Koji 24 " monitor uzeti

poruka: 38
|
čitano: 15.622
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
RE: Koji 24 " monitor uzeti
Don Kihoty kaže...

HP nije ništa posebno, ni blizu Mercedesa...

Može proći pod VW, ali ne pod Mercedes...

Iiyama je recimo Mercedes...

Za 2800 je taj monitor best buy,i to nisam rekao mali ja,već puno pametniji od mene koji koriste Ljame i Eizote svakodnevno,kao i Matroxice za koje pola ljudi tu ne zna da postoji,nego misle da se radi o kornflejksima.

Jednostavno za te pare nema konkurenciju. Možeš staviti argument da kupiš 27'' TN sa svim živim izlazima,i uber-LED pazi sad,wtf,tehnologijom. Ma ni blizu..jednostavno monitor je Mercedes za TN kramu. Prednost TN matrice je isključivo cijena,jer se radi o daleko najnižim troškovima proizvodnje općenito od svih postojećih matrica,o diskutabilno bržem odzivu,pošto ima poduži period IPS monitora sa 5ms odzivom..Display Port nećeš na TN-u naći valjda ni pod razno, a krkače 2x7W ili glossy dizajn  te recimo HDMI uopće neću spominjati kao prednost..i uz svoje znanje sam sebe degradiram..

Totalno nepotrebna diskusija..Iiyama je zadnji pošteni monitor kod nas izbacila valjda u CRT eri ( nisam poduže razdoblje vidio da ih itko drži), EIZO studijski monitori su recimo Mercedesi.. ali ovaj HP je za svakog TN-a nedosanjani san,isto kao i Lenovo 220X,isto kao i Philips onaj,za 3000kn u Protisu.

Koliko sam upoznat sa Iiyamom,čini mi se da proizvode samo wide-gamute TN matrice. Vjerojatno se i radi o puno kvalitetnijem monitoru od Samsung,LG,Acer,ASUS ili AOC TN-a..ali matrica je ono što radi razliku,a ne elektronika ili softver za kalibraciju. Nedostatke matrice ne možeš posve ukloniti ni savršenom kalibracijom..dok sa boljom matricom i prosječno kalibriran monitor izgleda duplo bolje od TN-a. I nije stvar fore,lezi pa pogledaj film zbog kuta gledanja,nego razlike postoje i vrlo su golom oku vidljive.

Tko je te monitore koristio,ili koristi,ne vraća se na TN. Takvog u životu nisam upoznao a sreo sam ili kontaktirao sa preko 200 forumaša valjda..aktivno.

http://www.techradar.com/reviews/pc-mac/monitors-and-projectors/monitors/iiyama-prolite-b2409hds-670954/review

Čisti prosjek..i njima je 3/5.

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put uto 28.9.2010 21:09 (thedream).
15 godina
protjeran

Dobro je, nitko te ne napda...

Možeš slobodno disati, nitko ne upire prste u tebe...

Inače, pogledaj sa druge strane, ima boljih monitora od toga za te novce,

samo je pitanje šta tko treba... Osobno, za mene nije ništa posebno...

Recimo FX2490HD je bolesno dobar hibrid monitor/TV od 24''...

WLED, dual tuner, pip itd itd...

Slične karakteristike nudi i L32HA91, samo nije WLED,

ali zato 32''...

Evi ti review za isti monitor,

sve ocjene na MAX:

http://www.dooyoo.co.uk/tft-monitor/iiyama-prolite-b2409hds/1243979/

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
Poruka je uređivana zadnji put uto 28.9.2010 21:14 (Don Kihoty).
15 godina
neaktivan
Koji 24 " monitor uzeti

Navodiš prednost u mogućnosti tunera od 200kn,konkretnije Gigabyte U8000 modela recimo,kao prednost monitora? Znači tuner je prednost monitora? MegaLOL nemoj se ljutiti. To je isto kao da ja kažem da je prednost grafičke kartice lijepa kuja na naljepnici hladnjaka.

Ne znam čemu izdrk... na LED kad full-array panel LED monitori još nisu dostupni kod nas,radi se o rubnom osvjetljenju koliko znam,možda griješim.

http://www.hdtehnika.com/najnovije-vijesti/istina-i-mit-o-led-hdtv.html

Rubno LED osvjetljenje pak vrlo često zna biti lošije od "običnog".

Druga je stvar da za cijenu boljeg IPS-a kupiš LCD TV sa IPS matricom,to je nešto drugo..ali u usporedbi monitora,smiješno mi je malo navesti tuner kao prednost,bez ljutnje. NHF. NamigivaIzlanuo se

Dosta klimav argument..kupi Avermedia ili neki bolji tuner za 400,500kn i doviđenja. Šta? Big deal..

Svakom svoje kažem, najgore je nametati svoje mišljenje iako to često nesvjesno možda i činim. Radi se čisto o opciji, mogućnosti, sugestiji..ništa extra,samo možda vrijedno saslušati nekada. Za mene su LED monitori kod nas još uvijek mit.

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put uto 28.9.2010 21:28 (thedream).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

U8000 je banana, niti MPEG4 niti dual tuner za PIP,

dok ova dva uređaja to imaju...

WLED je full led, ne rubno osvjetljenje,

a ovaj gore samsung je WLED...

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
17 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...

HP nije ništa posebno, ni blizu Mercedesa...

Može proći pod VW, ali ne pod Mercedes...

Iiyama je recimo Mercedes...

upravo tako

16 godina
neaktivan
Koji 24 " monitor uzeti

http://www.tftcentral.co.uk/reviews/hp_zr24w.htm

Ovo se čini kao jako dobar monitor, ali kako kolega kaže stvar je u tome što kome treba. Ja svoj monitor stalno nosam okolo i spajam na sve što stignem tako da mi dobro dođe HDMI izlaz i izlaz sa zvučnike i sl. Ovaj monitor bi si kupio da ga imam isključivo na stolu stolu jer bi mi ga bilo žao stalno preštekavati. U ovom trenutku mi se čini isplativije uzeti veliku TN matricu dok cijene IPS-a malo ne padnu, odnosno dok ne počnu raditi veću dijagonalu po manjoj cijeni. Ali opet, šta kome treba...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Koji 24 " monitor uzeti

Svaka čast 24" monitorima al to su sve TN matrice, neznam jel ima opće koji a da je vrijedan spomena u TN klasi? Trenutno imam LG 22" IPS matrica,  razmišljal sam o prelasku na 24"al jedino na IPS matricu, na nabavi.net imaju od HP par modela(neznam sad točno koji) cijena oko 3soma, ne trebam ni reć da su miljama daleko od 24" TN ekipe..

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Koji 24 " monitor uzeti

evo gledam malo Dell-ove G2410 i S2409W (ovaj mi se više sviđa jer ima dvi+hdmi) pa me zanima ako netko ima koji od njih

znam da su TN, al svi hvale dell ko odlične monitore. Meni je slika na Acer 6920g odlična, a on isto ima TN pa ovo može bit samo bolje :)

kakvi bi oni bili u usporedbi s Acer s243h i drugim LED lcd?

hvala

p.s. ispitujem ovdje jer sam u inv. kolicima i nemam gdje razgledat sve te monitore. Danas sam bil u Tehnomaxu u King Crossu u ZG i tam sam pokušal pogledat,

al kaj kad su svi na policama, a svi znate da se na TN od ispod niš ne vidi :) , a i nisu kalibrirani 

He who dares wins.
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice