Šta lažeš čovjeku, moj je zlatni primjerak, mom je stock 1.26v
Možda ti proc loše skalira i prodavač te slagao .... kako god, nešto radiš krivo.
Možda ti proc loše skalira i prodavač te slagao .... kako god, nešto radiš krivo.
Kao da moj nemre radit na 1,26-1,28V na default taktu...
Probao sam jednom i gura bez problema.
Dijagnoza: Neuki overclocker XD
Eh, nikada na AsRokici nije bilo kruha od extremnog klokanja nisu bile za to a dal ce bit bas i nevjerujem.Jedna Asus-ica ili Gigica u tom cjenovnom rangu pere u klokanju te Asrokice.
Da nisi spomenuo ovaj boldani dio još bih se i složio s tobom, ali sad ne mogu.
U tom cjenovnom rangu Asus i Gigabyte nemaju ploču dostojnu ove!
Ja nisam napisao na koliko može radit, nego koliko je stock .... koga ta dijagnoza ide ?
100kn više se isplati dati za ASUS M4A89GTD-PRO, to je gotovo isti cjenovni rang.
vvlasnik sam ove ploca pa mislim da moje misljenje znaci , rec cu samo , ovo mi je prvi i zadnji asrock
100kn više se isplati dati za ASUS M4A89GTD-PRO, to je gotovo isti cjenovni rang.
Da
vvlasnik sam ove ploca pa mislim da moje misljenje znaci , rec cu samo , ovo mi je prvi i zadnji asrock
Da
satra si me...moje prvo clockanje je bilo kad san procita cilu temu o tome...a ti si toliko lin da ti se nije dalo to citat...STRASNO...
Da
satra si me...moje prvo clockanje je bilo kad san procita cilu temu o tome...a ti si toliko lin da ti se nije dalo to citat...STRASNO...
ne brini , kad sam se ucio clockat nacitao sam se na pc-expertu onog tutoriala za pocetnike višestruko puta , a ima ga 5 stranica , i kad uspoređujem sve korake koje sam vidio u bilo kojem tutorialu sa clockanjem 1055t na nekoj asusici svi koraci su identićni i sve radim savršeno toćno , pa ti otkriji zašto bsod-a , sad cu vam slikat bios i kako mi stoje postavke jer me cele zamolio da mu pokazem pa vi prosudite sami.
Napravi jednostavno ono što sam ti rekao:
Idi pod Load Optimized CPU OC Settings i stavi da ti se automatski overclocka na 4.2 ghz.
Zatim promjeni cpu frequency na 286 mhz. Tada bi trebao dobiti stabilnih 4004 mhz.
Rame postavi na automatski. Meni je tako savršeno radilo za benchmarkove.
Idi pod Load Optimized CPU OC Settings i stavi da ti se automatski overclocka na 4.2 ghz.
Zatim promjeni cpu frequency na 286 mhz. Tada bi trebao dobiti stabilnih 4004 mhz.
da , i kad to napravim ova luda suicidalno nastrojena ploca da nb-u jedno 1.35v , strah me to radit xd , idem se poigrat s time sec
Meni sve smrdi da ti latencije memorije spušta na prenisku razinu,provjeri koji su ti tajminzi na memoriji pa ako su manji od deklariranog stavi na manual i na deklarirane ono 9-9-9-24-T2 iliT1 ovisi kakva je memorija...
da , i kad to napravim ova luda suicidalno nastrojena ploca da nb-u jedno 1.35v , strah me to radit xd , idem se poigrat s time sec
A da li ti onda izbaci bsod? Ja sam imao tako podešeno i nisam imao nikakve probleme. Nisam isprobavao manje napone jer sam taj clock koristio samo za bencheve. Ako je to tebi previše probaj smanjivati korak po korak.
Meni sve smrdi da ti latencije memorije spušta na prenisku razinu,provjeri koji su ti tajminzi na memoriji pa ako su manji od deklariranog stavi na manual i na deklarirane ono 9-9-9-24-T2 iliT1 ovisi kakva je memorija...
latencije su manualne , i ok su
A da li ti onda izbaci bsod? Ja sam imao tako podešeno i nisam imao nikakve probleme. Nisam isprobavao manje napone jer sam taj clock koristio samo za bencheve. Ako je to tebi previše probaj smanjivati korak po korak.
wtf , sad sam isa u bios ti napravit , pa dala je procu 1.55v i nb-u 1.35v , pa jel to hoce rec da joj treba toliko napona za stabilnih 286mhz fsb-a??? mislim ne da me strah palit je s tolikim naponima nego nema sanse da bi je ostavio tako za 24/7
Pa velim ti da zato smanjuješ napon korak po korak. Ja sam imao 3.5 ghz 24/7 s onim naponima koje mi je matična automatski stavila.
Pa velim ti da zato smanjuješ napon korak po korak. Ja sam imao 3.5 ghz 24/7 s onim naponima koje mi je matična automatski stavila.
da i upitno je koliko će ti matićna još radit
Radit će sa 1,5V drži bez problema, no ja nastojim to držat ispod 1,45V. Preko tog se sve počinje jako grijati(što regulacija, NB, procesor, ostali djelovi matične) i zahtjeva dodatne ventilatore.
Radit će sa 1,5V drži bez problema, no ja nastojim to držat ispod 1,45V. Preko tog se sve počinje jako grijati(što regulacija, NB, procesor, ostali djelovi matične) i zahtjeva dodatne ventilatore.
šta regulacija npona ?? sta onda hocete rec , da je pustim da radi na 1.3v pa da probam?
šta regulacija npona ?? sta onda hocete rec , da je pustim da radi na 1.3v pa da probam?
Sam ti nediraj NB i CPU-NB napon, ako ne dižeš takt IMC-a preko 2,4GHz
Sam ti nediraj NB i CPU-NB napon, ako ne dižeš takt IMC-a preko 2,4GHz
imc-a? dakle ne bih trebo dirati nb , ht napon? ali u cemu je onda problem ,zasto jos nikako nisam bootao sa fsb-om na 250?
evo pa vi sad trazite u cemu je problem , ovo su postavke na fsb-u 250mhz , dakle bsod kad se winsi upale , ako se fsb jos digne samo bsod-a jos prije , kao sto sam rekao kao da je nesto gladno napona
Pa zašto ne koristite Brain i ČUDO tehnologije?
1. Stavite si iste BIOS-e (Spyware neka ti kaže koju reviziju BIOS-a koristi ili neka ti pošalje svoj BIOS)
2. Spyware neka ti napravi OC DNA profil i pošalje ti ga, a ti si ga učitaš i imaš NJEGOVE postavke
na svojoj ploči, jer imate iste ploče, i sve vam MORA raditi jednako savršeno, osim ako ne postoji drugi vanjski čimbenik
(RAM najčešće + napajanje)
evo pa vi sad trazite u cemu je problem , ovo su postavke na fsb-u 250mhz , dakle bsod kad se winsi upale , ako se fsb jos digne samo bsod-a jos prije , kao sto sam rekao kao da je nesto gladno napona
Pa zašto ne koristite Brain i ČUDO tehnologije?
1. Stavite si iste BIOS-e (Spyware neka ti kaže koju reviziju BIOS-a koristi ili neka ti pošalje svoj BIOS)
2. Spyware neka ti napravi OC DNA profil i pošalje ti ga, a ti si ga učitaš i imaš NJEGOVE postavke
na svojoj ploči, jer imate iste ploče, i sve vam MORA raditi jednako savršeno, osim ako ne postoji drugi vanjski čimbenik
(RAM najčešće + napajanje)
ok spyware reci mi koji bios koristis i btw kako se radi s ocDNA? napajanje mi sigurno nece stvarat probleme a memoriju mogu downclockat EDIT: ne da imamo isti proc nego je to njegov bivsi , on mi ga je prodao >.<
Ja sam zapeo na 310-315 MHz HTT-a, na 320MHz BSOD-a. Čudno jer vidim da drugi postižu po 350MHz HTT-a na ovoj mojoj ploči.
Morat ću se još poigrat time.
Sada sam stavio rame na 1354MHz i 8-8-8-24 latencijama, to je bolje nego 9-9-9-24 1680MHz bar po maxmemu.
Ja sam zapeo na 310-315 MHz HTT-a, na 320MHz BSOD-a. Čudno jer vidim da drugi postižu po 350MHz HTT-a na ovoj mojoj ploči.
Sada sam stavio rame na 1354MHz i 8-8-8-24 latencijama, to je bolje nego 9-9-9-24 1680MHz bar po maxmemu.
Podigni tREF na maximalnih 350ns, podigni vrijednost vDIMM-a i lupaš od 350 do 375 bez muke...
Kod ASRock/Asus ploča to pali, evo A780GMH i 890GX Ex3:
Bilo ti je bolje odma uzeti ripjawse za manje od 400kn na 1333 7-7-7-21 nego se ***at s tim corsairima.
Da ti odgovorim na PM, nemam pojma stari, pogledao sam slike, dečki su ti predložili već svašta, nešto sam ti i ja već predložio na PM, ne pada mi više ništa na pamet šta te koči... Probaj ako već nisi ubost memoriju u zadnja dva slota, ona udaljena od socketa, ne sjećam se koje su boje... Meni su prva dva radila probleme na 890GX Extreme3... Više manje 300 HTT je jako lako potegnuti na bilo kojoj ploči, a više od toga treba malo tweakat, zadnja kombinacija s kojom sam se malo zezao je 770 Extreme3 i X2 555, 320 boota u windowse bez ikakve filozofije
Da ti odgovorim na PM, nemam pojma stari, pogledao sam slike, dečki su ti predložili već svašta, nešto sam ti i ja već predložio na PM, ne pada mi više ništa na pamet šta te koči... Probaj ako već nisi ubost memoriju u zadnja dva slota, ona udaljena od socketa, ne sjećam se koje su boje... Meni su prva dva radila probleme na 890GX Extreme3... Više manje 300 HTT je jako lako potegnuti na bilo kojoj ploči, a više od toga treba malo tweakat, zadnja kombinacija s kojom sam se malo zezao je 770 Extreme3 i X2 555, 320 boota u windowse bez ikakve filozofije
a dobro ekipa , onda cu se sad još malo poigrat po biosu , nemam sta , mogu pokusat viši napon na nb-u jer ploća to sama sebi diže kad ju se stavi na automatsko clockanje , iako ti si rekao da ti je sve bilo na auto i da je bilo ok , mogu stavit memu u 2. slota , ne košta me ništa , btw spyware najnoviji bios tj 2.50 užasno overvolta , kad postavis na 1.4 on digne na 1.49 u loadu.
OMFGGGG koji sam ja kreeeteeeeeen pregledao sam cijeli bios 14014i1'491'4891'91 puta i nisam pogledao latencije hebene memorije , a još mi je to netko rekao što je najgore od svega -.-, kad bi stavio fsb 250 spustilo bi latencije na 8-8-8-20 i naravno nebi bootalo , pa nemogu vjerovat , a bio sam siguran da latencije po defaultu nisu na auto , evo sad se na 250mhz booto ko bebica bez dizanja ikakvih napona , ajd idem ga gurat više pa vam javit koliko je povukao.