Jel vam zuji ventilator na laptopu?

poruka: 42
|
čitano: 42.764
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen

Molio bi clanove foruma koji su nedavno kupili nove laptope (u zadnjih god dana.) da napisu svoje iskustvo o ventilatoru na laptopu.

Tj. dali laptop zuji prilikom surfanja i nekih drugih jednostavnih radnji. Takodjer neka navedu model.

Imam DELL-a 5520 i zuji sve u 16, ne znam jel to normalno, pa bi htio vidjeti ostale dojmove.

Hvala!

http://isvijet.com.hr

0 0 hvala 0
17 godina

Kod jednostavnih radnji ne zuji, ako je cist i stoji na stolu, ako igram igru/stoji na deki/i pun je prasine onda zuji.

0 0 hvala 1
12 godina
protjeran

Ovisi o temperaturama,ako je više procesa pokrenuto i koristi se aktivno procesor i ostalo,naravno da će jače se vrtjeti i zujati,dok,ako su aktivnosti male ili nikakve,gotovo da se ne čuje..

Sad,ne znam jel isključivo pitanje za vlasnike DELL-a ili i ostale..ja imam HP,i u Biosu postoji mogućnost,uključivanja stalnog rada,ili po potrebi..

Opet,i kad je najzahtjevnija zadaća,vrti se jako i zuji,ali ne smatram to nekom bukom..

0 0 hvala 1
14 godina

Daj ti pokreni HW monitor i pogledaj temperature, postaj sliku na forum.{#}

Valentin

0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

I navedi koji procesor imaš.

Iz mog i koleginog iskustva, sandy bridge procesori rade uvijek na nekim (pre)visokim temperaturama, pa zato potreba da ventilator stalno hladi. Ako je upaljena i neka ne-integrirana grafička, kod mene je stalno ventilator na nekom srednjem režimu rada. Tek kad smanjim performanse na minimum i stišam ventilator, tek onda je tih.

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
Re: Jel vam zuji ventilator na laptopu?
Edge kaže...

Molio bi clanove foruma koji su nedavno kupili nove laptope (u zadnjih god dana.) da napisu svoje iskustvo o ventilatoru na laptopu.

Tj. dali laptop zuji prilikom surfanja i nekih drugih jednostavnih radnji. Takodjer neka navedu model.

Imam DELL-a 5520 i zuji sve u 16, ne znam jel to normalno, pa bi htio vidjeti ostale dojmove.

Hvala!

Dell Inspiron 5720 (i7), u normalnom radu ga ni ne cujem. Kad ga opteretim malo vise povremeno se cuje sum rada ventilatora ali zujanje ne. I taj sum traje neko vrijeme, prestane, pa opet sumi i .... Inace najbolja varijanta, u radu je kad podmjestim nasto otraga cca 2-3 cm visine.

Stručnjak za odmaganje...
12 godina
protjeran
sweeth kaže...

I navedi koji procesor imaš.

Iz mog i koleginog iskustva, sandy bridge procesori rade uvijek na nekim (pre)visokim temperaturama, pa zato potreba da ventilator stalno hladi. Ako je upaljena i neka ne-integrirana grafička, kod mene je stalno ventilator na nekom srednjem režimu rada. Tek kad smanjim performanse na minimum i stišam ventilator, tek onda je tih.

Ti se šališ??? Procesori koji su definitivno najhladniji..mala potrošnja,manji proizvodni proces,manje temperature..

17 godina
odjavljen

Evo vam SS-ovi pa prosudite sami.

Dok sam uzimo SS-ove laptop nije pristekan na adapter i stavljen je u Power saving mode. Trenutno se ventilator cuje i nije se ugasio ni na sekundu vec 15 minuta.

Radi se o i3 core procesoru, detaljnije na screenshot-u.

Takodjer sam ga zbog toga nosio na servis, na servisu su mi promijenili maticnu (wtf?) i vent. Naravno nema rezultata.

Mozda je cak i problem u Windowsima, ali ne vidim u procesima da ga nesto *ebe vise nego bi trebalo.

Hvala vam sto ste se ukljucili u raspravu, vec mjesecima pokusavam rijesit ovu pizd*ariju, ali nikako.

Osim integrirane grafe imam ATI 7670m.

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.5.2013 22:17 (Edge).

0 0 hvala 0
14 godina
Edge kaže...

Evo vam SS-ovi pa prosudite sami.

Dok sam uzimo SS-ove laptop nije pristekan na adapter i stavljen se u Power saving mode. Trenutno se ventilator cuje i nije se ugasio ni na sekundu vec 15 minuta.

Radi se o i3 core procesoru, detaljnije na screenshot-u.

Takodjer sam ga zbog toga nosio na servis, na servisu su mi promijenili maticnu (wtf?) i vent. Naravno nema rezultata.

Mozda je cak i problem u Windowsima, ali ne vidim u procesima da ga nesto *ebe vise nego bi trebalo.

Hvala vam sto ste se ukljucili u raspravu, vec mjesecima pokusavam rijesit ovu pizd*ariju, ali nikako.

Osim integrirane grafe imam ATI 7670m.

Nesto tu debelo ne stima. Nema sanse da u power saving modu radi na full. Da probas instalirati najnovije drivere (chipset i graficka). Kao test mozes isprobati Live CD ili USB s ubuntuom ili drugim Linuxom cisto da vidis da nije cista hardverska greska.

Kod mene na 5720 imam kombinaciju Intela i nVidie.

17 godina
odjavljen
mario.L_hr kaže...

Nesto tu debelo ne stima. Nema sanse da u power saving modu radi na full. Da probas instalirati najnovije drivere (chipset i graficka). Kao test mozes isprobati Live CD ili USB s ubuntuom ili drugim Linuxom cisto da vidis da nije cista hardverska greska.

Kod mene na 5720 imam kombinaciju Intela i nVidie.

Probat cu onda jedno vrijeme pokretat Ubuntu s USB-a pa cemo vidjet.

Na koji nacin namjestavam da se ugasi grafa i prebaci na integriranu? Jel bi se to trebalo samo cim stavim u Power saving?

Koji driver za chipset istaliram?

Svo troje?

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.5.2013 22:30 (Edge).
14 godina
Edge kaže...

Probat cu onda jedno vrijeme pokretat Ubuntu s USB-a pa cemo vidjet.

Na koji nacin namjestavam da se ugasi grafa i prebaci na integriranu? Jel bi se to trebalo samo cim stavim u Power saving?

Kod mene ti to radi na nacin da u nVidia Setingsima postavim aplikacije koje pokrecu diskretnu graficku. Po defaultu je integrirana za sve aplikacije.

EDIT> Prvi i drugi, ako ti kartice cita normalno treci preskoci.

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.5.2013 22:32 (mario.L_hr).
17 godina
odjavljen

Od kad sam instaliro driver za chipset laptop je tih, cuje se skroz blagi zvuk, ali neprimjetno.

Jos nista necu zakljucivati, vidjet cemo kroz par dana.

0 0 hvala 0
14 godina
Mislim da je tvoj problem riješen.
17 godina
odjavljen

I dalje cvili ko pas na lancu.

Imam takodjer problema sa prebacivanjem graficke s INTEL HD na ATI 7670m.

Opisat cu problem u razni softverski problemi, pa cu postavit link.

Al ovaj laptop me izludjuje.

0 0 hvala 0
12 godina
protjeran

u stvari,samo šumi,ne zuji..

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
redneck kaže...

u stvari,samo šumi,ne zuji..

Da, al šumi dosta jako, fascinira me, stari ima HP-ov laptop iz 2002. taj se jedva cuje, posebice ako je neki laksi zadatak tipa surfanje.

Nista, prvo ide reinstalacija Windows-a, i to Win 7, pa cemo vidjet, ak dalje pokazuje iste simptome trazit cu novi u ADM-u posto nema koristi od servisa.

Poruka je uređivana zadnji put sub 4.5.2013 21:03 (Edge).
14 godina

dali se mozda cuje kao da komad metala struze o drugi komad metala ako priblizis uho?

Ne pravim se lud, pravim se da nisam.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

I meni skoro stalno radi ventilator,a nije vruć ni malo,a ništa ne radim da ga opterećujem...

ACER EMACHINES G620, je li netko skidao poklopac sa ovakvog laptopa,mislim da se nakupilo prašine,

je li problem kod skidanja?

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

My laptop sits at ~50C all day with no fan. The fan is at 0RPM most of the time and kicks in at 2500RPM for a few seconds to cool it down. It is a very quiet laptop, I usually cannot hear it. Generally for the first half hour the laptop sit around 45C until it heats up to 50C and stays there.

Ovo je lik napiso za moj laptop, ocito ima problema, sad sam kontaktiro trgovinu u kojoj sam kupio pa cemo vidjet sto dalje.

0 0 hvala 0
14 godina
Edge kaže...

My laptop sits at ~50C all day with no fan. The fan is at 0RPM most of the time and kicks in at 2500RPM for a few seconds to cool it down. It is a very quiet laptop, I usually cannot hear it. Generally for the first half hour the laptop sit around 45C until it heats up to 50C and stays there.

Ovo je lik napiso za moj laptop, ocito ima problema, sad sam kontaktiro trgovinu u kojoj sam kupio pa cemo vidjet sto dalje.

Znam da je Dell imao problema s Linuxom i bukom ali nisam znao da je problem prisutan i kod Windowsa. Ajde napravi eksperiment s Live CD/USB-om neke od distribucija Linuxa (preporuka Ubuntu) pa da vidimo da li je isti problem i na Linuxu.
15 godina
neaktivan

Imam Inspiron 5721, kupljen prije cca mjesec dana i bučni vent je ispravljen nadogradnjom BIOS-a. Ima i topic o Dell laptopima u kojem sam napisao to. Na forumu od Dell-a je njihov support rekao da je stvar ispravljena sa novim BIOS-om i ja sam tako riješio problem. Možda je to samo kod mog modela. Uglavnom, provjeri na njihovom forumu za svoj model i buku, ali vjerovatno je do BIOS-a ako već nisi uspio sa opcijama u trenutnoj verziji BIOS-a.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
mario.L_hr kaže...
Edge kaže...

Znam da je Dell imao problema s Linuxom i bukom ali nisam znao da je problem prisutan i kod Windowsa. Ajde napravi eksperiment s Live CD/USB-om neke od distribucija Linuxa (preporuka Ubuntu) pa da vidimo da li je isti problem i na Linuxu.

Ehmmm,na Linuxu,i kod mene non-stop radi ventilator,no to je radi toga,jer je i samo sučelje,sa svim onim efektima i điđama, 3D aplikacija..

Nego DELL-ovci,jel imate opciju isključivanja stalnog rada venta u BIOS-u?

17 godina
odjavljen

Stavio sam Windows 8 na novo i opet isti problem

Tolko sam ljut da bi ga iste sekunde susno u zid, al necu posto je stari iskesiro lovu.

Sta da radim, da opet nosim na servis?

kako sam ljut nevjerovatno.

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.5.2013 14:15 (Edge).

0 0 hvala 0
14 godina

Vrati ga na servis, neka se oni bave s time.

Valentin

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Valentin17 kaže...

Vrati ga na servis, neka se oni bave s time.

Zovem sad servis i javi se neki kreten i dodje to se mora cut, novi laptopi su dosta jaci od starih, trose vise energije i bez problema se zagrijavaju do 110 stupnjeva.

Vec vidim nista od tog, imam osjecaj da kretencine nisu uopce stavile pastu izmedju procesora i hladnjaka.

16 godina

Ako su oni kretenčine onda ti budi pametan pa sam stavi pastu zašto od njih onda tražiš pomoć što drugo da ti napišem hehe. :)

bug caruje, um klade valja

0 0 hvala 0
17 godina

Mozda da ne izgubi garanciju?

Uglavnom, ja sam sa svojim imao isto problema i rastepel ga, zamijenil pastu na cpu i gpu i ne cujem ga vise ni pod opterecenjem.

Linux, Arch Linux. Dvorak keyboard layout.
17 godina
odjavljen
Oldy kaže...

Ako su oni kretenčine onda ti budi pametan pa sam stavi pastu zašto od njih onda tražiš pomoć što drugo da ti napišem hehe. :)

Da ne riskiram garanciju, sto ako ustvari nije do paste?

Sad sam primjetio da kad recimo gledam video na YT-u CPU temp skoci blizu 80 stupnjeva. :o

Problem postoji, samo treba otkriti gdje je.

Softver 99,5% nije posto su Windowsi i prije radili uredno, ali jos sam napravio i reinstalaciju za svaki slucaj.

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.5.2013 13:52 (Edge).
16 godina

A jaka mu je garancija ako mu servis ne riješava probleme ili neka promjeni servis ili neka čeka istek garancije pa sam svoj majstor.

Inače gledam mu cpu temperature moj amd nije imao takve oko 50 i manje ni kada je bio nov. :)

Edit: i meni yt diže jako temp na amd-u....

bug caruje, um klade valja
Poruka je uređivana zadnji put pet 17.5.2013 13:55 (Oldy).

0 0 hvala 0
14 godina
Već sam ti predlagao da ga testiraš s Live CD/USB-om neke od Linux distribucija pa pogledaš što se događa. Jesi li isprobao?
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice