Koji monitor kupiti izdvojena tema

poruka: 21.631
|
čitano: 5.725.612
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
protjeran
Re: Koji monitor kupiti
rambox kaže...
Adict kaže...

Pa ok na to sam aludirao koji je najisplativije kupit , ulozeno /dobiveno . Znaci Acer ;) 

U slučaju da moš kupovat preko interneta, onda za istu lovu znači 1550kn moš uzet Benq GW2760HS kojeg eto i ja koristim.Nije to bezveze jedan od najprodavanijih monitora na EU tržištu, ili najprodavaniji 27 monitor na AlzaShop Web dučanu.

http://www.bug.hr/forum/topic/monitori/koji-monitor-kupiti/156916.aspx?page=54&jumpto=4173859&sort=asc&view=flat

nazalost nemogu , kupujem karticom na rate . Stoga preostaje mi ovaj 27" acer iz HG spota , di mu je cijena u ducanu 2k . ;) hvala ti 

17 godina
Adict kaže...

nazalost nemogu , kupujem karticom na rate . Stoga preostaje mi ovaj 27" acer iz HG spota , di mu je cijena u ducanu 2k . ;) hvala ti 

To je onda totalno neisplativo, dakle taj Acer za 2000kn na neku karticu to nema nikakvog smisla.

HgSpot nije jedini dučan odavde pa do Marsa tu je kvaka.

Dakle izaberi neki drugi Web dučan(Protis,Centro.hr,Futura-It), točnije onaj koji nudi najmanju cijenu za kupnju preko neke kartice.

http://www.nabava.net/monitori__90/acer-monitor-k272hlbid-led-27__6560601

http://www.radiocrash.net/category/category/ekipa
12 godina
protjeran
rambox kaže...
Adict kaže...

To je onda totalno neisplativo, dakle taj Acer za 2000kn na neku karticu to nema nikakvog smisla.

Dakle izaberi neki drugi Web dučan(Protis,Centro.hr,Futura-It), točnije onaj koji nudi najmanju cijenu za kupnju preko neke kartice.

Ja tebe uopce nerazumijem , to dal ima smisla i nema to je na meni . Da imam kesa narucio bih ga od kuda je najjeftinije i tocka . Mislis da sam moron , posto sam u Rijeci i vidim da jedino HG spot ima taj monitor. Kuzis ?! 

Sta po tebi ima smisla da cujem ?

Trazio sam preporuku oko monitora do 2k kuna da je 27 inca i to je to , financije ti pusti meni . OK 

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.2.2015 17:29 (Adict).
11 godina
Adict kaže...
rambox kaže...
Adict kaže...

Ja tebe uopce nerazumijem , to dal ima smisla i nema to je na meni . Da imam kesa narucio bih ga od kuda je najjeftinije i tocka . Mislis da sam moron , posto sam u Rijeci i vidim da jedino HG spot ima taj monitor. Kuzis ?! 

sta onda uopce dolazis u ovu temu uzmi monitor koji si htio i crta...

12 godina
protjeran
toma20 kaže...
Adict kaže...
rambox kaže...
Adict kaže...

sta onda uopce dolazis u ovu temu uzmi monitor koji si htio i crta...

Toma tebi se nitko nije obratio . A to sta sam ja u temi to nije tvoja briga . Kad sam pitao za monitor sam pitao do 2k kuna najbolje 27" . Je tako ?

Nisam ja zatupio za taj AOC 27" , trazio sam preporuku i dobio sam je od kolege rambox .

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.2.2015 17:32 (Adict).
17 godina
Adict kaže...

Trazio sam preporuku oko monitora do 2k kuna da je 27 inca i to je to , financije ti pusti meni . OK 

Pa izgleda da me ne razumiješ da, to šta si ti u Rijeci/HGSpot ništa ne znači, jer monitor moš kupit na kartice jeftinije u nekom drugom Web dučanu jel kužiš?

Nema se tu kaj više reči, ako ti na kartice moš kupovat samo u HgSpot, onda ništa kupi tamo taj Acer monitor i gotovo.

14 godina
protjeran
rambox kaže...
Adict kaže...

Pa izgleda da me ne razumiješ da, to šta si ti u Rijeci/HGSpot ništa ne znači, jer monitor moš kupit na kartice jeftinije u nekom drugom Web dučanu jel kužiš?

Nema se tu kaj više reči, ako ti na kartice moš kupovat samo u HgSpot, onda ništa kupi tamo taj Acer monitor i gotovo.

Ma razumijem ja tebe , reci u kojem ducanu mogu online kupii taj monitor Mastercardom na rate ? o je moj problem jer vecina prima amex i diners na rate online kupnjom dok mastercard malo ducana .

12 godina
protjeran
lovacmaki kaže...
rambox kaže...
Adict kaže...

Ma razumijem ja tebe , reci u kojem ducanu mogu online kupii taj monitor Mastercardom na rate ? o je moj problem jer vecina prima amex i diners na rate online kupnjom dok mastercard malo ducana .

Ovo sam napisao sa drugog acc od frenda a nisam skuzio . Kuzis meni je problem jer bi kupio na rate , a koji web ducan prima online placanje Maestro Ili masterCard  na rate ? Zato sam i rekao da cu ici u HG spot posto moram ic u poslovnicu u Rijeci i tamo provuc  karticu . Ako imas neki web ducan sta prima maestro na rate napisi ;) a da ima taj monitor . Ako nema onda sta bi bilo najbolje uzet u HG spotu od 27" do nekih 2k kuna . Valjda sad kuzis u kojojs am situaciji ;) zivio 

11 godina
odjavljen
Koji monitor kupiti

Ljudi nedavno sam trazio preporuku 4k monitora pa ste mi rekli da nije isplativo.Jel moze neka preporuka 1440p monitora?Budet nije odreden.Sto jeftinije a da je kvalitetno.Za gaming naravno.Hvala!

0 0 hvala 0
11 godina
odjavljen
IvanDado kaže...

Ljudi nedavno sam trazio preporuku 4k monitora pa ste mi rekli da nije isplativo.Jel moze neka preporuka 1440p monitora?Budet nije odreden.Sto jeftinije a da je kvalitetno.Za gaming naravno.Hvala!

Anyone?

14 godina
Koji monitor kupiti

BenQ GW2760 27" ili

BenQ GL2450 24"

nemrem se odlučit, ne treba mi hdmi ni speakers (gw2760)

a kod ovog 24" su manji pixeli

help

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Pozdrav,

zanima me vaše mišljenje o Monitor LED 24" BENQ RL2455HM ? Kupujem monitor pa mi je taj zapeo za oko.

0 0 hvala 0
15 godina
lovacmaki kaže...

Hmm..

Adict kaže...

Ovo sam napisao sa drugog acc od frenda a nisam skuzio.

Ziher.

IvanDado kaže...

Bok. Evo ja ti mogu neke preporučiti ali daj malo više informacija. Npr, koju grafičku imaš, s kojim kablom spajaš, koju bi veličinu ekrana, koje igre igraš (treba li ti neki 120 ili 144hz monitor možda)..

S ovom grafičkom koju imaš pod "moj pc" nema baš neke novije igre koju ćeš moć pogonit na 1440p, za tu rezoluciju treba ti bar R9 290, ako ne i gtx 970 ili 980.

Koliko love je u pitanju?

17 godina

Počeo mi monitor rikavati... LG stari, konstantno mi blinka njegov OSD na ekranu, pa ne mogu kvalitetno ni prosurfati, ni pročitati baš zadnjih nekoliko strana ovdje za preporuke, stoga se unaprijed ispričavam ako se ponavljam.

Znači, trebao bih neki best buy monitor za do 1500kn da me služi neko vrijeme. Da je dobar prvenstveno za gaming jednog dana, ali i da ima dobar kontrast i boje. Može neki 24" fullhd, ili čak neki veći 1440p? Ne znam jel ima za te novce. Na šta sve trebam obratit pozornost? Mali input lag, veliki kontrast, flickerfree i još nešto?

14 godina
Koji monitor kupiti
Tu ti je samsung d390/d590 provjereno dobar izbor
Moj PC  
0 0 hvala 1
11 godina
odjavljen
ivan dragi kaže...

Bok. Evo ja ti mogu neke preporučiti ali daj malo više informacija. Npr, koju grafičku imaš, s kojim kablom spajaš, koju bi veličinu ekrana, koje igre igraš (treba li ti neki 120 ili 144hz monitor možda)..

S ovom grafičkom koju imaš pod "moj pc" nema baš neke novije igre koju ćeš moć pogonit na 1440p, za tu rezoluciju treba ti bar R9 290, ako ne i gtx 970 ili 980.

Koliko love je u pitanju?

"Moj PC" nemoj ni gledati jer taj vec odavno nemam a previse sam lijen napisat sadasnji lol.Nedavno sam prodo r9 280x i kupio GTX 970 tako da mislim da sam osiguran :).Volio bi neki 1440p monitor sa 60Hz barem.Spajao bi display portom.Budet mi nije odreden dao bi onoliko koliko bi bilo potrebno da dobijem takav monitor.Naravno sto jeftinije moguce.I ako ti nije problem isto tako neki 1080p 120Hz monitor ako znas preporucit.Hvala.

17 godina
IvanDado kaže...

"Moj PC" nemoj ni gledati jer taj vec odavno nemam a previse sam lijen napisat sadasnji lol.Nedavno sam prodo r9 280x i kupio GTX 970 tako da mislim da sam osiguran :).Volio bi neki 1440p monitor sa 60Hz barem.Spajao bi display portom.Budet mi nije odreden dao bi onoliko koliko bi bilo potrebno da dobijem takav monitor.Naravno sto jeftinije moguce.I ako ti nije problem isto tako neki 1080p 120Hz monitor ako znas preporucit.Hvala.

Pogledaj dolnji link dakle 27/1440p monitori, dva komada u AlzaShop i jedan jedini Acer model u hrvatskim dučanima.

http://www.bug.hr/forum/topic/monitori/koji-monitor-kupiti/156916.aspx?page=106&jumpto=4531401&sort=asc&view=flat

11 godina
odjavljen

Hvala ti.Taj bi mi bio super.Bolje da ga ugrabim onda sto prije moguce ;)

15 godina
IvanDado kaže...

Ok. Bitno je koje igre igraš, za sve snip and run igre je dobro imati više od 60 hz, za sada jedini "isplativi" je Asus VG248QE - koja u nas košta 2700kn.

To je za sada jedini isplativ monitor preko 60hz za kojeg ne moraš prodat dušu vragu. to je jedan segment igranja kojeg ljudi zanemaruju pa misle da će gustoćom pixela dobit "nešto" što se na 60 hz nemože dobit. Grafičke jačeg tipa mogu bez truda postić (u nekim igrama) i preko 100 - 120 fpsa, (preko toga moraš imat bar dvije grafičke) što na "običnom" monitoru nije prikazljivo. Therefore imamo Vsync. Da ti maltene "zblokira" grafičku da tera 60 fpsa. (zapravo usklađuje sliku na monitoru s slikom na izlazu iz grafičke). Nešto slično kao što mi gledamo očima a vidimo mozgom. Iako su ti oči kao u jastreba, ako mozak ne "prepoznaje" to što oči vide đaba ti i jedno oko.

Ako više igraš igre ala skyrim gdje ti je bitnije da trava ljepo izgleda nego brzina kojom se krećeš (ili ciljaš) onda idi na ove 1440p monitore koje rambox preporučuje. Ako imaš, kupi Asus PG278Q(6k kuna) pa ćeš dobit i 144hz i 1440p monitor u 27 inča.

Ako je baš za gejming, malo tko će ti preporučit išta na 60hz. Tu sad dolaze neki detalji tipa jel ima usb3 ili ne, jel ga možeš vrtit/pivotirat itd što baš i nije toliko bitno za gejming već za sveopću korisnost.

Trenutno ograničenje tih "gejming" monitora jest TN matrica. Prikaz boja i crne/bijele, pa i kontrasta je bolje na IPS matrici koja je sporija, pa su ti svi gejming monitori sa TN matricom (izuzev par kojih nema za kupit skoro nigdje).

S tim moramo živjet još pol godine kada se očekuju prvi ozbiljniji gejming IPS monitori sa preko 60hz refresh rateom.

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.2.2015 18:06 (ivan dragi).
11 godina
odjavljen
ivan dragi kaže...

Ok. Bitno je koje igre igraš, za sve snip and run igre je dobro imati više od 60 hz, za sada jedini "isplativi" je Asus VG248QE - koja u nas košta 2700kn.

To je za sada jedini isplativ monitor preko 60hz za kojeg ne moraš prodat dušu vragu. to je jedan segment igranja kojeg ljudi zanemaruju pa misle da će gustoćom pixela dobit "nešto" što se na 60 hz nemože dobit. Grafičke jačeg tipa mogu bez truda postić (u nekim igrama) i preko 100 - 120 fpsa, (preko toga moraš imat bar dvije grafičke) što na "običnom" monitoru nije prikazljivo. Therefore imamo Vsync. Da ti maltene "zblokira" grafičku da tera 60 fpsa. (zapravo usklađuje sliku na monitoru s slikom na izlazu iz grafičke). Nešto slično kao što mi gledamo očima a vidimo mozgom. Iako su ti oči kao u jastreba, ako mozak ne "prepoznaje" to što oči vide đaba ti i jedno oko.

Ako više igraš igre ala skyrim gdje ti je bitnije da trava ljepo izgleda nego brzina kojom se krećeš (ili ciljaš) onda idi na ove 1440p monitore koje rambox preporučuje. Ako imaš, kupi Asus PG278Q(6k kuna) pa ćeš dobit i 144hz i 1440p monitor u 27 inča.

Ako je baš za gejming, malo tko će ti preporučit išta na 60hz. Tu sad dolaze neki detalji tipa jel ima usb3 ili ne, jel ga možeš vrtit/pivotirat itd što baš i nije toliko bitno za gejming već za sveopću korisnost.

Trenutno ograničenje tih "gejming" monitora jest TN matrica. Prikaz boja i crne/bijele, pa i kontrasta je bolje na IPS matrici koja je sporija, pa su ti svi gejming monitori sa TN matricom (izuzev par kojih nema za kupit skoro nigdje).

S tim moramo živjet još pol godine kada se očekuju prvi ozbiljniji gejming IPS monitori sa preko 60hz refresh rateom.

Hvala ti na jako detaljnom odgovoru.Znaci vise Hz bi bilo dobro da sam neki CS:Go pro igrac i tako nesto?Onda mislim da cu na onaj koji mi je rambox preporucio.Na ovaj od 6K nesmijem ni pomislit a kamoli kupit lol.

17 godina
ivan dragi kaže...

Treba bit realan pa reči, današnji IPS/PLS/AHVA(Benq IPS)/AMVA monitori najnovije gareracije, koji imaju 60hz osvježavanje na njima moš ugodno igrat bez ikakvih problema.Pa nisu to monitori stari deset godina, kad je to bilo kaj se tiče igrica onako nezgodno i sporo za neko igranje igrica.Tehnologija navedenih LCD panela je znatno napredovala, i oni više nikako nisu spori bilo da je u pitnaju MonitorInput lag ili Pixel response time.

Nek se ljuti ko hoče fučkaj ga, ali 2700kn za 27/1440p monitor sa običnim TN LCD panelom+144hz osvježavanje, to je čisto bacanje love na TN LCD panel.

Kaj se tiče 27 IPS/1440p/144hz monitora, to češ moč kupit več za jedno mjesec ali ne u hrvatskim dučanima kaj drugo.S obzirom na neke najave jel, cijena takvog monitora trebala bi biti do 600dolara ne više od toga.Prvi takav monitor je Acer XB270HU, i on če koristit Benq-AU Optronics/AHVA LCD panel sa 144hz osvježavanjem.

https://pcmonitors.info/acer/acer-xb270hu-with-2560-x-1440-144hz-and-g-sync/

11 godina
odjavljen
Koji monitor kupiti

Ma ne treba mi vise od 60Hz.Mislim da cu bacit novce ako se pocnem zayebavat s tim brojkama lol.

0 0 hvala 0
10 godina
Koji monitor kupiti

Preporuka monitora do 1000 kn?? još bolje ako je bijele boje

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Malo se rastegni na acer g247hl

12 godina
Cryogenic kaže...

BenQ GW2760 27" ili

BenQ GL2450 24"

nemrem se odlučit, ne treba mi hdmi ni speakers (gw2760)

a kod ovog 24" su manji pixeli

help

Svakako GW2760 AMVA panel, ovaj manji je TN

16 godina
neaktivan
rambox kaže...

Nek se ljuti ko hoče fučkaj ga, ali 2700kn za 27/1440p monitor sa običnim TN LCD panelom+144hz osvježavanje, to je čisto bacanje love na TN LCD panel.

Kaj se tiče 27 IPS/1440p/144hz monitora, to češ moč kupit več za jedno mjesec ali ne u hrvatskim dučanima kaj drugo.S obzirom na neke najave jel, cijena takvog monitora trebala bi biti do 600dolara ne više od toga.Prvi takav monitor je Acer XB270HU, i on če koristit Benq-AU Optronics/AHVA LCD panel sa 144hz osvježavanjem.

https://pcmonitors.info/acer/acer-xb270hu-with-2560-x-1440-144hz-and-g-sync/

Što se tiče povog prvog apsolutno se slažem, dat tolke novce na TN monitor malo mi je to čak i smješno, čak sam i mišljenja da se više uopće ne isplati kupit TN matrica osim ako nisi profesionalni "gamer" kojem je apsolutno potrebno da nema "lag-a" s frejmovima i da slika nema "motion trail-a", ako vam to uvjet koji ne mora bit ispunjen po meni nema smisla da se onda kupi TN matrica, recimo dosad sam kod kuće radio na Dell IPS-u a na poslu na običnom nekom LG TN-u pa to nije za gledat, kihnem i pomaknem glavu i više boje nisu iste (šala) a da ne pričam kad se zavalim u stolicu i kad ispravim leđa kao da gledam u dva različita monitora!?

A što se tiče Acera XB270HU, nema od tog ljeba, košta ko svetog petra kajgana: http://www.overclockers.co.uk/showproduct.php?prodid=MO-077-AC
Cijena mu je cirka 7000 kn, a po meni je to jednostavno previše bez obzira na "divlji refresh" od  144hz, jednostavno je to previše, kad bi bio oko 5000 onda bi možda i razmislio ovako nema šanse, preskupo!?

E sad ljudi moje pitanje, pitao sam za savjet tu prije par dana, dosta sam njuško i izbor se sveo na ovo, svi su u budžetu tako da zapravo samo važem što je best buy:

- Dell P2414H (IPS, brzi odaziv 5ms, ima usb 2.0) - 181 e - 1400 kn (ovo je čisto da zamjenim monitor koji sam imao (Dell U2412M), znam da je razlika u rezoluciji ali to mi tolko ni ne smeta, cijena je taman jednaka za kolko sam prodao stari monitor tak da bi praktički samo prešo na novi monitor)

- Acer CB270HUbmidpr (IPS, pivot, nema USB) - 362 e - 2788 kn (ovo mi se čini kao najizglednija opcija, ne smeta mi što nema USB, bitno je da ima podesivi stalak, ali nigdje nema review o ovom monitoru, ne mogu pronaći čiji je panel unutra)

- BenQ GW2765HT (IPS, pivot, nema USB) - 398 e - 3066 kn (dosta solidan monitor, dobro ocjenjen na TFT Central-u, ima malo sporiji odaziv al bit će OK za casual gaming)
- Acer B326HULymiidphz (AMVA, pivot, ima USB 3.0) - 470 e - 3620 kn (puno veći, AMVA matrica, sporiji odaziv, boje malo loše od IPS-a matrica ali nije daleko, puno veći kontrast)

- BenQ BL3200PT (AMVA, pivot, ima USB 3.0) - 543 e - 4182 kn (puno veći, AMVA matrica, sporiji odaziv, boje malo loše od IPS-a matrica ali nije daleko, puno veći kontrast, mislim da ima istu matricu kao Acer)

- Samsung S32D850T (Samsung AMVA, pivot, ima USB 3.0 i PiP/PbP) - 543 e - 4182 kn ((puno veći, AMVA matrica, sporiji odaziv, boje malo loše od IPS-a matrica ali nije daleko, puno veći kontrast)

- Dell P2715Q 4K (IPS, pivot, ima USB 3.0) - 572 e - 4406 kn (IPS, 4K, problem sa veličinom i rezolucijom, koliko vidim većina tvrdi da je 27" premala dijagonala za 4K, ovaj monitor mi je najdalje od kupovine, što zbog cijene što zbog snage potrebne da se vrte igrice na 4K rezoluciji, trebala bi mi još jedna AMD 290-ka ali to je već druga stvar)

Eto, malo sam razdužio o svemu sa bilješkama koje imaju meni logike, uglavnom, pomagajte drugovi i hvala!? :)

Nije Ivsa, nego bi trebalo biti: Ivša (nisam siguran ko je u ovo slučaju kikso, JA, pa stavio Ivsa i sad više ne mogu promjenit nadimak, ili BUG jer nije htjeo prihvatit slovo Š)
Poruka je uređivana zadnji put uto 17.2.2015 1:51 (Ivsa).
14 godina
Koji monitor kupiti

Pozdrav, da li smijem staviti link od određenog dućana? Moja tvrtka kupuje kompjuter i monitor koji ću ja koristiti na poslu, a ja trebam odabrati nešto šta je cjenovno prihvatljivo. Problem može predstavljati činjenica da bi šef uzeo iz jednog, baš tog jednog dućana - zato bi stavio link ako se smije, pa da mi date savjet. Koristit ću ga samo za posao, a jedino mi je bitno da pogodim najbolji mogući omjer cijene i toga da je monitor "prijateljski" za oči. Tu bi mi ti trebao vaš savjet jer se ja baš ne kuzim. Inace, ne radim nista vezano uz grafiku i sl., treba mi za administrativne poslove, ali kako sjedim uz njega 8 sati svaki dan, volio bi da bude čim manje štetan za moje oči. Ako je to uopće moguće s obzirom na budžet.

0 0 hvala 0
14 godina
Koji monitor kupiti

Uzeo sam Benq GW2760 i mogu reći da sam prezadovoljan, stvarno je ogroman monitor. Fino uniformirane boje preko cijelog ekrana, ghostinga ima ali se teško vidi i podnošljiv je. Backlight bleedinga nema, crna je skoro crna, preporuka.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
marijanooo kaže...

Pozdrav, da li smijem staviti link od određenog dućana? Moja tvrtka kupuje kompjuter i monitor koji ću ja koristiti na poslu, a ja trebam odabrati nešto šta je cjenovno prihvatljivo. Problem može predstavljati činjenica da bi šef uzeo iz jednog, baš tog jednog dućana - zato bi stavio link ako se smije, pa da mi date savjet. Koristit ću ga samo za posao, a jedino mi je bitno da pogodim najbolji mogući omjer cijene i toga da je monitor "prijateljski" za oči. Tu bi mi ti trebao vaš savjet jer se ja baš ne kuzim. Inace, ne radim nista vezano uz grafiku i sl., treba mi za administrativne poslove, ali kako sjedim uz njega 8 sati svaki dan, volio bi da bude čim manje štetan za moje oči. Ako je to uopće moguće s obzirom na budžet.

Može stavi link slobodno...

12 godina
Cryogenic kaže...

Uzeo sam Benq GW2760 i mogu reći da sam prezadovoljan, stvarno je ogroman monitor. Fino uniformirane boje preko cijelog ekrana, ghostinga ima ali se teško vidi i podnošljiv je. Backlight bleedinga nema, crna je skoro crna, preporuka.

Gdje tocno primjetis ghosting? Malo detaljnije... 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice