Zato kaj mi netreba Quad.
Primjetio sam kaj god radim da mi koristi max dvije jezgre.
Dakle rađe dvije na vecem taktu
Pošto sam toliki takt fanatik dobro mi dođe a i bilo mi dosadno

Zato kaj mi netreba Quad.
Primjetio sam kaj god radim da mi koristi max dvije jezgre.
Dakle rađe dvije na vecem taktu
Pošto sam toliki takt fanatik dobro mi dođe a i bilo mi dosadno
Pa nemam baš viška para ali kad mi jedan procesor financira drugi i još mi ostane dost love onda je to ok.
Ok drugi put cu te se sjetit.
Skupljaj lovu do onda
Pozdrav svima! Evo vidim da ovdje imam ljudi slicnih meni, kojima komp odtkad je slozen iznova ne radi na default-u, ako se izvuc dodatni takt, povecat brzina kompletnog hardvera i jos k tome uzivati pa zasto ne!
Ja sam digao svog malisana E2160 1.8 @3.4ghz 1.55V (vdroop 1.48) na gigabyte P35 DS3, hladi ga freezer 7 pro s ocz-ovom freeze pastom, temp su mi idle 28-30C i load 56-60C ovisno i temp sobe.
Grafa asus HD 4850 625/2000 @ 700/2200 te ju hladi Accelero S1. rev2 s 120mm scythe kaze 1200rpm, idle 30-33, load <50C
Sad dolazi najbolje, dolazi mi q 6600 B3 za nekih 7 dana, buraz mi ga poslo iz canade i tvrdi da radi bez problema na 3.2 a ide do 3.6ghz stabilno al uz dooobro hladjenje!!
Cim stigne saljem rezultate.
Pozdrav svima! Evo vidim da ovdje imam ljudi slicnih meni, kojima komp odtkad je slozen iznova ne radi na default-u, ako se izvuc dodatni takt, povecat brzina kompletnog hardvera i jos k tome uzivati pa zasto ne!
Ja sam digao svog malisana E2160 1.8 @3.4ghz 1.55V (vdroop 1.48) na gigabyte P35 DS3, hladi ga freezer 7 pro s ocz-ovom freeze pastom, temp su mi idle 28-30C i load 56-60C ovisno i temp sobe.
Grafa asus HD 4850 625/2000 @ 700/2200 te ju hladi Accelero S1. rev2 s 120mm scythe kaze 1200rpm, idle 30-33, load <50C
Sad dolazi najbolje, dolazi mi q 6600 B3 za nekih 7 dana, buraz mi ga poslo iz canade i tvrdi da radi bez problema na 3.2 a ide do 3.6ghz stabilno al uz dooobro hladjenje!!
Cim stigne saljem rezultate.
Cim mi stigne q6600 dijelit ce ga samo jedan restart od oc-a
Kasnije ubacim xigmatek Achilles 1284 i ide na 3.6ghz
Blago vama sa Intelima. Ja se već 6 mjeseci patim sa AMD 5000 black edition i čim dođem do malo love mijenjat ću ga skupa s matičnom za Intela.
Naime dignem ga 400 MHz i već se jako grije i smrzava mi igre, a 2 hladnjaka sam promijenio i 4 termo paste.
Više nisam normalan. Jučer sam kupio ATI 4850, a danas ju već klokam nek se čeliči.
Da ju ne razmazim kao proc.
Ma nije problem u AMD negu u tebi, naime taj 5ooo+ BE ide do 4GHz ,a i ja sam prije imao 5ooo+ obicni i natjerao sam ga na 3,2 bez podizanja napona sa stock hladnjakom mada su temperature bile 5o-7o.
Ma nije problem u AMD negu u tebi, naime taj 5ooo+ BE ide do 4GHz ,a i ja sam prije imao 5ooo+ obicni i natjerao sam ga na 3,2 bez podizanja napona sa stock hladnjakom mada su temperature bile 5o-7o.
ja sam rekao da ide do 4 a ne sa tvojim hladjenjem nego na minusu, a moras ga moc natjerat pomocu multipliera na 3-3,2 bez problema jer sam ja obicnog 5000+ natjerao.
Ma provjeri ovaj stock jeli dobro stavljen jer ja sam sa obicnim a vi ste dobili mesecini sa toplotnim cijevma mora moc .
Dal mi mozete rec ako clocknem q6600 na 3.8 ocu li doc do 20000 bodova u 3dmarku?
Na 3 GHz imam 16100 bodova1
A znam.Danas sam graficku ful clocko pa sam dobio 16200(par sto bodova vise) tako da q6600 ostaje na 3GHz.
Da imam bolji ram i maticnu stavio bi ga na 3 i pol ,al i ovako je dobro.
pozz momci
prvo da se izvinem ako ovom topicu nije mjesto ovdje ali me interesuje kako znati dokle mozes ići sa dizanjem taktova grafe?
moja asus 8800gt 512mb je na defalut taktovima 600/900/1500.
ja sam malo dizao taktove tacnije na 700/1000/1750 i temperature su mi bile u idle-u do 46 C,a u load-u do 69 C, ali poslije nekog vremena mi se u igri zaledi slika i moram restartovati komp ili cekati 2-3 minute da izađe preko alt+F4 .
posto ja nikad nisam dizao taktove grafe i ne znam sta sve utice na stabilnost rada grafe dobro bi mi dosla mala pomoć
mozda je smijesno ali sam ja mislio da samo temperature uticu na stabilan rad ali su temperature ok kad uzmemo u obzir da neko sa ovom istom grafom ima oko 100 C u load-u sto je zaista puno.
na ovom forumu sam procitao da se 8800gt g92 moze zagrijavati do 130 C poslije cega pocinje ispustati bijeli dim sto znaci da je grafi dosao sudnji dan
hvala unaprijed!
To sto su temperature ok ne znaci da moze raditi na tim taktovima, jer cip vjerovatno radi na naponu nedovoljnom za taj takt.
Evo primjer, koliko sam upoznat guglanjem, hd4850 se rusi na nekih 730 MHz, bez obzira na temperature. Za vece taktove joj je potreban voltmod (za veci napon).
pozz momci
prvo da se izvinem ako ovom topicu nije mjesto ovdje ali me interesuje kako znati dokle mozes ići sa dizanjem taktova grafe?
moja asus 8800gt 512mb je na defalut taktovima 600/900/1500.
ja sam malo dizao taktove tacnije na 700/1000/1750 i temperature su mi bile u idle-u do 46 C,a u load-u do 69 C, ali poslije nekog vremena mi se u igri zaledi slika i moram restartovati komp ili cekati 2-3 minute da izađe preko alt+F4 .
posto ja nikad nisam dizao taktove grafe i ne znam sta sve utice na stabilnost rada grafe dobro bi mi dosla mala pomoć
mozda je smijesno ali sam ja mislio da samo temperature uticu na stabilan rad ali su temperature ok kad uzmemo u obzir da neko sa ovom istom grafom ima oko 100 C u load-u sto je zaista puno.
na ovom forumu sam procitao da se 8800gt g92 moze zagrijavati do 130 C poslije cega pocinje ispustati bijeli dim sto znaci da je grafi dosao sudnji dan
hvala unaprijed!
Eto nova ploca i novi rezultat.
Uzeo sam jucer Biostar Tpower I45.
Zasad sam došao do FSB540.
Tome naravno još nije kraj.
Eto VALIDACIJE sa rezultatom
Cestitam.
Frend (forumas ovajonaj) je kupio tu plocu, malo sam i ja prckao po njoj. Vidio sam da ima memtest ugradjen.
Koliko sam cuo od njega (citao je on na netu), oborila je rekord u OC-u, preko 700 MHz.
Sad kad vidim vas, razmisljam da prodam svoje zastarjele ram module 667 MHz. Uspio sam ih stabilno natjerati na 850 MHz (4 plocice :)) na 2.1 V. Mislim da bi isli na 866 na 2.15 V, dok se na 880 MHz ruse i pri 2.2 V u memtestu. Ne smijem vise ici s naponom, jako se griju na dodir.
Ja sam zasad super zadovoljan s njom.
Ima puno opcija u biosu i dere po FSB-u ko mutava.
Naravno svjetski rekord je oborila sa LN2 hlađenjem vjerojatno i modovima na ploci ali zasad kod mene ide dobro.
Što se memorije tice:
Stavi neki ventilator da puše po njoj i krkaj po naponu.
Nebude joj ništ ak joj daš 2.3-2.4 V.
Luxx dovodis me u napast da se i ja uhvatim clockanja a iskreno strah me je:(
Luxx dovodis me u napast da se i ja uhvatim clockanja a iskreno strah me je:(
Što ti ona valijadacija znači
da ti radi na 4,8 stabilno?
Što ti ona valijadacija znači
da ti radi na 4,8 stabilno?
To me je samo zanimalo
Pa šta te je briga ako je u crvenom voltaža pa imaš vodeno
To me je samo zanimalo
Pa šta te je briga ako je u crvenom voltaža pa imaš vodeno
To me je samo zanimalo