Overclock grafičkih kartica izdvojena tema

poruka: 577
|
čitano: 165.529
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran
Overclock grafičkih kartica

I kao takva je jaca od stock HD 7970.Koje su ti temperature u full loadu?

clock2much

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

dodo sam u post, sjetio sam se naknadno, a nisam vidio tvoj post.

80C sad po ljeti, prije je bilo 76C, stock rad coolera na OC BIOSu (switch na 2).

btw, dosta je jaca tako OCana od stock 7970: http://www.hardocp.com/article/2012/03/01/xfx_radeon_hd_7950_black_edition_video_card_review/8

u pravilu je 7970 na +-150mHz manje od 7950 ista snaga. znaci 7970 na 1050mHz bi bila ko 7950 na 1200mHz itd.

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.7.2012 1:14 (sHOCKRE).

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Overclock grafičkih kartica
sHOCKRE kaže...

dodo sam u post, sjetio sam se naknadno, a nisam vidio tvoj post.

80C sad po ljeti, prije je bilo 76C, stock rad coolera na OC BIOSu (switch na 2).

btw, dosta je jaca tako OCana od stock 7970:  http://www.hardocp.com/article/2012/03/01/xfx_radeon_hd_7950_black_edition_video_card_review/8

u pravilu je 7970 na +-150mHz manje od 7950 ista snaga. znaci 7970 na 1050mHz bi bila ko 7950 na 1200mHz itd.

Manje je ovo, npr. HD 7950 na 1 GHZ je jednaka HD 7970 na stock, btza u pojedinim ROP limited igrama.

Iako imho 80C je previse za Tahiti chip koji je overvoltan, chip je poprilicno cudan nakon sto se pređe 73C, smanji frekvu na 1.1 GHz i manje temp, u igrama neces primjetiti razliku.

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.7.2012 10:11 (Leopard_st).
14 godina
neaktivan
Ima razlike u igrama, npr bf3 64p mape u kompleksnijim scenama na 1100 padne taman tih 5-7 fps manje od onog minimalnog da bi bilo skroz smooth, a ovako ne. Nije 80C previse posto nije tako opterecena vise od 2-3 sata u komadu i kuciste je odlicno prozraceno. U manje zahtjevnim igrama je oko 70C. A i di god sam cito, kazu do 90C je ok. U FurMarku mi je dosla do 87 i zavrsila test bez ikakvih rusenja. I ovaj napon koji koristim, 1250mV, po svem sto sam naso je taman kak treba bit. Da ima ikakvih nestabilnosti, nebi ju drzo ovak.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Pozz svima!

Imam nešto malo iskustva sa klokanjem grafi!

Imam Gigabyte geforce 9800 gt.

Defaultni taktovi su: 700/900. Koloko sam 740/950 i u bf3-u mi se crasho komp.

Ima li itko kakva iskustva s ovom grafom i koji su najbolji taktovi?

Hvala unaprijed. :-)

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

moja bivša hd4890 soc je išla na 1050/1200 ali se grijala ko luda. imala je propusnost od 150 gb/s

R3MZ1
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Evo za moju karticu, dalje ne ide na stock voltaži, a ne želim ju podizat.

Znači dizanjem sa 675/900 na 810/1045 dobijem u prosjeku 7-8 frameova više. Odličan overkloker, ali recimo u BF3 još uvijek imam dojam da nije dovoljno jaka da proguta ultra bez aa na 1680x1050.

Max temp nakon par sati igranja je 71°C, klasika za stock cooler.

nanananananananananananananana BATMAAAAN
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ja sam XFX ATI HD  5550 ddr2 1 gb clocko sa gpu clock     :550 na 690 mhz( 700 je maksimum)

memory clcok:500 na 540 mhz(550 je maksimum) 

Temperatura: 45 C idle,58 load

imam garanciju od nje i sve to i iskreno odma sam po otvaranju prozora i browsera skuzio da brze otvara nisam mislio da grafa bas igra tolku ulogu u tome al ajd :D ... oceli mi to bit stabilno mislim do sad je i ako mi rikne (nedo bog xD) dal ce mi priznat garanciju ? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

U ATI Overdriveu povecam clockove, testiram i kliknem "Apply".

No meni pod "Current values" jos uvijek stoje stock clockovi, dok su na onim poljima iznad clockovi koje sam ja stavio.

Evo slika, lakse se skuzi nego da idem objasnjavat u detalje.

I don't ask why people lie, I just assume they all do. // Steam: http://steamcommunity.com/id/Hexx2012
15 godina
ford eleanor kaže...

To su taktovi kad grafa nije u punom pogonu tj. grafa radi na taktovima koji su joj dovoljni za određenu operaciju

Aha, znaci taktovi ce se sami povecati kada to bude potrebno?

I don't ask why people lie, I just assume they all do. // Steam: http://steamcommunity.com/id/Hexx2012

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Pozdrav, evo imam Gainward gtx 560 golden sample i zanima me dokle ide overklok te kartice sa stock hladnjakom i stock voltaži i dali je preporučljivo dizat napon na stock hlađenim karticama.(sad mi je gpu na 900 mhz core i 2060 mhz memory)  Hvala.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ovako posto gledam svoju grafu(ati 4850 ddr3 512mb) i cini mi se dosta slabija nego sta bi trebala biti? Na njoj je ascelero r1 sa jednom hladnjakom i temperatura joj je u igrama do 38.
Ona radi trenutno na 635mhz i 993mhz zanima me do koliko bi je mogao dignuti? I jos jedan problem kada idem clock preko catalysta stavim recimo 700 i 1100mhz i stisnem apply nece da spremi kao sta sam stavio nego vrati stare postavke?

veky
Poruka je uređivana zadnji put pon 22.10.2012 14:28 (vekyyy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

ljudi jel znate zasto mi windows ne prikazuje clock taktove procesora

story

0 0 hvala 0
15 godina

Jeli neko gurao gtx660 non-ti ? Koliko ju je digao ako je? Moja je trenutno stabilna na gpu +150mhz i memorija +320mhz, gpu boost rijetko spušta ispod 1200mhz.

Nikad te necemo zaboraviti. RIP EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Idi na control panel i zatim stisni system.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

ma znam to ali ne porikazuje clock taktove nego samo default taktove

story
16 godina
neaktivan
athlon64 kaže...

Jeli neko gurao gtx660 non-ti ? Koliko ju je digao ako je? Moja je trenutno stabilna na gpu +150mhz i memorija +320mhz, gpu boost rijetko spušta ispod 1200mhz.

Ja imam Gainward GTX 660 koja je tvornički bila na 980 MHz core clock. Digao sam ju na 1350 MHz-a i radi full normalno, kad ne igram igre (surfanje netom, youtube...) radi na 31°C a kad je full opterečena onda je 73° max. Memoriju nisam dizao, niti planiram, jer mislim da neću dobiti puno od toga kad se nikad ni pola memorije ne upotrijebi (2gb ima grafa) dok igram Assassins creed 3 na max postavkama na full HD rezoluciji.

12 godina
Kako OC-ati
Kad stavim Core Clock na 1200 MHz u igrici mi za nekoliko minuta sve zamrzne...Kako treba klokati vidim na netu da se dobro klokaju samo kako
Prodajem matičnu ploču GA-78LMT-S2P stara 8mjeseci garancija u Protisi Cijena 250-200kn
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Vuk15 kaže...
Kako OC-ati
Kad stavim Core Clock na 1200 MHz u igrici mi za nekoliko minuta sve zamrzne...Kako treba klokati vidim na netu da se dobro klokaju samo kako

povecaj fan speed

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.1.2013 16:20 (logi510).
15 godina

Moraš otkljucat Core voltage control i povecati voltazu, ali pogledaj prije na netu nego sto ides napraviti.

Se bum vas tužil
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

E ljudi bok...

Da se ne otvaram novu temu, a imam jedan problemčić koji vi sigurno tu znate ili ste u situaciji kak i ja...

Ima Gigabyte GeForce 660Ti OC, i ovaj cijeli komp iz potpisa...

I sad, sve mi je radilo super kaj se tiče grafičke...

Ona je sama po sebi već OC-a naravno i jos sam ju ja malo OC-o kolko je islo.

Tvornički je ovak :

GPU Base/Boost Clock: 1032/1111MHz + ja digo to za jos 40Mhz

Memory Clock: 1502 MHz + takoder sam i to digo za 40Mhz

To je maximum kaj sam mogo izvuc iz graficke.

E sad, sve na kompu je super i sljaka i nista nisam mjenjo do prekjucer...

Stavio sam nove WHQL drivere 310.90 i jucer sam stavio MSI Aferburner 2.3.1

A nisam nist igro na kompu do jucer...Ja krenem igrat, ono se zmrzne, ja probam ponovo, opet...Pokrenem 3DMark 11 (posto je manje zahtjevan nego vecina igara) i on se zrusi...

Naravno u Aferburner sve narihtano kak i inace, al reko idem vratit na stock sve...

Vratim na stock, pustim 3DMark da odvrti par loopova ovih testova, cca 45min, sve normalno radi...

Dignem za 20Mhz i GPU i Mem, opet radi...

Uglavnom, znam da cjepidlačim sad, al GPU i Mem nejdu vise od 30MHz nakon kaj sam updejto drivere i Afterburner...

Jel neko ima slican problem ili je to samo meni ??

MSI Z77A-G43, i5 3570K, XFX ProSeries 750W , Corsair H70 + 2XScythe Ultra Kaze, Corsair 16GB Vengance, OCZ Vertex 4 120GB, Gigabyte GTX660Ti OC, CL X-Fi Xtreme Audio, Chieftec BA-01B-B-B, Logitech G9x

0 0 hvala 0
15 godina

vrati stare drivere.

tako je i meni s atijem

stari driver 12 clocko sam 5570 do bola.

sad sa 13 ne mogu dignut memory jer mi freeza -.-

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Pozdrav svima!

Da li je ovo stabilno? Kako testirati karticu u full loadu?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
pinelynx kaže...

Pozdrav svima!

Da li je ovo stabilno? Kako testirati karticu u full loadu?

Skini msi kombustor pa testiraj...Ili odi malo igrati BF3, Metro 2033, Crysis 2 i Far Cry3 (normalno ako imaš)

Fabijan
15 godina
neaktivan

Imam jedno pitanje možda je nekima smiješno al nikad nisam clockao grafičku pa neznam

šta dobivaš dizanjem memory clock a što sa gpu clock??

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.3.2013 14:44 (rjanko).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Ja imam palit GTS 250 green, dakle slabija je nesto od standardne GTS 250, memory clock mogu dignuti na 1095 i tu primjetim velik boost u FPS-u, ali kad dizem core clock ne vidim nikakvu razliku u igrama, cak kad vrtim neki benchmark  na 715 Mhz imam bolje rezultate nego na 738 sto je maksimum i defaultni clock na GTS 250.

Jel to normalno, mislim da mi je ntko rekao da je core clock vazniji od memorije, a iz ovog sto sam vidio je bas obratno.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

http://www.3dmark.com/3dm11/6178316 {#}

Što hladnije to bolje :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

evo Zotac gts 450 1gb Gddr5 810Mhz core clock overclockana na ove postavke na slici,mislim da moze jos ali ne zelim pokusavati,vrtim tomb raider na 45 fps sve high sa ukljucenim TressFX ono za kosu  ja zadovoljan ;)

Zotac GTS 450 Zotac GTS 450
Potpis
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Imam problem s RivaTunerom..program nikako ne može pronaći drivere, a napravio sam sve što je potrebno
Grafička je Palit GTS 450, a ima instalirane nove 314.22 drivere....zna li itko u čemu je problem s RivaTunerom??

http://img149.imageshack.us/img149/6632/untitled1fd9.jpg

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

pozdrav imam grafiku GTX 470 htio bi je overklovati model grafike je Zotac GTX 470 AMP  edition sad nenem iskustva sa OC nividie prija sma imo HD 5770 i OC sam je na 1010 GPU i memoriju na 1400 radila je svarseno i primjetio sma dosta razliku sad instaliro sam Zotacov Fire storm napon imam otkljucan sad nemprsstavlja mi problem temperatura zanemari mo je jel mi moze neko dati savjete njene granice max kolokova grafika trenutno radi na evo slika

lisnjic
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice