....kakve veze ima ako ne završe tog izmišljenog ubojicu koji para sve pred sobom, ne birajući sredstva i ne prezajući ni pred čim?
Nikakve, ako maknemo u stranu ljudska sjećanja kada se u njihovom mozgu opet počinju nazirati oni trenuci ugode koji su nastali igranjem do besvijesti te videoigre, te sada žele opet da im se vrate oni naslade zadovoljstva dok su provodili vrijeme ubijajući tzv. vanzemaljce.
Tko je uopće bio taj D.K.?
Prvo valja uočiti inicijalne njegovog imena koji neodoljvio podsjećaju na onu skupinu kreštavaca koji su parali uši mlađariji i pritom je kvarili kao što je to radio u svoje vrijeme i naš D.K. Ostaje u zraku visjeti je li to čista slučajnost ili pokušaj igranja sa tajnim znakovima i skrivenim simbolima i njihovim značenjima.
Plavi muškarac, visine par centimetara ispod prosjeka, srednje pretjerano nabiladane muskulature, sa sunčanim naočalama, brz na potezanju oružja, sklon nekontroliranoj agresiji, otrovnog jezika kao kočijaš, obični ženskaroš kao i Aleksandar Makedonski(mada je ovaj potonji bio još i bioseksualac, ipak je imao veliko carstvo pod sobom, ali to je neka druga priča....), tako bi se u kratko moglo opisati i okrakterizirati D.K.
Što nam je značio D.K. kao videoigra?
Ako ostavimo po strani "apologetiku" videoigračke zajednice o kvalitetama i značenju sam videoigre, ostajem nam gorak okus da nam je taj D.K. uzeo dio mladosti, kada sigurno nije trebalo sjediti tolike sate uz njega i ostale videoigre koje su se vrtile na strojevima u nedogled.
Osobno mislim da je D.K. i ostali njegovi komradi uvelike pridonio tome da se otruje mladež i odgoji kao poslušna masa koja jednostvno dangubi na videoigrama i dan danas kao su odrasli i jednstavno ima je na taj način usađena agresija koja pod raznoraznim okolnostima može ispoljiti van(najzorniji je primjer onaj bandit što je išao u banku sa automatskom puškom i napravio masakr)(samo čoravi čovjek ne može uočiti sličnosti između D.K. i tog nesretnika koji je ušetao nonšalantno u banku kao da je u videoigri) bilo kada i bilo gdje. Još nepedagoški primjer možemo vijdeti kada su ljudi ulazili u igranje u LAN-u na način da su za bacačem raketa išli na svog virtualnog neprijatelja, ne ostavljajući ni da se skloni kada ga uoči, o napadanju sa leđa da i negovorim.
Davno je trebalo zaustaviti gledanje nasilnih filmova, bilo animiranih bilo igranih, slušanje rock and rolla i svih njegovih izvedenica, čitanje stripova( pa i onih bezzalenih poput Miki Mausa i Alan Forda), te danas ne bi imali problema sa lijenim studentima-štrajkašima, djeci-ubojicama, poročnostima bilo koje vrste kod mladih, natelitetom i krizom srednjih godina itd.
Upravo kada smo izlazili iz Domovinskog rata kao država i narod, dolazi D.K. i njemu slični i igraonice koje su tada bile na svom vrhuncu, umjesto da smo krenuli svijetim utabanim postratnim staza, kod za inat zlotovrima, naša mlađarija posjedaše ispred monitora i udri brigu na veselje, a školsku lektiru neka mama čita, a ta neka piše. I onda su pustili korijenje i zvijer se otela sa lanca, te ju danas i da hoćemo ne možemo zaustaviti, dok nam najmlađi i mladi jednostavno trunu i gube pola života spašavajući svijet.
Još valja reći da su tako agresivne videoigre, samo djelić onoga za čim idu vladari svijeta i uskladu sa svojom idelogijom Novog svjetskog poretka, kvareći ljude(napose one mlade) i rušeći milenijske vrijednosti, koje su potvrđene prije više od 2000 godina u zemlji Galilejskoj, kao da ne znamo otkuda dolazi taj odvratni zadah i kako mu je ime, ali pisano je u ono vrijeme:"Ne može se sakriti grad što leži na gori." [Mt 5,14b].
Ostavite se ljudi tog napuhanka zvanog Đuka Nuklearni i vrate se onom Kozarčevom Đuki, Đuki Begoviću!

Danas je leekao gameplay vidoe iz Duke Nukema Forever pa na linku ispod možete vidjeti kako je igra izgledala prije nego su je "ugasili".
Ti si Garfielde ili najveći i najžešći trol u povijesti ili si je**no umobolan, ne znam, nadam se da nije potonje jer 90% stvari koje si napisao jednostavno pripadaju jednom drugom, mnogo zadrtijem, vremenu.
P.S.
Ne bih volio odveć skretati s teme, no na ovo se moram nadovezati, pošto osobno sudjelujem u studentskim prosvjedima samo bi volio naglasiti da ta sintagma "lijeni studenti-prosvjednici" nikako ne stoji, što je zasigurno jasno svakome tko prouči o čemu se zapravo tu radi... toliko o tome
.....
Danas je leekao gameplay vidoe iz Duke Nukema Forever pa na linku ispod možete vidjeti kako je igra izgledala prije nego su je "ugasili".

Ili bi igra mogla biti već gotova, a sad samo dižu tenzije i tjeraju u plač neke :) Po videima koje sam vidio, igra mi djeluje skoro pa gotova. Ali moraju se nekakve teorije urota smisliti, fizički napadi i prijetnje šutnjom XD
http://www.tomshardware.com/news/Duke-Nukem-Forever-Lie,7759.html
P.S. Mislim, zašto bi se nekom dalo nakon 12 godina stvarati histeriju... :)
dodatno: evo još slika
inače, u ovomjesečnom BUG-u je "...ljudi sa Shacknewsa dobili su priliku vidjeti i igrati Duke Nukem Forever!"
vidio sam na nekoj stranici danas da je tip rekao citat:"who needs beta when i own full game", e sad jeli to stvarnost ili se netko opet bahati u vezi DNF-a... nikad se nezna, da i točno je, možda ga izda 2K GAMES, nikad se nezna...
zanima me koji su k.... radili u 3d realms-u 10 godina??
kad za jedan COD treba otprilike godinu dana. ja mislim da nisu nikad ni počeli raditi na toj igrici. dabogda se nikad više ne zaposlili u "gaming industriji"
Evo da malo oživimo temu, ipak nije mrtav.
neznam meni to prelose izgleda
Živio Duka!Nadam se da će neko kad-tad si dat truda i ipak skompletirati igricu, ja prvi "jedva čekam" da se pojavi, i nadam se da će opet imat svoje ispale kao i u originalu.. "It's time to kick ass and chew bubblegum, and I'm all out of gum... " Dok ne dode, imam Iphone app Duke Nukem, sa svim njegovim izjavama.
A vi koji bi pokopali Duku... ma nemate vi pojma, ocito niste nikad igrali ovu igru, i preporucam da je prvo odigrat pa dodete ovdje ljudima solit pamet o "nemoralu" i ostalim glupostima koje sam djelomicno preletio, i iskreno ostao zgrozen.
LONG LIVE THE DUKE!!
Izgleda predobro! Ovo bi mogla biti jako dobra igra, samo nek je dovrše više. Luđaci, igraju to po cijele dane, navečer dopišu 2-3 linije koda i opet se igraju! I tata bi sine 
"Booooom! Hahaha!" Đuka je zakon 
Izgleda predobro! Ovo bi mogla biti jako dobra igra, samo nek je dovrše više. Luđaci, igraju to po cijele dane, navečer dopišu 2-3 linije koda i opet se igraju! I tata bi sine 
"Booooom! Hahaha!" Đuka je zakon 
evo gledam taj video po 3. put i jos nekuzim kaj je tak zakon i super pa mozes malo pojasnit
evo gledam taj video po 3. put i jos nekuzim kaj je tak zakon i super pa mozes malo pojasnit
Pa nije sve u grafici -.-
Kao prvo, njegove fore, interakcija sa svime na levelu, vjerojatno luda priča, specifičan crni humor, akcija... Sve ono što se dosad vidjelo u trailerima. To bi mogla biti jako zanimljiva igra (meni je i Manhattan Project bio super).
Pa Đuka se oduvijek igrao zbog jedinstvenog humora, puno više nego zato što je igra bila WOW - grafički, po fizici, enginu ili bilo čemu drugom.
Naprosto je igra legendarna. To je ko da pitaš šta je u Serious Sam serijalu tako zakon - ima puno boljih igara i grafički i po enginu i po priči definitivno, ali eto opet se mnogi vračaju SS serijalu, pa tako i milioni diljem svijeta čekaju novog Đuku!
EDIT: sad sam čak i pogledao ovaj novi filmić i moram priznat da igra izgleda ko nešto što je poprilično blizu gotovog, čak djeluje ko igra gdje su si dali truda oko engina i fizike u interakciji sa svijetom - dovoljno da me opet zainteresira iako inače nisam pretjerani ljubitelj fps-ova - samo da zadrže nivo humora i perverzije iz originala!
Đuka živi vječno, vele da je to zbog dobrog "eksa" 
Đuka je će ostati zauvjek u našim srcima ali ne na hard discu evo ja malo se prisjetio http://takegame.com/action/htm/dukenukem3d.htm
za današnje pojmove osrednja igra tipa Serious Sam.
al ne sumnjam da če djeca i nostalgičari uživati.
jel to igra koja se radi preko 10 god ?... Inače igrao sam prijašnje nastavke, je da su stari, ali su bili odlični u ono vrijem
Izgleda prosječno. No nije sve u grafici. Nek bude grafika prosjek, humor na visokoj razini i eto nam dobre igre.
Da, igra se radi 13 godina (od 1997. počeli su prvo sa Quake 2 engineom, pa su onda promjenili preko 10 engine-a... Zato i traje toliki razvoj jer ni oni sami nisu znali šta žele).
to mi je bila prva igra koju sam igrao, do tada sam videoigre vidio samo u nekim lunaparkovima. tocno se sjecam dana, bio je tmuran pravo jesenjski. otac dosao iz zagreba i iako se nisam nadao da ce mi nesto donijet on meni donio kompjuter. to je bila pila, 486-ca s vindovsima 3.11. ja sav u cudu gledam koji je sad to quratz!?
vidim neko tipkalo, nesto s nekom kuglicaom i neki mali ko televizor. nakon par dana ucenja DOS-a i vindovsa nije me bas toliko odusevilo i onda je nazvao tip iz firme gdje je otac kupio komp i pitao kako mi ide, jel sam se snasao itd. nakon mojih pozitivnih ali i ne bas euforicnih odgovora mi je otkrio tajnu. rekao je : stavio sam ti 4 igrice na komp! ja sav sretan : MOLIM! GDJE? KAKO? i onda mi je on objasnio kako i gdje (tada se iz DOS-a pokretale igre). igre su bile DEATH RALLY, HUGO, neki svemirski brodici, i DUKE NUKEM 3D.
e sad, do tada u zivotu nisam nikada vidio FPS, ni na TV-u a bome ni cuo za nesto takvo... i nakon sto sam utipkao u DOS-u (zaboravio sam kako je tocno isla naredba) CD\DUKE3D ja sam, tko reci, svrsio! duke nukema sam igrao narednih godinu dana, nikako se nisam mogao zasititi igre. pogotovo komentara u igrama, fora sa striptizetama, oruzja koja su bila fenomenalna itd..
pa sam onda nakon nekog vremena nabavio quake 1 ali to nije bilo to...
to se sve desilo negdje 97 ako se dobro sjecam ili 96... hm, uglavnom taman sam krenuo u srednju skolu..
Uuuuuuu to se cekalo
Sad mozemo biti mirni do 2012 kad ce igra izaci i to ce biti kraj svijeta kakvog znamo 
A sad ozbiljno, neznam kako vi, ali ja ovu igru cekam "k'o ozeb'o sunce"...
Ma ko veli da je Đuka mrtav???
http://www.firingsquad.com/news/newsarticle.asp?searchid=22679
UPDATE: malo sam brz, nisam skužio da je već bilo postano #prosto#
Ah Đuka, Đuka... Aj baram smo dobili lijep trailer (opet), možda nešto i bude od svega toga.
Ali da citiram Yahtzeea: Ova igra bi trebala izlječiti baram dvije vrste raka kad izađe kako bi silan hype i čekanje bilo opravdano.
Legenda živi ..često mi se dogodi da baljezgam one neke provale tipa : Damn I am good... Its time to kick ass and chew bubble gum.... You re inspiration for birth control ... itd :)