Duke Nukem je mrtav...?

poruka: 63
|
čitano: 10.205
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
Duke Nukem je mrtav...?

Izgleda da je dosao kraj nepobjedivome Đuki, naime izgleda da najlegendarnija nedovršena igra svijeta neće ugledati svjetlo dana:

http://www.wired.com/gamelife/2009/05/duke-nukem-forever-dev-shuts-down

Iako vijest još spada pod neslužbene glasine - mnogi gaming site-ovi šuškaju o gašenju 3D Realms-a. Duke Nukem nepobjediva legenda naših djetinjstva će ipak pokleknuti pred dosad najvećim neprijateljem s kojim se dosad susreo - globalnoj recesiji.

U čast ovoga velikana htio bih čuti što je Vama značio stari Đuka i koliko ste vremena potrošili na tu legendarnu igru (ahhh prvo potplaćivanje striptizeta...), samo nemojte se previše "emocirati"... Namigiva

Kraj jednog doba...

Computers will never take the place of books. You can't stand on a floppy disk to reach a high shelf. -- Sam Ewing

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Duke Nukem je mrtav...?

Šteta....

Carpe diem...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Duke Nukem je mrtav...?

Prvi screenshotovi su poceli jos davne 1999 godine. Tijekom par slijedecih godina moja ushicenost je malo splasnila, razumljivo. I ovo sada je kao metak u celo.

0 0 hvala 0
18 godina
moderator
Duke Nukem je mrtav...?

Mah, mislim da je taj naslov jedva drzao glavu iznad vode. Ma sta glavu, jedva jednu nosnicu :) Ne vjerujem da je kriza za to kriva, mozda im je samo posluzila kao izgovor. Pa kriza je pocela nedavno, a ovo se vuce vec 10 godina.

U svakom slucaju, Đuka, RIP.

Resistance is futile (if < 1 ohm)
Poruka je uređivana zadnji put čet 7.5.2009 18:20 (DrNasty).

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
RE: Duke Nukem je mrtav...?
DrNasty kaže...

Mah, mislim da je taj naslov jedva drzao glavu iznad vode. Ma sta glavu, jedva jednu nosnicu :) Ne vjerujem da je kriza za to kriva, mozda im je samo posluzila kao izgovor. Pa kriza je pocela nedavno, a ovo se vuce vec 10 godina.

U svakom slucaju, Đuka, RIP.

Nemoj RIP. Cekaj jos, ako smo ovoliko cekali. Imam osjecaj da ce uskrsnuti. Kad-tad Osmijeh
17 godina
neaktivan
Duke Nukem je mrtav...?

Baš žalosno

Moji ID-ovi u igrama su: alien2710, A.I.Alien
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Duke Nukem je mrtav...?

Nije mrtav! 2K Games je zadržao prava za Đuku, pa će vjerojatno neki drugi developerski tim raditi. Nije mrtav...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Kakva recesija razvlace tu igru godinama i nisu sposobni nista npravit Belji se

Ruse mi uspomenu na originalnog đuku i napucavanja u LANu na informatici u osnovnoj :D

17 godina
neaktivan
mislav_01 kaže...

Kakva recesija razvlace tu igru godinama i nisu sposobni nista npravit Belji se

Ruse mi uspomenu na originalnog đuku i napucavanja u LANu na informatici u osnovnoj :D

Sposobni su napraviti Prey.Belji se
17 godina
neaktivan
Duke Nukem je mrtav...?

nedaj se Đuka Plač

ak si dosad izdržao, možeš i dalje Smijeh

Gimme a bag of donuts, and no one gets hurt :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Duke Nukem je mrtav...?

Neke 97-99 sam imao dva kompjutera ekskluzivno samo zbog ove igre. Iskustvo i refleksi steceni na toj igri ne blijede ni dan-danas. Mada nekako me vise ne privlace cak ni FPSovi, aaaah, valjda sam ostario Plač

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.5.2009 20:07 (bnaci).

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Duke Nukem je mrtav...?

To je bio čisti 'wapourware'. Tu i tamo neki screen-ovi, pa najave, pa vijesti tipa 'još malo pa sad će..' - sve u svemu koma!

Iskreno, nisam si ni mislio da će to ikada biti gotovo Neodlučan

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Duke Nukem je mrtav...?

jednostavno Duke Nukem je pc legenda i to će ostati...ali možda ipak jednog dana dovrše DN Forever...ako ne to će biti velika štetaPlač... ali ne treba očajavat...ostaje za čekati Doom 4Belji se

pc ovisnik
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Duke Nukem je mrtav...?

Hvala Bogu da je Duke mrtav, ukebali ga prasci.Belji se

Got me shoota,life is good.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
MegaMass 2000 kaže...

