Što je najbolje za igranje? XBOX 360, PS3 ili PC?

poruka: 218
|
čitano: 61.415
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
protjeran

pc je najisplativiji za igre pod uvjetom da se na njega ne potroši puno novaca.   Po meni na grafičke se nesmije trošiti ni u kojem slučaju više od 500-600kn svake 2 godine pa bile one nove ili polovne jer sve ostalo je bacanje novaca. Sa cpu -om je ista stvar samo njega treba mjenjat nakon 4-5godina. Kad čovjek kupuje skupi pc treba odmah shvatit da novac baca u vjetar jer strelovit gubitak na cijeni skupih pc komponenti je neprihvatljiv. Igranje na pc-ju zapravo nikad nije bilo jeftinije i danas se može za 2 soma kn složit pc kanta koja će bukvalno razvalit bilo koju konzolu i može potrajat ljepi niz godina-druga je stvar što pc-jaši kad im je dosadno odu u dućan i kupe neku novu skupu grafu a da za tim realno nema potrabe. Ovo surfanje i čitanje o najnovijim moćnim i skupim grafama i procevima sigurno ne pomaže i daje svoj obol te se ljudi jednostavno navuku

s druge strane igranje na konzoli ima svoje čari. Osjećaj kad se zavališ u krevet i igraš se ljepo na televizoru (inače igre na starim crt televizorima nemoraju nužno izgledat lošije nego nego na lcd-u, konkretno ja imam philipsovu crt mrcinu koja kvalitetom slike posramljuje i najnovije lcd televizore po pitanu kontrasta, prikaza crne i ostalih boja) stvar je nekako prirodnija nego piljit u monitor.

Priče da je konzolu potrebno samo kupiti i miran si 5 godina padaju u vodu jer održavanje i popravci konzola su daleko skuplji nego zamjena neke pc komponente (koliko dođe novi laser za ps2 ili 3 a koliko dođe novi dvd-rom za pc!? ). Također periferija i razni dodaci za konzole su puno skuplji nego to isto za pc

17 godina
neaktivan

Od konzola X360 ali ultimativni i izvorni gaming stroj je nas jedan i jedini picek!! PC rula bez premca!

...:::MB Gigabyte M55S, AMD Athlon X2 64 4000+, 2x1GB Kingmax 800Mhz,XFX 8800GTS 512MB Alpha Dog Edition,160GB & 250GB Seagate Baracuda & 750GB WD external,Foltron 500W Blue,Thermaltake Soprano case black,MX518 gaming mouse,Audigy2,Samsung SyncMaster 226BW,2X Pioneer DVD/RW:::...
17 godina

mislim PS3 još kad se spoji na Full HD, nema potrebe za kupnjom novih komponenti kao za PC

17 godina
neaktivan
RE: Što je najbolje za igranje? XBOX 360, PS3 ili
virtuozo kaže...

pc je najisplativiji za igre pod uvjetom da se na njega ne potroši puno novaca.   Po meni na grafičke se nesmije trošiti ni u kojem slučaju više od 500-600kn svake 2 godine pa bile one nove ili polovne jer sve ostalo je bacanje novaca. Sa cpu -om je ista stvar samo njega treba mjenjat nakon 4-5godina. Kad čovjek kupuje skupi pc treba odmah shvatit da novac baca u vjetar jer strelovit gubitak na cijeni skupih pc komponenti je neprihvatljiv. Igranje na pc-ju zapravo nikad nije bilo jeftinije i danas se može za 2 soma kn složit pc kanta koja će bukvalno razvalit bilo koju konzolu i može potrajat ljepi niz godina-druga je stvar što pc-jaši kad im je dosadno odu u dućan i kupe neku novu skupu grafu a da za tim realno nema potrabe. Ovo surfanje i čitanje o najnovijim moćnim i skupim grafama i procevima sigurno ne pomaže i daje svoj obol te se ljudi jednostavno navuku

s druge strane igranje na konzoli ima svoje čari. Osjećaj kad se zavališ u krevet i igraš se ljepo na televizoru (inače igre na starim crt televizorima nemoraju nužno izgledat lošije nego nego na lcd-u, konkretno ja imam philipsovu crt mrcinu koja kvalitetom slike posramljuje i najnovije lcd televizore po pitanu kontrasta, prikaza crne i ostalih boja) stvar je nekako prirodnija nego piljit u monitor.

Priče da je konzolu potrebno samo kupiti i miran si 5 godina padaju u vodu jer održavanje i popravci konzola su daleko skuplji nego zamjena neke pc komponente (koliko dođe novi laser za ps2 ili 3 a koliko dođe novi dvd-rom za pc!? ). Također periferija i razni dodaci za konzole su puno skuplji nego to isto za pc

potpisujem
17 godina
neaktivan

PS3 će imati bolju grafiku za 3 godine. Evo najednostavniji primjer. PS2 tek kad je izaša ima je veoma slabu grafiku. Mogla bi se usporediti s grafikom s PSX. Zadnje igre koje su izašle za PS2 imale su veoma dobru grafiku. Mogla bi se usporediti s grafikom s PS3. Tko kaže da tako neće biti i s PS3. Ovaj komp za 3110, 34 kn nemože pokrenuti crysis koja je vrhunska igra. Igra je proglašena najboljom igrom 2007. godine. Grafika je vrhunska. Evo usporedba crysisa i stvarnosti:

Nije istina da Blu ray diskovi ne utjeću na grafiku igre. Utjeću jer imaju veći kapacitet memorije. To bi znaćilo da se može staviti 3 do 4 puta bolja grafika nego na DVD. Nemojte zaboraviti i HDMI ulaz. PS3 na Plazma TV sa HDMI jednostavno ima vrhunsku grafiku. PS3 neće unaprijeđivati još 5 godina a PC sigurno oćete 2 puta u 5 godina. Po meni je PS3 bolji za igranje nego PC jer je napravljen za igranje.

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.6.2008 11:02 (dungeon_lord).
17 godina
dungeon_lord kaže...

PS3 će imati bolju grafiku za 3 godine. Evo najednostavniji primjer. PS2 tek kad je izaša ima je veoma slabu grafiku. Mogla bi se usporediti s grafikom s PSX. Zadnje igre koje su izašle za PS2 imale su veoma dobru grafiku. Mogla bi se usporediti s grafikom s PS3. Tko kaže da tako neće biti i s PS3. Ovaj komp za 3110, 34 kn nemože pokrenuti crysis koja je vrhunska igra. Igra je proglašena najboljom igrom 2007. godine. Grafika je vrhunska. Evo usporedba crysisa i stvarnosti:

Nije istina da Blu ray diskovi ne utjeću na grafiku igre. Utjeću jer imaju veći kapacitet memorije. To bi znaćilo da se može staviti 3 do 4 puta bolja grafika nego na DVD. Nemojte zaboraviti i HDMI ulaz. PS3 na Plazma TV sa HDMI jednostavno ima vrhunsku grafiku. PS3 neće unaprijeđivati još 5 godina a PC sigurno oćete 2 puta u 5 godina. Po meni je PS3 bolji za igranje nego PC jer je napravljen za igranje.

Ja sam svoj PC upgradeo za 3200 kuna i vrtim Crysis na high,dakle to tvoje trabunjanje pada u vodu. ;)
Blu ray ne utjece na grafiku, ako je medij premali, igra bude na vise medija jelda? ;)
To sta ti spojis PS3 na HD televizor, ne znaci da ti igras u HD rezoluciji. Mozes i PC spojit na TV i igrat na HD televizoru. ;)
Zato je PC bolji jer je on za sve, na njemu se moze sve na bezbroj nacina. ^_^
Kazes da ce grafika na PS3 biti bolja? Zasto onda vec sad zamuckuje Grid i GTA4 onda?

Tvoji argumenti=pali u vodu ^_^
AMD Athlon X2 6000+ @3Ghz HD3850 512 MB OC 2GB DDR2 Dual Channel 800 Mhz
17 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...
dungeon_lord kaže...

Ja sam svoj PC upgradeo za 3200 kuna i vrtim Crysis na high,dakle to tvoje trabunjanje pada u vodu. ;)
Blu ray ne utjece na grafiku, ako je medij premali, igra bude na vise medija jelda? ;)
To sta ti spojis PS3 na HD televizor, ne znaci da ti igras u HD rezoluciji. Mozes i PC spojit na TV i igrat na HD televizoru. ;)
Kazes da ce grafika na PS3 biti bolja? Zasto onda vec sad zamuckuje Grid i GTA4 onda?

Grid ne zamuckuje, GTA4 nisam igrao pa nemogu reci. Opet neki baziraju tvrdnje na onome što su pročitali ovdje ili na netu. Hvala Bogu ovdje i na na netu se može pročitati hrpa gluposti. Da nebi previše kakili predlažem da pogledaš trailere od igre Killzone2.
Atheistic to the point of fanaticism, there u have me in a nutshell so kill me again or take me as I am for I shall not change.
17 godina
PROTECTOR kaže...
Psiho246 kaže...
dungeon_lord kaže...

Grid ne zamuckuje, GTA4 nisam igrao pa nemogu reci. Opet neki baziraju tvrdnje na onome što su pročitali ovdje ili na netu. Hvala Bogu ovdje i na na netu se može pročitati hrpa gluposti. Da nebi previše kakili predlažem da pogledaš trailere od igre Killzone2.
 Reci cu samo ovo:
I tvoj post sam isto procito na netu. ;)
17 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...
 Reci cu samo ovo:
 Čestitam,napokon si nešto pročitao do kraja. Iza svojih postova stojim sa argumentima, za tebe se to nemoze reci.
Atheistic to the point of fanaticism, there u have me in a nutshell so kill me again or take me as I am for I shall not change.
17 godina
PROTECTOR kaže...
Psiho246 kaže...
 Reci cu samo ovo:
 Čestitam,napokon si nešto pročitao do kraja. Iza svojih postova stojim sa argumentima, za tebe se to nemoze reci.
Cestitam, ovaj tvoj post se pretvorio u argument dana. 8)

Slatka ironijo...

Procitaj moje postove ponovno...
17 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...
PROTECTOR kaže...
Psiho246 kaže...
 Reci cu samo ovo:
Cestitam, ovaj tvoj post se pretvorio u argument dana. 8)

Slatka ironijo...

Procitaj moje postove ponovno...
 Stvarno nemam namjeru jer su ti argumenti na razini rekla-kazala.
17 godina
neaktivan

Žuti za obojicu. Vaši zadnji postovi nemaju veze sa temom, samo se prepucavate.

17 godina
neaktivan
manic kaže...

Žuti za obojicu. Vaši zadnji postovi nemaju veze sa temom, samo se prepucavate.

HVALA na paznji na ovoj temi....
Poruka je uređivana zadnji put ned 29.6.2008 23:04 (themoviekiller).
17 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...
themoviekiller kaže...
Perica kaže...
Psiho246 kaže...

Ak cemo tak gledat onda PS3 ustvari kosta oko 33 000 kuna a PC samo 5 a ne 3k kuna. Jel ti sad bolja usporedba? lol
 Neznam odakle vadiš te cijene. Predpostavljam da ko kupuje PC u cijenu i uračuna monitor, a ko kupuje PS3 ili neku drugu konzolu ne kupuje TV ni LCD ni plazmu posebno samo za nju.  

Ali tema je što je bolje za igranje, a ne koliko što košta.
 potpis
Evo plazma za 50k kuna jos +3k kuna i to je 53k kuna dakle PS3 po TVOJOJ logici je neisplativ.
Ili si ti naso magicni nacin da igras PS3 bez televizora?
Znam da pretjerujem u svojem postu al to je zato jer ti ukljucujes monitor u cijenu PCa.
Mozda je bas moj PC spojen na televizor a ne na monitor.
Monitor/TV se ne mijenja i ne utjece na performanse igara, mozda jedino na neku malu kvalitetu slike.

Dakle nemoj vise pitat gluposti kao jeli cijena mog PCa sa ili bez monitora jer se to ne racuna u dvoboju PC vs. PS3 osim kako ja vec nisam reko oces ucinit borbu ravnopravnom pa racunati u cijenu i televizor za PS3.

themoviekiller, daj mene molim te potpisi sad daj pliz molim teeee, treba mi ego boost da me neko podrzi!

Evo... potpisujem.... i ti i perica imate neke tvrdnje u koijima se slažem s vama i s kojima ne....
Kad bi dodavali stvari za PC onda bi mogli i za PS3... pa bi dosli do cijene koju ni Bill Gates nebi mogao platiti Smijeh
Mene zanimaju iskustva i doživljaji pri igranju na nekim od navedenih platformi... 
Mogli ste još usput u kupnju PC-a koji bi služio za igranje dodati i kameru, printer, skener i palice za igranje pa čak i pribor za čiščenjeSmijeh ......hahahaha šalim se
25.12 sam DJED MRAZ a preostale dane sam ALKOHOLIČAR i pijem zbog uzaludno potrošene većeri 25.12
17 godina
neaktivan

PC, iako je na početku dobro napisano, ja za pare koje sam dao za svoju kantu prije dvije godine danas dobijem sedam puta bolju. Inače, financijski, danas se za iste novce dobije konzola tipa PS3, za koje se može dobiti i jedan malo bolji PC. Ipak, PC ima znatno više softwerskih mušica nego konzola, posebno ako je softwer ilegalan, ali zato se konzole ne mogu nadograđivati hardwerski, što ih za par godina učini zastarjelima. To ovisi zapravo

o onome koji treba donijeti odluku što će kupiti, ako nema nekakvih namjera posebno se baviti bilo kakvim nadograđivanjima, ako se samo planira igrati i gledati filmove, onda je konzola za njega, ne treba se brinuti o ničemu, samo ubaci CD i pokrene igru. Opet, ako netko voli rastavljati računala ili se baviti takvim malo ozbiljnije, onda je PC defnitivno savršeni izbor.

If death of one man can save thousand lives,then that one sacrifice is worth it!
17 godina
protjeran

PC Definitivno, jer je izbor velik.

Intel Celeron D331 2,66Ghz, 1GB DDR2-667Mhz RAM, nVIDIA GeForce 8400GS 256MB, Hitachi 80GB HDD, MBO MSI P4M900M2-L
17 godina
protjeran

ja ti preporučam xbox360 - obavezno kupi sa čipom, jer ako je bez čipa (po mom mišljenju) onda praktički nema smisla uošće i kupiti konzolu. gle, možda xbox premium sa čipom je skuplji od PS3a, ipak se više isplati gledano u većem periodu, zato što ako ti 1 originalna igra (a da nije iz 80-tih) dođe oko 500kn, onda ti se više isplati na samu cijenu konzole dodati još 500kn, pa onda kupovati igre po 30kn, i imati ih hrpu, dok se ovi muče sa 3-4 igre... ovo ne mislim kao uvredu za bilo koga, nego je to samo moje mišljenje. po meni je najbolje da ti komp služi za posao -recimo, ako trebaš nešto pogledati na internetu, napisati neki dokument itd. - neznam zašto puno ljudi govori o tome kako je velika prednost PS3a to što ima internet peglednik... ne kužim u čemu je fora surfat internetom preko konzole koja dođe oko 4000kn, kad imaš kompove. dobro, ok, slažem se da je prednost PS3a što podržava Blue-ray. to je stvarno glupo da nema i xbox, ali ti je po meni xbox ipak bolji izbor...  

Kondomi su zakon, koristite ih i vi!
17 godina
neaktivan

PC

Intel Core 2 Duo E6600 HDD western digital 500 gB GeForce 8800 GTX
17 godina
neaktivan

Ovisi kakvu vrstu igranja. Recimo za RPGove, RTSove i MMOove je najbolji PC, no ako je riječ o kakvoj dobroj šori, platformi ili sportskoj 'simulaciji' koje se igraju sa ekipom uz grickalice i pivu, onda pak konzole uvjerljivo prednjače Belji se

Intel Core2 Duo E8400 6MB, 4GB OCZ Gold 800Mhz, EVGA GF-GTX260 Core 216 896MB, Gigabyte X38-DS4 Ultra Durable 2
17 godina
Dado_ZG78 kaže...

Ovisi kakvu vrstu igranja. Recimo za RPGove, RTSove i MMOove je najbolji PC, no ako je riječ o kakvoj dobroj šori, platformi ili sportskoj 'simulaciji' koje se igraju sa ekipom uz grickalice i pivu, onda pak konzole uvjerljivo prednjače Belji se

Zaboravio si FPSove.
17 godina
neaktivan

PC ( mogućnost nadogradnje i daljnjeg igranja u budućnosti, zbog toga)

17 godina
protjeran

sve je istina ovo što su ovi iznad mene pisali, ali ako treba platforma za igranje sa frendovima, onda nemoj puno računat na PC.

Kondomi su zakon, koristite ih i vi!
17 godina
neaktivan

Ma bolje je vjerojatno PC jel čujem i vidim da sve to brzo crkava i PC i konzole pa je ljepše kad lupiš nogom PC imaš nešto za lupiti XD a i lakše ga je rastvoriti i lomiti dio po dio hahaha

25.12 sam DJED MRAZ a preostale dane sam ALKOHOLIČAR i pijem zbog uzaludno potrošene većeri 25.12
17 godina
neaktivan

najbolji izbor je kod kuće imati PC i X360

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign.
17 godina

ko kaže da na ps3 ne trza taj laže, prvenstveno sam vidija kod prijatelja na obilivionu, da trza i to dobro a nekad mu je loadiranje mape bilo duže nego meni na komp, a već je star 4god, on se izvlačija na to da je liku previše diga sposobnosti iako sumnjam u to. po mom mišljenju pc je nezamjenjiv nikakve konzole

17 godina
neaktivan

PC je najbolja igraća i radna mašina i to je to neka govori ko što hoće!!!!Cool

add me xfire >>> razvaljot
17 godina
neaktivan
Makić kaže...

ko kaže da na ps3 ne trza taj laže, prvenstveno sam vidija kod prijatelja na obilivionu, da trza i to dobro a nekad mu je loadiranje mape bilo duže nego meni na komp, a već je star 4god, on se izvlačija na to da je liku previše diga sposobnosti iako sumnjam u to. po mom mišljenju pc je nezamjenjiv nikakve konzole

Istina, istina... kod frenda igrali na ps3 PES2009 i vidi se trzanje tipa kad pokazuje kartone i takve gluposti...
17 godina
neaktivan
themoviekiller kaže...
Makić kaže...

Istina, istina... kod frenda igrali na ps3 PES2009 i vidi se trzanje tipa kad pokazuje kartone i takve gluposti...
 Nažalost to nije zbog nedovoljne snage PS3, nego zbog pohlepnih gadova koji žele zgrnut što više para, a boli ih briga što puštaju neoptimizirano i bugovito smeće na tržište

Kao što sami znate ima i mnogo obrnutih primjera: odlične konzolaške igre su neigrivo i neoptimizirano smeće na PC-u
Windows XP is a 32-bit shell for a 16-bit extension to an 8-bit operating system designed for a 4-bit microprocessor by a 2-bit company that can't stand one bit of competition
Poruka je uređivana zadnji put ned 4.1.2009 22:30 (Paolo2612).
17 godina
neaktivan

Za fps, rts, rpg i simulacije vožnje PC, za arkadne, sportske, akcijske PS

Plin je za kuhanje, dizel je za traktore, a benzin je za aute!
17 godina
neaktivan

uvijek je ja mislim svima nama neka skrivena zelja imati ps3 koji cemo skopcat na plazmu, na kojoj cemo vrtit sve najnovije igre.......no ovo ne moze bas svatko, a ljudi koji ne mogu cesto pljuju po konzolama, i zbog togA mi nikako nisu jasni. A comp moze biti i najisplativija konzola i najneisplativija, ovisno o tome sta u njega ugradjujemo. Ja se sijecam da sam dao prije par god za svoju nvidia6800ultra preko 3000kn, a vec za pol godine ili malo vise, svaka grafa od 700 800kn imala je bolje performanse u igrama od moje...To me opametilo, i reko sam nikad vise za grafu preko maxxxxx 1200kn, i to je plafon.Za onoga kome se igraju igrice, a nije mu do nekih detalja koje kroz igranje jedva i primijecuje racunalo sa prosijecnim komponentama je najisplativija konzola, jer ne moramo dati 500kn za igru, nego jednostavno skinemo sa torrenta...

Intel q6600 mbo asus P35 8gb DDR2 ATI 3870 512mb 1TB WD Samsung 2232bw Logitech G15 Logitech G7 Logitech X530 5,1 Laptop, acer 5730zg
Poruka je uređivana zadnji put ned 4.1.2009 22:51 (pusic008).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice