Pa možeš kupiti usb tipkovnicu za laptop.Probajaa iči u njihov servis pa pitaj kolko to košta ili se može popravit.
Pozdrav svima, moja sestra ima taj laptop, kakva su vaša iskustva s njegovim ventilatorom za hlađenje (ono buka, koliko se često pali itd.), kolike su mu temperature u radu?
Ovo je konfiguracija: Turion 64 x2 mobile, 4GB RAMa i radeon x1250 128MB, ima instaliran Windows 7 professional x64, sada me zanima da li je ovaj OS možda prezahtjevan za ovaj laptop, razmišljal sam da bi stavil Windows 7 Home Premium X32, da smanjim opterećenje na processor i ram, jel bi to pomoglo?
Laptop se koristi za studentske aktivnosti (word, power point, excel, publisher, internet) itd.
EDIT: Ajmo ljudi pomagajte?
Pozdrav svima, moja sestra ima taj laptop, kakva su vaša iskustva s njegovim ventilatorom za hlađenje (ono buka, koliko se često pali itd.), kolike su mu temperature u radu?
Ovo je konfiguracija: Turion 64 x2 mobile, 4GB RAMa i radeon x1250 128MB, ima instaliran Windows 7 professional x64, sada me zanima da li je ovaj OS možda prezahtjevan za ovaj laptop, razmišljal sam da bi stavil Windows 7 Home Premium X32, da smanjim opterećenje na processor i ram, jel bi to pomoglo?
Laptop se koristi za studentske aktivnosti (word, power point, excel, publisher, internet) itd.
EDIT: Ajmo ljudi pomagajte?
nije ništa prezahtjevno, samo bi ga trebalo tu i tamo počistiti od prašine i promjeniti termovodljivu pastu i onda će temperatura biti prihvatljiva (ispod 50 °C).
inače taj laptop se da vrlo lako otvoriti tj. vrlo je lako doći do ventilatora ispod tipkovnice.
Navedeni laptop je sve do prije par dana radio besprijekorno. Zatim se u radu pocelo primjecivati trzanje dok nije u potpunosti zamrznuo ekran. Nakon gasenja i ponovnog pokretanja nije bilo slike na ekranu, ekran kao da nije ukljucivao. nakon par puta ukljuci/iskljuci ukljucio se i ekran. Ponovno par puta ga ukljuci ok, ali onda opet odjednom nece. Ocistio sam ventilator i ispuhao svu prasinu koje i nije bilo previse. Pokrenuo sam testove koje dolaze s laptopom i po njima je sve ok. Problem je i dalje takav da nikad ne znam kada ce ukljuciti ekran, a kada ne. Ima li tko kakvu ideju sto bi moglo biti? Unaprijed se zahvaljujem svima na pomoci.
to ti je poljka kod tog laptopa al ima rješenje upiši hp compaq 6715b black screen issue uglavnom ak ugasiš njegov wireless neće ti se ekran nikad zacrnit uglavnom
ekipa laptop je business mete jede živu djecu lol al nije namjenjen za zahtjevne igre uglavnom moj savjet je da ga ponekad odnesete na čišćenje radi će kao novi i to naravno najbolje na xp-u ja ga imam laptop je napravljen tvrd i izdržljiv i super sam zadovoljan a vi gameri neznam jedino ak se može ubacit neka jača grafička u njega i ssd hard i 3 gb rama i xp sp3 i eto stroj pozz svima!!
Trebao bi pomoc.
Radi se o laptopu HP 6715s.
Jutros je sve bilo OK, popodne otisao raditi i sad se vratim s posla i upalim laptop i samo mi stoji crni ekran.
Znaci, ne pokaže se niti ono prvo citanje od BIOS, sve normalno, vrti ventilator, dvd, wi-fi ne svijetli i ekran crni kao da je komp ugasen?
Jel otisla graficka ili sta da napravim da provjerim sta bi moglo biti?
SVe sugestije, ideje ili pomoc su dobro dosle
A tko zna, 90% da je matična ploča ili grafički čip, tu sam ne možeš napravit ne znam šta, moja preporuka ti je da ga odneseš u Zel-cos servis, mogu ti napravit dijagnostiku, ako se odlučiš da ga nećeš popravljat naplatit će ti 125 kn za tu dijagnostiku i ništa više, vidiš ti to i moje sestre HP 6715B je već u servisu, jednostavno je sam od sebe počeo ponekad izbacivati BSOD, postavio sam dump log u temi "BSOD-što, zašto i kako", ali izgleda da ga nitko ne zna pročitat i dat neko riješenje ili mišljenje, a šta ćeš.
Probaj spojiti laptop na vanjski monitor da isključiš ekran kao kvar. Za ostalo sa slažem sa kolegom, odnesi na servis.
To je robusan laptop, ali je.. svakomu dođe kraj, sestra svoj odnesla u Zel-cos, link tamo pokrenuo scan memorije i ništa, sve ok, nema grešaka, ponekad izbacuje BSOD, tko zna zašto, prije servisa postavio sam pitanje u BSOD temi, čak sam postavio i minidump log, ali ništa od odgovora, sestra ge je odnesla u servis, link je rekao da mora čekat 2 tjedna na dijagnostiku, kaže da je 50 laptopa ispred, a šta ćeš, moramo čekat, nema druge.
Draže bi mi bilo da su mi kolege tu sa foruma bar dali nekakvu analizu toga BSOD loga, ali ništa neka servis riješava.
A tako sam se i sam iznenadio, prašina očišćenja prije mjesec i pol dana (preventivno), novi windows 7 x64 snimljen prije skoro godinu dana i onda odjednom prvo u Firefoxu, zatim u BS playeru, pa dok je lid bio zatvoren počeo izbacivati plavi ekran, probao pokrenuti MEMTEST86+ i normalno ništa, sve ok, laptop se nikada nije pregrijavio, nikakvi programi nisu snimani, korstio se noramlno za office, internet, gledanje filmova, ono ništa posebno.
A je..., star je 5 godina, sestra ga uzela za faks i evo sad je 5 godina na EFZG i pred sam kraj počeo stvarati probleme, ma neka ga skrpaju dok to ne završi, pa kad se zaposli bude si kupila neki noviji i bolji laptop, ovaj je radio dosta dugo, nisam očekivao da će toliko raditi, moj HP ProBook 4525s se bacio plavi ekran već prvi dan, bio nov novcat, nakon godinu dana ima već mrtvi pixel na LCDu, Hitachi disk već ima 3 bad sectora, eto toliko o kvaliteti, dok je HP 6715b radio 5 godina i ovo je prvi problem, laptop je nema šta.
Malo sam gledao po ebayu, našla bi se i matična ploča nekakva za njega (mislim da paše i na 6715s) za 100 dolara, sada ne znam ni sam ako bude potrebo uzimat to ili ne, ali laptop je stvarno uščuvan.
Takva matična je kocka, tko zna možda je reparirana, a možda i nije, može radit jedno vrijeme, a može crknut sutra. Kolega bi mogao razmisliti o tako nečemu, sada ne znam da li Zel-cos reparira matične ploče, ali i ako da onda to sigurno i košta, znam da je liku Moj servis reparirao matičnu, došlo ga je 600 kn, ali je laptop radio još dvije godine nakon toga.
Pozz, imam jedno pitanje u vezi ovog laptopa, Konfigracija je ova: Amd Turion 64 x2 TL-58, 4GB RAM i radeon x1250 128MB grafika, e ovako, imam jedan SSD (Intel 330) od 120GB viška i ubacio bih ga u ovaj laptop, da ga malo osvježim, radi sada OK, ali bih ga htio malo ubrzati, SSD mi stoji neiskorišen, pa da ne propada.
Ali sada ne znam da li ovaj laptop podržava AHCI mode (da na SSDu bude radio TRIM i NCQ), tražio sam po BIOSu, nigdje nema one klasične konfiguracije sa opcijama AHCI ili IDE, ali pod SYSTEM CONFIGURATION MENU - DEVICE CONFIGURATION postoji opcija SATA NATIVE MODE, podešenja su ENABLE ili DISABLE. Sada možda je to AHCI, samo se drugčije zove, znači kad je na ENABLE onda je HDD u AHCI modu, a kad je na DISABLE onda je HDD u IDE modu. Sada mene zanima da li je to stvarno tako.
Hvala na pomoći.
pozzz imam navedeni laptop i sve radi kako treba ali graficka nije instalirana, kada instalirasm graficku trazi restart, kada ga restartiram on krene pokretati windows i samo ga ugasi, dakle windows je pao, probao sma sa svim windowsima i ista stvar, cim instaliram taj driver windows automatski pada, sta bi to moglo biti?
pozzz imam navedeni laptop i sve radi kako treba ali graficka nije instalirana, kada instalirasm graficku trazi restart, kada ga restartiram on krene pokretati windows i samo ga ugasi, dakle windows je pao, probao sma sa svim windowsima i ista stvar, cim instaliram taj driver windows automatski pada, sta bi to moglo biti?
Valjda mislis na drivere za graficku...
Na ovoj stranici si skini drivere za Windowse koje imas, grficka je integrirana - x1250
pozz inace laptop je moj TAJ kojeg graficka zeza i znaci to je vec pokusavano i nekuzim neki su mi takoder vec rekli da su imali isti problem uglavnom meni se na windows 7 i visti 32 bit instalira neka standardna graficka od 16 mb s tim da nista ni ne ucita kao iz biosa je kolko sam svatio ugl rusio sam sve moguce windowse svaki put kad instaliravam 3d instalirava neinstalirava 2d nekuzim vise sve sam pokusao jel ima neko da zna sta je tocno mislim grafa nie jer nebi ni sad radio da je a i rastavljao sam ga da vidim i nema problema uopce sa njome uredan laptop nema prasine nigdje ni negrije se tako da neznam uzrok svega toga ako moze nekakva pomoc forumasi!! hvala...