Hvala Bogu da je Duke mrtav, ukebali ga prasci.Belji se

netko_namo kaže...

Nije mrtav! 2K Games je zadržao prava za Đuku, pa će vjerojatno neki drugi developerski tim raditi. Nije mrtav...

NevinašceŠutim
17 godina
neaktivan
Duke Nukem je mrtav...?

Always bet on Duke lol

0 0 hvala 0
18 godina
Duke Nukem je mrtav...?

Bilo kako bilo naslov igre je postao totalno zaslužen - mislim na onaj "forever" dio... Smijeh

Možda je najveći problem u Đuke šta je koncept lika totalno zastario, Đuka je bia ikona 90-ih kad smo se znojili po igraonicama, miševi su imali dva botuna i nije bilo bitno od kojeg su proizvođača bili... Bio je simbol tinejdžera tog doba - "cool" - ali danas velikoj većini bi bio zastarjeli klišej..., kojeg bi doduše igrali sa guštom, te se sa suzicom u oku prisjećali starih dobrih vremena...

Computers will never take the place of books. You can't stand on a floppy disk to reach a high shelf. -- Sam Ewing

1 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Duke Nukem je mrtav...?

Ja sam prije par mjeseci zaigrao Stadium s nekoliko frendova :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Duke Nukem je mrtav...?

Đuka nikad neće umrijeti, izašel Forever ili ne.

Đuka živi zauvijek, to je ikona koja ne nestaje, bila bi šteta da ga zaboravimo.

Jedino na taj način može nestati, ko i "ozbiljni Sam".

"You must take your opponent into a deep dark forest where 2+2=5, and the path leading out is only wide enough for one." -Mihail Talj
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Duke Nukem je mrtav...?

Đuka je prva igrica koju sam igrala na plej stejšnu 1 ! đuka forever!! 

Đuka Nukejm - Tajm tu kil!

xD

They said that hell's not hot

0 0 hvala 0
17 godina
Duke Nukem je mrtav...?

Ma to je kad igru hoče napraviti savršenu pa mjenjaju engine ko odječu.

Do sada su trebali izdati barm četiri nastavka.

Što se tiče mene igru neču zaboraviti, ali danas imamo naslove koji isto tako nisu za baciti (COD 4, UT3+titan pack, COD WAW, Half life 2)

What you waiting.... Christmas! - To bi đuka sada trebao reči odgovornima za razvoj igre.

Sometime the best defense is to attack!
Poruka je uređivana zadnji put čet 7.5.2009 22:54 (Hummer).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

It's time ti kick ass and chew bubble gum...  and I'm all outta gum!

17 godina
neaktivan
Duke Nukem je mrtav...?

ima neke sreijale koje svi žele a nedobiju, a ima serijale koji nežele da budu i naprave

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Duke Nukem je mrtav...?

ma joj oni tu igru rade vec 10 godina sam nikak da ju dovrse lazu mrljaju i drljaju jednostavnmo igra nije vrijedna spomena

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Stvarno tužan dan za gaming industriju, 13 godina čekamo i onda ovo.

Sjećam se kako sam ga na desetak disketa čuvao ko oko u glavi, pa nošenja one teške kante P133 i monitora preko cijele ulice samo da bi bacili stadion u mreži preko LPT kabla ili serijskog čak, čekao nastavak godinama i nadao se...

Jako tužno... Shit happens...

Ili što bi rekli, boooom head-shot.

R.I.P. 3DRealms, živio DUKE...

Dajmo im da puše :) http://www.greensmoke.com/index
Poruka je uređivana zadnji put pet 8.5.2009 9:30 (PhantomLORD).
17 godina
protjeran
Duke Nukem je mrtav...?

....kakve veze ima ako ne završe tog izmišljenog ubojicu koji para sve pred sobom, ne birajući sredstva i ne prezajući ni pred čim?

Nikakve, ako maknemo u stranu ljudska sjećanja kada se u njihovom mozgu opet počinju nazirati oni trenuci ugode koji su nastali igranjem do besvijesti te videoigre, te sada žele opet da im se vrate oni naslade zadovoljstva dok su provodili vrijeme ubijajući tzv. vanzemaljce.

Tko je uopće bio taj D.K.?

Prvo valja uočiti inicijalne njegovog imena koji neodoljvio podsjećaju na onu skupinu kreštavaca koji su parali uši mlađariji i pritom je kvarili kao što je to radio u svoje vrijeme i naš D.K. Ostaje u zraku visjeti je li to čista slučajnost ili pokušaj igranja sa tajnim znakovima i skrivenim simbolima i njihovim značenjima.

Plavi muškarac, visine par centimetara ispod prosjeka, srednje pretjerano nabiladane muskulature, sa sunčanim naočalama, brz na potezanju oružja, sklon nekontroliranoj agresiji, otrovnog jezika kao kočijaš, obični ženskaroš kao i Aleksandar Makedonski(mada je ovaj potonji bio još i bioseksualac, ipak je imao veliko carstvo pod sobom, ali to je neka druga priča....), tako bi se u kratko moglo opisati i okrakterizirati D.K.

Što nam je značio D.K. kao videoigra?

Ako ostavimo po strani "apologetiku" videoigračke zajednice o kvalitetama i značenju sam videoigre, ostajem nam gorak okus da nam je taj D.K. uzeo dio mladosti, kada sigurno nije trebalo sjediti tolike sate uz njega i ostale videoigre koje su se vrtile na strojevima u nedogled.

Osobno mislim da je D.K. i ostali njegovi komradi uvelike pridonio tome da se otruje mladež i odgoji kao poslušna masa koja jednostvno dangubi na videoigrama i dan danas kao su odrasli i jednstavno ima je na taj način usađena agresija koja pod raznoraznim okolnostima može ispoljiti van(najzorniji je primjer onaj bandit što je išao u banku sa automatskom puškom i napravio masakr)(samo čoravi čovjek ne može uočiti sličnosti između D.K. i tog nesretnika koji je ušetao nonšalantno u banku kao da je u videoigri) bilo kada i bilo gdje. Još nepedagoški primjer možemo vijdeti kada su ljudi ulazili u igranje u LAN-u na način da su za bacačem raketa išli na svog virtualnog neprijatelja, ne ostavljajući ni da se skloni kada ga uoči, o napadanju sa leđa da i negovorim.

Davno je trebalo zaustaviti gledanje nasilnih filmova, bilo animiranih bilo igranih, slušanje rock and rolla i svih njegovih izvedenica, čitanje stripova( pa i onih bezzalenih poput Miki Mausa i Alan Forda), te danas ne bi imali problema sa lijenim studentima-štrajkašima, djeci-ubojicama, poročnostima bilo koje vrste kod mladih, natelitetom i krizom srednjih godina itd.

Upravo kada smo izlazili iz Domovinskog rata kao država i narod, dolazi D.K. i njemu slični i igraonice koje su tada bile na svom vrhuncu, umjesto da smo krenuli svijetim utabanim postratnim staza, kod za inat zlotovrima, naša mlađarija posjedaše ispred monitora i udri brigu na veselje, a školsku lektiru neka mama čita, a ta neka piše. I onda su pustili korijenje i zvijer se otela sa lanca, te ju danas i da hoćemo ne možemo zaustaviti, dok nam najmlađi i mladi jednostavno trunu i gube pola života spašavajući svijet.

Još valja reći da su tako agresivne videoigre, samo djelić onoga za čim idu vladari svijeta i uskladu sa svojom idelogijom Novog svjetskog poretka, kvareći ljude(napose one mlade) i rušeći milenijske vrijednosti, koje su potvrđene prije više od 2000 godina u zemlji Galilejskoj, kao da ne znamo otkuda dolazi taj odvratni zadah i kako mu je ime, ali pisano je u ono vrijeme:"Ne može se sakriti grad što leži na gori." [Mt 5,14b].

Ostavite se ljudi tog napuhanka zvanog Đuka Nuklearni i vrate se onom Kozarčevom Đuki, Đuki Begoviću!

...baš je dobro vidjeti ti Vas opet..
Poruka je uređivana zadnji put sub 9.5.2009 0:23 (Garfield-LŠ).

2 6 hvala 0
17 godina
Duke Nukem je mrtav...?

WTF??! Smijeh

1 0 hvala 0
18 godina
Duke Nukem je mrtav...?

A pre samo 6 meseci su kao imali screenshotove i igra samo što nije...

Inače, da budemo precizni, 3D Realms nije napravio nijednu igru od 1997! Sve njihove igre koje su bile posle toga (Max Payne, Prey, razne prerade starih Dukeova za sve moguće platforme...) su samo izdali ili producirali, a razvijali su drugi timovi. Nekako, drugo nije bilo ni za očekivati. I mada teoretska mogućnost da ugledamo novog Dukea postoji, sumnjam da ćemo dobiti ono čemu se nadamo. Originalni tim se raspao, hype je prošao, a originalni koncept više nije tako aktuelan (mada zapravo svi i dalje volimo politički nekorektan humor i poluneandertalski mentalitet, samo smo tokom proteklih 10-ak godina naučili da volimo neke druge stvari a da se ovih gnušamo Namigiva).

EDIT: D.K.? Donkey Kong?!

, đavoli je popili!

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.5.2009 3:51 (Ivan(4)).
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Duke Nukem je mrtav...?

Ma nee, samo su promijenili ime igre, neće više biti Duke Nukem Forever, nego Duke Nukem FOR NEVER! Belji se

Bor4c - human geek, level 30, technosexual, neutral good
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
Garfield-LŠ kaže...

....kakve veze ima ako ne završe tog izmišljenog ubojicu koji para sve pred sobom, ne birajući sredstva i ne prezajući ni pred čim?

Nikakve, ako maknemo u stranu ljudska sjećanja kada se u njihovom mozgu opet počinju nazirati oni trenuci ugode koji su nastali igranjem do besvijesti te videoigre, te sada žele opet da im se vrate oni naslade zadovoljstva dok su provodili vrijeme ubijajući tzv. vanzemaljce.

Tko je uopće bio taj D.K.?

Prvo valja uočiti inicijalne njegovog imena koji neodoljvio podsjećaju na onu skupinu kreštavaca koji su parali uši mlađariji i pritom je kvarili kao što je to radio u svoje vrijeme i naš D.K. Ostaje u zraku visjeti je li to čista slučajnost ili pokušaj igranja sa tajnim znakovima i skrivenim simbolima i njihovim značenjima.

Plavi muškarac, visine par centimetara ispod prosjeka, srednje pretjerano nabiladane muskulature, sa sunčanim naočalama, brz na potezanju oružja, sklon nekontroliranoj agresiji, otrovnog jezika kao kočijaš, obični ženskaroš kao i Aleksandar Makedonski(mada je ovaj potonji bio još i bioseksualac, ipak je imao veliko carstvo pod sobom, ali to je neka druga priča....), tako bi se u kratko moglo opisati i okrakterizirati D.K.

Što nam je značio D.K. kao videoigra?

Ako ostavimo po strani "apologetiku" videoigračke zajednice o kvalitetama i značenju sam videoigre, ostajem nam gorak okus da nam je taj D.K. uzeo dio mladosti, kada sigurno nije trebalo sjediti tolike sate uz njega i ostale videoigre koje su se vrtile na strojevima u nedogled.

Osobno mislim da je D.K. i ostali njegovi komradi uvelike pridonio tome da se otruje mladež i odgoji kao poslušna masa koja jednostvno dangubi na videoigrama i dan danas kao su odrasli i jednstavno ima je na taj način usađena agresija koja pod raznoraznim okolnostima može ispoljiti van(najzorniji je primjer onaj bandit što je išao u banku sa automatskom puškom i napravio masakr)(samo čoravi čovjek ne može uočiti sličnosti između D.K. i tog nesretnika koji je ušetao nonšalantno u banku kao da je u videoigri) bilo kada i bilo gdje. Još nepedagoški primjer možemo vijdeti kada su ljudi ulazili u igranje u LAN-u na način da su za bacačem raketa išli na svog virtualnog neprijatelja, ne ostavljajući ni da se skloni kada ga uoči, o napadanju sa leđa da i negovorim.

Davno je trebalo zaustaviti gledanje nasilnih filmova, bilo animiranih bilo igranih, slušanje rock and rolla i svih njegovih izvedenica, čitanje stripova( pa i onih bezzalenih poput Miki Mausa i Alan Forda), te danas ne bi imali problema sa lijenim studentima-štrajkašima, djeci-ubojicama, poročnostima bilo koje vrste kod mladih, natelitetom i krizom srednjih godina itd.

Upravo kada smo izlazili iz Domovinskog rata kao država i narod, dolazi D.K. i njemu slični i igraonice koje su tada bile na svom vrhuncu, umjesto da smo krenuli svijetim utabanim postratnim staza, kod za inat zlotovrima, naša mlađarija posjedaše ispred monitora i udri brigu na veselje, a školsku lektiru neka mama čita, a ta neka piše. I onda su pustili korijenje i zvijer se otela sa lanca, te ju danas i da hoćemo ne možemo zaustaviti, dok nam najmlađi i mladi jednostavno trunu i gube pola života spašavajući svijet.

Još valja reći da su tako agresivne videoigre, samo djelić onoga za čim idu vladari svijeta i uskladu sa svojom idelogijom Novog svjetskog poretka, kvareći ljude(napose one mlade) i rušeći milenijske vrijednosti, koje su potvrđene prije više od 2000 godina u zemlji Galilejskoj, kao da ne znamo otkuda dolazi taj odvratni zadah i kako mu je ime, ali pisano je u ono vrijeme:"Ne može se sakriti grad što leži na gori." [Mt 5,14b].

Ostavite se ljudi tog napuhanka zvanog Đuka Nuklearni i vrate se onom Kozarčevom Đuki, Đuki Begoviću!

Ovo je pretpostavljam sarkazam?
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice