Koji monitor kupiti izdvojena tema

poruka: 21.559
|
čitano: 5.659.374
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Koji monitor kupiti
rambox kaže...
molnyi kaže...

Pozdrav ekipa,

Molim Vas preporuku za monitor do 1700 kn, namjena : filmovi, igrice, nešto posla...

Da ima dobre kuteve vidljivosti i da su mu crne donekle crne...

Hvala :)

Da ti olakšam izbor ili situaciju, jer ekipa te samo zbunjuje jer nisu ukratko naveli najbitnije činjenice.

Stvari su vrlo jednostavne, tvoj stari monitor ima TN LCD panel i jedino on ima gadnih/za bljuvati problema sa kutevima gledanja.Dobru crnu boju+dobar kontrast moš nač samo na AMVA LCD panelu.Donekle crna IPS panel boja nije dobra, zakaj bi se zadovoljil sa donekle kad AMVA nudi puno bolju crnu boju.Dakle kratko i jasno izbor je prilično jasan Benq GW2760HS za točno 1700kn.

http://www.nabava.net/monitori__90/benq-monitor-gw2760hs-led-27__5284181

Hvala na preporuci. Pogledao sam upravo par recenzija i jako mi se sviđa. Na slici mi ne izgleda tako lijepo kao na videu.

Moje oči će Vam biti zahvalne ;)

@XXX - imam telku u sobi već, tako da mi to ne igra previše ulogu u odabiru :) No svejdno, hvala na informaciji.

Bene docet, qui bene distinguit.
Poruka je uređivana zadnji put sub 30.1.2016 16:40 (molnyi).
11 godina

molnyi

Bi i nebi bio bolji, relativno je. Malo kad se nagnes su iste boje i kod BenQ, kad se malo vise nagnes boje ne da odu kvragu kao kod TNa, nego malo poblijede, a jos vise poblijede kad gledas iz nerealno velikih kutova. Imas tu moj review, al sam slikao upravo kako kazem nerealno glupe kuteve i to cu morat editat. Znaci to se po meni osjeti pod cca 45° sa lijeve, desne, donje strane, a sa gornje pod manjim kutem. Imaj na pameti da se ne radi niti blizu o istoj distorziji kao kod TNa kojeg imas, nego jednostavno to nije na razini IPSa kad pricamo o nest vecim kutevima, a je na razini IPSa, ak se ne pomices previse od centra ekrana.. Za solo gejmanje mislim da neces primjetit razliku, nego radje gledaj koji ima bolji response time, boje itd. i to bi trebao biti dealbreaker. Uvid u to ce ti omoguciti recenzija kojih ima za taj BenQ, za LG neznam. Imaj na pameti i to, ako te smeta famozni IPS glow ne ides na IPS. Sa druge strane, ako te smeta famozni Black Crush ne ides na VA. Ako smeta oboje, gledas sto te manje smeta bas kako sam napisao u linku. Ako pogledas listu 25-30" monitora na nabavi: lista primjetit ces da nemas bolji odabir od onog kojeg ti je XXX predlozio, a imas jos par konkurenata za koju stoticu vise, ali se nemoras opterecivati time.

Poruka je uređivana zadnji put sub 30.1.2016 16:43 (The_Fichek).
13 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

molnyi

Bi i nebi bio bolji, relativno je. Malo kad se nagnes su iste boje i kod BenQ, kad se malo vise nagnes boje ne da odu kvragu kao kod TNa, nego malo poblijede, a jos vise poblijede kad gledas iz nerealno velikih kutova. Imas tu moj review, al sam slikao upravo kako kazem nerealno glupe kuteve i to cu morat editat. Znaci to se po meni osjeti pod cca 45° sa lijeve, desne, donje strane, a sa gornje pod manjim kutem. Imaj na pameti da se ne radi niti blizu o istoj distorziji kao kod TNa kojeg imas, nego jednostavno to nije na razini IPSa kad pricamo o nest vecim kutevima, a je na razini IPSa, ak se ne pomices previse od centra ekrana.. Za solo gejmanje mislim da neces primjetit razliku, nego radje gledaj koji ima bolji response time, boje itd. i to bi trebao biti dealbreaker. Uvid u to ce ti omoguciti recenzija kojih ima za taj BenQ, za LG neznam. Imaj na pameti i to, ako te smeta famozni IPS glow ne ides na IPS. Sa druge strane, ako te smeta famozni Black Crush ne ides na VA. Ako smeta oboje, gledas sto te manje smeta bas kako sam napisao u linku. Ako pogledas listu 25-30" monitora na nabavi: lista primjetit ces da nemas bolji odabir od onog kojeg ti je XXX predlozio, a imas jos par konkurenata za koju stoticu vise, ali se nemoras opterecivati time.

Uglavnom provodim vrijeme direktno pred monitorom, znači nema gledanja iz nekih ludih kuteva već drito ravno u njega. Išle su mi na živce stvari tipa, uvalim se u stolicu i malo se naslonim i boje odu u tri lepa... Iskreno nisam radio na puno IPS-a i VA monitora da bi znao u čemu je problem, i na poslu imamo sranjske TFT monitore tako da se nadam da će mi ovo biti veliko olakšanje za oči, koliko vidim flicker free je. 

Ako će biti neki značajno bolji monitor, rastegnut ću se još 200-300 kn. Imam dosta popusta kod nabavljača itd. te s toga mogu proć dosta povoljnije..

11 godina
neaktivan
molnyi kaže...

Pozdrav ekipa,

Molim Vas preporuku za monitor do 1700 kn, namjena : filmovi, igrice, nešto posla...

Da ima dobre kuteve vidljivosti i da su mu crne donekle crne...

Hvala :)

Za tu cijenu imas gw2760HS ili mozda gw2760hm, ali samo noviju verziju.
Taj monitor koristi AMVA panel. Dakle ukratko, prednosti: crna boja bolja nego na 
IPS monitoru, i ima dobar kontrast, bolji nego IPS, takoder nema IPS glowa.
Mane su mu Black crush, za koji postoji mogucnost da neces primjetit mozda, 
ili ako primjetis da ti nece smetat, ima solidne kuteve gledanja. Fichek ti je
rekao tu o kutevima. Ipak ima losije kuteve od IPS. Takoder mana je 
muljanje slike u tamnim scenama, imas videa na stranici o tome. Opet 
naglasavam, mozda neces ni primjetiti, ili ako primjetis nece ti smetati.
Brzina mu je solidna, nesto sporiji od IPS monitora. Jedino brzina u tamnim 
scenama je ipak osjetnije sporija nego na IPS, ali kazem nije nesto toliko strasno.
To moras sam odluciti. U svakom slucaju za tu cijernu GW2760HS je dobar izbor,
ukoliko ti ne smetaju njegove mane, onda ce ti biti odlican izbor. Uzivaj....

11 godina
neaktivan
molnyi kaže...

Uglavnom provodim vrijeme direktno pred monitorom, znači nema gledanja iz nekih ludih kuteva već drito ravno u njega. Išle su mi na živce stvari tipa, uvalim se u stolicu i malo se naslonim i boje odu u tri lepa... Iskreno nisam radio na puno IPS-a i VA monitora da bi znao u čemu je problem, i na poslu imamo sranjske TFT monitore tako da se nadam da će mi ovo biti veliko olakšanje za oči, koliko vidim flicker free je. 

Ako će biti neki značajno bolji monitor, rastegnut ću se još 200-300 kn. Imam dosta popusta kod nabavljača itd. te s toga mogu proć dosta povoljnije..

Za 300 kuna mozes dobiti nesto malo bolji monitor takoder od benq,

ew2750zl. Koji ima noviji panel, bolje boje, brzi odziv, veci kontrast, 
bolje rijeseno overdrive rijesenje nego stariji GW2760HS. Ipak ew2750zl nema
DVI vec HDMI utore. E sad da li ti se isplati dati 300 kuna vise za taj noviji, to sam moras odluciti.
Nekima se ne isplati, jer razlike nisu velike, ali ipak su razlike u svim segmentima u korist novog monitora.
Ja osobno bih uzeo taj EW2750ZL. Ali odluci sam i takoder odluci zbog utora jer gw2760hs ima i dvi.

Poruka je uređivana zadnji put sub 30.1.2016 16:57 (danny_2).
11 godina

molnyi

Flicker-free je postao standard kod monitora, monitor bez toga ne gledaj. Kupuj GW2760HS onda pa mos javit dojmove. Za svaku sigurnost, mozes paziti kako otvaras ambalazu pa kad narihtas monitor, ako ce te slucajno smetati kutevi gledanja ili brzina panela ga mozes vratiti (naravno, ne vracas zbog gluposti, nego ako te stvarno smeta, vecina mana i IPS i AMVA prosjecni korisnik bas i ne primjeti), ali problema nebi trebalo biti. Rambox je negdje pisao koje postavke su najbolje za taj monitor, a iskalibrirani profil mozes naci i ovdje: https://pcmonitors.info/reviews/benq-gw2760hs/ GW2760HS je iz 2013., no odlicno se drzi i danas. Nasljednik je EW2750ZL za 260-300kn vise, informacije radi (isto ima recenzija na pcmonitors pa ih mos direkt usporedit).

Poruka je uređivana zadnji put sub 30.1.2016 17:05 (The_Fichek).
13 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

molnyi

Flicker-free je postao standard kod monitora, monitor bez toga ne gledaj. Kupuj GW2760HS onda pa mos javit dojmove. Za svaku sigurnost, mozes paziti kako otvaras ambalazu pa kad narihtas monitor, ako ce te slucajno smetati kutevi gledanja ili brzina panela ga mozes vratiti (naravno, ne vracas zbog gluposti, nego ako te stvarno smeta, vecina mana i IPS i AMVA prosjecni korisnik bas i ne primjeti), ali problema nebi trebalo biti. Rambox je negdje pisao koje postavke su najbolje za taj monitor, a iskalibrirani profil mozes naci i ovdje: https://pcmonitors.info/reviews/benq-gw2760hs/ GW2760HS je iz 2013., no odlicno se drzi i danas. Nasljednik je EW2750ZL za 260-300kn vise, informacije radi (isto ima recenzija na pcmonitors pa ih mos direkt usporedit).

Da, mislim da ću osjetiti veliku razliku naspram mog koji nema flicker free...

Mislim da ću se protegnut do ovog novijeg, ljepše mi izgleda a 200 kn mi ne igra ulogu, ipak ne kupuje se svaki dan monitor..

Poruka je uređivana zadnji put sub 30.1.2016 17:25 (molnyi).
12 godina

uz flicker free odnosno DC backlight jednako vazan je i filter plavog svijetla, cak bi rekao da to vise pogađa napor očiju .

Poruka je uređivana zadnji put sub 30.1.2016 17:50 (roby27).
11 godina
neaktivan
molnyi kaže...
The_Fichek kaže...

molnyi

Mislim da ću se protegnut do ovog novijeg, ljepše mi izgleda a 200 kn mi ne igra ulogu, ipak ne kupuje se svaki dan monitor..

Mozda i neces, opet zavisi od osobe do osobe. Ja sam cijeli zivot na monitorima bez
flicker free tehnikalije i nikada problema ni sa glavoboljama ni sa ocima i danas mi vid odlican.
Sad imam monitor sa flicker free i ne mogu reci da primjetim neku razliku. 
Naravno ne kazemd a nije zdravije i da ne cuva oci. Vjerojatno ih cuva i smanjuje naprezanje, ali
eto samo ja osobno ne osjetim. A neki osjete tu razliku i to dosta. 

Sto se tice tog novijeg, da imas pravo. Ne kupuje se svaki dan monitor, samo vodi racuna
o prikljucvima, jer ovaj noviji nema DVI, vec samo HDMI-e. Nije neka velika stvar, ali 
eto samo da znas. 

13 godina
neaktivan
danny_2 kaže...
molnyi kaže...
The_Fichek kaže...

molnyi

Mozda i neces, opet zavisi od osobe do osobe. Ja sam cijeli zivot na monitorima bez
flicker free tehnikalije i nikada problema ni sa glavoboljama ni sa ocima i danas mi vid odlican.
Sad imam monitor sa flicker free i ne mogu reci da primjetim neku razliku. 
Naravno ne kazemd a nije zdravije i da ne cuva oci. Vjerojatno ih cuva i smanjuje naprezanje, ali
eto samo ja osobno ne osjetim. A neki osjete tu razliku i to dosta. 

Sto se tice tog novijeg, da imas pravo. Ne kupuje se svaki dan monitor, samo vodi racuna
o prikljucvima, jer ovaj noviji nema DVI, vec samo HDMI-e. Nije neka velika stvar, ali 
eto samo da znas. 

Ja nisam nikad radio na flicker free, a ovaj mi dosta napreže oči i pomalo mi je teško raditi na njemu... Zato se nadam da će mi biti ugodnije za gledat na novome, i daleko je veća dijagonala što mi je veliki plus.

Nije problem, imam na grafulji izlaz za hdmi tako da je sve ok. Jel znate da li možda daju uz monitor i HDMI kabel? Ili se posebno kupuje? 

11 godina

roby27

Mozda, ali na BenQ monitorima nemos imati "User define mode" i "Low blue light" mode. Jedno iskljucuje drugo. Low blue light se moze podesiti u postocima 30-50-itd% Slika na 30 i na 50% nije ista. Taj mode moze dignuti vrijednost game na vise od 2.2 sto utjece na oci, al ono najosjetnije dosta mijenja boju, uglavnom boje su dost toplije s tim modeom sto ima smisla jer po difoltu smanjuju vrijednost plave kako samo ime kaze, znaci boje su toplije jer ima manje hladne plave.

Meni osobno je to useless feature na ovom BenQu, ali mi ne smeta sto postoji. Vjerojatno nekome to pomaze.. LG to zove Reader mode itd. Nist drugo, nego kao da si otisao na "User define" mode ili kako se vec isti zvao kod drugih brandova i smanjio razinu plave.

Znam da znas, al et, ak neko jos procita..

molnyi

Vjerojatno ne dobis HDMI/DVI kabel, nego klasicno samo VGA.

Poruka je uređivana zadnji put sub 30.1.2016 17:59 (The_Fichek).
12 godina

Pa to je i za ocekivati da se boje mijenjaju cim se filtrira plavo svijetlo, ne kaze se zabadava RGB sustav boja. 

Reader mode ima do 70% redukciju cini mi se. 

13 godina
protjeran
Tko god zeli moze doci kod mene doma(n.zg) da mu demonstriram sto moze BenQ gw2760 (amwa)...overklok na 70hz, savrseno ostar vsr/dsr@4k, gore nabrojani "problemi" na tom monitor NE postoje!(Konstantno se linka jedan te isti link) bolji 27" za 1700kn nepostoji na ovoj planet, istina prije je kostao 1400..lp
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
13 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
Tko god zeli moze doci kod mene doma(n.zg) da mu demonstriram sto moze BenQ gw2760 (amwa)...overklok na 70hz, savrseno ostar vsr/dsr@4k, gore nabrojani "problemi" na tom monitor NE postoje!(Konstantno se linka jedan te isti link) bolji 27" za 1700kn nepostoji na ovoj planet, istina prije je kostao 1400..lp

Za neke još uvijek košta toliko :P

Poruka je uređivana zadnji put sub 30.1.2016 18:01 (molnyi).
13 godina
protjeran
molnyi kaže...
Stjepanj kaže...

Za neke još uvijek košta toliko :P

pa di se moze nabaviti, reci i ostalima!

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
13 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Samo za povlaštene položaje u državi... aka komercijalisti informatičke opreme itd :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
The_Fichek kaže...

molnyi

Poanta svega je da se zeleni model ne isplati, jer postoji malo veči GW2870H model koji ima istu cijenu fučkaj ga sad.

GW2760HS je uloženo-dobiveno najbolji izbor, a opet ovaj zeleni model je odličan primjer uštede proizvođača monitora.Tebi slabo ide procjena ili omjer uloženo-dobiveno, jer to je jedino kaj se gleda ali to svako ne može realno procjenit.

http://www.bug.hr/forum/topic/monitori/koji-monitor-kupiti/156916.aspx?page=171&jumpto=4845776&sort=asc&view=flat

http://www.bug.hr/forum/topic/monitori/koji-monitor-kupiti/156916.aspx?page=171&jumpto=4847222&sort=asc&view=flat

Lako je mlatit preporuku sa tuđim parama, kaj je 300kn više ništa a realno to je ništa drugo nego bačena lova u Savu.Prvo treba gledat koji monitor forumaš trenutno koristi, i onda je sve jasno da je GW2760HS(HDMI kabel je u kutiji)uloženo-dobiveno najbolji izbor ili plati i nosi.

Forumaš fino napiše tražm monitor do 1700kn, a vi mu nudite skuplje monitore na kojima on cjenovnu razliku jednostavno neče primjetit.Ajd da nema dobrog AMVA monitora za 1700kn, ali ima fučkaj ga sad i čemu onda filozofije i komplikacije zbog čega?

https://www.malwarebytes.org/antiexploit/index.html
13 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Hvala na objašnjenju rambox, bio sam naveo koji monitor koristim,te se s toga nadam da je ovaj benq puno bolji i "lakši" za oči.

Iskreno nemam blage veze oko monitora zato sam Vas i tražio za savjet. 

Znači GW2760HS ultimativni best buy? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
molnyi kaže...

Hvala na objašnjenju rambox, bio sam naveo koji monitor koristim,te se s toga nadam da je ovaj benq puno bolji i "lakši" za oči.

Iskreno nemam blage veze oko monitora zato sam Vas i tražio za savjet. 

Znači GW2760HS ultimativni best buy? 

Da to je ono plati i nosi, ali prije koju godinu bio je još jeftiniji ja sam ga platil 1550kn.Uostalom taj model je bio Benq maneken u 2013 godini, kad su krenuli promovirat poboljšane AMVA+Flicker Free+Low Blue Light LCD panele ili modele monitora.Taj model se nema čega sramit, nisu nigdje štedili to je vidljivo iz aviona jel.

Kaj se tiče EW2750ZL, na njemu zadnju špigl stranu bolje da ne vidiš, pogotovo ovakav njegov vertikalni raspored priključaka.

Poruka je uređivana zadnji put sub 30.1.2016 18:36 (rambox).
11 godina

Napisem: "Nasljednik je EW2750ZL za 260-300kn vise, informacije radi (isto ima recenzija na pcmonitors pa ih mos direkt usporedit)." i naravno napravis dramu.. To uopce nije bila preporuka, nego dodatna informacija. Uostalom mozda kupuje vani gdje je manja cijenovna razlika.

Preporucio sam mu GW2760HS kao i ti, samo sto sam jos nabrojao mane, da ne bi bilo da ih nema i da bude objektivna usporedba naspram IPS. Znam da se Black Crush prakticki ne osjeti, ali da ne postoji nebi bio spomenut pod "Negatives" u profesionalnim recenzijama. Kuteve vidljivosti sam kristalno jasno pojasnio i jasno je da ovom forumasu 99.9% nece nista od toga smetati.

Nevezano za forumasa, GW2780H ne vidim kao pobjednika naspram EW2750ZL, cisto jer nema dovoljno podataka o njemu. Jedina pisana recenzija je ova http://www.trustedreviews.com/benq-gw2870h-reviewi ak procitas kaj pise na pcmonitorsinfo ce ti biti jasno zasto GW2780H, iako ima 1" vecu dijagonalu i komplet matte izradu, nije skuplji. Zapravo, nebi izveo nikakav zakljucak jer im nije neka recenzija.

Poruka je uređivana zadnji put sub 30.1.2016 19:18 (The_Fichek).
13 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Ekipa smirite se,

Stvar je rješena, vidim da nema smisla ići na nešto skuplje pošto se ne dobije ništa što bi bilo vrijedno spomena.

Idući tjedan uzimam GW2760HS pa kad stigne postam slike :)

Moj PC  
1 1 hvala 0
11 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

Napisem: "Nasljednik je EW2750ZL za 260-300kn vise, informacije radi (isto ima recenzija na pcmonitors pa ih mos direkt usporedit)." i naravno napravis dramu.. To uopce nije bila preporuka, nego dodatna informacija. Uostalom mozda kupuje vani gdje je manja cijenovna razlika.

Preporucio sam mu GW2760HS kao i ti, samo sto sam jos nabrojao mane, da ne bi bilo da ih nema i da bude objektivna usporedba naspram IPS. Znam da se Black Crush prakticki ne osjeti, ali da ne postoji nebi bio spomenut pod "Negatives" u profesionalnim recenzijama. Kuteve vidljivosti sam kristalno jasno pojasnio i jasno je da ovom forumasu 99.9% nece nista od toga smetati.

Nevezano za forumasa, GW2780H ne vidim kao pobjednika naspram EW2750ZL, cisto jer nema dovoljno podataka o njemu. Jedina pisana recenzija je ova http://www.trustedreviews.com/benq-gw2870h-reviewi ak procitas kaj pise na pcmonitorsinfo ce ti biti jasno zasto GW2780H, iako ima 1" vecu dijagonalu i komplet matte izradu, nije skuplji. Zapravo, nebi izveo nikakav zakljucak jer im nije neka recenzija.

Ja ne mog razumit. I ti i ja smo napisali da ce mu za te novce GW2760HS biti dobar
izbor, jos sam napiso da ako mu ne smetaju njegove mane da ce mu biti odlican izbor.
I onda smo mu samo dodali dodatne opcije da im a i taj noviji koji je skuplji i nesto ipak bolji,
i to smo mu jasno naveli. Dakle nit smo mu preporucili niti rekli da mora uzet taj noviji, nit smo rekli
da je taj noviji nesto PUNOO bolji i slicno, vec samo napisali dodatne opcije.
Al Rambox kao da ne cita to, ili se hvata samo onog sto njemu odgovara i slicno pa tjera kontru.

Nadalje rambox ti napise lako je mislit sa tudim parama i onda svim ljudima preporuca AMVA
kao da je neka ultimativna tehnmologija. Jer prednosti AMVA panela malo preuvelicava,
a isto tako mane i ips pomalo preuvelicava. I onda se dogodi da se neko zajebe i kupi AMVA,
te mu muljanje slike onda smeta i iritira ili slabiji kutevi gledanja. 
Jasno pisemo sve prednosti i mane, jasno naglasavamo da su neke stvari jedva primjetne, da nekom ne
smetaju kako nekome na AMVA ne smeta ta sporost u tamnim scenama, ili slabiji kutevi, tako nekome ne smeta
ips glow i slicno. Ali rambox tjera po svome i uporno to ne prihvaca. Isto tako uporno nabraja sve
mane EW2750ZL, ali bas sve. Pa sad odjednom se na udaru nasao i ta sjajna plastika i vertikalni 
utori. I to naglasava kao da su to neke VELIKE mane, dok sve prednosti koje taj monitor ima
svede na neke mizerne. Dakle sve mane su OGROMNE, a sve prednosti su jako jako malene, mikroskopsko malene.
Ali to bas tako nije u praksi. Ali dobro. Eto mene osobno zaboli nesto jel monitor iza sjajan, 
ionako ga ne gledam iza nit mene zanimaju kak su rasporedi utora. Naravno nekome je to vazno i to postujem,
ali treba sve objektivno napisati a ne preuvelicavati od jednog prednosti, a od drugog preuvelicavati mane. 

Dakle postujem misljenje ramboxa, hvale je vrijedno sto je uvijek spreman pomoci savjetima ovdje na forumu,
ali on jednostavno ne moze prihvatiti da je IPS u nekim stvarima bolji i da je nekim ljudima pozeljniji sa svojim prednostima i manama.
Pa cak i kad mi savjetujemo isti monitor kao i on u ovom slucaju gw2760hs, on opet mora tjerati po svome, jer mu ovaj put ne pase
da smo prikazali samo dodatne opcije i to poprilicno realno i bez preuvelicavanja. I ne moze prihvatiti da nekome nije bitan DVI, da
nekome ne smeta glossy plastika i slicne stvari. E jbga sad.  Al dobro. 
Zivio rambox. 

11 godina
neaktivan
molnyi kaže...

Ekipa smirite se,

Stvar je rješena, vidim da nema smisla ići na nešto skuplje pošto se ne dobije ništa što bi bilo vrijedno spomena.

Idući tjedan uzimam GW2760HS pa kad stigne postam slike :)

Upravo se o tome radi. Dobio si preporuzke, dobio si dodatne opcije
ukoliko zelis. I na kraju sve spadne na tvoj osobni izbor. Tebio nema smisla davati
dodatnih 300 kuna za noviji i nesto malo bolji ipak panel i to je to. Rijesena stvar.
Samo treba znaci osobi koja trazi savjet ponuditi preporuke i dodatne opcije i sve pluseve i minuse
pa da ta osoba izab ere po svom osobnom ukusu onda., Uglavnom, sretno i uzivaj s monitorom. A vjeruj 
nasprav svojim starim ovim bi 2760 trebao bitio odusevljen. 

12 godina

Poz

Moze mala pomoc na lcd Samsung2494hm kako ugasiti potpuno monitor pri gašenju racunala,spojen je sa hdmi kabelom i komp se ugasi monitor upaljen sa vga kabelom normalno se ugasi sa kompom?

12 godina
rambox kaže...

Kaj se tiče EW2750ZL, na njemu zadnju špigl stranu bolje da ne vidiš, pogotovo ovakav njegov vertikalni raspored priključaka.

To nije nis cudno za tak jeftin monitor, puno skuplji monitor koji kosta 1300€ Acer Predator x34 njegova pozadina je isto odvratna glossy plastika fuckaj ga 

13 godina
neaktivan
Koji LED TV za gaming kupiti

OFF Topic:

Molim za mišljenje.

Pikiram na 32' inch TV led za gaming za jedno oko 2.500,00 kuna.

Vidim da ima TV s 100, 200 i 400 Hz s latencijom od 4 do 6ms.

Je su li tolike frekvencije dobre ili se radi o marketniškoj "dudi varalici"

za nas kupce/gamere.

Isto sam pitanje postavio u odgvarajućoj temi, pa ako sam

prekršio pravila foruma molim da moderatori brišu post.

Hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

http://www.avsforum.com/forum/166-lcd-flat-panel-displays/1435368-what-does-cmr-number-samsung-tvs-mean-how-find-out-real-panel-refresh-rate.html

CMR je bitna stavka kod te frekvencije. Malo skrolaj link pa ces vidjeti da je jedan lik to dost dobro pojasnio.

Poruka je uređivana zadnji put ned 31.1.2016 14:12 (The_Fichek).
9 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

http://accessories.ap.dell.com/sna/productdetail.aspx?c=hk&l=en&s=bsd&cs=hkbsd1&sku=210-AEBV

ljudi jel valja ovaj monitor U3415W ? haj napisite nesto o njemu da znam da li da uzimam il da odustanem od njega

0 0 hvala 0
17 godina
roby27 kaže...
rambox kaže...

To nije nis cudno za tak jeftin monitor, puno skuplji monitor koji kosta 1300€ Acer Predator x34 njegova pozadina je isto odvratna glossy plastika fuckaj ga 

A bogme je itekak čudno, jer kad proizvođač počne štedit onda eto ušminkanog reflektivnog smeča za manje ili više love.Eto ti dolnja fotka, pa vidi kako odostraga izgleda Benq GW2760HS.Obrati pažnju na izradu plastike, točnije centralni dio koja izgleda kao karbonski brušeni uzorak. Dakle tako to izgleda kad proizvođač ne štedi, glossy plastike ima samo u tragovima, i još su dodatno nabacili plastiku koja imitira brušeni karbon.

https://www.conrad.de/medias/global/ce/4000_4999/4000/4080/4081/408192_ZB_00_FB.EPS.jpg

Cijena proizvoda ti ništa ne znači, jer to nisu realne cijene kao taj Acer za 1000+dolara.Kao što Apple iPhone realno ne vrjedi niti pola svoje cijene, ista priča ide i za takve velike monitore, koji su jednostavno preskupi+proizvođač štedi gdje god može i uspije.

Opet ponavljam isto glossy plastika je najeftinija zato je i koriste, a mat plastika i pogotovo plastika koja glumi karbonski uzorak e to je osjetno skuplji proizvod.

absolon kaže...

OFF Topic:

Molim za mišljenje.

Pikiram na 32' inch TV led za gaming za jedno oko 2.500,00 kuna.

Vidim da ima TV s 100, 200 i 400 Hz s latencijom od 4 do 6ms.

Je su li tolike frekvencije dobre ili se radi o marketniškoj "dudi varalici"

za nas kupce/gamere.

Isto sam pitanje postavio u odgvarajućoj temi, pa ako sam

prekršio pravila foruma molim da moderatori brišu post.

Hvala!

To če bit ok za gejming, iako su takvi jeftini TV/LCD paneli ipak osjetno sporiji od recimo jeftinog Desktop AMVA LCD panela.Za tu lovu to je dakle 32/1080p LCD TV, a kaj se tiče ovog kaj sam pozelenil to je samo marketinški trik.Svi ti jeftini LCD TV modeli, to su u praksi 50/60hz LCD paneli koji samo prilično loše glume da imaju 100 ili 200hz itd.

S obzirom da su dimenzijama znatno manji Desktop monitori sa pravih 100hz prilično skupi, onda ne niti ne moš očekivat da če jeftini 32/1080p LCD panel imat tih pravih 100hz osvježavanja.

12 godina
ilje2 kaže...

http://accessories.ap.dell.com/sna/productdetail.aspx?c=hk&l=en&s=bsd&cs=hkbsd1&sku=210-AEBV

ljudi jel valja ovaj monitor U3415W ? haj napisite nesto o njemu da znam da li da uzimam il da odustanem od njega

itekako valja, tonci moderator ga ima pa ga mozes pitati za dojmove

Poruka je uređivana zadnji put ned 31.1.2016 16:08 (roby27).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice