Rasprave tipa vjernici/nevjernici, pusaci/nepusaci se ne isplate.
Velim, pusim iz razloga sto to VOLIM. Ejmen.
Aj, jedno ovako obicno pitanje... Je, pametovanje, ali sto mogu prije spavanja - jace od mene .
Dakle, pusis i svjestan si toga. Svjestan si da ugrozavas svoje zdravlje.
Pa bi volio da mi odgovoris na slijedece. Znaci, ja takodjer uplacujem zdravstveno osiguranje, a nisam bio kod doktora, a biti ce i vise od 15tak godina.
Jel' bi bilo posteno da mi ljudi biramo hocemo li izabrati da se lijeci netko tko se svjesno trovao ili neko tamo necije dijete koje treba pomoc ?!?!
Evo, sto se mene tice, ja ne bi dao niti pisljive lipe onima koji su se trovali i sada ocekuju da i ja sudjelujem u njihovom ljecenju, ako obole zbog toga.
Ako voliš trovat sebe samo izvoli, ali trovat nekog drugog?
Jel bi htio prestat pušit kad bi imao malu bebu (ako već i nemaš) ili bi radi svog gušta(ovisnosti) trovao i bebu.
Ili, jel bi se kajao što si pušio cijeli život i nakon 2 pretrpljenog moždanog udara(moja baba) i proklinjao dan kad si prvi put zapalio.
Btw. jel ti znaš koji je gušt udahnut punim plućima bez nekog otrova u njima, nakon ručka ili seksa...
Pa ne silim ja nikog da bude kraj mene dok dimim...
Pa vjerovatno bih prestao pusit kod male bebe. Takodjer ne pusim nekom u autu tko je nepusac ili nekom u stanu gdje se ne pusi. Kein problem.
Onaj kinez neki sto je dozivio 100+ godina kaze da je pusija od svoje 14 godine... zdrav covjek jos uvijek...
Znam kako je udahnit cistim plucima jer sam relativno kasno poceo pusit. Ipak je veci gust zapalit poslije rucka... seksa...
Tko kaze da svi to zelimo?
Ako voliš trovat sebe samo izvoli, ali trovat nekog drugog?
Jel bi htio prestat pušit kad bi imao malu bebu (ako već i nemaš) ili bi radi svog gušta(ovisnosti) trovao i bebu.
Ili, jel bi se kajao što si pušio cijeli život i nakon 2 pretrpljenog moždanog udara(moja baba) i proklinjao dan kad si prvi put zapalio.
Btw. jel ti znaš koji je gušt udahnut punim plućima bez nekog otrova u njima, nakon ručka ili seksa...
Kad god dodjem u goste kod nekoga, ili ako sjedim u zatvorenom prostoru lijepo pitam osobe koje ne puse da li je u redu s njihove strane da ja zapalim cigaretu. Simple as that. Sad,preko ljeta, pusim na terasi u sklopu kafica. Unutra ne sjedim. Dakle,ne trujem nikoga.
U diskotekama se ne smije pusiti, sto je u redu s moje strane. Dok se smjelo pusiti u zatvorenim prostojiama- pusio sam.
Jel bi ja htio prestat pusit ako bih dobio dijetu(malu bebu) ? Zasto bih, kad jednostavno mogu smanjiti i i naravno ne pusiti u blizini gdje se nalazi moje dijete. Pa normalno da ne zelim trovati svoje dijete.
Rasprave tipa vjernici/nevjernici, pusaci/nepusaci se ne isplate.
Velim, pusim iz razloga sto to VOLIM. Ejmen.
Aj, jedno ovako obicno pitanje... Je, pametovanje, ali sto mogu prije spavanja - jace od mene .
Dakle, pusis i svjestan si toga. Svjestan si da ugrozavas svoje zdravlje.
Pa bi volio da mi odgovoris na slijedece. Znaci, ja takodjer uplacujem zdravstveno osiguranje, a nisam bio kod doktora, a biti ce i vise od 15tak godina.
Jel' bi bilo posteno da mi ljudi biramo hocemo li izabrati da se lijeci netko tko se svjesno trovao ili neko tamo necije dijete koje treba pomoc ?!?!
Evo, sto se mene tice, ja ne bi dao niti pisljive lipe onima koji su se trovali i sada ocekuju da i ja sudjelujem u njihovom ljecenju, ako obole zbog toga.
Ti ne placas moje lijecenje. Ja ga placam.
Da, svjestan sam da se trujem, vidio sam pluca puna katrana. I znas sto? Zaboli me neka stvar, ljudi ginu radi gluposti, pokupi ih pijani kreten na cesti i papa... Zivim dok zivim, a dok god zivim priustit cu sebi svaki gust koji mogu - pa i cigarete.
sljive lipe onima koji su se trovali i sada ocekuju da i ja sudjelujem u njihovom ljecenju, ako obole zbog toga.
Ti ne placas moje lijecenje. Ja ga placam.
Da, svjestan sam da se trujem, vidio sam pluca puna katrana. I znas sto? Zaboli me neka stvar, ljudi ginu radi gluposti, pokupi ih pijani kreten na cesti i papa... Zivim dok zivim, a dok god zivim priustit cu sebi svaki gust koji mogu - pa i cigarete.
Ti placas svoje ljecenje ? Jesi ti svjestan koliko bi kostalo ljecenje od bolesti nastalih pusenjem ?!?!?
To tvoje sto uplatis imas za kutiju-dvije sumameda mjesecno. Ne trkeljaj gluposti.
Odoh. EOD. Napisao bi jos svasta, ali bi pokupio ban. Uglavnom, uzas kako neki ne razmisljaju dalje od nosa.
Noc ljudi i do citanja.
1.Pa ne silim ja nikog da bude kraj mene dok dimim...
2.Onaj kinez neki sto je dozivio 100+ godina kaze da je pusija od svoje 14 godine... zdrav covjek jos uvijek...
1. Vjerujem da si upoznat s UN-ovom poveljom o pravima čovjeka. Tamo se spominje nešto o tome da svaki čovjek ima pravo na zdravu okolinu i uvjete rada.
Vjerojatno si upoznat i s onim da prava/slobode jednog čovjeka završavaju tamo gdje počinju kršit prava drugog. Uvjeren sam da si inteligentan pa ćeš povezati.
Također, ideš skroz krivom analogijom (i ovo je zabrinjavajuće). Zašto da se netko tko ispašta zbog tebe mora da se makne od tebe. Tvojoma analogijom dođe: pa ne silim ja nikog da bude kraj mene dok pucam iz mitraljeza po ulici. I šta sad, ti ne siliš nikog i maknuo si problem sa sebe...stvarno čovječe, jel ti znaš što si napisao.
2. Tako je. Svi oni znanstvenici, biolozi, i sve one silne milijarde dolara/eura ulupanih u istraživanja su u krivu, ima tamo jedan kinez, frajer je doživio stotu, a puši od 14-te, kakve glupe statistike i činjenice o nekim tamo rakovima pluća, jednjaka, bolestima krvnih žila, valjda kinez zna.
Al dobro, i ja bi se pravdo da sam pušač...

Vjerojatno si upoznat i s onim da prava/slobode jednog čovjeka završavaju tamo gdje počinju kršit prava drugog. Uvjeren sam da si inteligentan pa ćeš povezati.
Također, ideš skroz krivom analogijom (i ovo je zabrinjavajuće). Zašto da se netko tko ispašta zbog tebe mora da se makne od tebe. Tvojoma analogijom dođe: pa ne silim ja nikog da bude kraj mene dok pucam iz mitraljeza po ulici. I šta sad, ti ne siliš nikog i maknuo si problem sa sebe...stvarno čovječe, jel ti znaš što si napisao.
2. Tako je. Svi oni znanstvenici, biolozi, i sve one silne milijarde dolara/eura ulupanih u istraživanja su u krivu, ima tamo jedan kinez, frajer je doživio stotu, a puši od 14-te, kakve glupe statistike i činjenice o nekim tamo rakovima pluća, jednjaka, bolestima krvnih žila, valjda kinez zna.
Al dobro, i ja bi se pravdo da sam pušač...
Čemu toliko negativan stav prema pušačima?
Pa niti jedan pušač neće pušiti u blizini djeteta, nit će pušiti u autu/stanu nepušača itd., osim ako mu ovaj to dopusti; tako da ne vidim čija je to okolina toliko ugrožena. Dok sam pušio jako puno bih, kad bi mi došli frendovi nepušači, zapalio kroz dva sata jednu-dvije cigarete, i to na prozoru. U svojem stanu. U čemu je problem u cijeloj toj priči? I ne možeš baš uspoređivat mitraljez sa cigaretom.
Pusim i ne zelim prestati.
Znam da je stetno...gledao TV, citao novine, baka mi rekla, tata me psovao....
Uzivam u tome.
Pusim cigarete kada mi se pripusi a ne kao nekad iz navike. Mozda po jedna cigareta na svaka 2 sata. To je to. Inace to je Marlboro (crveno) a kada se zelim dotuci ponekad nabavim Gitanes da mi "raspori" grlo.
Zatim...marihuana i vanila kubanke nece osmrdjeti tvoju robu? Oni mirisu po lavandi? Kada bih uvlacio marihuanu uvlacio bih planiski vazduh?
Kojesta. Marihuana je psihotropna supstanca + bonus sve negativnoste obicne cigarete
Pa niti jedan pušač neće pušiti u blizini djeteta, nit će pušiti u autu/stanu nepušača itd., osim ako mu ovaj to dopusti; tako da ne vidim čija je to okolina toliko ugrožena.
Dok sam pušio jako puno bih, kad bi mi došli frendovi nepušači, zapalio kroz dva sata jednu-dvije cigarete, i to na prozoru. U svojem stanu. U čemu je problem u cijeloj toj priči?
Za ovo prvo si ili u zabludi ili namjerno zatvaraš oči i daljnja objašnjenja o tome koliko je ova izjava pogrešna nisu potrebna.
Sve u redu u tom slučaju, ali recimo ja sam imao diskusiju s ljudima koji nisu htjeli doći prijateljima na piće u njihov stan jer nisu smjeli pušiti.
Ja ću imati razumijevanja prema pušaču koji razumije da samim pušenjem mora imati veću dozu pristojnosti od nepušača (naravno ako ovaj potonji nije kreten što ustvari i nema veze s pušenjem ali neka). Koliko god se pušač pozivao na pravo i svoju slobodu i užitak, to nije užitak svakome, a činjenica je dimom ometaš tuđi gušt i slobodu.
Inače veliku većinu stvari smo raspravili već u temi Pušiona, ali vidim da je ovo još uvijek gorljivo pitanje.
Postaviti ću jedno pitanje za koje nisam dobio zadovoljavajuće odgovore u Pušioni:
Na klupi u parku sjede dvoje ljudi, pušač i nepušač.
Pušač pripali cigaretu. Tko bi se trebao dignuti?
Pa niti jedan pušač neće pušiti u blizini djeteta, nit će pušiti u autu/stanu nepušača itd., osim ako mu ovaj to dopusti; tako da ne vidim čija je to okolina toliko ugrožena. Dok sam pušio jako puno bih, kad bi mi došli frendovi nepušači, zapalio kroz dva sata jednu-dvije cigarete, i to na prozoru. U svojem stanu. U čemu je problem u cijeloj toj priči? I ne možeš baš uspoređivat mitraljez sa cigaretom.
Bravo!
Isto i ja tako postupam kada mi dodu frendovi/gosti nepusaci. U blizini djeteta ne pusim niti na letnjim terasama.
Problem vecine nepusaca je rigidni stav da pusiaci su primitivni, gadovi, trovaci, [stavi_random_epitet]...
U meduvremenu "nepusaci" uvece se zaliju sa bar 1 litrom zestokim picem, nabave kakve tablete za smirivanje pa se propisno betoniraju, zdime maru pa sprze mozak i zabiju se sa 200 na sat u kakvu banderu
Sve u redu u tom slučaju, ali recimo ja sam imao diskusiju s ljudima koji nisu htjeli doći prijateljima na piće u njihov stan jer nisu smjeli pušiti.
Ja ću imati razumijevanja prema pušaču koji razumije da samim pušenjem mora imati veću dozu pristojnosti od nepušača (naravno ako ovaj potonji nije kreten što ustvari i nema veze s pušenjem ali neka). Koliko god se pušač pozivao na pravo i svoju slobodu i užitak, to nije užitak svakome, a činjenica je dimom ometaš tuđi gušt i slobodu.
Inače veliku većinu stvari smo raspravili već u temi Pušiona, ali vidim da je ovo još uvijek gorljivo pitanje.
Postaviti ću jedno pitanje za koje nisam dobio zadovoljavajuće odgovore u Pušioni:
Ok, ne znam za druge ali pretpostavljam iz svog primjera, ja sam kad je vani bilo -10 kod frenda pušio na balkonu, znam da mu smeta cigareta i ne bih ni pomislio da zapalim u njegovom stanu. Kad bih dolazio na stanicu, po pljusku, s cigaretom u ruci ne bih stajao ispod krova punog ljudi nego bih stao pokraj s kišobranom tako da mogu pušiti bez da ikome drugom smetam.
Za tvoj primjer s klupom u parku bih se dignuo bez razmišljanja pokraj nepušača.
Ne znam rade li drugi isto tako ali tako sam se ja uvijek ponašao.
Za ovo prvo si ili u zabludi ili namjerno zatvaraš oči i daljnja objašnjenja o tome koliko je ova izjava pogrešna nisu potrebna.
Malo su selektivna ova tvoja zapazanja u vezi sta je pogresno a sta nije.
Zar nepusaci ne ometaju tudi gust i slobodu gundanjem kao ono dolje sa klupom. Sto da radimo? Ne smemo ni u park?
Bit ce sve dok nestanu pusaci (to je nikad) i sve dok drzava subvencionira prozivodnju duhana (to ce biti svaki put)
Onaj koji je zadnji dosao.
1.Čemu toliko negativan stav prema pušačima?
2. Pa niti jedan pušač neće pušiti u blizini djeteta, nit će pušiti u autu/stanu nepušača itd., osim ako mu ovaj to dopusti; tako da ne vidim čija je to okolina toliko ugrožena. Dok sam pušio jako puno bih, kad bi mi došli frendovi nepušači, zapalio kroz dva sata jednu-dvije cigarete, i to na prozoru. U svojem stanu. U čemu je problem u cijeloj toj priči? I ne možeš baš uspoređivat mitraljez sa cigaretom.
1. Iz osobnog iskustva, ali svejedno; što bih trebao? Podupirat ih, reći: bravo care, samo tako, ajde zapali još jednu-šta je jedna kutija na dan...
Nije sad da se izoliram od pušača, dapače to mi nije nikakav kriterij za izabir prijatelja. S curama je drugo, ne bih mogao biti s curom koja puši (cigarete, jel) da je ne znam kako lijepa.
2. To govori za sebe, ja ih znam nekoliko koji puše u blizi svoje djece, ili žena, samo što žena bira pušača, a dijete ne...
Trebate shvatit da je pušenje najgora ovisnost, i tako je treba tretirat kao ovisnost, ne naviku. Jedina ovisnost u kojoj ovisnik direktno ugrožava nekog drugog, i kako je onda ne bi mogao uspoređivat s mitraljezom (iako je to bila karikatura). Ili hoćeš reći, da ako pušiš na stanici, dok recimo čekaš bus ni u najmanju ruku nikoga ne truješ i nikome ne nanosiš štetu?
Da nije duhanske industrije (koja je među najjačima na svijetu) i lobiranja odavno bi pušenje bilo zabranjeno.
