Koji monitor kupiti izdvojena tema

poruka: 20.630
|
čitano: 4.927.316
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: Koji monitor kupiti
Ima razlika u panelu/svjetlini/procesiranju, ali nisam siguran za ovaj tvoj slucaj kod spoja na PC...
16 godina
Petar hw kaže...

jel netko imao priliku usporediti LGove oled ekrane razlicitih generacija, c1 iz 2020te i ovogodisnji c4? ima li znacajnijih razlika u prikazu slike i mogucnostima postavki ili je same shit

na mome c1 je sranje sto se gasi svaka 4h htio-nehtio + baca upozorenja za to + moram drzati daljinski pored

i ne spava na znak kompa

i paliti se mora na daljinski, ne dodirom misa

first world problems, ali ono...

slika inace 10/10

Naravno da je tako, kupio si televizor a ne monitor

3 godine
Koji monitor kupiti

vjerujem da nije problem proizvođaču implementirati bolju kompatibilnost sa PCem, ako su od customer feedbacka tijekom godina vidjeli da puno ljudi koristi taj televizor kao monitor...

Moj PC  
0 0 hvala 0
22 mjeseca
Koji monitor kupiti

Kad su već spomenuti TVi: koliko ima smisla uzeti neki budget 4K TV i igrat na 1080p rezoluciji? Vidim recimo HISENSE 43A6K za 225 eura: https://www.elipso.hr/audio__video/televizori/HISENSE-43A6K/?amp;utm_medium=cpc&utm_campaign=nabava.net.hr_cjenik

Ima netko takav setup te koliko je lošiji od 1080p monitora?

0 0 hvala 0
16 godina

Lg imaju svoju liniju gaming oled monitora koja je namjenjena za to, to što ti, ja i ostali ga koristimo kao monitor to je naš problem sa kojim se moramo pomiriti, kompromisi uvijek postoje neki

16 godina
SometimesIEatTables kaže...

Kad su već spomenuti TVi: koliko ima smisla uzeti neki budget 4K TV i igrat na 1080p rezoluciji? Vidim recimo HISENSE 43A6K za 225 eura: https://www.elipso.hr/audio__video/televizori/HISENSE-43A6K/?amp;utm_medium=cpc&utm_campaign=nabava.net.hr_cjenik

Ima netko takav setup te koliko je lošiji od 1080p monitora?

42 4k i koristiti ga na 1080p je blagi užas, jedino ako igraš sa 4m

2 mjeseca
Koji monitor kupiti

Baš sam u potrazi za nekim 27" do 32" monitorom, da li se naći nešto solidno do 200-300 eurića ?

0 0 hvala 0
3 godine
filip_medo kaže...

Baš sam u potrazi za nekim 27" do 32" monitorom, da li se naći nešto solidno do 200-300 eurića ?

bio sam u istoj dilemi do nedavno, izbor se sveo na ova 2 monitora:

200eur za aoc 32" 2k 75hz ips https://www.nabava.net/monitori/aoc-q32v4-monitor-cijena-ips-315-32-16-9-147991331

ili LG istih karakteristika https://www.nabava.net/monitori/lg-32qn600p-monitor-cijena-ips-315-32-16-9-605488391

ili

300eur za gigabyte 32" 2k 144hz ips https://www.nabava.net/monitori/gigabyte-gs32q-monitor-cijena-ips-315-16-9-605577131

preporuka za drugi, high refresh rate se znatno osjeti + monitor je stvar koja ce ti svakodnevno i dugo koristiti pa se nemoj stiditi dati vise novca

10 godina
Koji monitor kupiti

Pozdrav,

Koliko je ovo dobra kupnja Samsung Gaming Monitor G5 270€, ima ko kakva iskusta sa tim monitorom iz prve ruke. Hvala

Odmori se u Istini.
Moj PC  
0 0 hvala 0
3 godine
Koji monitor kupiti

cini se dobra kupnja za 270eur

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
Koji monitor kupiti

Molim vas preporuku 32" 4k monitora za autocad. Bilo bi super da je  malo svjetliji ekran 400nitsa.  Ako može u rasponu  od 300-500 eura.

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.11.2024 10:49 (LOPATA).

0 0 hvala 0
5 godina
Koji monitor kupiti

je li bolje uzeti ravan OLED ili zakrivljen VA ?

zakrivljeni OLED su svi preskupi za mene, VA si mogu priuštiti ali je pitanje je li bolji doživljaj na ravnom OLED ili zakrivljenom VA u gejmingu ?

IPS ne želim jer mi je stalo do crne boje. Gledao sam na youtube poredbe i najrađe bih OLED ali zakrivljeni su mi preskupi.

Pa se dvoumim što da uzmem, nikad nisam igrao na zakrivljenom monitoru pa ne znam koliko je doživljaj, je li vrijedan gubljenja OLED boja ?

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.11.2024 17:57 (sks78).

0 0 hvala 0
13 godina
sks78 kaže...

zakrivljeni OLED su svi preskupi za mene, VA si mogu priuštiti ali je pitanje je li bolji doživljaj na ravnom OLED ili zakrivljenom VA u gejmingu ?

Za gayming mini led ips ako nađeš neki kvalitetniji. 

5 godina
veseli007 kaže...

Pozdrav,

Koliko je ovo dobra kupnja Samsung Gaming Monitor G5 270€, ima ko kakva iskusta sa tim monitorom iz prve ruke. Hvala

za te pare je odličan ako ti nije stalo do HDR jer na osvjetljenosti 250 cd/m² nećeš imati neke HDR značajke

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.11.2024 18:24 (sks78).
5 godina
Cryogenic kaže...
sks78 kaže...

ne mogu naći ništa a da zadovoljava sljedeće uvjete:

IPS

2560 x 1440

curved (po mogućnosti 1500R)

max 1ms

HDR10

što bolji kontrast za tamne slike, min 2500:1

max 500e

može pomoć ?

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.11.2024 18:25 (sks78).
16 godina
sks78 kaže...

IPS ne želim jer mi je stalo do crne boje. Gledao sam na youtube poredbe i najrađe bih OLED ali zakrivljeni su mi preskupi.

Pa se dvoumim što da uzmem, nikad nisam igrao na zakrivljenom monitoru pa ne znam koliko je doživljaj, je li vrijedan gubljenja OLED boja ?

Ne gubiš ništa kada oled nemaš i ne možeš si ga priuštiti, imaš win win situaciju 

2 godine
sks78 kaže...

IPS

kontrast za tamne slike, min 2500:1

Čini mi se da ovo dvoje ne ide zajedno.

12 godina
sks78 kaže...
Cryogenic kaže...
sks78 kaže...

IPS

2560 x 1440

curved (po mogućnosti 1500R)

max 1ms

HDR10

što bolji kontrast za tamne slike, min 2500:1

max 500e

može pomoć ?

Blizu ti je dell U2724d, IPS black tech, konrast 2000:1.

Baci oko ;)

maximum effort
5 godina
Wiz3m4n kaže...

Ne gubiš ništa kada oled nemaš i ne možeš si ga priuštiti, imaš win win situaciju 

Mogu priuštiti ravan OLED ali ne zakrivljen

Zato pitam je li bolji OLED ili zakrivljeni IPS za doživljaj u igrama

Koliko ta zakrivljenost daje u igrama ?

metallic kaže...

Blizu ti je dell U2724d, IPS black tech, konrast 2000:1.

Baci oko ;)

Nažalost, ravan je.

IPS ima ljepše boje u igrama ali mu je kontrast loš što je bitno za tamne boje, a budući volim najviše horror igre, a s druge strane volim i normalne

pa mi je stvarno komplicirano odabrati.

Najbolji bi bio zakrivljeni OLED ali su preskupi

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.11.2024 21:04 (sks78).
5 godina
Koji monitor kupiti

organizirat ću se financijski u ponedjeljak jer moram uzet i laptop i ssd za njega

mislim da ću uzet ovaj, ko šljivi zakrivljenost

https://www.otto.de/p/lg-27gs95qx-gaming-monitor-67-cm-27-2560-x-1440-px-qhd-0-03-ms-reaktionszeit-240-hz-oled-C1881196832/#variationId=1881196833

1 0 hvala 0
16 godina
notloB kaže...
sks78 kaže...

IPS

kontrast za tamne slike, min 2500:1

Čini mi se da ovo dvoje ne ide zajedno.

Nejde nikako 😂😂😂

22 mjeseca
Koji monitor kupiti

Gledam 1080p monitore. Moja 1660 Ti ne može bolje. Želim što bolju sliku i ne znam više što gledat. HDR je nebitan jer koliko vidim svi 1080p monitori imaju užasan HDR. Refresh rate mi nije toliko bitan jer sam užasan u esportovima i 500 Hz mi neće pomoć. Da samo gledam boje?

0 0 hvala 0
16 godina
SometimesIEatTables kaže...

Gledam 1080p monitore. Moja 1660 Ti ne može bolje. Želim što bolju sliku i ne znam više što gledat. HDR je nebitan jer koliko vidim svi 1080p monitori imaju užasan HDR. Refresh rate mi nije toliko bitan jer sam užasan u esportovima i 500 Hz mi neće pomoć. Da samo gledam boje?

ASUS ProArt serija monitora. 

Vidis koji ti najvise odgovara u dostupnom cjenovnom rangu.

22 mjeseca

To je više za rad, koristit ću ga za videoigre, samo mi nije bitan toliko visok refresh rate. I dalje ne bih uzeo nešto s 75 Hz.

16 godina

Uzmi 27 i 2k, prije češ zamijeniti vga nego monitor

Monitor AOC 27" Q27G4X, IPS, gaming, Adaptive-Sync 180Hz, 0.5ms, HDR40

11 godina
Koji monitor kupiti

jel ima netko neki od tih iz Proart serije da napiše koju? (već sam gledao par review-a po YT, ali me zanima nečije osobno iskustvo u radu)

vidim da ih ima 27" modela po 260-300€ kod nas

ps: nije za igranje

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.11.2024 13:22 (60nine).
Moj PC  
1 0 hvala 1
3 godine
60nine kaže...

jel ima netko neki od tih iz Proart serije da napiše koju? (već sam gledao par review-a po YT, ali me zanima nečije osobno iskustvo u radu)

Odlicni, za foto i video obradu! Slika je fantazija jer su to u pravilu sve kalibrirani monitori, pogotovo u 4k rezoluciji savrsenstvo za gledati i čitati!

11 godina
Boris grozni kaže...
60nine kaže...

Odlicni, za foto i video obradu! Slika je fantazija jer su to u pravilu sve kalibrirani monitori, pogotovo u 4k rezoluciji savrsenstvo za gledati i čitati!

zahvaljujem...

vidio sam na jednom od review-a da je lik spominjao da mu tekst baš nije oštar (iako u istom nije prikazao ekran izbliza), dok sam na drugom review-u kod lika vidio da je skroz ok prikaz teksta...

3 godine
Stvar oštrine je samo u ppi, 27-28" su brutalni na 4k, fotke izgledaju 3d, tekst za citanje savrsenstvo, aplikacije programi sve izgleda besprijekorno, takoder je ista stvar i s igrama nema apsolutno icega lošeg osim moguceg problema u igrama s kolicinom fpsa.
Moj PC  
2 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice