Na primjer, ako si Nevermore heroj, ako u protivnicima ima puno disable heroja, stunera, silencera, slicno, najbolje ti je uzeti nevidljivost (Lothar's Edge), ako protivnicki tim nema puno disablera, stunera etc, najbolje ti je uzeti blink, ali zato treba nauciti koristiti blink, uglavnom veoma je jednostavno, nauci se kroz 3 partije. Uglavnom, mozes ti uzeti i protiv disablera Blink, ali onda moras uzeti i Avatar, ali to ti je mnogo golda, pogotove tebi koji si pocetnik i neces biti bas u mogucnosti da to nafarmas, zato Lothar's Edge ti je odlican item. To ti je uglavnom primjer za jednog heroja, a imas bezbroj ovih primjera.
? Lothar? Totalni waste. pogotovo ako ima stunere i disablere preko, BKB je must have. Evo recimo da stisne lothara, ušeta među crixa, tinya i svena, krene castat ulty 2 sekunde, zaginut će nakon sekunde i pol.
Staviti lothar ispred Bkb-a i Blink daggera je kao kad na početku partije kupiš bootse i tangos. Ili bocu..
Poanta je da ne igraš heroje kojima treba masu golda a da s njima neznaš nafarmat masu golda. Neveru je veći problem bacanje razeova, last hitanje, genkovi, rune.. Spor je, ima malo hpa, nema ništa za pobjeć i realno je heroj sa metom na leđima (Kill me i have 500 hp). Ako ti krene loše, i ako te protivnik outfarma ili ako te netko dođe gankat par puta.... gg je. Ako neznaš bacit raze, neznaš kupit rune, gankat.... Never je prespecifičan heroj kojem realno paše 20 itema, ali lothar ne. To redovito prolazi u pubberskim (i naberskim) igrama, al kad vidim da protiv mene igra never koji rusha lothar, na kraju partije završi sa 1-10 statsima. Mislim kupiš ward ili dust i frajer pada sa svojih 800hpa u dva šuta. Đaba ti onda lothar.. Stick, bootsi, boca, dagger, bkb. Dalje je svejedno.
Lothar nikako nije odličan item, ni za nevera (kojem je bolje ulagat u statse, a lothar osim invija i raw dmga ne daje nikakve statse) niti za ikojeg heroja osim eventualno snipera i traxu ako ga nafarmaju za manje od 15 minuta. Prvenstveno zato što je never sam po sebi mega farm mašina koja može za 20 minuta imat dagger i bkb. Dakle nema potrebe za lotharom. Nek nauči last hitat, bacat razeove, kupit rune i gankat, pazit da ga ne gankaju i u 20 minuta će imat i dagger i bkb i onda je gg.
Ak igra protiv nabova koji neznaju kupit dust, onda nek radije nafarma divine i nek oneshota heroje po mapi... Ne sjećam se partije da je never sa lotharom (bez daggera i bkb-a) išta korisno napravio.
Cuj ušeta, ne može on tek tako da ušeta medju tri stunera, fazon je da saceka pod lotharom da oni bace svi stun i onda on ulijece sa svojim ultijem. Ali sve ti je to situaciono u pubu, dosta zavisi od tvojih igraca, da li ce njegov neki tenk prije da uleti i slicno. I sta ako mu je protivnik balanar. mislis da ce stici ufarmati blink i BKB ? Ovaj ce ga genkati odma na 5-6lvlu, a nevermore nema escape mehanizam. I eto skoro sam gledao jedan mec, sve high skilled igraci, bilo je to na onom Dota 2 TV-u i lik je ladno uzeo lothar, ne znam odakle ti informacija da mu ne moze lothar. Pocetnicima je daleko bolji Lothar's Edge, sta ce on odigrao 10 partija i ti ocekujes od njega da nafarma bilink i avatar ? Ja se sjecam kada sam tek kretao da igram kupim blink i poslije me ubijaju iz dva udarca, dakle lothar's edge mu je daleko bolji item za početak.
Uglavnom, htio sam covjeku da objasnim sta je situacija, dakle, da ne moze uvijek uzimati jedan item, mora da ih mijenja u odnosu na to kako se game odvija. Nekad ce mu uci likovi koji pojma nemaju, nekad koji znaju, tako da u svakoj ekipi i protiv svake ekipe nece moci odigrati isto i nece uvijek moci imati isti score.