Ne bi se ona ni razvila da su ljudi odmah znali posljedice pušenja.
Mislim da će (ako nešto teško ne pođe po zlu) pušenje biti zabranjeno za nekih 30-50 godina u cijelom svijetu.
Kao što je i droga zabranjena, samo što kad se drogiraš, ne truješ nekog drugog u tvojoj okolini (barem ne direktno).
I drogerašu je to gušt, i sve što vrijedi za drogu vrijedi i za cigarete, pa je droga opet ilegalna, zašto pušenje nije?
Uostalom, svu ovu raspravu smo već prošli u ovoj temi , pa da ne moram ponavljati argumente (kojih je i više nego dosta) prvo pročitajte tu temu.
Nedavno prestao i baš mi je lijepo. Ako niš, imam više love.
Dok sam pušio - pola kutije - kutiju na dan. 160 ili plavi Walter. Više 160.
U meduvremenu "nepusaci" uvece se zaliju sa bar 1 litrom zestokim picem, nabave kakve tablete za smirivanje pa se propisno betoniraju, zdime maru pa sprze mozak i zabiju se sa 200 na sat u kakvu banderu
A pušači su sve to +pušači.
Mota i Puši se Žuti Samson.
Jedna kesa 2 dana.
Tobacco free.
Nije sad da se izoliram od pušača, dapače to mi nije nikakav kriterij za izabir prijatelja. S curama je drugo, ne bih mogao biti s curom koja puši (cigarete, jel) da je ne znam kako lijepa.
2. To govori za sebe, ja ih znam nekoliko koji puše u blizi svoje djece, ili žena, samo što žena bira pušača, a dijete ne...
Trebate shvatit da je pušenje najgora ovisnost, i tako je treba tretirat kao ovisnost, ne naviku. Jedina ovisnost u kojoj ovisnik direktno ugrožava nekog drugog, i kako je onda ne bi mogao uspoređivat s mitraljezom (iako je to bila karikatura). Ili hoćeš reći, da ako pušiš na stanici, dok recimo čekaš bus ni u najmanju ruku nikoga ne truješ i nikome ne nanosiš štetu?
Da nije duhanske industrije (koja je među najjačima na svijetu) i lobiranja odavno bi pušenje bilo zabranjeno.
Ne bi se ona ni razvila da su ljudi odmah znali posljedice pušenja.
Mislim da će (ako nešto teško ne pođe po zlu) pušenje biti zabranjeno za nekih 30-50 godina u cijelom svijetu.
Kao što je i droga zabranjena, samo što kad se drogiraš, ne truješ nekog drugog u tvojoj okolini (barem ne direktno).
I drogerašu je to gušt, i sve što vrijedi za drogu vrijedi i za cigarete, pa je droga opet ilegalna, zašto pušenje nije?
Uostalom, svu ovu raspravu smo već prošli u ovoj temi , pa da ne moram ponavljati argumente (kojih je i više nego dosta) prvo pročitajte tu temu.
1. Za početak ne bi trebao generalizirat, može biti hiljadu razloga zašto netko puši, i ako ne puši u blizini nekoga kome to smeta ne postoji nikakav problem, osim ako ti je jako stalo do njegove dobrobiti i toga što sam sebi šteti.
2. Dok sam bio pušač pokraj cure nisam pušio kao ni pokraj prijatelja nepušača, a kraj djeteta mi ne pada na pamet zapaliti ni u kom slučaju.
Normalno da shvaćamo da je pušenje ovisnost, i? Ta ovisnost mi donedavno nije uopće smetala, dapače, godila mi je, i nisam ugrožavao nikoga osim sebe i prijatelja pušača koji su si i sami štetili istim tako da se to ne može računat. Pogledaj moj post gore što se tiče stanice.
Ja ne mogu govorit za sve pušače nit me to zanima, samo ti hoću reći da nisu svi pušači isti i ja vjerujem da ih je većina dovoljno savjesna da razmišljaju o drugima, tj. onima kojima taj njihov dim smeta.
Kad smo kod usporedbe s drogom, pod utjecajem droge i alkohola ljudi svašta rade, od tuča, ubojstava itd., dok zbog utjecaja cigarete nikad nitko nije nikome direktno naudio, i nitko neće umrijeti ako pasivno popuši 20 cigareta u toku života.
Da ne citiram sad sve i uređujem post
@Mirko935
Super, ti si savjestan, i svaka ti čast na tome!
Ali šta je s onih 10-20% koji nisu? Nije zanemarivo!!
Što se tiče pasivnog pušenja, ajde neka je količina štete pasivnim pušenjem u prosjeku ekvivalentna pušenju jedne kutije kako ti kažeš (iako se u mom slučaju radi o 10-ak šteka).
Činjenica: svake godine oko 53 tisuće ljudi umire od posljedica pasivnog pušenja u svijetu. NIJE ZANEMARIVO.
Ne pušim, zbog zdravlja, zbog principa, zbog smrada.
Dobri prijatelji su mi pušači, i većina su kulturni i puše iz gušta mada su svjesni da je štetno.
U svakom slučaju ne podržavam da pušači i nepušači budu u istom košu kad je u pitanju premija zdravstvenog osiguranja.
ne.
Već 2.5 godine sam čist nakon 8 godina pušenja po 2 do 3 kutije dnevno!
Da ne citiram sad sve i uređujem post
@Mirko935
Super, ti si savjestan, i svaka ti čast na tome!
Ali šta je s onih 10-20% koji nisu? Nije zanemarivo!!
Što se tiče pasivnog pušenja, ajde neka je količina štete pasivnim pušenjem u prosjeku ekvivalentna pušenju jedne kutije kako ti kažeš (iako se u mom slučaju radi o 10-ak šteka).
Činjenica: svake godine oko 53 tisuće ljudi umire od posljedica pasivnog pušenja u svijetu. NIJE ZANEMARIVO.
Nije zanemarivo, ali ne možeš mene (ili pušače općenito) kriviti zato što netko u tvojoj blizini puši i tako šteti tvom zdravlju.
Isto kao i za ovih 53 tisuće ljudi koji umru od pasivnog pušenja. Možeš kriviti vladu jer pušenje nije apsolutno zabranjeno ili duhansku industriju ili one nesavjesne pušače, ali ja koji pušim u svoja 4 zida i čak na cesti se udaljavam od ljudi dok pušim za to sigurno nisam kriv. Kao i za majku koja puši pored svog djeteta ili dok je trudna. Meni je to odvratno za vidit jednako kao i tebi, a tako misle i svi pušači koji imaju mozga.
I naravno da je pušenje glupo, iracionalno, nema neke realne vidljive koristi od njega, ali ako nekoga to recimo opušta od stresa (bilo zbog učinka nikotina bilo zato što on u glavi misli da mu to pomaže i tako se ustvari stvarno i smiri), zašto mu to predbacivati ako ne šteti nikome osim samom sebi? Kao i alkohol primjerice, ako je netko teška pijanica ali kad se napije ode pješice kući spavat i nakon par godina umre od zatajenja jetre, jbg, čisto njegov problem; no ako se napije, sjeda za volan i pri tome usmrti nekoga onda to je problem. I ne možeš obojicu krivit za to što je ovaj ubio nekoga, kao što ne možeš sve pušače krivit za smrti od pasivnog pušenja.
Kad sam bio mali rekao sam da neću pušit, tako je i ostalo, ali probao jesam (svega par cigara) i nije mi se svidilo nit me zanima.
Bolje uštedit te bačene pare za WD Green od 2TB koji mi upravo silno treba.
Flyboy-nije tebi dobro nedostatak nikotina:)
Sta te boli ........ sta neko rad,i sto mene iritiraju takve osobe, odi u crveni kriz pomazi ljudima, nikome neces pomoci pametovanjem.
nikad pa ni onda.
kutiju razvučem na 2 do 3 dana, u biti prestajem već godinama...
Ne.