Što je najbolje za igranje? XBOX 360, PS3 ili PC?

poruka: 218
|
čitano: 61.416
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: Što je najbolje za igranje? XBOX 360, PS3 ili
Crohr kaže...
Gerontius kaže...

Sve ovisi kakve igre voliš. Moj najbolji frend obožava strategije i RPGove i njemu je PC prvi izbor. Moj kum obožava sportske igre, šore i vožnje i on ima PS3.

Ja sam sad uzeo Wii iz jednostavnog razloga što je super zabavan i ima hrpu odličnih ekskluziva, a one igre koje me zanimaju na X360 ionako postoje za PC (Bioshock)

100% točno!
Konzole, tj. najviše PS3 stvoren je za šore i vožnje te je po tome i poznat (mislim na Playstation od početka).
XBox pokušava zamijeniti PC što nije dobro.
Pucačine na konzolama???
Wii je velika i ugodna novost.
Kome kaj više paše, na tome igra.
 Wii je možda i velika novost, no zašto ne bi rađe napravio sve što se pruža u igrama na Wii-u uživo (ovo najviše vrijedi za Wii Sports...).
Ozbiljno...
17 godina
SOS kaže...

PC ima najviše koristi od svega (software, igre i multimedija) te se dosta igara koje se izdaju za Xbox360 (ne samo za Xbox360 nego i za neke druge konzole) kasnije izdaju i za PC,  a on će dulje biti u modi nego konzole (ali to zavisi o mnogočemu). Loše strane PC su to što se moraju nadograđivati komponente, i opasnost od virusa i pokvara PC. S druge strane za PS3 će se vjerojatno nastaviti nizati igre, što nije sigurno za Xbox360. No sve next-gen konzole su tek počele biti u prodaji tako da će sve imati dosta igara, ali i atraktivnu grafiku.

Kad vec spominjes kvar, vjeruj mi ima toga i na konzolama bez brige. Red rings of death npr. za Xbox360 je poznat kvar koji je dosta konzola unistio.
AMD Athlon X2 6000+ @3Ghz HD3850 512 Mb OC 2Gb DDR2 Dual Channel 800 Mhz
17 godina
neaktivan

uvjerio sam se da su konzole najstabilnije za igrice i to sam se uvjerio sa PS3

17 godina
neaktivan
SOS kaže...
 Wii je možda i velika novost, no zašto ne bi rađe napravio sve što se pruža u igrama na Wii-u uživo (ovo najviše vrijedi za Wii Sports...).

Pa... Wii Sports je fora kao prikaz mogućnosti same konzole i način da se gaming približi non-gamerima. Osobno rađe odem igrati squash sa frendom, ali je zanimljivo kako sam neki dan došao sa posla i imam kaj za vidit - stara i šogorica igraju Wii sports tenis, a buraz pored rikava od smijeha. Kao u onoj reklami za mastercard - neprocjenjivo.
Trebaš zaigrati Metroid Prime Corruption ili PES 2008 ili Okami da vidiš kakve su prednosti wii načina upravljanja. Npr, korištenje grapplea u Metroidu, kad moraš bacit laso i onda naglo povući da strgneš oklop sa neprijatelja... najzabavniji FPS koji sam ikad igrao... ili u MOH Heroes 2 kad pucaš bazukom, metneš wiimote na rame, a nišaniš sa gljivom na nunchucku.

Prave stvari za Wii tek dolaze :)
Tko pod drugim jamu, ja mu mamu.
17 godina
neaktivan

Meni osobno PC

17 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...
SOS kaže...

PC ima najviše koristi od svega (software, igre i multimedija) te se dosta igara koje se izdaju za Xbox360 (ne samo za Xbox360 nego i za neke druge konzole) kasnije izdaju i za PC,  a on će dulje biti u modi nego konzole (ali to zavisi o mnogočemu). Loše strane PC su to što se moraju nadograđivati komponente, i opasnost od virusa i pokvara PC. S druge strane za PS3 će se vjerojatno nastaviti nizati igre, što nije sigurno za Xbox360. No sve next-gen konzole su tek počele biti u prodaji tako da će sve imati dosta igara, ali i atraktivnu grafiku.

Kad vec spominjes kvar, vjeruj mi ima toga i na konzolama bez brige. Red rings of death npr. za Xbox360 je poznat kvar koji je dosta konzola unistio.
 Znam... No kvar jest jedna od loših strana PC-a.
Ozbiljno...
17 godina
neaktivan
Gerontius kaže...
SOS kaže...

Pa... Wii Sports je fora kao prikaz mogućnosti same konzole i način da se gaming približi non-gamerima. Osobno rađe odem igrati squash sa frendom, ali je zanimljivo kako sam neki dan došao sa posla i imam kaj za vidit - stara i šogorica igraju Wii sports tenis, a buraz pored rikava od smijeha. Kao u onoj reklami za mastercard - neprocjenjivo.
Trebaš zaigrati Metroid Prime Corruption ili PES 2008 ili Okami da vidiš kakve su prednosti wii načina upravljanja. Npr, korištenje grapplea u Metroidu, kad moraš bacit laso i onda naglo povući da strgneš oklop sa neprijatelja... najzabavniji FPS koji sam ikad igrao... ili u MOH Heroes 2 kad pucaš bazukom, metneš wiimote na rame, a nišaniš sa gljivom na nunchucku.

Prave stvari za Wii tek dolaze :)
 Sve zavisi od čovjeka do čovjeka...No Wii bi stvarno mogla biti najbolja konzola, u jedno vrijeme je čak vodila PS3.
Ozbiljno...
17 godina
neaktivan
SOS kaže...
 Sve zavisi od čovjeka do čovjeka...No Wii bi stvarno mogla biti najbolja konzola, u jedno vrijeme je čak vodila PS3.

Ne u jedno vrijeme, nego još uvijek vodi... i to masno

dosad je prodano (prema nexgenwars.com) 9,7 milijuna PS3 i 21,58 milijuna Wii
Tko pod drugim jamu, ja mu mamu.
17 godina
neaktivan

Od konzola je najbolji PS3. DEFINITIVNO!

17 godina

Što je najbolje za igranje? - pa PC, zato sto imam tastaturu i misa a ne onaj budjavi dzojstik.

17 godina
neaktivan

ovisi koji ti bolje paše.Meni je npr. teško igrat FPS na konzolama jer dok ja pomaknem onu gljivu  već sam mrtav.  

17 godina
neaktivan

Izišle su tipkovnice i miševi za PS3 i sad su konzole peuzele vlast za igrice.. s tim mogučnostima postaju glavne za igrice....

17 godina
neaktivan

Konzole su zakon jer upališ i dereš i ne moraš ih nadograđivati. ali meni je opet PC --> PC! Najviše volim igrati MMORPG igre pa normalno da je meni osobno PC najbolji za igranje. mada su mi i konzole super (naslovi poput Metal Gear Solid, Ico, God of War su jako kvalitetni i kao stvoreni su za konzole). i da, nadograđujem kantu (PC) svako malo, uvijek se nađe nešto što kupim pa trošim dosta love na nju, al eto, nije mi žao, jer za kantom trošim dosta vremena pa to vrijeme želim provesti što ugodnije i kvalitetnije mogu (tj. koliko mi financijska situacija to dopušta Smijeh

LOTRO - Skullcrusher - Dwarf Champion Lv 50
17 godina

Uopće se ne slažem da su potrebne nekakve silne pare za PC koji pere konzole po grafici

Evo ti PC za cijenu PS3 pred kojim se PS3 može sakrit:

CPU: Intel E2180 - 396,49kn ADM
MBO: Gigabyte P31-DS3L - 383,69kn ADM
VGA: Gigabyte 9600GT 512mb - 995,58kn Vemil
RAM: Kingmax 2x1Gb DDR2 800 - 289,34 kn ADM
HDD: Seagate 320GB 7200.11 - 419,65kn ADM
DVD: Liteon DVD-RW 20A1S - 166,18kn ADM
PSU: Chieftec 450W GPS-450AA-101A - 332,38kn ADM
CASIS: ColorsIT L8025-C43 - 127,03kn MagazinRS

UKUPNO: 3110,34

PS3 - 3145kn u Optimim računala (no oni uvijek kao imaju najjeftinije, no kad ih nazoveš nemaju ništa na lageru)

Sve cijene su uzete drito iz dućana, za gotovinu i takav komp doslovce pojede bilokoju današnju igru (s možda iznimkom za Crysis koji je neoptimizirano i pretjerano reklamirano smeće od igre)

U svakom slučaju, PC kao izbor rula u svakom pogledu

17 godina
neaktivan
Ges kaže...

Uopće se ne slažem da su potrebne nekakve silne pare za PC koji pere konzole po grafici

PS3 - 3145kn u Optimim računala (no oni uvijek kao imaju najjeftinije, no kad ih nazoveš nemaju ništa na lageru)

Sve cijene su uzete drito iz dućana, za gotovinu i takav komp doslovce pojede bilokoju današnju igru (s možda iznimkom za Crysis koji je neoptimizirano i pretjerano reklamirano smeće od igre)

Zaboravio si da PS3 ima BlueRay i hdmi izlaz pa dodaj to PC konfiguraciji.
17 godina
DrNasty kaže...

Ako zanemaris razliku u naslovima (ekskluzive za pojedine platforme) a novac ti nije bitan, PC nema premca.

Ako zelis da za odredjenu cijenu (ne znam cijene pojedinih konzola) dobijes zaokruzenu platformu na kojoj hoces da igras i  neces da brines hardverski dok rade igre za nju (citav ciklus konzole-proizvoda na trzistu), onda odes na jednu od konzola po izboru.

Razlika u snazi izmedju pojedinih konzola su manje bitne zbog ovih razloga:

1. Wii je naslabiji a najbolje se prdaje jer je drugaciji

2. PS3 je najjaci al opet nema igara koje to koriste ( Gran Turizmo 5, zasad)

Ja osobno preferiram PC Cool

Potpisujem
17 godina
neaktivan
Perica kaže...
Ges kaže...

Zaboravio si da PS3 ima BlueRay i hdmi izlaz pa dodaj to PC konfiguraciji.

Mislim da se je Ges mislio reći za konfiguraciju koja pokreće igre približno istom snagom kao PS3 hardver, a tu BluRay ne čini nikakvu razliku. A ti si zaboravio da Sony gubi na prodanom PS3 hardveru (daje ga ispod stvarne cijene), pa se ne može opet uspoređivat cijene dok se ne dozna prava cijena PS3 hardvera.
Windows XP is a 32-bit shell for a 16-bit extension to an 8-bit operating system designed for a 4-bit microprocessor by a 2-bit company that can't stand one bit of competition
17 godina
neaktivan
Ges kaže...

nisi shvatio na šta mislim. ps3 će i za 3 godine vrtiti nove igre dok taj PC koji si ti naveo za 3 godine neće dobro vrtiti nove igre. nego češ ga morati nadograditi. a ps3 nečeš.
LOTRO - Skullcrusher - Dwarf Champion Lv 50
17 godina
Sims kaže...
Ges kaže...

nisi shvatio na šta mislim. ps3 će i za 3 godine vrtiti nove igre dok taj PC koji si ti naveo za 3 godine neće dobro vrtiti nove igre. nego češ ga morati nadograditi. a ps3 nečeš.
 Ti nisi shvatio da za 3 godine na PCu ce se razvit grafika a na PS3 ce grafika bit stara 3 godine. Jako puno portova s konzola na PC ima poboljsanu grafiku.
AMD Athlon X2 6000+ @3Ghz HD3850 512 MB OC 2GB DDR2 Dual Channel 800 Mhz
17 godina
neaktivan
Paolo2612 kaže...

Mislim da se je Ges mislio reći za konfiguraciju koja pokreće igre približno istom snagom kao PS3 hardver, a tu BluRay ne čini nikakvu razliku. A ti si zaboravio da Sony gubi na prodanom PS3 hardveru (daje ga ispod stvarne cijene), pa se ne može opet uspoređivat cijene dok se ne dozna prava cijena PS3 hardvera.
 Mislio sam da je malo teško uspoređivti na taj način konfiguracije, a da je Sony nešto u gubicima i da mu je teško nisam baš siguran, a ako i daje ispod cijene vjerojatno si to može i priuštiti. 
Psiho246 kaže...
 Ti nisi shvatio da za 3 godine na PCu ce se razvit grafika a na PS3 ce grafika bit stara 3 godine. Jako puno portova s konzola na PC ima poboljsanu grafiku.
 PS3 grafika za tri godine neće biti stara nego ista kao i danas. Igre u full HD rezoluciji danas i za tri godine izlgedaju na velikom LCD ekranu super. PC grafika za tri godine neće se moči vrtjeti na današnjim grafičkim (mislim na najjače postavke).
A prema dosadnjašem napredtku tehnike tri godine je jako veliki period i ko zna što nas još sve čeka (PS4, 3D ekrani, ko zna).  
17 godina
Perica kaže...
Psiho246 kaže...
 PS3 grafika za tri godine neće biti stara nego ista kao i danas. Igre u full HD rezoluciji danas i za tri godine izlgedaju na velikom LCD ekranu super. PC grafika za tri godine neće se moči vrtjeti na današnjim grafičkim (mislim na najjače postavke).
A prema dosadnjašem napredtku tehnike tri godine je jako veliki period i ko zna što nas još sve čeka (PS4, 3D ekrani, ko zna).  
 Jezik ti se petlja. Ti onda oces reci ono sto sam i ja reko. Danasnji PC vrte danasnju grafiku isto kao i sto PS3 vrti danasnju grafiku. Za 3 godine ce danasnji PC opet moc vrtit danasnju grafiku i PS3 ce moc vrtit danasnju grafiku ali isto ko i PC, nece moci vrtit 3 godine unaprijedenu grafiku i morat ce se i PC i PS3 unaprijedit za to. Dakle PC i PS su isti osim sto PC ima vise funkcija.
Mozda sam se i ja tu spetljo, hehe.

Zakljucak: I PS se mora upgradat isto ko i PC i uopce nema razlike, a cijena moze cak bit i veca jer PC netreba mijenjat cijeli nego samo osnovne komponente (GPU, CPU, MBO i eventualno ali ne i prijeko potrebno RAM).
17 godina
neaktivan

ajme jeste dosadni..ps3 ovo , ps3 ono...ps3 ima hdmi bla bla bla...koliko se isplati taj ps3?skuplje će doć nego ijedan ultra mega high end pc?jeste zaboravili koliko samo koštaju igre za ps3,pošto nemožete igrat piratske?što ti sad znači blu ray?ako ćeš davati za filmove 250kn samo daj,nema još videoteka koje iznajmljuju blu ray filmove..dok to dođe kod nas blu ray romovi će koštat nekih 300 kn za pc isto tako linijski..grafika na ps3 je već stara.znam radio sam usporedbe na igrama između pc i ps3..i taj pc košta sad oko 3500kn...i boli me briga što ps3 ima 7 jezgri.slijedećih 5 godina će ti biti dovoljne 4 jezgre maximum..ma 2 su dovoljne..a za 5 god. bit će dostupne 12 jezgreni procesori..što se mene tiče igrao sam ps3,ništa posebno..ima 2 igre koje su ka ludilo i koje svi čekaju gt 5 i mgs 4..jao.. pc je zakon...TOČKA..

17 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...
 Jezik ti se petlja. Ti onda oces reci ono sto sam i ja reko. Danasnji PC vrte danasnju grafiku isto kao i sto PS3 vrti danasnju grafiku. Za 3 godine ce danasnji PC opet moc vrtit danasnju grafiku i PS3 ce moc vrtit danasnju grafiku ali isto ko i PC, nece moci vrtit 3 godine unaprijedenu grafiku i morat ce se i PC i PS3 unaprijedit za to. Dakle PC i PS su isti osim sto PC ima vise funkcija.

Zakljucak: I PS se mora upgradat isto ko i PC i uopce nema razlike, a cijena moze cak bit i veca jer PC netreba mijenjat cijeli nego samo osnovne komponente (GPU, CPU, MBO i eventualno ali ne i prijeko potrebno RAM).
 Odpetljano sam htio reči da se za tri godine ništa neče promijeniti što se tiče PS3 i dalje če se moći igrati sve nove igre koje izlaze, ali za PC če se puno toga promijeniti.
Zaključak: PS3 ne moraš nadograđivati da bi igrao nove igre dok PC moraš.
17 godina
neaktivan
Perica kaže...
Psiho246 kaže...

Odpetljano sam htio reči da se za tri godine ništa neče promijeniti što se tiče PS3 i dalje če se moći igrati sve nove igre koje izlaze, ali za PC če se puno toga promijeniti.
 Da, ali PS3 možda kasnije neće uopće imati igre, iliće te igre biti poluproizvodi. (Možda!)
Ozbiljno...
17 godina
neaktivan

Za mene je PC definitivno najbolji, jest da moras svako malo sliniti za nekom novom komponentom koja izadje, ali kombinacija mis+tastatura je nepobjediva (pogotovo kod FPS-ova).. PS3 mi se cini ok kod konzola, ali mi se cini da se svako novo izdanje sve vise fura na PC :D Wii mi se u pocetku cinio bedastim, reko koja bi budala htjela ovakvu konzolu (inace nisam velik fan Nintenda), ali kad sam probao.. auu, to je vec nesto.. I zadnji (da, zadnji!) XBOX360, sta reci.. Nisam nikad igrao na njemu, ali mi se cini nekom slabijom verzijom PS3..

You cannot change your fate, no man can...
17 godina
Perica kaže...
Psiho246 kaže...

Kako ne razumijes, nemoras ti PC nadogradjivat, ti neces igre igrat na high nego na medium jer PC ima slidere kod igara.
Taj medium kod novih PC igara ce izgledat isto ko najnovija igra na PS3. Tako da opet ti ponavljam, to nema veze i mozes/moras ti nadogradit i PS i PC s vremena na vrijeme.
17 godina
neaktivan

meni PC jer ipak s njim mogu radit puno višešto se tiće igra a i posla.

Jer drugo je kupit gotovu zapakiranu konzolu ili sam slagat dio po dio vlastiti PC onda ima nešto između mene i PC-a , a tek radost prilikom stavljanja novog komada hardvera ili oc

17 godina
neaktivan
Paolo2612 kaže...
 Pa sad da se njegova knofa može uspoređivati s ps3 nije točno... ps3 ima 7 jezgri, ima grafu koja ima snagu poput ovih jačih za pc ali se nemože s njima uspoređivati jer ju je soni sam izmislio i napravio baš za ps3 i s tom knofom koju je ovaj napisao nemožeš imati preformanse kao na ps3 jer ps3 grafika se uspoređuje s najboljim grafičkim karticama.... i samo ljudi govore pa što je ps3 poseban kad ima grafičku od 256 MB ali zato je ta grafa nabrijana do ja*a.... vjerujte da je ugođaj veći igrati ps3 na 82 cm ekranu nego ovo na pc-u ali ipak pc je No.1 za sve ostalo i za igre tipa COD, UT, CS itd.
.
Ali počele su izlaziti tipkovnice i miševi pa sad dolazi do velike konkurencije za pc.... sve dok pc ne postane kao što su rekli da će napraviti... svi djelovi se mijenjaju i neče više odgovarati ni utori itd jer će biti kako kažu puno kompatibilniji i jači i osiguraniji i da ima ništa neće biti ravni...
.
Mi smo u Hr  i mi ćemo tu tehnologiju malo kasnije dočekati nego ostatak svijeta.... rekli su da će biti iznenađenje i da PC ulazi u novu generaciju... PA NEK NAS IZNENADE...
.
A najgluplje mi je to što sad i konzole imaju media centre kao i komp (slike i ove ostale gluposti) i to nije fora... jer konzole postaju kompovi kojima nemožeš niš mijenjati
17 godina
neaktivan

PS3 nemože zamijeniti PC nikada i to zbog jednog razloga a to je KAD TI ZAŠTEKA IGRA PROBAJ LUPITI PS3 I ODMA CRKNE, A PC LUPAŠ DO MILE VOLJE I SKORO PA MU NIJE NIŠTA Smijeh

17 godina

PC bez razmišljanja...imam PS 2 i sam mi skuplja prašinu u ladici...a PC koristim 24/7...

AMD Athlon X2 4200+ @ 2.5 | Gigabyte GA-M56S-S3 | 2 GB DDR2 840Mhz | Asus EN7300 GS (up to 512MB) | Hitachi 320GB 16MB+WD Caviar 80GB 8MB | 420W
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice