a za latencije daj srcennshot cpu-z i everesta
BUG-ovi Overclockeri
- poruka: 340
- |
- čitano: 55.295
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
a za latencije daj srcennshot cpu-z i everesta
crko mi net u prosloj poruci nisam uspio stavit sliku za temp..eo slika kod testiranja i druga za cpu-z i everest za latencije
edit: i da, jesu li te temperature ok ili da mijenjam nesto? puno fala na pomoci
@benko:
Cim hladis taj quad na tom taktu? Jel to stabilan takt?
Može li mi neka dobra duša reći kako da testiram s tim prime95,što treba namjestit u programu i još me zanima da li se prime95 ima kraj tj. da li izbaci poruku da je gotov s testiranjem sistema? Hvala.
@ PsychoticBaklava
stavio si blend na 5 min... na taj nacin neces bas vidjet max temparature. ako hoces na brzinu vidjet koje su najvece temparature pokreni large ffts.
@ Razer_Copperhead
pa sve ti pise kad pokrenes prime. ono u zagradi. najbolje je da odvrtis preko noci blend. prime radi dok ga ne zaustavis.
@ Razer_Copperhead
pa sve ti pise kad pokrenes prime. ono u zagradi. najbolje je da odvrtis preko noci blend. prime radi dok ga ne zaustavis.
zadas mu vrijeme i to je to
Planiram overklokirati grafičku i memoriju pa sad teku pripreme za drugi tjedan kad dobijem novu memoriju(Crosair Dominator).Još me zanima da li memtest86 one dvije datoteke što skini obe preprži na cd(VIDI SLIKU)?
ne isplati ti se clockat SAMO memoriju. dobit ces jako malo... sve przi.
ne isplati ti se clockat SAMO memoriju. dobit ces jako malo... sve przi.

procitaj par tutoriala i probaj. imas i tu na forumu dosta dobrih tutoriala.
procitaj par tutoriala i probaj. imas i tu na forumu dosta dobrih tutoriala.
Ja nažalost nisam dosegao 5ghz.
Procesor jednostavno nece iznad FSB550.
Samu plocu i memoriju sam nakratko testirao i dobio ih na FSB 585 i još je bilo voltaže za podic.
Dakle moglo bi uskoro biti FSB600 ili više sa ovom biostarkom.
Eo sam stavio large ffts u prime-u...nisam vrtio dugo, nekih 20 minuta, al zadnjih 10 min je prestala rast temperatura - max temperatura prve jezgre je bila 64, uglavnom oko 62-63, ostale jezgre izmedju 58-61,..podigao sam ddr voltazu na 2.00(ocitava 1.98V) i stavio tajminge na 5-5-5-18(OCZ garantira voltazu od 2.1 i 5-5-5-18@1000),frekvencija meme 1000mhz(400x2.5)..proc je na x7(FSB 400),voltazu nisam dirao a cpu-z kaze da je 1.216V...zasad je sve stabilno i bez gresaka..meni je osobno ovo ok sto se frekvencije tice, jedino ne znam jesu li to ok temperature procesora tj jezgri?(box cooler je u pitanju)..maticna ploca je bila na 42C max, oprobao sam hladnjak na maticnoj starom metodom prsta i RAM-e takodjer, nisam se opekao hehe..posto sam njubcina u klokanju, slobodno kritizirajte (konstruktivno ofkors) :)
Luxx pošto si mi dao upute za overklok procesora,ako biš mi mogao dati i za grafičku što i kako postavit bio bih ti jako zahvalan.
Luxx pošto si mi dao upute za overklok procesora,ako biš mi mogao dati i za grafičku što i kako postavit bio bih ti jako zahvalan.

Još jedno pitanje sorry,ali da li trebam podizat i SHADER CLOCK?
Još jedno pitanje sorry,ali da li trebam podizat i SHADER CLOCK?
Povisio sam core clock,a memory clock još nisam ticao da li da ga sad povećam ili kad i kakve bih greške trebao primjećivati u furmarku?
Uzmeš opciju stability test.
Budeš vec primjetio.
Kockice na slici.
Greška u slici.
Ili sam program prekine,stane,smrzne se,javi grešku
Mogu li instalirati na vistu 3dmark 06 i da li treba instalirat pa i directx 9 za njega?
Luxx, imas nvidiju, kako se tebi ponasa furmark? Jer ubija ati kartice, bar ovu 4000 seriju. Najvise ih dere bez AA ukljucenog, verzija 1.4.0
Morao sam ovu mrcinu (slika) napraviti da bi obuzdao temperaturu na 80 C u loadu nakon pola sata. U igrama s tim ne predje 40.
Vent je na 40 posto i temperatura ide do max 70 stupnjeva.
Stavim li ga na 50 posto ide max na 61
Mozda i ima istine u onim pricama da je ati oc-ao 4000 seriju. Jednostavno temperature divljaju.
imam pitanje, koristim windows xp 32-bit-a.
htio bi OC CPU, al mi nikak ne uspjeva, mislim pročito sam one turiale itd. al neće mi se nikak podic takt procesora (mislim to sam sve radio preko BIOSA)
pa imam pitanje:
koji programi postoje za OC intelovih CPU-a? mislim preko softwera. jer sam to čuo da se to može napravit preko windows-a
hvala
Overklokirao sam grafičku pomoću rivatunera i sad me samo zanima što treba postavit da mi automaski kad podignem windowse te postavke namjestu?
vidi sliku...