Možda taj unity i ne bude loša stvar, trenutno su sva grafička okruženja prilično slična, ovo bi trebalo donjeti svježinu, a dosta će se još to ispolirati, baš ću ga isprobati u virtualbox-u.
unity će biti kad bude gotov, a mark se samo nada da je to kod sljedećeg izdanja. ali linux je uvijek bio konfigurabilan, staviš si gnome ili nešto treće prije nego kažeš kernel. odluka jeste riskantna, al što bi rekao ćiro sine, sreću treba isprovocirati
evo jedan video na tu temu
https://www.youtube.com/user/thisweekinlinux#p/a/u/0/IOeHQ-xrUbM
veli da bi nove ikone trebale doc na 12.04
Možda taj unity i ne bude loša stvar, trenutno su sva grafička okruženja prilično slična, ovo bi trebalo donjeti svježinu, a dosta će se još to ispolirati, baš ću ga isprobati u virtualbox-u.
ja sam ga istalirao preko repozitorija i odlično izgleda, ja bi reko da je skoro slično gnome shellu tj samo je malo drugačije posloženo. Nekako mi unity više paše ugodnije je nego gnome shell.
ja sam ga istalirao preko repozitorija i odlično izgleda, ja bi reko da je skoro slično gnome shellu tj samo je malo drugačije posloženo. Nekako mi unity više paše ugodnije je nego gnome shell.
dobar je sam nemogu se naviknut da mi nema desktopa,a i malo je teze nac neke foldere.....al zato je izgled za 5
Imaš ga već u Netbook Editionu, ali ne radi bez 3D akceleracije pa ništa od VirtualBoxa ili VMwarea...
Imaš ga već u Netbook Editionu, ali ne radi bez 3D akceleracije pa ništa od VirtualBoxa ili VMwarea...
Da, izgleda da sam to saznao na teži način.
Ubacit ću ga u dualboot onda...
Da, izgleda da sam to saznao na teži način.
Ubacit ću ga u dualboot onda...
pa mozes na jednom ubuntu-u imat netbook i desktop
nađi u software centru ubuntu-netbook i kad se instalira odi log off i dolje na toolbaru bi se trebalo dat mjenjat između desktop i netbook
To sam i mislio uraditi, ali reko da bezveze na instaliravam mislio probat u virtuali.... i onda me iznevjeri.
ja sam uteko na mint i sviđaju mi se novosti,a po brzini su tu negdje
tak da mislim i ostat
tak da mislim i ostat
ubuntu i mint su kao da na škodi na kuku staviš tenisku lopticu i kažeš da sad imaš sportsku škodu. praktički isto, uz kde sličan meni na gnomeu. ajd dobro, odmah rade i flash i dvd i mp3, to je plus. što lakše novim korisnicima, više će ih biti
tak da mislim i ostat
ubuntu i mint su kao da na škodi na kuku staviš tenisku lopticu i kažeš da sad imaš sportsku škodu. praktički isto, uz kde sličan meni na gnomeu. ajd dobro, odmah rade i flash i dvd i mp3, to je plus. što lakše novim korisnicima, više će ih biti
ma znam.... kod minta mi se vise sivđa onaj menu
lakse doc do programa,a od sada se iz njega moze trazit po googlu,wiki i ako npr nemas program koji trazis.. u menu-u ti nađe paket i odma ga instaliras
netreba pokretat software centar
stevenu j. novinaru computerworlda chase douglas ubuntu multituch i kernel razvijatelj je demonstrirao prve korake multituch unityja. dakle, jasno je kamo ide canonical i izgleda da se na vrijeme želi prebaciti u taj kolosjek multitucha čak i na desktopu. inače, za one čiji hardware ovo ne podržava, gnome će biti par klikova udaljen
Zelio bih instalirati Ubuntu 10.10 na laptop pa me interesuje ima li kakvo uputstvo kako se to radi. Znam da treba napraviti neke particije ali ne znam koje, kolike su i kako.
Hvala na pomoci.
Kad se očekuje uništenje windows-a?Možda je 21.12.2012 zapravo apokalipsa windows-a?Kada 8ica dođe na ubuntu se pođe
Zelio bih instalirati Ubuntu 10.10 na laptop pa me interesuje ima li kakvo uputstvo kako se to radi. Znam da treba napraviti neke particije ali ne znam koje, kolike su i kako.
Hvala na pomoci.
Tu bi sve trebalo bit, samo trebaš stisnu show me how.
http://www.ubuntu.com/desktop/get-ubuntu/download
Uglavnom, kod formatiranja, odi na manualno, jer je po automatski namješteno da ti zauzme cijeli disk, dakle da ti pobriše windowse, isto tako kod manualnog formatiranja, nesmiješ izbrisat windwos loader, i windows particiju, sve ostale možeš rascjepat, ili formatirat.
Hvala na pomoci.
ako instaliraš samo ubuntu na disk nema problema, ne možeš pogriješit, ali ako želiš dualboot moraš pripazit da ne pregaziš windows particiju. uglavno, recimo da ti za ubuntu trebaju dvije particije, jedna je tipa ext4, a druga je swap. ova swap nek bude npr. veličine koliko imaš ram-a puta dva. ova prva ext4 nek bude kolika hoćeš, na njoj će biti sustav
korak po korak sa slikama imašovdje.
Hvala ljudi. Probam sutra poslije posla (ako malac bude spavao) pa javim kako je proslo.
Jos jednom hvala
meni rade dobro,u verzojo 10.4 bilo problema sa flash-om sad je to ok
Ma dok ne pocnu prilagodjavati programe bas za Ubuntu, necu se vise s njim zahebavati. Svi najpoznatiji programi rade nekako kilavo.
Ma dok ne pocnu prilagodjavati programe bas za Ubuntu, necu se vise s njim zahebavati. Svi najpoznatiji programi rade nekako kilavo.
meni svi rade odlicno koje god koristim,ajd navedi ih par pa da vidimo
Da budem iskren, ni meni nije najjasnije na sto je bnaci mislio.
Jos uvijek mi je malo nejasno.
Da li netbook edition ima manje sistemske zahtjeve od desktop-a ili samo ima drugacije sucelje.
Da li netbook edition ima manje sistemske zahtjeve od desktop-a ili samo ima drugacije sucelje.
Prvi link odmah...
Prvi link odmah...
Zasto mi ne da da na svom racunaru imam Netbook Edition?
Pa hm, google earth nije bilo bas jednostavno za instalirati a i kad jesam rusio mi se dok nisam editirao neke datoteke i stavio na disable "savjete" kod startupa. Pidgin nema zvuk kod prvog primanja poruke sa gmaila ili/i ICQ-a, sve gmail dojavljivace novih mailova nisam uspio narediti da se uklope u defaultni skin ubuntua 10.10 a ne da sve bude crno jedino oni bijeli... skype ne mogu nikako natjerati na koristi skype slusalicu umjesto glavnih zvucnika, chromium ukratko zeza a firefox sporiji neko na win, svaki 10 start racunala mi se dobro ne osvjeze dodaci koje sam instalirao poput vremenske prognoze na toolbar... huh, ma ima toga brdo, dosta iritira..
Znam da su sve to programi koji nemaju veze sa canonical firmom, ali opet koji klinac ce mi goli OS, a nije bas da je i on stabilan kao stijena. bilo je updateova koji su znali napraviti cuda.
Da ne duljim, mislim da malo stvari radi onako kako bi trebalo, izdvojio bi jedino xsensors koji instaliras, upalis i odmah pokazuje sve temperature i vrtnje ventilatora bez ikakvih intervencija. To nije bio slucaj na mom racunalu u zadnjih 5 ubuntua.
Svjejedno imam dual boot na svim racunalima.. hehe, ni sam neznam zasto..
Prvi link odmah...
Zasto mi ne da da na svom racunaru imam Netbook Edition?
Zašto uopće instalirati nešto što je namjenjeno za male uređaje na desktop?
Pa hm, google earth nije bilo bas jednostavno za instalirati a i kad jesam rusio mi se dok nisam editirao neke datoteke i stavio na disable "savjete" kod startupa. Pidgin nema zvuk kod prvog primanja poruke sa gmaila ili/i ICQ-a, sve gmail dojavljivace novih mailova nisam uspio narediti da se uklope u defaultni skin ubuntua 10.10 a ne da sve bude crno jedino oni bijeli... skype ne mogu nikako natjerati na koristi skype slusalicu umjesto glavnih zvucnika, chromium ukratko zeza a firefox sporiji neko na win, svaki 10 start racunala mi se dobro ne osvjeze dodaci koje sam instalirao poput vremenske prognoze na toolbar... huh, ma ima toga brdo, dosta iritira..
Znam da su sve to programi koji nemaju veze sa canonical firmom, ali opet koji klinac ce mi goli OS, a nije bas da je i on stabilan kao stijena. bilo je updateova koji su znali napraviti cuda.
Da ne duljim, mislim da malo stvari radi onako kako bi trebalo, izdvojio bi jedino xsensors koji instaliras, upalis i odmah pokazuje sve temperature i vrtnje ventilatora bez ikakvih intervencija. To nije bio slucaj na mom racunalu u zadnjih 5 ubuntua.
koristim ubuntu preko tri godine i nijedan mi update nije napravio čuda. bio je jedan što se tiče gradike i x servera, al riješen za koji sat i više ima veze sa zatvorenim grafičkim driverima nego ubuntuom. nema veze sa nestabilnosti. google earth je vlasnički softver, obrati se googleu. instaliraj stvari preko ubuntu software centra i sve je ok. istu ovakovu analogiju bih mogao napraviti za windows, al mi se ne da trolati.
kolko sam cuo da google za dosta svojih programa koristi wine
kao sto je slucaj za picassu
koristim ubuntu preko tri godine i nijedan mi update nije napravio čuda. bio je jedan što se tiče gradike i x servera, al riješen za koji sat i više ima veze sa zatvorenim grafičkim driverima nego ubuntuom. nema veze sa nestabilnosti. google earth je vlasnički softver, obrati se googleu. instaliraj stvari preko ubuntu software centra i sve je ok. istu ovakovu analogiju bih mogao napraviti za windows, al mi se ne da trolati.
Hm, sve sam instalirao preko ubuntu software centra. Dobro, nije bitno, eto koliko se dojmovi razlikuju.. Nista me ne kosta da sacekam jos par releasova..