Telefonski Splitter

poruka: 7
|
čitano: 14.344
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Telefonski Splitter

Imam problem, zelio bih imati 2 telefona, b-net reciever i adsl, ali pojavljuje mi se problem jer ne znam kako da ih spojim pomocu splittera da mi ne puca veza, kojim redoslijedom da ih spajam i gdje da postavim splitter i kakav mi splitter treba?

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Telefonski Splitter

prvo razmisli, što želiš pitati...

Bnet je kabelski operater, nema veze s ADSLom.

Telefonski spliter stavljaš na telefonsku liniju ili na tcomu, dolaznu liniju koja se razdvaja spliterom na tel i na internet (s maxtvom). Ako je VoIP samo internet..

Pa sad pojasni što želiš s 2 telefona? Ili od ISPa zatražiš dodatnu liniju (pa imaš dvije neovisne linije-broja) ili na žicu gdje je telefon priključiti još jedan, to može i 'selotepom' ... ubodeš i to je to.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
neaktivan

Probacu evo da drukcije opisem sto trebam. Imam 2 bnet digitalna recievera, spajaju se u telefonsku uticnicu, imam 2 telefona i adsl koji takodjer idu u telefonsku uticnicu, pa me zanima jer ne mogu imati adsl na ovaj nacin bez da mi puca veza kakv splitter moram da kupim i gdje da ga postavim?

16 godina

(1, 2, 3, 4,... 10)

-hmm, 'ajd opet preformuliraj pitanje. U međuvremeno dajem poluodgovor (i vjerojatno radim početničku grešku).

Bnet je kabelski operater, koristi kabelski modem, spaja se na coax kabel (sličan antenskom). Nema baš nikakve veze s telefonskom linijom i ADSLom.

Reciver (riječ) je prijemnik, može biti antenski-TV, satelitski, anlakogni ili digitalni i kabelski, ali nema veze s internetom nego s antenom. Ako imaš reciver onda sam zalutao, ako imaš modem, odgovor u rečenici prije.

ADLS se spaja na telefonsku liniju, ovisno o ISPu, npr na tcomu je spliter prije ADSL modema i razdvaja analogni telefonski signal od DSL signala. VoIP je digitalna telefonija koja se ne razdvaja slpiterom nego ide iz modema telefonski priključak i većina uređaja ima dva priključka za dvije telefonske linije koje se aktiviraju kod ISPa.

jedan ili više telefona, se na žicu spajaju jednako od vremena dinosaura, to nema veze sa spliterom (to je posebna skretnica, spomenuta prije) nego običan razvodnik T-konektor ili ručno zamotane žice izolirbandom.. svejedno.

Što bi s tim uređajima? Koji je smisao spajanja bnet (nečeg, kažeš prijemnik??) na ADSL?

Ovako, mreža: ona kutija primarno je možemo nazvati ADSL modem je zapravo 'multipraktik', tj to je modem, router, wlan server, dhcp server, print server, file server, switch, VoIP, firewall, ... i ADSL za spajanje na internet ISPa. U jednoj mreži je jedan router, jedan DHCP. Drugi je višak-problem-kolizija.. Ako je Bnetov cable-modem beskoristan je, ako je antenski pijamnik, besmisleno, možeš ga spojiti na bojler.. i tad još jedna takav? Što želiš napraviti, cilj?

Ako si na bnetu ima smisla korištenje dodatnog routera-wlana-switcha... jer oni standardno onemogućuju više LAN korisnika i dodatno naplaćuju wlan model. Tad je Bnetov cable modem glavni za liniju-internet, dok se dodatni router postavlja kao most između modema i PCa, to je osnova routanja. Jeftinije je kupiti takav model nego plaćati bnetu dodatnih (stara cijena) 15kn više mjesećno.., opet je pitanje što s dva bnet prijamnika? Digitalni prijemnik za TV se spaja na njihov kabel, nema veze s ADSLom, moguće je imati dva prijemnika za dva TVa, spajaju se coax (antenskim) kablom.

Što s dva telefona, od kud ti spliter? .. previše upitnika da bi odgovor bio bolji. Barem pokušaj navesti što je cilj.

15 godina
Šteks kaže...

Probacu evo da drukcije opisem sto trebam. Imam 2 bnet digitalna recievera, spajaju se u telefonsku uticnicu, imam 2 telefona i adsl koji takodjer idu u telefonsku uticnicu, pa me zanima jer ne mogu imati adsl na ovaj nacin bez da mi puca veza kakv splitter moram da kupim i gdje da ga postavim?

Ako ti je to smontira čovik iz b-neta, onda zoveš službu za korisnike i rečeš da imaš problem i oni će ti doć jako brzo (bar meni dođu brzo) i riješit problem.

ihush kaže...

(1, 2, 3, 4,... 10)

-hmm, 'ajd opet preformuliraj pitanje.

A j3bate ihush što si ti sve nadrobija. Ti ideš objašnjavat s mišlju ko da svi znaju to što ti znaš i da je to normalna stvar. Čovik ne zna i pita najbolje što zna, a ti mu odgovori lipo laički, da te razumi, ako imaš volje a ako ne pusti nekog ko ima volje

Zadar živi vječno!
16 godina
neaktivan

Cilj mi je sve to spojiti, a da mi ne puca veza ne intenetu!

16 godina
Šteks kaže...

Cilj mi je sve to spojiti, a da mi ne puca veza ne intenetu!

{#} ok, (1,10..20) inače ja kad spajam želim da mi veza puca. (NHF na sarkazmu, ali daj neke info ako želiš odgovor..)

Bnet. .. je kabelski operater (zvuči poznato?) njihov uređaj je cable-modem. Recimo da je to Dizelaš koji ide na dizel gorivo, OK? Prvo su se bavili kabelskom televizijom, nakon tog su ponudili internet, pa i telefon. Koriste kabel za kabelsku TV, izgleda kao antenski kabel (okruglo, utičnica koja ide u TV-SAT..)

ADSL nije cable, nije bnet, to je ona stara telefonska parica koja ide do velikog t-coma ili nekog drugog ISPa. Nekad davno to je bila smao telefonska linija, kasnije je izmišljen modem-fax pa je postala i internetska. Na kraju je došla i televizija kao MaxTV na T-comu. Sve ide preko one bakrene parice, ovisno o implementaciji (tcom) postoji spliter ili ostali ISPovi bez splitera. Mrežni kabel i telefonski kabel, oznake RJ11 (2-para koristi se jedna par srednji pinovi, telefon) i RJ45 (4para, mrežni kabel veči od telefonskog koji je manji{#}). Ženska RJ45 utičnica je čak kompatibilna s muškim RJ45 i RJ11...

ADSL je benzinac, ide na bezninsko gorivo i koristi svjećice. .. recimo da su svjećice jednako kao i spliter. Ako misliš staviti u dizelaša.. nemoj.

Na čemu si ti? (ne mislim na opijate, nego pružetelja usluge, ISP), na bnetu ili neki drugi kao tcom?

Predpostavka bnet, jedini razlog je objašnjen u prošlom postu, isplativost i spajanje više PCa jer bnet to malo otežava i naplaćuje.

Kabelski modem koje se dobije od bneta je npr Atlanta, motorola.. i ima priključak za coaxialan (antenski-okrugli) kabel. Ako pogledaš RJ11-i-RJ45 primjetit ćeš da su različiti za dolazni priključak (glavna žica, linija..). Bnetov modem ima i LAN-port (RJ45) na koji spajaš PC. Ako koristiš njihovu televiziju, dobio si i digitalni prijemnik (jer spominješ reciver) potereban je za digitalne kanale (može i bez njega, ali samo analogni kanali, prednost radi na više TVa istovremeno i na starim TVima..), pa imaš dva takva recivera? možeš spojiti na dva TVa, i još nekoliko TVa na analogiji dok je ne ugase..

Ako nisi na bnetu, tad baš ništa od tog ne možeš iskoristiti..

spajanje dva telefona je jednako kao i prije 50 godina, spoji žice (2 para ili više) na jednu liniju. Ako želiš imati dvije odvojenen linije (dva broja) moraš nazvati operatera da ti to aktivira (i platiti).

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.2.2013 21:20 (ihush).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice