ZeroLemon Samsung Galaxy S III 7000mAh Extended Battery
Prije mjesec dana sam si preko Amazona kupio veću bateriju za Samsung S3 od 7000mAh (tvornička je 2100mAh).
Kao i većini vlasnika modernih smartphone uređaja serijska baterija mi bila premala, pa sam tražio alternative, i čitajući razne reviewe po internetu odlučio za dotičnu.
Neću predugo dužiti, jer se nema što puno reći o zamjenskoj bateriji, pa ću se najviše posvetiti Pros and Cons
Prednosti:
Divovski kapacitet
7000mAh vs. 2100mAs, ili 333.33% standardne baterija
Siliikonska zaštita
Kvalitetna silikonska zaštita koja zamjenjuje stražnji sjajni poklopac telefona, štiti bateriju te ide preko cijelog ruba mobitela te dodiruje samo staklo ekrana (može se vidjeti iz priloženih slika)
Napravljena da savršeno paše S3, pa ne smeta zvučniku, kameri i LEDici, rupice za oba mikrofona su na mjestu, a otvori za microUSB i slušalice su malo širi, pa nećete imati problema ako koristite neke alternativne priključke
NFC
Potpuno funkicionalan NFC (Ne nužno velika prednost jer još nema puno pomućnosti za iskoristiti, ali ipak)
Mane:
Veće dimenzije i masa
Težina se povećala za 101 gram (sa tvorničkih 133g na 234g) te je debljina povećana za malo manje od 1cm.
Glavna stvar kod ove baterije je:
Da li se ispati tegliti za sobom toliko veći i teži mobitel naspram puno veće autonomije baterije?
Meni (osobno) da. Iz priloženoh slika možete vidjeti koliki je to monstrum od baterije. Činjenica što ga moram tako rijetko puniti me podsjeća na stare Nokie kada nam mobitel nije morao biti svaki dan na punjaču. Za neke izlete u prirodi ili neka turistička obilaženja gradova savršen. Može se korititi internet, slikati i snimati bez bojazni da će na kraju dana ostati bez struje.
Na standarnom S3 punjaču (od 1A) baterija se puni 12 sati.
Slike korištenja su moje; pa se iz priloženih slika može vidjeti da je mobitel poprilično korišten, a par sati je upogonjen Real Racing 3, koji je najveći ubojica za bateriju. Da to nije igrano, sigurno bi se izvukao najmanje još koji sat ekrana.
WiFi i 3G su konstatno radili, kao i što je štedni mod isključen.
Cijena sa dostavom iz SADa je iznosila par kuna iznad 300 kn (ovisno o tečaju)
ZeroLemon radi i baterije za S4 (7500mAh), Note2 (9000mAh) i za još par mobitela
Na bateriju se dobije 180 dana garancije.
Ukoliko netko ima pitanja, neka slobodno postavi, a ja ću pokušati što bolje odgovoriti.
(napravio sam zaseban topic vezano za ovo, ali ukoliko administatori odluče da je ovome mjesto u topicu S3, moje isprike :-) )