Jer mi može netko objasniti koje su razlike između DDR2 i DDR3 memorije!
Razlika DDR2 i DDR3 memorije
- poruka: 74
- |
- čitano: 66.997
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
Može Google...
Velika je razlika u brzini. DDR2 radi do 1200mhz, a DDR3 radi i preka 1800mhz. I još DDR2 nemožeš ugraditi u DDR3 slot i obrnuto
Brzina, veći napon...
velika je razlika u brzini, naponu i naravno u cijeni....
ddr3 je jedva osjetno brza i dosta se manje grije.
Je li meni netko može objasnit što je dual channel memory, a što single channel?
Dual channel ima dvostruko veću propusnost od singleica. DC upališ ako imaš dva RAM-a u svakom drugom slotu (a1, a2) (ovisi i do matične), a SC samo ako je jedan RAM u slotu ili dva u jedan iza drugog (a i b slotu)
Barem je tako na mojoj ploči
Dual channel ima dvostruko veću propusnost od singleica. DC upališ ako imaš dva RAM-a u svakom drugom slotu (a1, a2) (ovisi i do matične), a SC samo ako je jedan RAM u slotu ili dva u jedan iza drugog (a i b slotu)
Barem je tako na mojoj ploči
Tako je na mojoj, što ne mora značiti da je i na tvojoj, ali ipak stavi u isto obojane utore i dobiti ćeš DC propusnost (žute)
Hvala ti na ogovoru.
Naravno poslije možeš u crna dva dodati RAM i opet će raditi u DC
Znači ako imam 6 utora i svih popunim oni rade u dual channel isto kako i 4 popunjena utora?
da, bitan je paran broj i ubosti u odgovarajuce utore
Znači ako imam 6 utora i svih popunim oni rade u dual channel isto kako i 4 popunjena utora?
isto tako razlika single i dual channel je jako mala oko 5% u korist dual
Je li meni netko može objasnit što je dual channel memory, a što single channel?
koji ima 64 bita
Hvala vam svima.
DDR2 ram može podržat više grafičkih, ja sam spojio 4 grafe u quad