, upale se i ventilatori i to na 2/3 razinu vrtnje od 4 moguće. Zatim sam se bacio na googlanje problema i vidim da nisam jedini koji ima taj problem, naravno da sam pokušao sve što sam našao, najnovije driver, bios, puhanje, ali ništa nije urodilo plodom. Ništa, laptop ima tri godine garancije, odnesem tamo gdje sam kupio, kad ono 'pljuska', kaže ja trgovcu sve što sam radio, on meni "Žao nam je, ali ako je laptop otvaran automatski garancija ne vrijedi više".  U sebi spomenem *#$%#%$%#&#&, ali što ću, nisu oni krivi, tako piše u jamstvenom listu. Zatim odnesem u kvart kod http://arabba.hr/ i kaže mi serviser, mislim da znam što bi moglo biti, ostavim broj i kaže nazovem te kad provjerim. Nakon nekog vremena dobio poziv da je laptop popravljen i mogu doći po njega. I tako je mene koštalo neznanje i samovolja da popravi kvar sa pregrijavanjem laptopa. Bacio sam gotovo godinu dana garancije u vjetar. I zato prije nego što krenete sami raditi provjerite da li je garancija još valjana.

0 0 hvala 0
16 godina
mestro67 kaže...

.. našao, najnovije driver, bios, puhanje, ali ništa nije urodilo plodom. Ništa, laptop ima tri godine garancije, odnesem tamo gdje sam kupio, kad ono 'pljuska', kaže ja trgovcu sve što sam radio, on meni "Žao nam je, ali ako je laptop otvaran automatski garancija ne vrijedi više". ..

-po natipkanom, nisi otvarao... zašto garancija ne vrijedi?

-garancija uvjetuje, da bilo kakve izmjene mora raditi stručna osoba, odnosno, nestručna koja izazove kvar gubi garanciju. To se primarno odnosi na fizička oštećenja.

-ako si i otvarao, nisi to morao reči, ako nema vidljivih fizičkih oštećenja.

-prašina inače nije pod garancijom, spada pod održavanje i obično se (i pod garancijom) naplaćuje čišćenje u ovlaštenom servisu (njihova dobra volja ako to naprave besplatno).

-garancije su bile 1g, EU ima neka pravila, od 2g. Svaki proizvod (proizvođač) može dati neko svoje jamstvo preko tog kao toshiba ali to može biti uvjetovano npr registracijom online.. ovo računalo je kupljeno prije, tako da neka generička pravila ne vrijede ili su možda bila odgođena do datuma ulaska u EU.

-ovisno o komponenti, npr garancija od 3g ne mora biti na čitavo računalo, npr baterija je često samo 1g.

i btw, trgovac često uzrok problema svali na prašinu (ako kupac nije otvarao, ako ne zna što je unutra), jer tad lako naplati servis pod garancijom... ponekad, jer kriza je pa svi pokušavaju zaraditi koju kunu.

Post iznad je odličan primjer kako korisnik može biti zadovoljan, ako ga servis ne zavlači... problem je što (pre)često pokušavaju naplatiti ono što bi trrbalo biti besplatno, pa čak i npr kvar koji je pod garancijom prebace na npr uzrok prašina (pregrijavanje) što je tad po istom kriteriju kao i fizičko oštećenje...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
neaktivan

Pastu sam bio mijenjao i bila je relativno nova.
Koliko sam shvatio tamo gdje sam kupio laptop, oni da bi očistili prašinu skidaju samo tipkovnicu i sa kompresorom ispuhuju prašinu, bez fizičkog otvaranja laptopa (?)
U pravu si što se tiče garancija za baterije, ali mislim da se ove tri godine odnosi na MBO / LCD i te komponente, ako bez vidljivog (lom i sl.) fizičkog oštećenja prestanu raditi. 

I ako sam otvaraš kompletno kučite gubiš garanciju, ako se ne varam imaju one naljepnice koje je potrebno pokidati kako bi se rastavilo kučište.

16 godina

za sve garancije vrijedi isto.. ovlašteni servis. (nije problem zaštita, naljepnica).

-btw, nezakonita je naljepnica koja je spriječavala otvaranje npr za dodavanje RAMa ili HDDa, jer je to tvornički previđeno za usera... ali trgovci su (svoje) naljepnice tako lijepili. To nema veze s garancijom, ima samo s trgovcem i rješava se kratkom ''svađom'' od par minuta...

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.12.2013 15:42 (ihush).
17 godina

Digresija - trgovci u pravilu nemaju ništa s "odobrenjem ili neodobrenjem" jamstva, servis je taj koji odlučuje.

1 0 hvala 0
16 godina
Old Iggy kaže...

Digresija - trgovci u pravilu nemaju ništa s "odobrenjem ili neodobrenjem" jamstva, servis je taj koji odlučuje.

-'da ali'... mali trgovci = servisi... allinone, kao i veći koji su ponekad uvoznik-distributer, servis i prodaja. Pošto zakon predviđa da trgovac mora zaprimiti reklamaciju (mada je i to besmisleno ako govorimo o teh.robi-serviser), ... besmisleno jer trgovac u konzumu nema veze s procjenom kvara, dok neki 'serviser' u PC trgovini može biti pravi serviser ili klinac iz kvarta..

Trgovac koji nije serviser, bi samo trebao zaprimiti robu-reklamaciju (ne kenjkati oko odbijanja itd).

17 godina
ihush kaže...
Old Iggy kaže...

-'da ali'... mali trgovci = servisi... allinone, kao i veći koji su ponekad uvoznik-distributer, servis i prodaja. Pošto zakon predviđa da trgovac mora zaprimiti reklamaciju (mada je i to besmisleno ako govorimo o teh.robi-serviser), ... besmisleno jer trgovac u konzumu nema veze s procjenom kvara, dok neki 'serviser' u PC trgovini može biti pravi serviser ili klinac iz kvarta..

Trgovac koji nije serviser, bi samo trebao zaprimiti robu-reklamaciju (ne kenjkati oko odbijanja itd).

Baš to. Makar, ni u "ozbiljnijim" trgovinama (ala Links, ADM i slične) u pravilu nemaju nikog tko ovakvo što može odlučiti...

16 godina
Old Iggy kaže...
...

Baš to. Makar, ni u "ozbiljnijim" trgovinama (ala Links, ADM i slične) u pravilu nemaju nikog tko ovakvo što može odlučiti...

-da. Upravo u kontekstu teme, upravo takvi (većinom ne-ovlašteni..) serviseri, zaposlenici trgovine, obavljaju takva čišćenja i to (u pravilu) naplaćuju. Problem je samo kad ih kriza natjera da sve objašnjavaju kao kvar ili van garnacije koji kupac mora platiti. Ljudi rado plate ako imaju osjećaj da nisu prevareni, pa da im je čak na vrijeme spašeno računalo od ozbiljnijjeg kvara.. Pristup ili džonom, novac ih tjera na to.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice