Danas sam naletio na vijest na BOL-u imena "Spontano samozapaljen iPad Air", te sam ju odlučio komentirati.
Kako nitko nije obrazložio slaganja i neslaganja, odlučio sam pokrenuti novu raspravu.
Evo originalan komentar:
BOL je postao grozan, te je u procesu postajanja još gorim. To je, naravno, subjektivno mišljenje.
Neke čitatelje će privući "crna kronika", dok one čitatelje poput mene privlače vijesti koje imaju neko osobito značenje - koje će mi nešto značiti u životu.
Vijest poput ove - kako se iPad Air zapalio - nema osobitu važnost, često je preuveličana te se ne zna cijela priča iza nje. To ljude potiče na razmišljanje o nevažnoj stvari, čime gube vrijeme koje su mogli potrošiti čineći nešto korisno, zabavno ili oboje.
U mojoj situaciji, htio sam početi sa učenjem školskog gradiva, premda sam došao provjeriti BOL za nove vijesti. Pisanje ovog komentara trajalo je punih 20 minuta kako bih izrazio svoje mišljenje, te mi je ujedno oduzelo tih 20 minuta od učenja ili spavanja.
Jedina važnost ove vijesti jest obavještavanje ljudi o statusu firme Apple, što je s jedne strane reklama za firmu samim spominjanjem nje, međutim s druge jest minus za firmu s obzirom da govori o potencijalno (jer se ne zna cijela priča) lošoj strani njezinog proizvoda.
Kada bih mogao napraviti promjenu na Bugovom web portalu, to bi bila kategorizacija vijesti u dvije skupine:
1) Ona u kojoj pišu noviteti, dakle vijesti koje zanimaju većinu
2) Ona u kojoj pišu statusi firmi, npr. kako je prošao određeni kvartal neke firme, te vijesti slične ovoj - koje zanimaju manjinu
Ovaj komentar jest napisan u nadi da će se BOL uozbiljiti. Iako je mala šansa da će moj komentar imati toliko velik utjecaj na BOL, ona je još uvijek veća nego da ga nisam napisao (u kojem slučaju je nepostojeća).
Uz sve ovo, htio bih dodati da mi se čini da se BOL fokusira na Appleove vijesti. Za to da bih vam dočarao moje mišljenje, molim vas da razmislite kolika je mogućnost da će se na BOL-u pojaviti vijest sa naslovom "Spontano samozapaljen Motorolin mobitel" (bilo koji model).
Edit: Za sva neslaganja molio bih da navedete svoje argumente ukoliko ste spremni za raspravu (ili slaganje), na koju neću odgovarati ukoliko vidim naznaku da bi mogla prijeći u "flame war".