∞ ? 

∞ ? 
Ovo boldano nije tocno.Moze se energija kretati brze od brzine svjetlosti.Svjetlost nije tako brza kao sto mislite.
razmisljaj fizicki
zrak nema tu nikakve veze vec je samo primjer i neusporediv je fizicki
usporediv je slikovno
Nick, osoba koja razmislja fizicki, dok te ti pokazuje slikovno, a tjera te da razmisljas fizicki.
Ajmo od temelja, osnova koje ćeš učiti uskoro.
Newtonova teorija gravitacije. Mada netočna do neke aproksimacije može poslužiti i služi u mnogo izračuna.
dakle :
m1 m2
F= - G ----------- r
r3
Ako je m fotona = 0 kolika je sila? 
sam sebi si odgovorio na pitanje boldanim
do koje aproksimacije ?
ne moze se razjasniti.
kako smo dosli do te aproksimacije ?
znas li ?
dosli smo postavljanjem ogledala na mjesec kojeg smo gledali pomocu odbijajuce svijetlosti.
i onda ti nađes i uvrstavas u jednađbu samu aproksimaciju netocnosti - svijetlost
vidis da si ti tek sad naucvio newtonov zakon
svijetlost je u onom polju gravitacije ( vanjskom ) koje dozvoljava njenoj brzini da se odupre kolicini gravitacije u tom polju
razmisljaj fizicki
Aha, znači vanjsko polje gravitacije ipak dozvoli svjetlosti da se odupre količini gravitacije u tom polju, ali svejedno ju gravitacija povuće i neda joj da napusti singularitet?
P. S. Kakvo je to fizičko razmišljanje?
Ne može svjetlost pobjeći, u stvari je niti nema. Singularitet je nulte energije, a njena neodređenost je jednaka Planckovoj energiji.
Postoji i ogib, dualna svojstva čestica, itd, ali niti to nema veze s navedenim biserima (zna se čijim)..
ova moja teorija nije moja ko9 sto sam vecn rekao.
na njoj radi Ronald Mallett a ako je mozete izguglat, ja pokusavam bezuspjesno, dokazite si je sami kad se meni smijete
hahahah
evo cak i wiki kaze:
"In Einstein's General Theory of Relativity, both matter and energy can create a gravitational field. This means that the energy of a light beam can produce a gravitational field
Nemam ništa osobno protiv tebe, ali imam apsolutno sve što mogu imati protiv načina na koji ti pristupaš fizici i matematici. Najbolje bi ti bilo da se pokriješ po glavi i šutiš
, jer ovakvu količinu bljezgarija nisam već jako dugo pročitao. Ako doista studiraš na PMF-u (u što ipak nekako sumnjam), preporučio bih ti da čim prije razmisliš o promjeni fakulteta - da ne gubiš godine bezveze.
Što se tiče teorije o kojoj govoriš, ona je ugrubo objašnjena na OVOM linku. Problem s tom teorijom se sastoji u tome što, iako je matematika na mjestu, fizika ugrađena u tu teoriju nikako nije.
P.S.
Ovaj citat je njegov, tako da nije relevantan.
Ne može svjetlost pobjeći, u stvari je niti nema. Singularitet je nulte energije, a njena neodređenost je jednaka Planckovoj energiji.
Tek kad prođe horizont.
do koje aproksimacije ?
ne moze se razjasniti.
znas li ?
dosli smo postavljanjem ogledala na mjesec kojeg smo gledali pomocu odbijajuce svijetlosti.
i onda ti nađes i uvrstavas u jednađbu samu aproksimaciju netocnosti - svijetlost
Ne dragi astrofizičaru. Do dokaza da nije točna do neke mjere smo došli serijom pokusa koji su se događali nakon prvog svjetskog rata u svrhu dokazivanja einsteinove teorije.
Preciznije mjerenje otklona svjetlosti zvijezda, dok ta svjetlost prolazi blizu sunca. Za to su nam trebale pomrčine, a ne mjesec. Uostalom mjesec?
Ispadaš sve neukiji za jednog "astrofizičara".
Zapravo jedino što još ne znamo je koji karton ćeš dobiti za trolanje...
necu nikada oprostiti u srcu moderatorima ako ova tema ode pod lock
Kada bi mogli putovati kroz vrijeme,vratio bih se u prošlost tj u vrijeme vladavine Dmitra Zvonimira i rekao bih mu da ne ženi Jelenu Lijepu.
do koje aproksimacije ?
ne moze se razjasniti.
znas li ?
Ne dragi astrofizičaru. Do dokaza da nije točna do neke mjere smo došli serijom pokusa koji su se događali nakon prvog svjetskog rata u svrhu dokazivanja einsteinove teorije.
Preciznije mjerenje otklona svjetlosti zvijezda, dok ta svjetlost prolazi blizu sunca. Za to su nam trebale pomrčine, a ne mjesec. Uostalom mjesec?
Ispadaš sve neukiji za jednog "astrofizičara".
nije tocno. daj link za tos to govoris.
dosli smo ogledalom na mjesecu. kako se je mjesec okretao tako smo brzinom svijetlosti mogli tocno u nijansu nacrtati njegovu orbitu.
ta orbita se nije slagala za sitno sa onom orbitom koja je bila ocrtana primjenom newtonovog zakona
Zapravo jedino što još ne znamo je koji karton ćeš dobiti za trolanje...
Zašto bi netko dobio karton ako stoji iza svojiš rečenica? Pa ovo je forum, nisu otišli u off, svatko brani svoje argumente (bez obzira što se malo svađaju), ali i dalje svatko drži do svojih stavova...
dosli smo ogledalom na mjesecu. kako se je mjesec okretao tako smo brzinom svijetlosti mogli tocno u nijansu nacrtati njegovu orbitu.
ta orbita se nije slagala za sitno sa onom orbitom koja je bila ocrtana primjenom newtonovog zakona
I da nadodam, u biti to je bilo za savijanje prostora (mada istu stvar dokazuje).
Drugo je bilo mjerenje perihela merkura, odnosno anomaliju precesije perihela Merkura.
Ima puno nepoznatih riječi tebi, znam, ali izguglaj precesiju i perihel što znače.
Imaš toliko izvora, ali evo ti jedan najpopularniji:
http://en.wikipedia.org/wiki/Tests_of_general_relativity#Perihelion_precession_of_Mercury
I da nadodam, u biti to je bilo za savijanje prostora (mada istu stvar dokazuje).
Drugo je bilo mjerenje perihela merkura, odnosno anomaliju precesije perihela Merkura.
Ima puno nepoznatih riječi tebi, znam, ali izguglaj precesiju i perihel što znače.
Imaš toliko izvora, ali evo ti jedan najpopularniji:
http://en.wikipedia.org/wiki/Tests_of_general_relativity#Perihelion_precession_of_Mercury
sta mjesas perihel tamo gdje ne pripada...
sad si ti off topc
ja jos uvjek tvrdim da je ogledalo na mjesecu bio prvi dokaz.
zapravo ne moram tvrdit. svijetlost je to kako god dokazala koja ti je kontra newtonovom zakonu na kog si se tako zaletio nju primjenivsi kao primjer
sad si ti off topc
Jesi ti stvarno toliko glup???
Einstein proposed three tests of general relativity, subsequently called the classical tests of general relativity, in 1916.
Kad su ljudi bili prvi puta na mjesecu? Može i automatizirane misije.
Nema veze perihel? Pa to su upravo i mjerili you dumbass. Precesiju perihela.
Sve je to ok, štoviše potpisujem sve što si rekao. Ali 99.99% sam siguran da nick trola.
malware master
sad si ti off topc
Jesi ti stvarno toliko glup???
Einstein proposed three tests of general relativity, subsequently called the classical tests of general relativity, in 1916.
Kad su ljudi bili prvi puta na mjesecu? Može i automatizirane misije.
Nema veze perihel? Pa to su upravo i mjerili you dumbass. Precesiju perihela.
ajnstajnova jednađba nije dokazala da newton nije u pravu jer smo primjenom newtonove jednađbe sletili na mjesec, a tek kasnije shvatili da ona ne valja
ajnstajnova jednađba nije dokazala da newton nije u pravu jer smo primjenom newtonove jednađbe sletili na mjesec, a tek kasnije shvatili da ona ne valja
Bahahahahahahahaha
Moj odgovor tebi "astrofizičaru".
P. S. Kakvo je to fizičko razmišljanje?
Ja ću krepat
.
Nego, jel ću ja danas dobiti odgovor na svoje pitanje, pa lijepo sam pitao?
Bahahahahahahahaha
Moj odgovor tebi "astrofizičaru".
moje pitanje tebi fizicaru:
zasto si nudio newtonovu formulu i uvrstavao svijetlost
ako znas da je svijetlost jedini cvrsti dokaz da newtonova jednađvba nevrijedi ?
ili si se malo zaletio ?
ako znas da je svijetlost jedini cvrsti dokaz da newtonova jednađvba nevrijedi ?
ili si se malo zaletio ?

ili si se malo zaletio ?
Tko je rekao da ne vrijedi? Opet si zakazo na srednjoškolskoj fizici.
Da ti stavim einsteinove jednadžbe polja izgubio bi se jušni znanstveniku.
ili si se malo zaletio ?
Tko je rekao da ne vrijedi? Opet si zakazo na srednjoškolskoj fizici.
Da ti stavim einsteinove jednadžbe polja izgubio bi se jušni znanstveniku.
ajde stavi nam svima i objasni
znas kolko ces ljudi samo podariti znanjem
ili si se malo zaletio ?

daj jedan cvrsti dokaz osim svijetlosti da doticna nije tocna u fizickoj primjeni na krajnje malom nivou netocnosti
"In Einstein's General Theory of Relativity, both matter and energy can create a gravitational field. This means that the energy of a light beam can produce a gravitational field
Nisam Fizičar ili Matematičar, al prilično dobro znam Engleski. E sad pošto je ovo citat Einsteinove teorije relativnosti sa wikipedije koji govori isto što i nick na ovom forumu, mene zanima(pošto ste za njega ustvrdili da je glup) dal je onda i Einstein bio glup i dal to najednom pola ovog foruma pametnije od Einsteina? E sad pošto je Einstein bio i genijalni matematičar vjerojatno je to isto i dokazao brojikama.
daj jedan cvrsti dokaz osim svijetlosti da doticna nije tocna u fizickoj primjeni na krajnje malom nivou netocnosti
"nije tocna u fizickoj primjeni na krajnje malom nivou netocnosti"
WTF? Daj se nauči izražavati, jbt ja ništ ne razumijem kaj si tu napisal
Nisam Fizičar ili Matematičar, al prilično dobro znam Engleski. E sad pošto je ovo citat Einsteinove teorije relativnosti sa wikipedije koji govori isto što i nick na ovom forumu, mene zanima(pošto ste za njega ustvrdili da je glup) dal je onda i Einstein bio glup i dal to najednom pola ovog foruma pametnije od Einsteina? E sad pošto je Einstein bio i genijalni matematičar vjerojatno je to isto i dokazao brojikama.
To nije Einstein rekao, već ovaj nickov znanstvenik Mallett, pročitaj sve postove, pa ćeš vidjeti da sam pozornost na to skrenuo ja, a i vlad0.
Posebno obrati pozornost na vladin P.S. -> post
"nije tocna u fizickoj primjeni na krajnje malom nivou netocnosti"
WTF? Daj se nauči izražavati, jbt ja ništ ne razumijem kaj si tu napisal
To nije Einstein rekao, već ovaj nickov znanstvenik Mallett, pročitaj sve postove, pa ćeš vidjeti da sam pozornost na to skrenuo ja, a i vlad0.
Posebno obrati pozornost na vladin P.S. -> post
da, to znaci da nije tocna za vrlo mali broj
ajnstajn je bio pametan, ali Mallett glup po tebi i ostalima