Što izabrati - ukrašavanje zida

poruka: 3
|
čitano: 4.875
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Naime trebam si malo urediti sobu pa sam se odlucio da cu malo ukrasiti s nekom slikom ili necim. E sad imam dilemu, dvoumim se između slikanja na zid i naljepnica. Čuo sam da se naljepnice počnu skidati nakon mjesec 2 i da ostavljaju ljepljivu podlogu dok se skinu, ali se nešto malo lakše nanose. Druga solucija je Ria Art Line, dobite šablonu i po toj šabloni bojate. To mi je više isplativija alternativa jer je jeftinija i traje zauvjek ali se nešto teže nanosi. Mene zanima vaša iskustva i mišljenja.

01101 01111 10010 00100 10011 01000 01001 00111 01001-LordShigi HAHAHHAHA NAJBOLJI VIDEO NA SVIJETU:http://www.e-castig.com/index.php?r=Rl1h
16 godina
neaktivan

Kao netko kome je ovaj dio posla svakodnevnica,mogu reći da te šablone nisu ništa zahtjevno.Ali opet cijeli zid moraš obojati u određenu boju ili premaljati.Ovaj dio oslikavanja šablona-moje profesionalno mišljenje-je malo skup.Boja na zidu neće trajati vječno,što znači da obojeni zid u običnoj boji npr.bijeloj će izdržati cca 2god,dok u nekoj nijansi do 4god.U perivoj boji nekog kvalitetnijeg proizvođača može potrajati do max 6god.Neznam da li će se nakon tog perioda kad se dođe do novog bojanja zida,šablona biti idalje upotrebljiva-mislim da li će se moći ponovno zalijepiti.

Drugi dio bi bio onaj na kojem treba obratiti pažnju je skidanje šablone,kako i oni sami pišu,a ja znam iz iskustva,da šablonu treba skinuti čim prije poslije bojanja-znači dok je boja svježa da se ne zalijepe šablona i boja skup.A to će rezultirati kidanjem komadića boje koja se primi za šablonu.Iz iskustva znajući da ne postoji boja koja će u jednom sloju prekriti podlogu neznam kako bi to bilo izvedivo.Hoću reći da ćeš morati i šablonu kao i zid premazati 2x,a ako budeš koristio kvalitetnije perive ili vodonepropusne boje uvijek postoji velika šansa da ćeš imati problema pri skidanju šablone.Manje šanse za to su sa običnom bojom,ali je i trajnost manja.

Nadam se da sam malo razjasnio ovaj dio,ako imaš kakvih pitanja,slobodno pitaj.Objasnit ću sve što znam i umijem...

1% sam normalan,75% neuracunljiv,23%zaboravan ali sam 100% otkvacen
17 godina
neaktivan
Za bojanj znam, oni su to ljpo napisali u uputana. Ali je ovo u svakom slucaju bolje od naljepnica, koje koštaju jednako a traju do 4 mj.
01101 01111 10010 00100 10011 01000 01001 00111 01001-LordShigi HAHAHHAHA NAJBOLJI VIDEO NA SVIJETU:http://www.e-castig.com/index.php?r=Rl1h
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice