Koji monitor kupiti izdvojena tema

poruka: 21.545
|
čitano: 5.636.741
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Re: Koji monitor kupiti

200-300kn je razumno za nesto nijansu bolje, s obzirom na trziste, PDV itd.

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.1.2016 15:40 (The_Fichek).
9 godina
neaktivan

LG kupujem na kraju, poslao email i zahtjev da naruče.

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.1.2016 16:00 (irush).
11 godina

Monitor ima TN matricu i 23,5" je dijagonale: http://www.lg.com/us/monitors/lg-24M37H-B-led-monitor To ti ja mislim nitko nebi preporučio na forumu.

Javi dojmove kad stigne.

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.1.2016 16:11 (The_Fichek).
9 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

Monitor ima TN matricu i 23,5" je dijagonale: http://www.lg.com/us/monitors/lg-24M37H-B-led-monitor To ti ja mislim nitko nebi preporučio na forumu.

Javi dojmove kad stigne.

Već su mi odgovorili na email, brzi su. Dobio sam odgovor da monitor nije potrebno naručivati jer ga već imaju u trgovini. Odlučio sam se za njega zbog dizajna iako mi se kao jako dobar odabir čini onaj BenQ. Kako je ovo u trgovini na stanju i nisam ništa platio još uvijek se stignem predomisliti. Što je sa tom TN matricom?

16 godina
The_Fichek kaže...

Evo par subjektivnih dojmova sa foruma sto se tice IPS glowa vs slabijih kuteva vidljivosti kod AMVA:

http://www.bug.hr/forum/topic/monitori/koji-monitor-kupiti/156916.aspx?jumpto=4904807&sort=asc&view=flat&page=194

Forumasu loky4i4 je to katastrofa, a radi se o jednom od najpoznatijih IPS monitora.

je, katastrofa je ako je kao na onom videu al vec je netko bio odgovorio da to bas nije tako u stvarnosti nego je do kamere osvjetljenja itd

11 godina

irush

Cemu objasnjavat, kad si vec narucio. Budes vidio kad dobis monitor, a mozda niti ne skuzis, nebitno.

loky4i4

To sam ja pisao.. tak nesto je realno, dobro je to snimljeno.. Htio sam samo malo skrenut na to da svako ima svoje misljenje jer ako neko pise da mu smeta IPS glow, neznaci da je to mana radi koje monitor treba izbjec pod svaku cijenu..

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.1.2016 16:36 (The_Fichek).
9 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

irush

Cemu objasnjavat, kad si vec narucio. Budes vidio kad dobis monitor, a mozda niti ne skuzis, nebitno.

Poslao sam im email da bi kupio taj LG, nisam naručio ni platio unaprijed jer su mi odgovorili da ne moram narudžbu raditi jer monitor imaju na lageru. Ne želim se požuriti kao kad sam kupovao grafičku, slobodno ti objasni, spreman sam prihvatiti savjete. U monitore se baš ne razumijem, poznati su mi pojmovi: veličina ekrana, kontrast, garancija. Ostalo ne razumijem razliku.

17 godina
zuper kaže...
Većina korisnika koristi monitor za gaming i surfanje gdje u oba dvije situacije je IPS u prednosti. Ali ako stvarno netko koristi monitor većinom za gledanje filmova, onda svakako da uzme AMVA monitor.

Ti fino izvališ debelu glupost, i eto ostaneš živ iako je sve več odavno jasno fučkaj ga sad.Vidi se da nikad nisi vidio usporedbu, optimalno podešeni monitori AMVA vs IPS i kao to izgleda u praksi.IPS nikako nije optimalniji za surfanje, zašto je to tako neču dalje niti raspravljat jer nema smisla.

Za kraj ču navest jedan zgodan primjer, svi koji poznaju tržište znaju da svaki laptop ispod 5000kn dolazi sa TN LCD panelom.To je inače teška budalaština ali eto, platiš laptop 4500kn nutra je Intel Sylake proc, ali zaslon je pišljivi TN=ak ne gledaš ravno u ekran slika se razljeva kao mutna voda u močvari.Da bog da izgorele sve proizvodne linije, na kojima štancaju te usrane TN LCD panele fučkaj ga.

Nedavno je HP predstavio nove AMD laptopeke, inače to su u zadnjih nekoliko godina bez ikakve sumnje najbolji/najkvalitetniji Laptopi sa AMD APU kombinacijom.To su inače ciljano poslovni laptopi cijena 700+dolara, i šta je HP izabrao za zaslon e pa nije IPS nego Samsung SVA LCD panel i kaj sad.

Dakle po tvojoj budalaštini, HP ekipa je jela lude gljive pa eto SVA LCD panela(skuplji od Benq AMVA) na poslovnom laptopu.Jadni poslovni korisnici uh, kretenčine u HP su iz zahebale pa če bit zakinuti kod surfanja jer eto laptopi imaju SVA LCD panele.

http://www.anandtech.com/show/9674/hp-announces-new-elitebook-with-amd-pro-aseries-apus

Jim Carrey kaže...

Da li je još benq 27 best buy

najviše bi se monitor koristio za filmove, ps4 igre te internet 

koji model od ovih sa slike se preporuča jer vidim različite cijene 

kako se ponaša garancija ako se uzme monitor iz EU da li se njima vraća ili ima worldwide

gw2760HM

gw2760HS

gl2760h

gw2870h

ew2750zl

rl2755hm

Benq HM verzija ima noviju verziju AMVA LCD panela, pa ako možeš onda uzmi njega. Realno gledano nema nikakvih bitnih razlika u kvaliteti slike u odnosu na HS verziju.HS verzija je najisplativija isto tako i HM ako je nađeš po istoj cijeni. Sve ovo ostalo 27 veličine je malo preskupo i neisplativo, osim GW2870H jer to je ipak 28 veličina

http://www.bug.hr/forum/topic/monitori/koji-monitor-kupiti/156916.aspx?page=122&jumpto=4612539&sort=asc&view=flat

The_Fichek kaže...

Sto veci ekran to je primjetnija mana/prednost tog ekrana, kako IPS glow na IPS monitoru/TVu, tako kutevi vidljivosti na AMVA.

Nisu svi IPS isti i taj glow je vrlo subjektivan, nekom smeta nekom ne. Nema tu nikakve logike. Nisam napisao da ne kupuje, nego da provjeri kako taj IPS AOC, tako i bilokoji drugi monitor.

AMVA sa nekog prosjecnog BenQ monitora nebi smjela ici na TV radi jos uvijek preslabih kuteva vidljivosti pa zato i ima tih ambient light Phillips TVa i skupih Samsunga kojeg npr. ima 4mal itd.

Ti si nekaj gadno pomješal, ili drukčije kaj si zapravo htio reči da VA/AMVA nije dobar za Philips Ambilight seriju?To bokca pa to su TV uređaji od 1500-2000eura, pa to smo več rješili Philips ekipa nije pijana i dobro zna kaj se stavlja u takve TV uređaje.Možda ti to ne znaš jel, AMVA LCD panel za TV uređaje vs AMVA LCD panel za jeftine desktop monitore tu nema bitnih razlika.Jedina primjetna razlika je kontrast, VA/AMVA LCD panel koji ide u nazivno TV uređaje takvi paneli imaju još malo veči statički kontrast tu negdje oko 5000:1.

http://www.bug.hr/forum/topic/monitori/koji-monitor-kupiti/156916.aspx?page=172&jumpto=4850440&sort=asc&view=flat

Dalje nema smisla ništa komentirat, osim ostavi se kuteva gledanje to više nije nikakav problem osim na TN LCD panelima.

http://www.bug.hr/forum/topic/monitori/koji-monitor-kupiti/156916.aspx?page=185&jumpto=4883502&sort=asc&view=flat

Hacknwack kaže...
rambox kaže...

Nije to sitničarenje fučkaj ga, kad se VA/AMVA vs IPS razlika odma vidi čak i na fotki koja je skinuta sa Yubitu videa.Da to gledaš negdje uživo u dučanu, razlika bi bila još znatno uočljivija to sigurno.Recimo da Links napravo ovo, jedan pokraj drugoga AMVA vs IPS monitori sa pravilno podešenim monitorima+mix multimedijskog sadržaja.Realnost je vrlo jednostavna, kad bi išla takav usporedba po nekim dučanima, pa prodaja IPS monitora pala bi za 50% to sigurno.Takvi usporedni testovi trgovcima ne odgovaraju, jer njima je bitno da prodaju robu a za ostalo ih boli đon.

Evo bas ovu, tocno ovu situaciju sam bio u prilici vidjet (mogu i ostali iz Zadra), u Links-u jucer. Dakle, BenQ GW2760HS i direktno kraj njega je bio 27" IPS (Samsung ili Philips ubi me nemogu se sad sjetit). Na monitorima je bila samo slika, i iskreno BenQ izgleda kao da je TN panel-a, isprane boje, kad je direktno kraj IPS ekrana. Da su stavili da se vrti nekakvi video mozda bi i vidio prednosti BenQ-a ili manjkavosti IPS glow-a, ali ovako kad bi ja gledao kao laik nikad nebi kupio BenQ jer IPS izgleda puno ljepše.

O pravilnom podešavanju netreba pričat jer npr. Asus PG278Q (TN) panel kad se podesi izgleda bolje od 95% jeftinih IPS panela. 

To kaj si ti videl u Links, ja se na to mogu samo smijat jer znam kaj si ti videl u praksi.Nisam ja badave napisal, pravilno podešeni monitor ali ti si to potpuno zanemaril.Links nema optimalno spojene niti podešene izložbene monitore, jer to je večinom spojeno preko VGA kabela i još preko video razdjelnika.Ako je spojeno preko HDMI videa, opet nije nikako optimalno zbog video razdjelnika i manjkavosti defoltnog prikaza HDMI slike.Izgleda da ti okvirno nemaš poima kako se zapravo uspoređuju dva monitora.

Ti da sjedneš za moj Benq, vjerojatno bi mislio/procjenio da je izložbeni primjerak u Links neka Bugarska Benq piratska verzija.

Dva monitora ili AMVA vs IPS ovako testiraš, pod uvjetom ako fakat hočeš kupcima realno pokazat gdje su razlike.Sve ostale šlampave dučanske opcije ne dolaze u obzir, jer bez preciznosti i optimalnog podešenje nema ništa od realne usporedbe.

- koristiš jedno računalo

- na računalo spajaš jedan i drugi monitor

- jedan monitor na DVI, drugi na HDMI+malo dodatnog HDMI podešenja

- Brightness ne više od 70%, ili onako od oka na oba monitora ista razina Brightness podešenja

- kontrast je ionako na večini monitora na defoltnih 50% i to je ok

- monitore treba podesit na identične Color Temperature postavke, dakle ili monitore na Normal ili Standard Color Temperature opciju, ili monitore na Bluish/Cold, ili ipak oba monitora podesit na Warm/Redish Color Temperature opciju

- monitore preko menu opcije podesit na Standard postavke slike, dakle da monitor nije u nikakvom posebnom modu slike kao Game ili Movie itd

Ti si izgleda zaboravil, da trgovcu baš i nije u intresu bit precizan kod usporedbe nekog proizvoda.Trgovcu je najbitnije da proda robu, baš zato trgovci se često puta ili redovito služe smicalicama da prodaju ono kaj imaju viška na skladištu.Druga standardna praksa je ovo, uvjerit okvirno neiskusnog kupca da kupi skuplji proizvod, iako od njega nema nikakve koristi u odnosu na neki jeftiniji proizvod.

Opet ponovo dolnji link, dakle iako nije optimalno podešen taj VA(svojim prednostima) Phillips očito mete poda sa IPS varijantom.U slučaju da je Philips bio podešen kak treba, onda bi ta razlika bila još znatno uočljivija.

http://www.bug.hr/forum/topic/monitori/koji-monitor-kupiti/156916.aspx?page=175&jumpto=4861010&sort=asc&view=flat

AndorDrakon kaže...

Dobar dan,

Nabavljam 3 nova monitora za uredski rad.

Uzeo bih 24" monitore, jer razlika u cijeni izmedju njih, 23" i manjih nije nesto.

Da li ici na BENQ GW2470H? Ili imate bolju preporuku? Citao sam zadnjih nekoliko stranica, nisam se previse opametio 

Kod kuce imam Dell U2412M i odgovara mi 1920x1200 rezolucija.

Ima li ijedan monitor takve rezolucije i dobre slike po relativno povoljnoj cijeni?

Vidim da je ovaj BENQ 1.150 kn u Linksu, jos kad se PDV odbije... 

Da izaberi Benq ponudu, to je dodatnim opcijama taman idealno za uredske potrebe, jer ima četri razine ili opcije Low Blue Light podešenja.Ovisno kaj kome više odgovara, takvu opciju izabereš pa eto bit če korisnicima vrlo ugodno gledanje u zaslon monitora.

http://www.bug.hr/forum/topic/monitori/koji-monitor-kupiti/156916.aspx?page=163&jumpto=4828887&sort=asc&view=flat

Nemoj monitore spajat VGA kabel opcijom,  dakle samo HDMI dolazi u obzir+još malo dodatnog HDMI podešenje i eto nema frke.

http://www.bug.hr/forum/topic/monitori/koji-monitor-kupiti/156916.aspx?page=93&jumpto=4457330&sort=asc&view=flat

https://www.malwarebytes.org/antiexploit/index.html
Poruka je uređivana zadnji put sub 30.1.2016 0:51 (rambox).
12 godina
zuper kaže...
Većina korisnika koristi monitor za gaming i surfanje gdje u oba dvije situacije je IPS u prednosti. Ali ako stvarno netko koristi monitor većinom za gledanje filmova, onda svakako da uzme AMVA monitor.

Moze stručno objasnjenje zasto za surfanje nije dobar AMVA monitor? 

10 godina
neaktivan
rambox kaže...

To kaj si ti videl u Links, ja se na to mogu samo smijat jer znam kaj si ti videl u praksi.Nisam ja badave napisal, pravilno podešeni monitor ali ti si to potpuno zanemaril.Links nema optimalno spojene niti podešene izložbene monitore, jer to je večinom spojeno preko VGA kabela i još preko video razdjelnika.Ako je spojeno preko HDMI videa, opet nije nikako optimalno zbog video razdjelnika i manjkavosti defoltnog prikaza HDMI slike.Izgleda da ti okvirno nemaš poima kako se zapravo uspoređuju dva monitora.

Ti da sjedneš za moj Benq, vjerojatno bi mislio/procjenio da je izložbeni primjerak u Links neka Bugarska Benq piratska verzija.

Dva monitora ili AMVA vs IPS ovako testiraš, pod uvjetom ako fakat hočeš kupcima realno pokazat gdje su razlike.Sve ostale šlampave dučanske opcije ne dolaze u obzir, jer bez preciznosti i optimalnog podešenje nema ništa od realne usporedbe.

- koristiš jedno računalo

- na računalo spajaš jedan i drugi monitor

- jedan monitor na DVI, drugi na HDMI+malo dodatnog HDMI podešenja

- Brightness ne više od 70%, ili onako od oka na oba monitora ista razina Brightness podešenja

- kontrast je ionako na večini monitora na defoltnih 50% i to je ok

- monitore treba podesit na identične Color Temperature postavke, dakle ili monitore na Normal ili Standard Color Temperature opciju, ili monitore na Bluish/Cold, ili ipak oba monitora podesit na Warm/Redish Color Temperature opciju

- monitore preko menu opcije podesit na Standard postavke slike, dakle da monitor nije u nikakvom posebnom modu slike kao Game ili Movie itd

Ti si izgleda zaboravil, da trgovcu baš i nije u intresu bit precizan kod usporedbe nekog proizvoda.Trgovcu je najbitnije da proda robu, baš zato trgovci se često puta ili redovito služe smicalicama da prodaju ono kaj imaju viška na skladištu.Druga standardna praksa je ovo, uvjerit okvirno neiskusnog kupca da kupi skuplji proizvod, iako od njega nema nikakve koristi u odnosu na neki jeftiniji proizvod.

Opet ponovo dolnji link, dakle iako nije optimalno podešen taj VA(svojim prednostima) Phillips očito mete poda sa IPS varijantom.U slučaju da je Philips bio podešen kak treba, onda bi ta razlika bila još znatno uočljivija.

Slušaj momak, neznam zasto se pravis mutav kad ocito nisi. Meni je jasno kako se pravilno usporeduju paneli, te zasto su namjesteni pojedini proizvodi kraj kojih u dućanu. Ako ti bas triba crtati, ajde... ja sam govorio kako ta dva monitora izgledaju jedan kraj drugog nekom laiku ilitiga potencijalnom kupcu koji nije picajzla kao ti. Uz to sam dodao da uopce netreba pricat o custom podešavanju jer sam mislio da se to podrazumjeva iz prvog paragrafa sto sam napisao. Ako ti je to bilo tesko shvatit, te razlog da pises esej, jbg onda, moj bed.

11 godina

@irush

TN ima manje vjerne boje i najgore kuteve gledanja pa ih zato obicno nitko ne predlaze. Prednost imaju u gamingu, ali toliko da bi to mozda mogao osjetiti neki pro gamer (oni se igraju na barem 3x skupljim TN koji imaju jos neke tehnologije da se smanji ghosting kao 144Hz refresh rate). Pricam o npr. 1ms TN panela vs 5ms IPS/AMVA, ali pazi to je samo jedan dijelic, tj. GTG response time, ima tu jos dosta faktora, input lag blabla. Uglavnom ta prednost TN nije znacajna, koliko prednosti IPS/VA/PLS, a to su vjernije boje i puno bolji kutevi gledanja te prakticki nista ne zaostaju u gaming pogledu, ako se samo malo pripazi kod odabira (traziti rezencije, citati odlomke o brzini panela ili pogledati kakav video..)

Takav dizajn ima 90% monitora, a ako mislis na foru da se malo mogu sakrit kablovi. Prvo odaberi koju vrstu panela zelis pa onda gledaj dizajn..

Mislim da je najbolje ici iducom logikom za odabir vrste LCD panela:

- VA, tj. napredna AMVA BenQa je opcenito super, no ako te smeta prilozena prva slika, nemoj kupovat isti. 

- za referencu, druga slika je TN. Treca slika je primjer IPS vs. jos losijeg slucaja TN.

Boje centralne slike nisu bitne, nego obrati paznju na to koliko se sa kutem gledanja gubi originalnosti centralne slike.

- IPS, tj. napredni AH-IPS je opcenito super, no ako te smeta cetvrta slika (slika Dell U2415 od 2500kn), nemoj kupovati isti. Lijevo dole na toj slici je gotovo sam siguran poremecaj radi slabo slikane fotografije, tj. mislim da se radi o tome da je malo veci backlight bleed poprimio crvenu boju radi necega. Backlight bleed je zapravo izrazen u svakom cosku tog ekrana po malo. Taj termin oznacava probijanje pozadinskog svijetla, a pozadinsko svijetlo je znacajka svih LCD pa tako i AMVA/PLS. Nisam siguran, ali imam dojam da je backlight bleed cesci za IPS, nego AMVA. IPS glow je mana na koju sam zapravo htio skrenuti pozornost sa tom slikom, a to je opceniti dodatni sjaj IPS i slicnih panela.

Naravno, ako te smeta i ta mana AMVA (nesto slabiji kutevi gledanja) i mana IPS (IPS glow) gledas koja te manje smeta, ali onda na pameti moras imati i ostale prednosti i mane, koje variraju od panela do panela. Noviji VA, tj. AMVA su pohvatali IPS sto se tice brzine, ali opcenito je IPS mrvu brzi i ima mrvu vjernije boje kad uzmemo prosjek nepreskupih monitora. Svaki VA panel pak ima 3x veci staticki kontrast, odnosno osjetno bolju crnu, a kod AMVA nije cudno da kontrast bude i nesto veci. Ak pogledas moj review koji nije najbolji za usporedbu samih panela moci ces primjetit da su sve boje osim crne i bijele slicne, crna na strani AMVA, bijela na strani IPS pa su opet tu negdje, a rekao bih da je bolje imati bolju crnu, pogotovo ako te smeta opcenito presvijetli ekran (bijela zavisi o svjetlini ekrana, no ona se sa manjom svjetlinom manje "prigusuje" kod IPSa, ako je to pravi termin, tako bih pojasnio svoj slucaj). 

Ne povodi se samo za napisanim i slikama, probaj jos malo sam istraziti da imas bolju percepciju.

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.1.2016 18:01 (The_Fichek).
9 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

Svaka čast na trudu oko odgovora.

11 godina

rambox

Ne, nego sam htio reci bas suprotno od onog sto si shvatio. Htio sam reci da sa skupljim VA TVima kao Phillips Ambilight (sorry kaj sam napiso ambient light x) i Samsungom kojeg ima 4mal ocito zele napraviti jos bolje VA matrice za koje se nadam da nemaju iste kuteve gledanja kao prosjecni VA monitor. Ako imaju 5000:1 kontrast, vjerujem da imaju i bolje kuteve gledanja. Tj. htio sam reci da AMVA kakva je na prosjecnom AMVA monitoru sumnjam da ide u TVe pa zato postoje ti skuplji TVi kao Phillips, Samsung koji iznad 10000kn nebi smjeli imati takve kuteve (kao prva slika prethodnog posta) gledanja, nego bolje.

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.1.2016 18:29 (The_Fichek).
15 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...
@AndorDrakon

Zavisi sto podrazumijevas pod uredski rad, ako je u pitanju Office i sl. onda ok, ako je obrada fotografije onda nije ok. Nemas bas nesto sa 1920x1200 nazalost za te novce.

Budem ti napisao i svoje prijedloge, ako mozda zelis svu ergonomiju kao kod tog Della, kao Pivot, pomicanje na sve strane itd. jer nedavno sam bas proucavao kaj takvog ima za nesto manje novce s time da i sam znas da to ima cijenu, pogotovo Pivot funkcija. Uglavnom:

LG 24MB37PM-B - AH-IPS, u HR od 1575kn, Alza 1250kn)

XB2483HSU-B1 - AMVA, u HR Uzishop 1600kn, u Alzi vise nema, nego ima novi XB2483HSU-B2 model od isto 1600kn

BenQ BL2410PT - AMVA, u HR od 1600kn , u Alzi 1540kn (202 eura pa kao kod prethodnog ne placas dostavu)

BenQ BL2420Z - AMVA ali bez Pivot funkcije, ovog jos nema u HR, Alza 1450kn (191 euro pa ti se isplati kupit jos kaj do 200e)

S24E650PL - PLS Samsung, 23.6", a ne 23.8", takodjer nema u HR, u Alzi 1600kn (210e)

Nisam bas trazio recenzije, nego vise nabrzake gledao ima li nezadovoljnih korisnika, pogotovo za taj LG jer ima jos dosta LGa u HR, najvise iz Uzishop, koji su deklarirani za Office, a taj bi trebao biti sigurna kupnja. Za Iiyamu sam jos prije citao recenzije jer je jedan od prvih monitora sa AMVA matricom (koja je od BenQa), a B1 model je imao skoro pa 100% sRGB sto je rijetkost za monitor tog ranga (cesce cca 90%) te neke ostale super znacajke uz pristojan response time. Na taj response time treba paziti pogotovo kod biznis monitora, no samo, ako bi se na monitoru nesto i igralo. U tom slucaju nikakva deklaracija nije dovoljna, nego treba citati recenzije.. Tu posebno mislim na BL2410PT koji je najvise deklariran za Office.

Kaj se Della tice, pogotovo kaj se tice kupnje u HR, ja bih prije preporucio P2416D, nego U2414H jer za istu cijenu P2416D nudi 1440p rezoluciju, a ne pada kvalitetom ekrana.

Hvala na brzom odgovoru.

Rad u uredu - e-mail, Office, nikakva obrada fotografija ni slicno.

Ali ima dana kad se ne ide na teret i onda treba gledati 8 sati, a ponekad i vise u ekran...

Trenutna 3 racunala koja imamo u uredu su relativno nove Dellove kutije, imaju integrirane graficke i samo VGA izlaz, ogranicava li to sto kvalitetu slike?

Kupovao bih kod nas, jer mi je lakse za povrat PDVa rijesiti. Links, ADM (dobra iskustva s oboje). Iz Rijeke sam, kako ADM ima besplatnu dostavu nije mi neka razlika.

Puno se pise o AMVA vs IPS, vidim da si skoro sve preporucio AMVA.

Ovaj Dell P2416 ima mocnu rezoluciju, ne znam koliko bi to koristilo, morao bih ga vidjeti u praksi.

11 godina

3 AMVA, 1 IPS, 1 PLS. Nisam gledao tolko na matricu koliko na to da imas ergonomiju i to sam i napisao. To su prijedlozi, ako zelis tu ergonomiju da mozes pomicati monitor na sve strane, Pivot itd., ako te to ne interesira mozes proci i nesto jeftinije. Ti si taj koji bira matricu.

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.1.2016 20:13 (The_Fichek).
14 godina
neaktivan
rambox kaže...

Ti fino izvališ debelu glupost, i eto ostaneš živ iako je sve več odavno jasno fučkaj ga sad.Vidi se da nikad nisi vidio usporedbu, optimalno podešeni monitori AMVA vs IPS i kao to izgleda u praksi.IPS nikako nije optimalniji za surfanje, zašto je to tako neču dalje niti raspravljat jer nema smisla.

Za kraj ču navest jedan zgodan primjer, svi koji poznaju tržište znaju da svaki laptop ispod 5000kn dolazi sa TN LCD panelom.To je inače teška budalaština ali eto, platiš laptop 4500kn nutra je Intel Sylake proc, ali zaslon je pišljivi TN=ak ne gledaš ravno u ekran slika se razljeva kao mutna voda u močvari.Da bog da izgorele sve proizvodne linije, na kojima štancaju te usrane TN LCD panele fučkaj ga.

Nedavno je HP predstavio nove AMD laptopeke, inače to su u zadnjih nekoliko godina bez ikakve sumnje najbolji/najkvalitetniji Laptopi sa AMD APU kombinacijom.To su inače ciljano poslovni laptopi cijena 700+dolara, i šta je HP izabrao za zaslon e pa nije IPS nego Samsung SVA LCD panel i kaj sad.

Dakle po tvojoj budalaštini, HP ekipa je jela lude gljive pa eto SVA LCD panela(skuplji od Benq AMVA) na poslovnom laptopu.Jadni poslovni korisnici uh, kretenčine u HP su iz zahebale pa če bit zakinuti kod surfanja jer eto laptopi imaju SVA LCD panele.

Dakle po tvojoj logici su manje vise svi proizvidjaci high end laptopa jeli lude gljive jer ugraduju IPS panele a ne superiorne AMVA panele u svoje laptope ?

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.1.2016 8:21 (brada09).
13 godina
Koji monitor kupiti

Kolege,

Molim vas koji monitor od ova 3 kupiti. Monitor sluzi najvise za igranje football manager i tu i tamo koja igra. Imam graficku nvidia gtx 770 gigabyte 4gb ostalo mozete vidjeti pod moj pc.

Hvala vam unaprijed.

5 AOC LED 23,8" I2481FXH,
0 Asus monitor VX238H-W WT Bijel
0 Lenovo monitor X24
Poruka je uređivana zadnji put čet 28.1.2016 22:11 (dada1986).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Laptopi su posebna prica. I dalje vrlo malo laptopa, cak i onih dosta skupih, ima IPS. Uglavnom, kod laptopa je ta fora da se stedi na apsolutno svemu na cemu se moze stedjeti pa vjerujem da kad se odluce stavit IPS stave cim jeftiniji, a da je ok. Cak je i Asus poceo neke svoje ROG laptope prodavati u punoj plastici, znaci stednja na sve moguce strane pa je mozda to razlog sto ne stavljaju AMVA/PLS.. Btw. samo flicker-free matrice su vrlo rijetke kod laptopa..

Ovo koji je panel bolji za surfanje nebih komentiro..

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.1.2016 0:24 (The_Fichek).
11 godina
neaktivan
Jim Carrey kaže...

nisam perfekcionist ali ja mislim da se ne isplati 2000 kn davati za nijansu bolji jer vjerujem da za 200-300 kn već drugi level bolja kvaliteta itd. onda nema kraja

ovaj gw2760HS će mi dobro koristit 2 godina onda poslije kud dalje vidjeti ću 

Krivo vjerujes, jako krivo. Naime noviji model nudi
poboljsanja u svim segmentima. Bolji kontrast, bolje boje,
bolje overdrive rijesenje, malo je i brzi cak, noviji je panel. E sad, istina mozda
da su to sve sitne prednosti, ali su ipak prednosti u svim segmentima panela.
Da li tebi vrijedi ili ne tih 300 kuna ili ne, to je tvoje osobno stajaliste prema 
kojem cers ti odluciti. I to je tvoje. Ali ocekivati da za razliku u cijeni od 200-300 kuna 
dobijes monitor sa drugim levelom bolje kvalitete je smijesno.
Takvu razliku u kvaliteti i slicno ces platiti i 1000 kuna, a i vise, a ne nekih 200-300. 

15 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

niste shvatili. Bio je razgovor o monitorima 1700 kn i 2000 kn te skuplji koji je nijansu bolji. Onda na tih 200-300 kn više se dobije drugi level ali to nije povećanje od 200-300 kn nego 600 kn sasvim druga priča koja nema kraja... 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

Laptopi su posebna prica. I dalje vrlo malo laptopa, cak i onih dosta skupih, ima IPS. Uglavnom, kod laptopa je ta fora da se stedi na apsolutno svemu na cemu se moze stedjeti pa vjerujem da kad se odluce stavit IPS stave cim jeftiniji, a da je ok. Cak je i Asus poceo neke svoje ROG laptope prodavati u punoj plastici, znaci stednja na sve moguce strane pa je mozda to razlog sto ne stavljaju AMVA/PLS.. Btw. samo flicker-free matrice su vrlo rijetke kod laptopa..

Ovo koji je panel bolji za surfanje nebih komentiro..

pa zapravo svaki high end laptop raznih kategorija koje sam gledao su imali IPS.. Alienware , Asus predator, Dell XPS 13, Macbook pro, Asus Zenbook itd itd. Manje vise sve sto vrijedi ima IPS, naravno uvijek ima i (rijetkih) iznimaka..

17 godina
odjavljen
Koji monitor kupiti

Treba im javiti da ne stavljaju više IPS, možda da se informiraju na ovoj temi...

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Pa i treba...ja ne znam kak netko moze proci preko tog IPS glowa...

Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
Uputit cu im sluzbeni mejl da to hitno promijene ako zele zadrzati korisnike, a usput i da se malo poduce na ovoj temi..
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
dada1986 kaže...

Kolege,

Molim vas koji monitor od ova 3 kupiti. Monitor sluzi najvise za igranje football manager i tu i tamo koja igra. Imam graficku nvidia gtx 770 gigabyte 4gb ostalo mozete vidjeti pod moj pc.

Hvala vam unaprijed.

Imam navedeni AOC, ako si standardan user koji ne cjepidlaci oko svega navedenog, ne bavis se fotografijom da trebas bolesno realan prikaz boja i slicno, onda je to dobar izbor. AH-IPS panel, dobar dizajn, 3 godine garancije su plus. 

Minus je eventualno nedostatak DVI, sto je danas ocito standardno na dosta monitora u tom rangu. I nema VESA mount tako da zaboravi na nosace i slicno. I zbog odlicnog dizajna i ultra tankog ekrana napajanje ti je zasebno u adapteru, no to je u jednu ruku i prednost ako rikne.

Ja sam isto imao dvojbu izmedju AOC-a i Lenova x24, mislim da su oni doslovno tu negdje (isti panel) ali AOC ima dulju garanciju cini mi se. 

15 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Tak je i moj Asus tanak pa je napajanje u adapteru, meni je to osobno plus. Em je monitor tanak i ljepo izgleda, a i ak se napajnje pokvari lakse se nabavi drugo posto nije u monitoru.

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Molim preporuku za ova 3 monitora.Tj. nemogu se odluciti. Svi su otprilike do 1300kn sa IPS matricom. Gaming nije uvjet. Otprilike kombinirano koristenje.

Dell S2316H.

http://accessories.us.dell.com/sna/productdetail.aspx?c=us&cs=19&l=en&sku=210-AFUV

Asus VX239H
https://www.asus.com/Monitors/VX239H/

LG 23MP67VQ
http://m.lg.com/uk/monitors/lg-23MP67VQ

S tim da znam da je Dell glossy sto taodjer ne predstavlja problem.

Hvala!

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.1.2016 16:24 (giamboni).

0 0 hvala 0
11 godina

Mnogi pisu flicker-free, sto ne mora znacit da zbilja je flicker-free. Malo potrazi recenzije za svaki. Ako ti odgovara taj glossy ekran vise nego matte/semi-glossy, nemas kaj misliti. LG je ok, 57/67VQ/HQ su ja mislim zadnji modeli za taj rang. Asus bi od tih trebao biti najstariji, nekih 2 ili vise god. Pogledaj si jos malo AOC, ako zelis AH-IPS. Vidim da pucas na 23" dijagonalu pa imas: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=I2369Vm

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.1.2016 15:39 (The_Fichek).
15 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Della i Asusa ne uzimaj..

Moj PC  
0 2 hvala 0
11 godina
neaktivan
Praetorian1 kaže...

Pa i treba...ja ne znam kak netko moze proci preko tog IPS glowa...

Ja ne znam kak neko moze proci preko toga muljanja slike u tamnim scenama, moj 
prijatelj ne zna kak neko moze proci preko izblijedivanja slike kod gledanja pod
nekim kutevima. A jedan moj prijatelj kaze nista osim TN panela mu za monitor ne treba
jker ionako sjedi ispred njega i ne mice se a tn mu najbolji za igre, a ja se njem opet cudim
kak moze imat TN. Jedan moj prijatelj ne zeli dalje od 24 inca, ja imam 27 a htio bi jos veci 
monitor. A neko nece monitor bez 144 hz panela, pa makar i tn. Eto 100 ljudi 100 cudi.

Cinjenica je da svaka osoba ima neke svoje kriterije i svoj dozivljaj. nekom nesta vise smeta,
a neko neke stvari i ne dozivljava. Zato se svakom savjetuje da si napravi prioritete. 
Ne trudim se razumiti zasto nesto nekome smeta a nekome ne, vec da mu se savjetuje na
temelju opnog sto kaze. I to je tak. Eto ja saljem sa svog PLSA samsunga i stvarno mi je dobar
io za surfanje i za neki rad a i za igranje. Ma dobar mi je i za filmove, ali eto zbog filmova bi bas
volio AMVA, ali ne mozemo imat sve u jednom za sada. Sutra mozda i budemo mogli :)
Ili dok nam ne dode oled na neku pristupacnu cijenu. Da ima neki oled monitor do 6000 kuna i slicno,
sutra bih ga uzeo. 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice