Malo se rastegni na acer g247hl
Monitor ne kupuje svaki dan, tak da se svakako treba protegnut za tih 60kn i onda uzet taj Acer model.
U slučaju da nema DVI kabel, onda treba još i to uračunat, ali srečom DVI kabel nije skup i onda nema frke.
Nek se ljuti ko hoče fučkaj ga, ali 2700kn za 27/1440p monitor sa običnim TN LCD panelom+144hz osvježavanje, to je čisto bacanje love na TN LCD panel.
Kaj se tiče 27 IPS/1440p/144hz monitora, to češ moč kupit več za jedno mjesec ali ne u hrvatskim dučanima kaj drugo.S obzirom na neke najave jel, cijena takvog monitora trebala bi biti do 600dolara ne više od toga.Prvi takav monitor je Acer XB270HU, i on če koristit Benq-AU Optronics/AHVA LCD panel sa 144hz osvježavanjem.
https://pcmonitors.info/acer/acer-xb270hu-with-2560-x-1440-144hz-and-g-sync/
Što se tiče povog prvog apsolutno se slažem, dat tolke novce na TN monitor malo mi je to čak i smješno, čak sam i mišljenja da se više uopće ne isplati kupit TN matrica osim ako nisi profesionalni "gamer" kojem je apsolutno potrebno da nema "lag-a" s frejmovima i da slika nema "motion trail-a", ako vam to uvjet koji ne mora bit ispunjen po meni nema smisla da se onda kupi TN matrica, recimo dosad sam kod kuće radio na Dell IPS-u a na poslu na običnom nekom LG TN-u pa to nije za gledat, kihnem i pomaknem glavu i više boje nisu iste (šala) a da ne pričam kad se zavalim u stolicu i kad ispravim leđa kao da gledam u dva različita monitora!?
A što se tiče Acera XB270HU, nema od tog ljeba, košta ko svetog petra kajgana: http://www.overclockers.co.uk/showproduct.php?prodid=MO-077-AC
Cijena mu je cirka 7000 kn, a po meni je to jednostavno previše bez obzira na "divlji refresh" od 144hz, jednostavno je to previše, kad bi bio oko 5000 onda bi možda i razmislio ovako nema šanse, preskupo!?
E sad ljudi moje pitanje, pitao sam za savjet tu prije par dana, dosta sam njuško i izbor se sveo na ovo, svi su u budžetu tako da zapravo samo važem što je best buy:
- Dell P2414H (IPS, brzi odaziv 5ms, ima usb 2.0) - 181 e - 1400 kn (ovo je čisto da zamjenim monitor koji sam imao (Dell U2412M), znam da je razlika u rezoluciji ali to mi tolko ni ne smeta, cijena je taman jednaka za kolko sam prodao stari monitor tak da bi praktički samo prešo na novi monitor)
- Acer CB270HUbmidpr (IPS, pivot, nema USB) - 362 e - 2788 kn (ovo mi se čini kao najizglednija opcija, ne smeta mi što nema USB, bitno je da ima podesivi stalak, ali nigdje nema review o ovom monitoru, ne mogu pronaći čiji je panel unutra)
- BenQ GW2765HT (IPS, pivot, nema USB) - 398 e - 3066 kn (dosta solidan monitor, dobro ocjenjen na TFT Central-u, ima malo sporiji odaziv al bit će OK za casual gaming)
- Acer B326HULymiidphz (AMVA, pivot, ima USB 3.0) - 470 e - 3620 kn (puno veći, AMVA matrica, sporiji odaziv, boje malo loše od IPS-a matrica ali nije daleko, puno veći kontrast)
- BenQ BL3200PT (AMVA, pivot, ima USB 3.0) - 543 e - 4182 kn (puno veći, AMVA matrica, sporiji odaziv, boje malo loše od IPS-a matrica ali nije daleko, puno veći kontrast, mislim da ima istu matricu kao Acer)
- Samsung S32D850T (Samsung AMVA, pivot, ima USB 3.0 i PiP/PbP) - 543 e - 4182 kn ((puno veći, AMVA matrica, sporiji odaziv, boje malo loše od IPS-a matrica ali nije daleko, puno veći kontrast)
- Dell P2715Q 4K (IPS, pivot, ima USB 3.0) - 572 e - 4406 kn (IPS, 4K, problem sa veličinom i rezolucijom, koliko vidim većina tvrdi da je 27" premala dijagonala za 4K, ovaj monitor mi je najdalje od kupovine, što zbog cijene što zbog snage potrebne da se vrte igrice na 4K rezoluciji, trebala bi mi još jedna AMD 290-ka ali to je već druga stvar)
Eto, malo sam razdužio o svemu sa bilješkama koje imaju meni logike, uglavnom, pomagajte drugovi i hvala!? :)
Acer CB270HUbmidpr koristi AHVA LCD panel, pa to sam i napisal na linku kojeg sam dao, izgleda da to nisi primjetil jel.
Kaj se tiče tog BenQ BL3200PT, ako ti treba tak veliki monitor(a kome ne bi dobro došel) onda ga uzmi to je odličan izbor.Uz taj model ide pet godišnja garancija, a to je svakak jedna vrlo bitna činjenica.
Vezano za taj Acer XB270HU, to je neka luda predrodajna cijena od čak 700funti.To sigurno nije realna cijena, i u praksi bit če znatno niža cijena kad taj model monitora stigne na tržište.