Želio bih pojačati signal od T-Com routera/modema tako da ga uhvatim u drugoj mojoj kući koja je udaljena oko 300 metara. Ima li načina? Što je najjeftinije? Molim vas za vaše mišljenje...
Pojačavanje wifi signala od T-Com routera/modema?
- poruka: 9
- |
- čitano: 5.201
- |
- moderatori:
Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Da li imaš optičku vidljivost između kuća?
Smetaju li ti druge kuće/stabla ili druge fizičke prepreke?
Optičke vidljivosti nema, stabla ima, nižih... ali plus je more, odnosno obje kuće su prvi red do mora.
... 7-8 kuća je između, zaboravih reći.
ima li tko ideju?
i ja imam problem. na katu ispod imam router od t coma, i ja stalno imam good signal preko usb wireless kartice (ako ne zatvorim vrata od sobe, inače je još gore) a želim odličan signal. ne želim baciti 300+ kn za neki wireless (nebitno usb ili pci) pa da dođem do istog rezultata.
mogu li se ravnati po specifikacijama kartica koje mislim kupiti ili je to čista marketinška obmana?
i kakve su ovo fore s tri antene? ne razumijem se u ove kartice i veze i imam neki osjećaj da je sve to sra*e pored klasičnog kabela ma koliko god koštalo.

Mrežna kartica wireless 802.11b/g/n TP LINK TL-WN721N Wireless Lite N - USB
to je najbliže onom što si rekao, a da mogu nabaviti u rijeci... 90kn
ili ova, bijela, ima svoje postolje... 100kn.
Mrežna kartica wireless 802.11b/g/n TP LINK TL-WN722N Wireless High Gain - USB
prema stranici proizvođača, šifra kartice je kriva. ova navedena je bez postolja. kako god, 150mbps.
imam blagoslov da kupim?
Pardon. Na ovo sam mislio. Bil sam na mobitelu a nije mi se dalo dizati da procitam. :) Uglavnom. S tim adapterom bus lovil i okolne susede s preprekama do 100 metara ko iz... da. 99 kuna kosta u Hangar18. Trenutno ga nema na listi (valjda lose azuriraju), ali ja sam svojega kupil tamo. Nazoves i pitas.