Pomoć pri odabiru mobitela izdvojena tema

poruka: 38.817
|
čitano: 11.457.808
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
4 godine
Re: Pomoć pri odabiru mobitela
PeroMilic03 kaže...

Poz,iz Njemcke sam dobio Nokia 6300 4G tel.Trebao bi da ima GPS i wifi ,medjutim ovaj nema ?

Softver je onaj osnovni ,znaci katastrofa .

Ima 4G i dvije kartice ali nema gomilu drugih stvari?!

Kako je to moguce da li tko zna?

Na kutiji pise da treba da ima GPS,WI fi ,i ostalo ali ovaj nema nista od toga .

Inace na izgled je ok .

Oznaka je Nokia 6300 4G TA 1287

Znaci ne moze ni da se azurira sistem ,imace OS je KaiOS .

To je feature phone i nema puno toga. Nekih funkcija ima na nekim tržištima, dok ih na drugim tržištima nema.

Uključivanje Wi-Fi veze
1. Pritisnite tipku za pomicanje i odaberite Postavke > Mreža i povezivanje > Wi-Fi .
2. Prebacite Wi-Fi na Uključeno .
3. Odaberite Dostupne mreže i željenu mrežu, po potrebi unesite lozinku i odaberite Spoji .
Koristite telefon kao Wi-Fi pristupnu točku
Trebate mrežnu vezu na vašem laptopu? Možete koristiti telefon kao Wi-Fi pristupnu točku.
1. Pritisnite tipku za pomicanje i odaberite Postavke > Mreža i povezivanje >
Dijeljenje interneta .
2. Imate li telefon s dvostrukim SIM-om, odaberite koji SIM koristiti za dijeljenje.
3. Uključite stavku Wi-Fi pristupna točka .
Sada možete, na primjer, uključiti Wi-Fi na vašem laptopu i povezati ga na Wi-Fi pristupnu točku
telefona

https://www.hmd.com/en_int/support/api/pdf/nokia-6300-4g-user-guide?locale=hr-BA

GPS izgleda da baš i nema, ako je suditi prema ovom manualu za korisnike.

4 godine
vepar kaže...
Korny1603987 kaže...

Također je kod tih manjih brandova support do 2 godine maksimalno, a Samsung ima 4 godine zajamčeno. Već sam gore rekao da planiram nakon nekoliko čisto kineskih mobitela kupiti Samsung serije A i to ću učiniti sad u 11. mjesecu kad budu akcije.

Uopće nisi u pravu. Motorola je podigla softversku podršku na 6 godina (5+1), OnePlus isto, Honor 5 godina, za Xiaomi mi nije poznato, ali bar 4-5 godina....

Kod Xiaomija nije sve uniformno. Najdužu podršku dobivaju skuplji modeli. Oni jeftiniji imaju kraću podršku. Moj Xiaomi mid ranger došao je s Androidom 12 (to ni  novinarima ni tjuberima nije bilo jasno, jer je Android 13 već duže vrijeme bio aktualan, a time i dostupan), čim sam ga uključio nakon kupovine ponudio je Android 13, a ubrzo nakon toga Android 14. I nisam 100% siguran da će dobiti Android 15. Top modeli imaju 4-5 godina podrške.

16 godina

Ja ne pričam o premium uređajima svakog brenda. Pričam o cjenovnoj kategoriji od 200-250 EUR. I čini mi se da u tom segmentu Samsung ima najduži support.

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.11.2024 20:07 (Korny1603987).
10 godina
Pomoć pri odabiru mobitela

Ma, 80% ljudi koristi mob 2 god. A ovih 20% nije briga koliko imaju updatea. 

Moj PC  
2 0 hvala 0
7 godina

Koji webshopovi nude popuste za black friday? Kako je bilo lani i isplati li se čekati sa kupnjom do kraja mjeseca?

0 1 hvala 0
16 godina

Webshop  Nabava.net  taj ti je najbolji 

16 godina

I webshop Njuškalo za novo zapakirano s garancijom i računom . Ne pamtim koji sam zadnji mob nabavio igdje izvan njuškala.

Deckard
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Njuškalo je više za snižene premium telefone. Nisam baš vidio snižene cijene mobitele donjeg/srednjeg doma. Likovi kao da prate cijene trgovina i žele prodati po istoj cijeni.

13 godina

Trebam savjet za nabavku novog mobitela. Do sada koristio Xiaomi 11tpro (300eur platio prije dvije godine novog) ali baterija odlazi, tj ne može više izdržati cijeli dan.

Gledam mobitele u tom cijenovnom rangu (300-350 eur), može i njuškalo te se dvoumim između:

Xiaomi note 13 pro+

Xiaomi 13t

Poco F6 pro

Koji bi mobitel preporučili preporučili s obzirom da ne gejmam, a većina uporabe je youtube, društvene mreže, i fotkanje (da ne bude lošije od 11t pro), a da ne idem na lošije od postojećeg.

Moj PC  
0 0 hvala 0
4 godine
Korny1603987 kaže...

Ja ne pričam o premium uređajima svakog brenda. Pričam o cjenovnoj kategoriji od 200-250 EUR. I čini mi se da u tom segmentu Samsung ima najduži support.

Samsung je pred koji tjedan pustio u prodaju entry level model A16 5G za koji tvrdi da ću mu dati podršku 6 godina (ako računamo da svake godine izađe po jedna nova verzija Androida): "The Galaxy A16 5G will get six major Android OS upgrades and all the One UI versions in between."

Kako će taj mobitel to izdržati i doživjeti, ne znam.

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.11.2024 16:27 (zelenapaprika).
4 godine
thebatman kaže...

Ma, 80% ljudi koristi mob 2 god. A ovih 20% nije briga koliko imaju updatea. 

To (80%) je možda točno za ljude kojima firma kupuje mobitele, koji imaju ugovor s operaterom na 2 godine i hohštaplere koji uvijek moraju imati novo svako malo da se pokažu.

https://www.statista.com/statistics/619788/average-smartphone-life/ (je, za Ameriku je, ali je znakovito)

https://www.sellcell.com/blog/how-often-do-people-upgrade-their-phone-2023-statistics/ (3,6 godina)

https://www.spglobal.com/marketintelligence/en/news-insights/latest-news-headlines/consumer-checkup-higher-interest-rates-lead-to-longer-tech-replacement-cycles-80965629

Prošli mobitel sam koristio 4 i pol godine. Zamijeno sam ga kada su njegovi nedostaci postali krupni ili su toliko usporili rad da je to postalo iritantno. I sada ga povremeno koristim jer mu je servis prošlog ljeta zamijenio bateriju.

Dodaj tomu ovu priču s 4, 5 ili 6 verzija Androida za pojedini model.

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.11.2024 16:35 (zelenapaprika).
15 godina
Iscodisco22 kaže...

Koji webshopovi nude popuste za black friday? Kako je bilo lani i isplati li se čekati sa kupnjom do kraja mjeseca?

mobileshop.eu ti uvjek ima najbolje cijene bez obzira na sve

15 mjeseci
nike098 kaže...
Meni nije jasno zasto ljudi uzimaju mobitele na ugovore, ako nemas novca odjednom kupiti mob uzmes na rate jeftinije te izađe, a onda uzmes mjesecnu tarifu na bonove... A ja uzmem iz vani mob. tako da nemislim da imam garanciju pa me nemogu vozat...

zato što te uređaj dođe daleko jeftinije. dobiju se krediti koje možeš iskoristiti kod kupovine novog uređaja, mene je Xiaomi 14 kad je izašao došao oko 350 eura, a u trgovini bio preko 900...

15 mjeseci
Memphis kaže...
Iscodisco22 kaže...

mobileshop.eu ti uvjek ima najbolje cijene bez obzira na sve

treba biti oprezan s njima, koliko sam čitao ok su dok sve radi ok, ali kad krenu kvarovi onda su u rangu propalog extreme digitala...

5 godina
DEEMon kaže...

Trebam savjet za nabavku novog mobitela. Do sada koristio Xiaomi 11tpro (300eur platio prije dvije godine novog) ali baterija odlazi, tj ne može više izdržati cijeli dan.

Gledam mobitele u tom cijenovnom rangu (300-350 eur), može i njuškalo te se dvoumim između:

Xiaomi note 13 pro+

Xiaomi 13t

Poco F6 pro

Koji bi mobitel preporučili preporučili s obzirom da ne gejmam, a većina uporabe je youtube, društvene mreže, i fotkanje (da ne bude lošije od 11t pro), a da ne idem na lošije od postojećeg.

f6 pro ti mogu toplo preporuciti. Baterija odlicna a punjenje smijesno brzo. 17 minuta od 0 do 100... Ja ga punim ujutro dok perem zube....

14 godina

Kupio bi novi mob,sad imam stari redmo note 9 pro. Ovaj mi je gotov,skoro 4 god star. Šta bi mi preporučili koji novi da uzmem...android,bitna mi je kamera i baterija i da ima bežično punjenje? Hvala 

0 0 hvala 0
13 godina
biankoneri kaže...

Kupio bi novi mob,sad imam stari redmo note 9 pro. Ovaj mi je gotov,skoro 4 god star. Šta bi mi preporučili koji novi da uzmem...android,bitna mi je kamera i baterija i da ima bežično punjenje? Hvala 

S24 ultra.

14 godina
Cryogenic kaže...
biankoneri kaže...

S24 ultra.

A koji između ova dva modela: s24 i honor magic6 pro?

16 godina

Jeste baje s predlaganjem premium legendi. Pravi majstorski prijedlog je naći nešto najbolje u srednjem ili donjem srednjem segmentu. Ovako se sve svodi na "uzmi najnoviji Galaxy".

0 0 hvala 0
13 godina
biankoneri kaže...
Cryogenic kaže...
biankoneri kaže...

S24 ultra.

A koji između ova dva modela: s24 i honor magic6 pro?

https://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=12786&idPhone2=12773

13 godina
Korny1603987 kaže...

Jeste baje s predlaganjem premium legendi. Pravi majstorski prijedlog je naći nešto najbolje u srednjem ili donjem srednjem segmentu. Ovako se sve svodi na "uzmi najnoviji Galaxy".

Kako za koga. Nije spomenuo sa kojim budgetom raspolaže. 

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.11.2024 16:00 (Cryogenic).
16 godina

Samo kažem da višem volim one prave geekove koji će ti naći idealan mobitel imao ti 150 EUR, 250 EUR ili 350 EUR.

14 godina
Cryogenic kaže...
Korny1603987 kaže...

Prelazim sa jednog operatera na drugi pa ću vidjeti šta nude. Nebi davao toliko love za s24 ultra. 

13 godina

Obično budu u 12. mjesecu veći popusti kod operatera kod Samsunga.

Znam da je prošle godine bilo S23 Ultra za upola cijene.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Korny1603987 kaže...

Samo kažem da višem volim one prave geekove koji će ti naći idealan mobitel imao ti 150 EUR, 250 EUR ili 350 EUR.

Procjenjuješ po svojim željama, ovo je forum, sto ljudi sto čudi, ko šta voli netko ne voli itd. 

13 godina
biankoneri kaže...
Cryogenic kaže...
Korny1603987 kaže...

Prelazim sa jednog operatera na drugi pa ću vidjeti šta nude. Nebi davao toliko love za s24 ultra. 

Pa javi budget da ti netko da savjet koji mob da ti preporuči u skladu sa budgetom, a ne da čistimo kristalne kugle i pogađamo. Ja sam uzeo S24 ultra za 35 eura mjesečno na dvije godine. Ispadne me 840 eura, nije loše. Akcije počinju 1.12 u T-comu pa možda bolje to pričekat, možda se opet desi s23 ultra za 10 eura mjesečno na koju sam nažalost zakasnio 1 dan. Bilo kako bilo zaposlio se nedavno kao agent/tehničar u t-comu pa mi bogami ovaj put neće promaknut akcija. 

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.11.2024 21:56 (Cryogenic).
3 godine
zelenapaprika kaže...
PeroMilic03 kaže...

Poz,iz Njemcke sam dobio Nokia 6300 4G tel.Trebao bi da ima GPS i wifi ,medjutim ovaj nema ?

Softver je onaj osnovni ,znaci katastrofa .

Ima 4G i dvije kartice ali nema gomilu drugih stvari?!

Kako je to moguce da li tko zna?

Na kutiji pise da treba da ima GPS,WI fi ,i ostalo ali ovaj nema nista od toga .

Inace na izgled je ok .

Oznaka je Nokia 6300 4G TA 1287

Znaci ne moze ni da se azurira sistem ,imace OS je KaiOS .

To je feature phone i nema puno toga. Nekih funkcija ima na nekim tržištima, dok ih na drugim tržištima nema.

Uključivanje Wi-Fi veze
1. Pritisnite tipku za pomicanje i odaberite Postavke > Mreža i povezivanje > Wi-Fi .
2. Prebacite Wi-Fi na Uključeno .
3. Odaberite Dostupne mreže i željenu mrežu, po potrebi unesite lozinku i odaberite Spoji .
Koristite telefon kao Wi-Fi pristupnu točku
Trebate mrežnu vezu na vašem laptopu? Možete koristiti telefon kao Wi-Fi pristupnu točku.
1. Pritisnite tipku za pomicanje i odaberite Postavke > Mreža i povezivanje >
Dijeljenje interneta .
2. Imate li telefon s dvostrukim SIM-om, odaberite koji SIM koristiti za dijeljenje.
3. Uključite stavku Wi-Fi pristupna točka .
Sada možete, na primjer, uključiti Wi-Fi na vašem laptopu i povezati ga na Wi-Fi pristupnu točku
telefona

https://www.hmd.com/en_int/support/api/pdf/nokia-6300-4g-user-guide?locale=hr-BA

GPS izgleda da baš i nema, ako je suditi prema ovom manualu za korisnike.

Nema uopste nacin da se ukljuci wifi i GPS a na kutiji pise da ima ove funkcije .

Ja ne znam za koje je trziste namijenjen ovaj tel. Jedino sto baterija drzi na 2 G mrezi danima ...

12 godina
DEEMon kaže...

Xiaomi note 13 pro+

Xiaomi 13t

Poco F6 pro

Dodaj zu razmatranje i Honor 200 (preko oglasnika). F6 pro je najajči i najskuplji, nemaš ga za 350 EUR ni preko oglasnika

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.11.2024 11:21 (tomislav10).
13 mjeseci
Pozz,
obzirom su počele akcije na Xiaomi modele, trebam savjet.
Prvi izbor mi je bio Redme note 13pro plus....međutim zbog akcija razmišljam možda malo "protegnuti", pa me zanima koliko je velika razlika između Xiaomi 13Tpro i običnog Xiaomi 14T , te isplati li se uzeti koji od tih modela u odnosu na Redme note 13pro plus
Da napomenem nekako mi je najvažnija kamera, a memoriju i dobru batwriju znam da imaju sva tri modela.
Hvala svima na savjetima unaprijed!!

0 0 hvala 0
16 godina

Ako se protežeš protegni se na čisti Xiaomi 13 ili Xiaomi 14

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice