Online oglasnik i OIB

poruka: 20
|
čitano: 17.829
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Online oglasnik i IOB

pozz

na njuskalu i plavom oglasniku se treba odjednom unijeti iob. svi upozoravaju da se oib ne treba davati svakome i max izbjegavam davati ili ga kamo upisivati. na njuskalu sam bzvz upisao broj. kakve li su sankcije za to?

17 godina
Online oglasnik i IOB

P aono, očigledno su oni to postavili (mislim na njuškalo i plavi) jer im je netko rekao da moraju, pa valjda onda smiješ ostaviti.

Ja sam za to da se ovdje uvede to pravilo na oglasniku, manje bi bilo prevaranata, pogledajte samo na onoj temi o iskustvima, pa po onome, izgleda da je pola foruma same varalice...

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
14 godina
Re: Online oglasnik i IOB
rooswelt1991 kaže...

P aono, očigledno su oni to postavili (mislim na njuškalo i plavi) jer im je netko rekao da moraju, pa valjda onda smiješ ostaviti.

Ja sam za to da se ovdje uvede to pravilo na oglasniku, manje bi bilo prevaranata, pogledajte samo na onoj temi o iskustvima, pa po onome, izgleda da je pola foruma same varalice...

Nema sanse da bi po internetu ostavljao OIB, no way! 
Cak ne volim ni ime i prezime objavljivati. 

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.2.2012 14:50 (XVII Mini).
16 godina
neaktivan
Online oglasnik i IOB

Nisam znao da za OIB možeš upisat bilo koji broj, pa sam stavio pravi {#}

Nisam se popeo na vrh hranidbenog lanca da bi bio vegetarijanac
14 godina
neaktivan

Preko OIB-a se lakše prate financijske transakcije. Drugim riječima - provjerava da li ste na vašu trgovinu platili porez.

14 godina
neaktivan
nije ti to bas pametno...
Ako sam ti pomogao, stisni HVALA! =)
18 godina
neaktivan
Online oglasnik i OIB

Ja se uvijek ravnam prema Zakonu o osobnom identifikacijskom broju, čiji čl.5 st. 2 propisuje tko je korisnik OIB-a, tj. tko ima pravo tražiti isti. Svima ostalima {#}.

16 godina
Re: Online oglasnik i OIB

daj podijeli. jesam li prekrsio zakon ako sam naveo pogresan OIB na internet stranicama...?

16 godina
Ja upisem fake name i pripadajuci OIB.
Ban me mf-s.
420chan.org // 7chan.org
16 godina
Tj, pokupim desetak broja os. karta i imena od dezurnih na dan :)
420chan.org // 7chan.org
15 godina
neaktivan
Online oglasnik i OIB

Ja sam za to da je OIB obavezan (npr. na njuškalu) ako nekoga prevariš u prodaji, oni kontaktiraju njuškalo pa snosiš posljedice, tako će se smanjiti broj prevaranata. {#}

16 godina
Jel to znaci da je ovo sta radim ilegalno?
420chan.org // 7chan.org
15 godina
8ax kaže...
Jel to znaci da je ovo sta radim ilegalno?

Ma de nemoj se s time zamarat.. 

Pola nas skida 200gb illegalnog sadržaja pa nikome ništa. Ja te "Internet zakone" uopće ne doživljavam..

I think the president is smoking weed, Bumpin' his beat, Makin' a livin' out of my misery...
18 godina
Online oglasnik i OIB

Ma ja sam ukucao OIB vlasnika njuškala pa neka sam sebe prijavi...

Goran Rubčić, OIB: 01384638221

Igor Jakovljević, OIB: 82074628135

Imas na https://sudreg.pravosudje.hr

Neće mene nitko trackat što sam prodao ili nisam i koliko sam zaradio ili nisam. Ili da mi još porez na "zaradu" okinu.

Fakat me nervira što Internet postaje svakim danom sve ograničeniji.

Uostalom, kako običan čovjek može provjeriti da li je nečiji OIB valjan i da odgovara toj i toj osobi?

http://www.appoteka.net/ - http://www.zvonimirbuzanic.com/ - http://www.doom.com.hr/
14 godina
neaktivan
Online oglasnik i OIB

Ekipa, molim vas nemojte s tom spikom "ne bu mene nitko hebal" jer kad vas jednom uhvate u utaji poreza n i k a d a vam više neće pasti na pamet praviti se frajer i glumiti nekakav inat. Vaš je izbor da li ćete prijaviti porez ili ne, no isto tako posljedice snosite samo vi. Zato, pamet u glavu i nemojte misliti da ste nedodirljivi. Takvi prvi nadrapaju.

15 godina
neaktivan
Online oglasnik i OIB

Ako žele organizirati kupoprodaju na način da nitko ne bude oštećen, neka onda uvedu pravilo da se prvo šalje njima (npr. Njuškalo), pa onda oni šalju kupcu. Maximalna sigurnost, a može i 5% od cijene ić njima.

A ne piz*it sa OIB-om i sličnim glupostima!

Svi ljudi imaju svoju cijenu, samo postoje oni koji nemaju vrijednost!
17 godina
Online oglasnik i OIB

Od samog početka, tj. kreiranja acc-a na Njuškalu, stavil sam sve 100% točne podatke!

Nakon kaj traže OIB, dvoumim se, čak sam ih i kontaktiral i dobil ovaj odgovor:

"Prema Zakonu o zabrani i sprečavanju obavljanja neregistrirane djelatnosti, dužni smo tražiti te podatke od Vas. Oni nisu vidljivi drugim korisnicima, već samo u našoj evidenciji. "

Još uvijek se nećkam, iako mislim da nebi trebalo biti problema i da su oni to jednostavno morali tražiti.

Jedini problem mogla bi (u nekoj "EU budućnosti") biti sama država, tj. njihova eventualna "potraživanja" - no mislim da u tom slučaju više niko nebi oglašaval prek Njuškala i sličnih servisa.

Sto mi Darkwoodskih bubnjeva! |CroSimRacing|
15 godina
neaktivan
Online oglasnik i OIB

Da se nadovežen na ovu staru temu, ja sad ako hoću prodat grafičku karticu za 200kn moram li plaćat kakvi porez ili neka sranja?

13 godina
Online oglasnik i OIB

A kome ces platit porez, platio si ga prvi puta kada si kupio, sada vise nema svrhe za porez.

https://www.youtube.com/user/crazypeopleteamcro
14 godina
neaktivan
SimeKZ kaže...

A kome ces platit porez, platio si ga prvi puta kada si kupio, sada vise nema svrhe za porez.

ima logike :D hvala (slucajno sam se prijavio sa drugog acc)

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.12.2013 21:29 (geekHR).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice