Koji monitor kupiti
- poruka: 20.630
- |
- čitano: 4.927.316
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
jel netko imao priliku usporediti LGove oled ekrane razlicitih generacija, c1 iz 2020te i ovogodisnji c4? ima li znacajnijih razlika u prikazu slike i mogucnostima postavki ili je same shit
na mome c1 je sranje sto se gasi svaka 4h htio-nehtio + baca upozorenja za to + moram drzati daljinski pored
i ne spava na znak kompa
i paliti se mora na daljinski, ne dodirom misa
first world problems, ali ono...
slika inace 10/10
Naravno da je tako, kupio si televizor a ne monitor
vjerujem da nije problem proizvođaču implementirati bolju kompatibilnost sa PCem, ako su od customer feedbacka tijekom godina vidjeli da puno ljudi koristi taj televizor kao monitor...
Kad su već spomenuti TVi: koliko ima smisla uzeti neki budget 4K TV i igrat na 1080p rezoluciji? Vidim recimo HISENSE 43A6K za 225 eura: https://www.elipso.hr/audio__video/televizori/HISENSE-43A6K/?amp;utm_medium=cpc&utm_campaign=nabava.net.hr_cjenik
Ima netko takav setup te koliko je lošiji od 1080p monitora?
Lg imaju svoju liniju gaming oled monitora koja je namjenjena za to, to što ti, ja i ostali ga koristimo kao monitor to je naš problem sa kojim se moramo pomiriti, kompromisi uvijek postoje neki
Kad su već spomenuti TVi: koliko ima smisla uzeti neki budget 4K TV i igrat na 1080p rezoluciji? Vidim recimo HISENSE 43A6K za 225 eura: https://www.elipso.hr/audio__video/televizori/HISENSE-43A6K/?amp;utm_medium=cpc&utm_campaign=nabava.net.hr_cjenik
Ima netko takav setup te koliko je lošiji od 1080p monitora?
42 4k i koristiti ga na 1080p je blagi užas, jedino ako igraš sa 4m
Baš sam u potrazi za nekim 27" do 32" monitorom, da li se naći nešto solidno do 200-300 eurića ?
Baš sam u potrazi za nekim 27" do 32" monitorom, da li se naći nešto solidno do 200-300 eurića ?
bio sam u istoj dilemi do nedavno, izbor se sveo na ova 2 monitora:
200eur za aoc 32" 2k 75hz ips https://www.nabava.net/monitori/aoc-q32v4-monitor-cijena-ips-315-32-16-9-147991331
ili LG istih karakteristika https://www.nabava.net/monitori/lg-32qn600p-monitor-cijena-ips-315-32-16-9-605488391
ili
300eur za gigabyte 32" 2k 144hz ips https://www.nabava.net/monitori/gigabyte-gs32q-monitor-cijena-ips-315-16-9-605577131
preporuka za drugi, high refresh rate se znatno osjeti + monitor je stvar koja ce ti svakodnevno i dugo koristiti pa se nemoj stiditi dati vise novca
Pozdrav,
Koliko je ovo dobra kupnja Samsung Gaming Monitor G5 270€, ima ko kakva iskusta sa tim monitorom iz prve ruke. Hvala
cini se dobra kupnja za 270eur
Molim vas preporuku 32" 4k monitora za autocad. Bilo bi super da je malo svjetliji ekran 400nitsa. Ako može u rasponu od 300-500 eura.
1 je lagano zakrivljen, drugi ravan, oba su Va ako ti nije to problem. Cijenovno su oba dosta povoljna. Imaš i ovog Samsunga sa IPS
Samsung S32B800PXP 81,3 cm (32 inča) 4K UHD IPS poslovni monitor HDMI/USB/DP – TECH24
je li bolje uzeti ravan OLED ili zakrivljen VA ?
zakrivljeni OLED su svi preskupi za mene, VA si mogu priuštiti ali je pitanje je li bolji doživljaj na ravnom OLED ili zakrivljenom VA u gejmingu ?
IPS ne želim jer mi je stalo do crne boje. Gledao sam na youtube poredbe i najrađe bih OLED ali zakrivljeni su mi preskupi.
Pa se dvoumim što da uzmem, nikad nisam igrao na zakrivljenom monitoru pa ne znam koliko je doživljaj, je li vrijedan gubljenja OLED boja ?
zakrivljeni OLED su svi preskupi za mene, VA si mogu priuštiti ali je pitanje je li bolji doživljaj na ravnom OLED ili zakrivljenom VA u gejmingu ?
Za gayming mini led ips ako nađeš neki kvalitetniji.
Pozdrav,
Koliko je ovo dobra kupnja Samsung Gaming Monitor G5 270€, ima ko kakva iskusta sa tim monitorom iz prve ruke. Hvala
za te pare je odličan ako ti nije stalo do HDR jer na osvjetljenosti 250 cd/m² nećeš imati neke HDR značajke
ne mogu naći ništa a da zadovoljava sljedeće uvjete:
IPS
2560 x 1440
curved (po mogućnosti 1500R)
max 1ms
HDR10
što bolji kontrast za tamne slike, min 2500:1
max 500e
može pomoć ?
IPS ne želim jer mi je stalo do crne boje. Gledao sam na youtube poredbe i najrađe bih OLED ali zakrivljeni su mi preskupi.
Pa se dvoumim što da uzmem, nikad nisam igrao na zakrivljenom monitoru pa ne znam koliko je doživljaj, je li vrijedan gubljenja OLED boja ?
Ne gubiš ništa kada oled nemaš i ne možeš si ga priuštiti, imaš win win situaciju
IPS
kontrast za tamne slike, min 2500:1
Čini mi se da ovo dvoje ne ide zajedno.
ne mogu naći ništa a da zadovoljava sljedeće uvjete:
IPS
2560 x 1440
curved (po mogućnosti 1500R)
max 1ms
HDR10
što bolji kontrast za tamne slike, min 2500:1
max 500e
može pomoć ?
Blizu ti je dell U2724d, IPS black tech, konrast 2000:1.
Baci oko ;)
Ne gubiš ništa kada oled nemaš i ne možeš si ga priuštiti, imaš win win situaciju
Mogu priuštiti ravan OLED ali ne zakrivljen
Zato pitam je li bolji OLED ili zakrivljeni IPS za doživljaj u igrama
Koliko ta zakrivljenost daje u igrama ?
Blizu ti je dell U2724d, IPS black tech, konrast 2000:1.
Baci oko ;)
Nažalost, ravan je.
IPS ima ljepše boje u igrama ali mu je kontrast loš što je bitno za tamne boje, a budući volim najviše horror igre, a s druge strane volim i normalne
pa mi je stvarno komplicirano odabrati.
Najbolji bi bio zakrivljeni OLED ali su preskupi
organizirat ću se financijski u ponedjeljak jer moram uzet i laptop i ssd za njega
mislim da ću uzet ovaj, ko šljivi zakrivljenost
IPS
kontrast za tamne slike, min 2500:1
Čini mi se da ovo dvoje ne ide zajedno.
Nejde nikako 😂😂😂
Gledam 1080p monitore. Moja 1660 Ti ne može bolje. Želim što bolju sliku i ne znam više što gledat. HDR je nebitan jer koliko vidim svi 1080p monitori imaju užasan HDR. Refresh rate mi nije toliko bitan jer sam užasan u esportovima i 500 Hz mi neće pomoć. Da samo gledam boje?
Gledam 1080p monitore. Moja 1660 Ti ne može bolje. Želim što bolju sliku i ne znam više što gledat. HDR je nebitan jer koliko vidim svi 1080p monitori imaju užasan HDR. Refresh rate mi nije toliko bitan jer sam užasan u esportovima i 500 Hz mi neće pomoć. Da samo gledam boje?
ASUS ProArt serija monitora.
Vidis koji ti najvise odgovara u dostupnom cjenovnom rangu.
To je više za rad, koristit ću ga za videoigre, samo mi nije bitan toliko visok refresh rate. I dalje ne bih uzeo nešto s 75 Hz.
Uzmi 27 i 2k, prije češ zamijeniti vga nego monitor
Monitor AOC 27" Q27G4X, IPS, gaming, Adaptive-Sync 180Hz, 0.5ms, HDR40
jel ima netko neki od tih iz Proart serije da napiše koju? (već sam gledao par review-a po YT, ali me zanima nečije osobno iskustvo u radu)
vidim da ih ima 27" modela po 260-300€ kod nas
ps: nije za igranje
jel ima netko neki od tih iz Proart serije da napiše koju? (već sam gledao par review-a po YT, ali me zanima nečije osobno iskustvo u radu)
Odlicni, za foto i video obradu! Slika je fantazija jer su to u pravilu sve kalibrirani monitori, pogotovo u 4k rezoluciji savrsenstvo za gledati i čitati!
Odlicni, za foto i video obradu! Slika je fantazija jer su to u pravilu sve kalibrirani monitori, pogotovo u 4k rezoluciji savrsenstvo za gledati i čitati!
zahvaljujem...
vidio sam na jednom od review-a da je lik spominjao da mu tekst baš nije oštar (iako u istom nije prikazao ekran izbliza), dok sam na drugom review-u kod lika vidio da je skroz ok prikaz teksta...