HP Mini 210 video šteka

poruka: 17
|
čitano: 5.228
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
HP Mini 210 video šteka
Poz! Dakle, u pitanju je ženin HP Mini Vivienne Tam Edition
- 2 gb ddr2
- atom 1.66 GHz
- 250 Gb Hdd

E sada u zadnje vrijeme često oma problema s reprodukcijom web video sadržaja, znači šteka slika... Probao IE, Chrome (defaultni), Operu i Ffox... Isto... Flash update-an i driveri... Temp mi se čini ok, mislim da je do 60ak stupnjeva max bila.

Ima li tko ideju što bi moglo biti, možda eventualno malo propiriti hladnjak i cpu... Ja sam ostao bez ideja ;)
Tnx unaprijed!
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: HP Mini 210 video šteka

Kako ne radim na daljinu,pretpostavit' ću da ima antivirus koji radi,zatim predlažem nadogradnju na 4gb i prije sve a ovisi o godištu kupnje :REDOVNI SERVIS KOD SERVISERA.

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.10.2011 0:26 (Igor_76).
14 godina
HP Mini 210 video šteka

na 1080p bi i trebalo stekat.

ispod ne

griješiti je ljudski al je osjećaj božanski

1 0 hvala 0
17 godina
HP Mini 210 video šteka

prica o netbooku ,a ne o laptopu koji prima 4gb rama...netbook ne prima vise od 2gb. i nema price o ciscenju.

covjek je tocno odgovorio...problemi na 1080p, 720 prolazi,ali na zadnjim modelima sa dual core atomima.

ne trazi se problem na YT videu,vec se pokrene mkv 720p video fajl,ako nema problema,onda traziti problem u flashu,addonsima,browseru.

expert za istrazivanje ruda i gubljenje vremena na bol-u.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
HP Mini 210 video šteka

Ispričavam se zbog moje greške,nisam obracao paznju da max prima memorije 2gb,kako nemam dovoljno iskustva sa netbook-ovima temu prepuštam iskusnijim.

0 0 hvala 0
17 godina
Igor_76 kaže...

Ispričavam se zbog moje greške,nisam obracao paznju da max prima memorije 2gb,kako nemam dovoljno iskustva sa netbook-ovima temu prepuštam iskusnijim.

nema beda {#}. imaju jedan sodim utor. neki imaju problema sa kompatibilnoscu branda rama, dok neki cak u specifikacijama navode da je 1gb plafon, premda uredno rade sa 2gb rama. 

16 godina
neaktivan
Prije svega hvala.
Znači, da jos specificirm, to se počelo događati u zadnjih mjesec-dva, ponekad kad malo "refresh-am" netbook proradi (ccleaner i to) ali to je i može i ne mora. 720 je max na kojem ne šteka 1080 normalno steka, ali to ni ne treba... Šteka mi iskon tv, npr. I tako neke ajmonreći gluposti koje ne troše punon resursa... Gore je Panda Cloud AV i mislim da nije do njega. Torrente bi znao reći bolje, to je njegovo područje. Et fala ;)
17 godina
HP Mini 210 video šteka

panda cloud nije sigurno,a posto je ona jednostavna za on/off, probaj je isto iskljuciti desnim klikom u trayu,pa poviri ima li razlike.

ja na svome drzim avast,jer sam ga donekle izvagao da je najlaksi. to je bilo u vrijeme 1gb,nakon nadogadnje rama mogao bi staviti nesto drugo,ali nema potrebe,sasvim je dovoljan.

za pocetak, poprati potrosnju rama i cpu-a u task manageru dok ide video.

reci nam kako radi normalan video, znaci ne streaming ili bilo sto vezano uz browsere...obican video fajl vece rezolucije,mkv,avi.

lijep primjer problema sa rezolucijama, pogledaj.

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
HP Mini 210 video šteka

evo malo sam snimao i provjeravo kako stoje stvari, sada npr. sve radi manje-više ok...

znači testirao sam na vlc-u 480p - 720p - 1080p

480 radi normalno, 720 šteka već a 1080 da ne pričam (iako je cpuna 80%, valjda grafika ne možeto podnijeti) što je zapravo sasvim normalno...

e sada YT; na 360p i 480p još prolazi ali je na 720 cpu je pod opterećenjem i to je ok, streaming videa full screen (iskon tv) šteka vidim da guta puno cpu sada da li je to do Chrome-a? evo dok pišem gledam malo ipak je u Operi "stabilnije" bez štekanja... 

Evo link za video koji sam napravio s vlc playerom LINK (ima 20mb nije velik)

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
HP Mini 210 video šteka

pogledao sam. mislim da je to sve unutar normale za ove uredjaje.  cim ga izvadim iz kutije, bas cu opet isprobat 1080p i 720...inace ga koristim samo kad nisam doma.

Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
da, vjerovatno j do Chrome-a, u zadnje vrijeme bar kod mene troši dosta resursa a kao trebao bi biti light browser... heh... malo su ga počeli prećeravat...
17 godina
HP Mini 210 video šteka

meni je dovoljno kada mu vidim u tasku 6-7 chrome.exe procesa.  zeznut je taj flash i strimanje, bas i mene sad zanima,pa cu probati.

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
HP Mini 210 video šteka

Pa Atom je jednojezgren proc,nije ni cudo da steka.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.

0 0 hvala 0
17 godina
zoharbizo kaže...

posto meni ne sluzi kao primarni pc, nisam se puno zabavljao sa vecom rezom.  mislim da mi je super radilo sa 720p. postoje odavno duali,te stizu jos noviji. kod mene je dual core.

14 godina
torrente kaže...
zoharbizo kaže...

posto meni ne sluzi kao primarni pc, nisam se puno zabavljao sa vecom rezom.  mislim da mi je super radilo sa 720p. postoje odavno duali,te stizu jos noviji. kod mene je dual core.

Onda ok.Na dualcu bi moralo funkcionirat puno bolje.Ovi single core ima jednu jezgru i 2 threada ali to je premalo za 720p na youtubeu,za filmove je i mozda ok ako ima neku integrusu sa HD i FULL HD akceleratorom pa onda priko MPHC forsiras enkodiranje preko grafe.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Poruka je uređivana zadnji put uto 4.10.2011 19:24 (zoharbizo).
17 godina
HP Mini 210 video šteka

malo sam se zabavljao.

- svaki 720p ide bez problema.  zauzece procesora ide tocno od 55% do 65%.

- 1080p problemi na svakom, ne pravi zrnatost vec jednostavno fali,ne 5-6 ,vec kao da fali pola frejmova,svako petu slicicu izvrti. dakle nema price o 1080p.  zauzece procesora 100%.

cijelo vrijeme mi je radila tv kartica hrv-grcka, tv trosi nekih 15%. kada se ugasi tv, 720p zauzima nekih 50% procesora.

ovdje se radi o atomu n550 2x1,5ghz.   mislim da su ovi problemi rijeseni sa novim modelima koji su bas sada krenuli u prodaju, unaprijedjena intel grafika, te duali 1,86ghz.

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
HP Mini 210 video šteka

Kolega ocito grafika radi problem.

1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice