Wireless povezivanje - pomoć

poruka: 4
|
čitano: 811
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan

Pozdrav svima.

Planiram preseliti stolno računalo na kat iznad pa bi se spojio wirelessom. Udaljenost od routera do pc-a je negdje 4-5 metara. Da li je bolje uzeti usb adapter ili pci karticu, isprobao sam jakost signala na mobitelu i imam 2/4 crtice?

Router je Tomson ST 780i Wl, od T com-a.

Ne bih htio potrošiti previše, neka je veza koliko toliko stabilna ^^. Hvala na pomoći!

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Re: Wireless povezivanje - pomoć

USB wifi adapter sa vanjskom antenom neki koji izgleda kao npr.  TL-WN722NC ( ima usb kabal i postolje)  pa ga možeš staviti u najbolju poziciju za signal.

Za pci karticu bi morao uzimati kvalitetni koaks da bi mogao micati poziciju antene a koaks dužinom ima gubitke :(

Poziciju (nagnutost antena) na ruteru i adapteru probaj postaviti tako da stoje paralelno , dakle ako je točno iznad antene položi u horizontalnu poziciju.

Antenice bi trebale biti odmaknute od zida i žica bar par cm.

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.11.2015 8:19 (AF139).
15 godina
neaktivan

pomoc jedna,imam android box mad catz mojo,sad bih htio spojiti jedan usb adapter wifisky na isti,da li to moze,ima neki program na gogle playu,tim programom vidi se usb adapter,ali nemogu nista dalje uraditi,moze pomoc

GI
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Imam TP Link TL-WN722N i na njemu antenu od 8Dbi i spajam se na udaljenost od 30-ak metara,prostor izmedu je prazan(nema zidova,drveca ili slicno)i imam 3-4 crtice za wifi no problem je u tome sto ga imam vec vise od godinu ipo i poceo je zezati pa me zanima zna li netko neku jacu i bolju antenu(odnosno uredaj) jer zelim promjeniti ovaj(moze bit i s interneta naruzdba,svejedno)

It's not about the money...It's about sending a message
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice