Treba li crkva placati porez zaključana tema

poruka: 75
|
čitano: 6.085
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
protjeran
Treba li crkva placati porez

Sto vi mislite bi li crkva trebala placati porez kao i svaka druga firma u hrvatskoj.

Obzirom da svoje usluge masno naplacuju i nigdje ne vode evidenciju o kolicini novaca koja se svaki mjesec zaradi nitko ne zna tocno koliko je koja zupa taj mjesec zaradila.

Moje je misljenje da ako netko prodaje uslugu, bila to sahrana, vjencanje ili posvecivanje kuce i tu istu uslugu naplati da ta udruga mora platiti porez.

A ako ta ista udruga posluje sa dobitkom onda se za nju iz drzavnog proracuna ne smiju izdvajati sredstva.

Ujedno netko tko ne placa porez nema ni pravo biti politicki aktivan.

13 godina

Treba.

29.11.2010= Barcelona-Real Madrid 5:0
14 godina
protjeran

Naravno da treba, ko su to oni da prolaze mukte?

A porez trebaju placati i vjernici, da ne terete ostale.

Crkva je zlo 21. stoljeća
Poruka je uređivana zadnji put ned 5.1.2014 17:04 (daniel.hajdinjak666).
12 godina
neaktivan

Treba, zašto ne?

{#} 

14 godina
protjeran

Place su nam u banani, Linic najavljuje novo povecanje poreza. A meni je jucer velecasni dosao posvetiti kucu i odmah s vrata me obavjestio da za "skromnu" cifru od svega 400 kuna ce on uci unutra izmoliti ocenas i pospricati mi kucu sa svetom vodicom.

Halo ljudi, 400 kuna je 13% posto moje place. Pa nekad je bilo "daj koliko mozes", tako da sam ja tom finom gospodinu uzvratio sa "U redu, mozete li mi napisati R1 racun za vasu uslugu".

Na sto se on kiselo nasmijao a ja zatvorio vrata.

Sad si vi zamislite, 400 kuna za posvecivanje koje traje 20 minuta ibera, samo dvije kuce dnevno nek on stavi u dzep i on je u tjedan dana zaradio moju placu za nekih 2 sata.

Pa jel to normalno?

12 godina
neaktivan
Re: Treba li crkva placati porez
Tyberius_Prime kaže...

Place su nam u banani, Linic najavljuje novo povecanje poreza. A meni je jucer velecasni dosao posvetiti kucu i odmah s vrata me obavjestio da za "skromnu" cifru od svega 400 kuna ce on uci unutra izmoliti ocenas i pospricati mi kucu sa svetom vodicom.

Halo ljudi, 400 kuna je 13% posto moje place. Pa nekad je bilo "daj koliko mozes", tako da sam ja tom finom gospodinu uzvratio sa "U redu, mozete li mi napisati R1 racun za vasu uslugu".

Na sto se on kiselo nasmijao a ja zatvorio vrata.

Sad si vi zamislite, 400 kuna za posvecivanje koje traje 20 minuta ibera, samo dvije kuce dnevno nek on stavi u dzep i on je u tjedan dana zaradio moju placu za nekih 2 sata.

Pa jel to normalno?

400 KN????

Kod nas je još uvijek daj koliko možeš, a nemoraš ni dati ako nemaš.

Tog Vašeg treba na televiziju..

LP!
:) 

17 godina

ne samo da treba plačati porez nego oduzet sve šta ima jer to nisu ostvarili "motikom" ni podigli svojom mukom

kradem mine iz minskog polja
14 godina
protjeran

Cuo sam da u zagorju traze i vise. Valjda u dijelovima hrvatske gdje su ljudi veci vjernici to isloristavaju i masno naplacuju sto god mogu.

14 godina
protjeran

Sam si kriv kaj si ga uopce pustil u kuću. Ka "rastopiš" plaću, onda si skini onu naljenicu s vrata pa je unovči, hehe. 

Crkva je zlo 21. stoljeća
13 godina
neaktivan

Treba im ukinit sva primanja i stavit ih da zive od zemlje i motike.

Nobody Cares!
13 godina

Crkva je najveca mafija na svijetu, vece nema. RH dajte Vatikanu 25milja eura, za sta ? Da smo u clanstvu Katolicke ekipe ? Kakve su to gluposti. Treba im na svu imovinu zveknut porez, na svaki auto porez jer oni to nista ne placaju, zato i voze X5, Audi i sta sve ne... 

I onda kad mi na misi krene citati ko je koliko dao i ko nije dao, pljunem mu ja u facu lopovsku... zato niti nejdem u crkvu vise radi takvih gluposti. Crkvu treba i iz politike izbacit, davno je zavrsio srednji vijek da oni kroje gluposti, crkva je unazadila zemaljsku kuglu 1000 godinu jer im nije bilo kako su oni napisali na prvom i drugom crkvenom saboru. 

Pa sama vatikanska banka je sef od cijele Sicilijanske mafije, sad kad je doso Papa Franjo ( Poslije Ivana Pavla, najveca ljudina ) ce on to probat rjesit, ali sumnjam, ili ce ga netko koknut ili nesto slicno tome jer im takav ne treba.

EDIT: A ovi sta ulaze u kucu pa trazi neke bolesne cifre, dobio bi nogom u guzicu da bi frkno u 3 one stvari. Kad dolaze u kucu ja picim van jer ne mogu te gluposti gledat.

https://www.youtube.com/user/crazypeopleteamcro
Poruka je uređivana zadnji put ned 5.1.2014 17:20 (SimeKZ).
13 godina

Kod nas  je oduvijek daj koliko imaš mi svaki put damo 200 kn nekad ruča kod nas uvijek malo priča sa roditeljima ...

dobro,mogli ste mu reći čuj nemam dajem ti koliko ti mogu dati

šta kod vas svećenici voze x5 kod nas golf 4 preko 10 godina star

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.1.2014 17:24 (hrčak).
15 godina
neaktivan

Lol, kak moj kompic kaze, da ima boga nebi crkve gromobrane imale...

ak nisi bio tu, nisi ni tam...
15 godina
odjavljen

Crkva je, po meni, plodno tlo za kontrolu ljudi. To se već može vidjet na više načina, no nije to bitno sad. Što god svećenici kažu narod vjeruje. 

Čak bi išao toliko daleko da kažem da je vjera dosta unazadila svijet. 

14 godina
protjeran
hrčak kaže...

šta kod vas svećenici voze x5 kod nas golf 4 preko 10 godina star

Znam jednog popa koji vozi 3 godine staru vectru i jednog koji ima audi A6.

13 godina
neaktivan
footballer kaže...

Crkva je, po meni, plodno tlo za kontrolu ljudi. To se već može vidjet na više načina, no nije to bitno sad. Što god svećenici kažu narod vjeruje. 

Nije vise 15.st da nas mogu plasiti vjesticama i proganjati.Danas mogu da "kontroliraju" samo zatucane babe.

Nobody Cares!
13 godina
footballer kaže...

Pa naravno da je unazadila, pa pola evandelja je izbaceno i promijenjeno i nabubane su takve gluposti sta nemaju veze s mozgom. Vjera je najgori izum u povijesti covjecanstva, da je Neron bio pametniji trebo je to bolje uklonit.

18 godina

Vidis kako se svi lijepo slazemo oko tog pitanja! Jos samo da vlada nabavi muda, pa da poduzmu nesto oko jos jednog potpunog debilizma zvanog financiranje crkve. 

13 godina

Pa sami referendum je napravila crkva i nitko drugi, kakva mrtva vlada i onaj nesposobni na celu. Treba referendum protiv njih, ali kad to ne moze proc da se hebes...

15 godina
odjavljen
Square Enix kaže...
footballer kaže...

Nije vise 15.st da nas mogu plasiti vjesticama i proganjati.Danas mogu da "kontroliraju" samo zatucane babe.

Istina, no npr ima i ljudi od 30ak godina puno koji vjeruju toliko crkvi.

Meni nije problem Crkva kao Crkva, nit vjera kao vjera, nego konstantno korištenje vjere i navodnog nadljudskog bića da bi se argumentiralo. Pritom govore kako smo svi braća i nikog ne treba ponižavati niti ne uvažavati njihove argumente itd a prema nama (reći ću nama jer sam i sam "pripadnik") ateistima se ponašaju kao da smo glupi, zadrti, česta su pitanja "Zašto onda majmun ne rodi čovjeka?" i tako dalje. Moji roditelji su čak rekli da to ne govorim među njihovim prijateljima i poznanicima jer ih, pazi sad, sramotim. 

No, to je druga tema.

Crkva treba plaćati poreze na prihode kao i svi drugi. Oni nisu ništa drukčiji. Braća smo i sestre svi, remember? 

17 godina
Square Enix kaže...

Nebi više nitko želio ići za svečenika.Brak im nije dozvoljen jer bi crkva ostala bez posjeda koji zauzimaju dobar dio zemaljske kugle u vrijednosti koja seže preko 5000 milijardi eura.Oni nama idu propovjedat o skromnosti i duhovnim vrijednostima,ma idi u tri p.m.

kradem mine iz minskog polja
14 godina

revizija sporazuma s vatikanom je ključan potez.. ako ga milanović ne izvede u ove 2 godine a ako postoji mogućnost da vlast nakon njega dobiju desničari, neće se mijenjat ni idućih 4 godine sigurno..

17 godina

Ja nebi rekao da je vjera unazadila svijet (unazadili su ga ljudi s takvim ekstremističkim stajalištima), i sam sam vjernik, no u crkvu ne idem iz već svih spomenutih razloga jer crkva odavno nema previše veze s Bogom. Zatucanim se ne smatram, poštujem sve ostale vjere i razmišljanja, poštujem i ateiste i agnostike i muslimane i sve ostale. Zastupam znanstvena stajališta, a ono čemu se nadam je da poslije smrti postoji neki bolji i pošteniji svijet od ovog u koji se ide po zaslugama na ovom svijetu. Ono što mi najviše smeta je kompletna netolerancija između religija, a pogotovo netolerancija između ateista i teista. Nazivati 80% ljudi na svijetu zatucanim jer su vjernici mi je jadno i glupo, a obrnuto isto...

Za crkveni porez nisam (dakle za to sam da se sve religijske organizacije izostavi iz toga još zasad), ali sam za odvajanje crkve od države i ukidanje tog vatikanskog ugovora. A oni dalje neka žive od milodara ili nek uvedu nekakvu članarinu za one koji će nakon toga uopće ostati u toj organizaciji, i nek se ostave politike jer nisu svi ljudi u ovoj državi njihove vjere...

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.1.2014 17:39 (lllnuclearlll).
13 godina

I treba uvesti ono kako je u njemackoj, neka crkvi placaju deklarirani Krscani, zasto bi ja placo porez na nesto sta me ne zanima ? Jednostavno je rjesenje, samo sta bi pola drzave krenulo sa vilama i bakljama na Markov trg.

14 godina
protjeran

Crkva je kod nas ukorijenjena toliko da se valjda smatra sramotom pricati protiv crkve.

Nabili su nam u glavu da smo sad kapitalisti, i da je ici protiv crkve teski smrdljivi komunizam koji je najvece zlo na svijetu koje treba iskorijeniti.

Ja se sjecam odlazaka na misu i svecenika koji je propovijedao o pomaganju bliznjima. Ali se ne sjecam da je taj isti svecenik ista napravio da bi pomogao ljudima koji su zivjeli u starim kucercima i nisu imali ni za kruh.

I to nisu cak ni bili lokalni cugeri i propaliteti nego jednostavno ljudi koji su zivjeli u regiji gdje se nije mogao naci posao ako si imao vise od 40 godina.

15 godina

moj svecenik najbogatiji u zagrebu, crkva ogromna, unutra 6-7 reljefa koji kostaju vise od 100 000 kn(sa zlatom i na mramoru)
luster koji je veci od moje garaze isto pun  kur*ac
4 zvona koja se cuju do novog zagreba, 100 decibela izmjereno pored crkve kad zvona zvone,
svako kosta vise od 250 000 kn

samostan njihov koji je vila od nezz ni ja koliko soba za 10 osoba samo i unutra sluskinje vrlo vjerovatno

eto, toliko o tome 

Plans to protect air and water, wilderness and wildlife are in fact plans to protect man. Stewart Udall . LoL west:win4crazzy east:win4crazy
15 godina
odjavljen
lllnuclearlll kaže...

Ja nebi rekao da je vjera unazadila svijet (unazadili su ga ljudi s takvim ekstremističkim stajalištima), i sam sam vjernik, no u crkvu ne idem iz već svih spomenutih razloga jer crkva odavno nema previše veze s Bogom. Zatucanim se ne smatram, poštujem sve ostale vjere i razmišljanja, poštujem i ateiste i agnostike i muslimane i sve ostale. Zastupam znanstvena stajališta, a ono čemu se nadam je da poslije smrti postoji neki bolji i pošteniji svijet od ovog u koji se ide po zaslugama na ovom svijetu.

Za crkveni porez nisam, ali sam za odvajanje crkve od države i ukidanje tog vatikanskog ugovora. A oni dalje neka žive od milodara ili nek uvedu nekakvu članarinu za one koji će nakon toga uopće ostati u toj organizaciji, i nek se ostave politike jer nisu svi ljudi u ovoj državi njihove vjere...

Apsolutno se slažem. 

BTW, najjači su mi oni argumenti za referendum: Glasajte protiv jer u Bibliji piše da je grijeh bit gay". Ma nemoj? Nisam išao na referendum jer me briga, no da sam išao bi glasao ZA, čisto radi gore navedenog "argumenta". 

15 godina
neaktivan
Square Enix kaže...

I ako im ukineš sva primanja i uvedeš porez i dalje budu im primanja duplo veća nego tvoja. 

Ako za sebe računam: (idealni mjesec 4 tjedna,  mjesto od 666 obitelji kojima posvećuje kuću,  ) 

4 nedelje x 3 mise za pokojnikax 50 kn = 600 kn mjesećno 

na svakoj još skupiš ~100kn = 1200 kn mjesećno

4 tjedna x 12 misa za pokojnika x 20 kn = 960 kn mjesećno

posvećenje kuće: ~100kn x 666 / 12mj = 5550 kn mjesećno 

3 vjenčanja / krštenja x 400 kn = 1200 kn mjesećno

2 firma / prva pričest x 50 ljudi x 100 kn / 12mj = ~800 kn mjesećno

3 pokopa x 200 kn = 600 kn

To je moje predviđanje za mjesto od 4000 stanovnika. Mislim da ga i više obitelji pušta za posvećenje i da mu neki daju i iznose veće od 100kn. 

Znači preko 10 000 na mjesec.

ಠ_ಠ Rolling on the floor laughing until someone jump on me a makes me stop rolling on the floor laughing but then I do it again cuz it's awesome
13 godina

Pa evo na Udbini, grad/selo kojem treba pomoc vise od icega i da se pokrene taj kraj. Oni spice bijelu crkvetinu od sta ja znam koliko milijuna eura. Lijepa je ona, ali kome pomaze ? Ja jos nisam procito u novinama da se tmao otvorilo koje radno mjesto osim one pilane.

15 godina
neaktivan

Ma kakvi, kad su im voljni plaćati neka ubiru pare.

There are some corners of the universe that have bred the most terrible things. Things that act against everything we believe in. They must be FOUGHT.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice