pc je najisplativiji za igre pod uvjetom da se na njega ne potroši puno novaca. Po meni na grafičke se nesmije trošiti ni u kojem slučaju više od 500-600kn svake 2 godine pa bile one nove ili polovne jer sve ostalo je bacanje novaca. Sa cpu -om je ista stvar samo njega treba mjenjat nakon 4-5godina. Kad čovjek kupuje skupi pc treba odmah shvatit da novac baca u vjetar jer strelovit gubitak na cijeni skupih pc komponenti je neprihvatljiv. Igranje na pc-ju zapravo nikad nije bilo jeftinije i danas se može za 2 soma kn složit pc kanta koja će bukvalno razvalit bilo koju konzolu i može potrajat ljepi niz godina-druga je stvar što pc-jaši kad im je dosadno odu u dućan i kupe neku novu skupu grafu a da za tim realno nema potrabe. Ovo surfanje i čitanje o najnovijim moćnim i skupim grafama i procevima sigurno ne pomaže i daje svoj obol te se ljudi jednostavno navuku
s druge strane igranje na konzoli ima svoje čari. Osjećaj kad se zavališ u krevet i igraš se ljepo na televizoru (inače igre na starim crt televizorima nemoraju nužno izgledat lošije nego nego na lcd-u, konkretno ja imam philipsovu crt mrcinu koja kvalitetom slike posramljuje i najnovije lcd televizore po pitanu kontrasta, prikaza crne i ostalih boja) stvar je nekako prirodnija nego piljit u monitor.
Priče da je konzolu potrebno samo kupiti i miran si 5 godina padaju u vodu jer održavanje i popravci konzola su daleko skuplji nego zamjena neke pc komponente (koliko dođe novi laser za ps2 ili 3 a koliko dođe novi dvd-rom za pc!? ). Također periferija i razni dodaci za konzole su puno skuplji nego to isto za pc