Ubuntu 10.10

poruka: 196
|
čitano: 67.218
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Ubuntu 10.10".
16 godina
Ubuntu 10.10

Možda taj unity i ne bude loša stvar, trenutno su sva grafička okruženja prilično slična, ovo bi trebalo donjeti svježinu, a dosta će se još to ispolirati, baš ću ga isprobati u virtualbox-u.

Software is like sex... it's better when it's free (Linus Torvalds)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
RE: Ubuntu 10.10
hrvooje kaže...

unity će biti kad bude gotov, a mark se samo nada da je to kod sljedećeg izdanja. ali linux je uvijek bio konfigurabilan, staviš si gnome ili nešto treće prije nego kažeš kernel. odluka jeste riskantna, al što bi rekao ćiro sine, sreću treba isprovocirati

link

evo jedan video na tu temu

https://www.youtube.com/user/thisweekinlinux#p/a/u/0/IOeHQ-xrUbM

veli da bi nove ikone trebale doc na 12.04

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.10.2010 22:01 (hrvatskafarkasevec).
16 godina
neaktivan
xxxxx kaže...

Možda taj unity i ne bude loša stvar, trenutno su sva grafička okruženja prilično slična, ovo bi trebalo donjeti svježinu, a dosta će se još to ispolirati, baš ću ga isprobati u virtualbox-u.

ja sam ga istalirao preko repozitorija i odlično izgleda, ja bi reko da je skoro slično gnome shellu tj samo je malo drugačije posloženo. Nekako mi unity više paše ugodnije je nego gnome shell. 

Ubuntu 10,04 (Lucid Lynx) , ako želite naučiti o linuxu posjetite wiki.open.hr ili www.linuxzasve.com
16 godina
protjeran
linuxuser kaže...
xxxxx kaže...

ja sam ga istalirao preko repozitorija i odlično izgleda, ja bi reko da je skoro slično gnome shellu tj samo je malo drugačije posloženo. Nekako mi unity više paše ugodnije je nego gnome shell. 

dobar je sam nemogu se naviknut da mi nema desktopa,a i malo je teze nac neke foldere.....al zato je izgled za 5

17 godina
neaktivan
xxxxx kaže...

Imaš ga već u Netbook Editionu, ali ne radi bez 3D akceleracije pa ništa od VirtualBoxa ili VMwarea...

Cake or Death?
16 godina
D4RKL1NG kaže...
xxxxx kaže...

Imaš ga već u Netbook Editionu, ali ne radi bez 3D akceleracije pa ništa od VirtualBoxa ili VMwarea...

Da, izgleda da sam to saznao na teži način.

Ubacit ću ga u dualboot onda...

16 godina
protjeran
xxxxx kaže...
D4RKL1NG kaže...
xxxxx kaže...

Da, izgleda da sam to saznao na teži način.

Ubacit ću ga u dualboot onda...

pa mozes na jednom ubuntu-u imat netbook i desktop 

nađi u software centru ubuntu-netbook i kad se instalira odi log off i dolje na toolbaru bi se trebalo dat mjenjat između desktop i netbook

16 godina
Ubuntu 10.10

To sam i mislio uraditi, ali reko da bezveze na instaliravam mislio probat u virtuali....  i onda me iznevjeri.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Ubuntu 10.10

ja sam uteko na mint i sviđaju mi se novosti,a po brzini su tu negdje 

tak da mislim i ostat

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
hrvatskafarkasevec kaže...

tak da mislim i ostat

ubuntu i mint su kao da na škodi na kuku staviš tenisku lopticu i kažeš da sad imaš sportsku škodu. praktički isto, uz kde sličan meni na gnomeu. ajd dobro, odmah rade i flash i dvd i mp3, to je plus. što lakše novim korisnicima, više će ih biti

JA:Učiteljice, uvijek pomokrim hlače kad idem na wc! UČITELJICA:Samo ga nemoj tako držat.
16 godina
protjeran
hrvooje kaže...

tak da mislim i ostat

ubuntu i mint su kao da na škodi na kuku staviš tenisku lopticu i kažeš da sad imaš sportsku škodu. praktički isto, uz kde sličan meni na gnomeu. ajd dobro, odmah rade i flash i dvd i mp3, to je plus. što lakše novim korisnicima, više će ih biti

ma znam.... kod minta mi se vise sivđa onaj menu 

lakse doc do programa,a od sada se iz njega moze trazit po googlu,wiki i ako npr nemas program koji trazis.. u menu-u ti nađe paket i odma ga instaliras 

netreba pokretat software centar 

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.10.2010 13:29 (hrvatskafarkasevec).
17 godina
neaktivan
Ubuntu 10.10

stevenu j. novinaru computerworlda chase douglas ubuntu multituch i kernel razvijatelj je demonstrirao prve korake multituch unityja. dakle, jasno je kamo ide canonical i izgleda da se na vrijeme želi prebaciti u taj kolosjek multitucha čak i na desktopu. inače, za one čiji hardware ovo ne podržava, gnome će biti par klikova udaljen

JA:Učiteljice, uvijek pomokrim hlače kad idem na wc! UČITELJICA:Samo ga nemoj tako držat.

2 0 hvala 2
17 godina
neaktivan
Ubuntu 10.10

Zelio bih instalirati Ubuntu 10.10 na laptop pa me interesuje ima li kakvo uputstvo kako se to radi. Znam da treba napraviti neke particije ali ne znam koje, kolike su i kako.

Hvala na pomoci.

http://www.eldarpiric.com.ba
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Ubuntu 10.10

Kad se očekuje uništenje windows-a?Možda je 21.12.2012 zapravo apokalipsa windows-a?{#}Kada 8ica dođe na ubuntu se pođe{#}

Kakav pastir,takvo stado.
Poruka je uređivana zadnji put ned 31.10.2010 22:53 (arijearius).

0 3 hvala 0
16 godina
neaktivan
Shogun kaže...

Zelio bih instalirati Ubuntu 10.10 na laptop pa me interesuje ima li kakvo uputstvo kako se to radi. Znam da treba napraviti neke particije ali ne znam koje, kolike su i kako.

Hvala na pomoci.

Tu bi sve trebalo bit, samo trebaš stisnu show me how.

http://www.ubuntu.com/desktop/get-ubuntu/download

Uglavnom, kod formatiranja, odi na manualno, jer je po automatski namješteno da ti zauzme cijeli disk, dakle da ti pobriše windowse, isto tako kod manualnog formatiranja, nesmiješ izbrisat windwos loader, i windows particiju, sve ostale možeš rascjepat, ili formatirat.

http://www.speedtest.net/result/917164172.png
17 godina
neaktivan
Shogun kaže...

Hvala na pomoci.

ako instaliraš samo ubuntu na disk nema problema, ne možeš pogriješit, ali ako želiš dualboot moraš pripazit da ne pregaziš windows particiju. uglavno, recimo da ti za ubuntu trebaju dvije particije, jedna je tipa ext4, a druga je swap. ova swap nek bude npr. veličine koliko imaš ram-a puta dva. ova prva ext4 nek bude kolika hoćeš, na njoj će biti sustav

korak po korak sa slikama imašovdje.

STEVO:Učiteljice, uvijek pomokrim hlače kad idem na wc! UČITELJICA:Samo ga nemoj tako držat.
17 godina
neaktivan
Ubuntu 10.10

Hvala ljudi. Probam sutra poslije posla (ako malac bude spavao) pa javim kako je proslo.

Jos jednom hvala

http://www.eldarpiric.com.ba
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

meni rade dobro,u verzojo 10.4 bilo problema sa flash-om sad je to ok

16 godina
neaktivan
Ko hoče može danas doči na predavanje u Osjeku više informacija na http://www.linuxzasve.com/novost/linux_installfest_launch_party_i_predava/942 
teme predavanja su
Što je to Slobodan sofver? 
Ubuntu - Linux za ljudska bića 
Fusion Linux Fedora Remix- prva Linux distribucija iz Osijeka 
Android - operacijski sustav za pametne telefone baziran na Linuxu 
početnici ili napredni posjetite wiki.open.hr ili www.linuxzasve.com i naučit čete više o linuxu
16 godina
protjeran
Ubuntu 10.10

Ma dok ne pocnu prilagodjavati programe bas za Ubuntu, necu se vise s njim zahebavati. Svi najpoznatiji programi rade nekako kilavo.

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
bnaci kaže...

Ma dok ne pocnu prilagodjavati programe bas za Ubuntu, necu se vise s njim zahebavati. Svi najpoznatiji programi rade nekako kilavo.

meni svi rade odlicno koje god koristim,ajd navedi ih par pa da vidimo

Captain EO
16 godina
bnaci kaže...

Da budem iskren, ni meni nije najjasnije na sto je bnaci mislio.

Who the fuck is General Failure? And why is he reading my harddisk?
15 godina
protjeran
Ubuntu 10.10

Jos uvijek mi je malo nejasno.

Da li netbook edition ima manje sistemske zahtjeve od desktop-a ili samo ima drugacije sucelje.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Mentalist kaže...

Da li netbook edition ima manje sistemske zahtjeve od desktop-a ili samo ima drugacije sucelje.

http://tinyurl.com/39h8nmr

Prvi link odmah...

http://3.141592653589793238462643383279502884197169399375105820974944592.com/index314.html
15 godina
protjeran
1domagoj1 kaže...
Mentalist kaže...

Prvi link odmah...

Zasto mi ne da da na svom racunaru imam Netbook Edition?

16 godina
protjeran
bnaci kaže...

Pa hm, google earth nije bilo bas jednostavno za instalirati a i kad jesam rusio mi se dok nisam editirao neke datoteke i stavio na disable "savjete" kod startupa. Pidgin nema zvuk kod prvog primanja poruke sa gmaila ili/i ICQ-a, sve gmail dojavljivace novih mailova nisam uspio narediti da se uklope u defaultni skin ubuntua 10.10 a ne da sve bude crno jedino oni bijeli... skype ne mogu nikako natjerati na koristi skype slusalicu umjesto glavnih zvucnika, chromium ukratko zeza a firefox sporiji neko na win,  svaki 10 start racunala mi se dobro ne osvjeze dodaci koje sam instalirao poput vremenske prognoze na toolbar... huh, ma ima toga brdo, dosta iritira..

Znam da su sve to programi koji nemaju veze sa canonical firmom, ali opet koji klinac ce mi goli OS, a nije bas da je i on stabilan kao stijena. bilo je updateova koji su znali napraviti cuda.

Da ne duljim, mislim da malo stvari radi onako kako bi trebalo, izdvojio bi jedino xsensors koji instaliras, upalis i odmah pokazuje sve temperature i vrtnje ventilatora bez ikakvih intervencija. To nije bio slucaj  na mom racunalu u zadnjih 5 ubuntua.

Svjejedno imam dual boot na svim racunalima.. hehe, ni sam neznam zasto..

Poruka je uređivana zadnji put čet 11.11.2010 21:01 (bnaci).
17 godina
neaktivan
Mentalist kaže...
1domagoj1 kaže...
Mentalist kaže...

Prvi link odmah...

Zasto mi ne da da na svom racunaru imam Netbook Edition?

Zašto uopće instalirati nešto što je namjenjeno za male uređaje na desktop?

https://answers.launchpad.net/ubuntu/+question/69754

http://3.141592653589793238462643383279502884197169399375105820974944592.com/index314.html
17 godina
neaktivan
bnaci kaže...
bnaci kaže...

Pa hm, google earth nije bilo bas jednostavno za instalirati a i kad jesam rusio mi se dok nisam editirao neke datoteke i stavio na disable "savjete" kod startupa. Pidgin nema zvuk kod prvog primanja poruke sa gmaila ili/i ICQ-a, sve gmail dojavljivace novih mailova nisam uspio narediti da se uklope u defaultni skin ubuntua 10.10 a ne da sve bude crno jedino oni bijeli... skype ne mogu nikako natjerati na koristi skype slusalicu umjesto glavnih zvucnika, chromium ukratko zeza a firefox sporiji neko na win,  svaki 10 start racunala mi se dobro ne osvjeze dodaci koje sam instalirao poput vremenske prognoze na toolbar... huh, ma ima toga brdo, dosta iritira..

Znam da su sve to programi koji nemaju veze sa canonical firmom, ali opet koji klinac ce mi goli OS, a nije bas da je i on stabilan kao stijena. bilo je updateova koji su znali napraviti cuda.

Da ne duljim, mislim da malo stvari radi onako kako bi trebalo, izdvojio bi jedino xsensors koji instaliras, upalis i odmah pokazuje sve temperature i vrtnje ventilatora bez ikakvih intervencija. To nije bio slucaj  na mom racunalu u zadnjih 5 ubuntua.

koristim ubuntu preko tri godine i nijedan mi update nije napravio čuda. bio je jedan što se tiče gradike i x servera, al riješen za koji sat i više ima veze sa zatvorenim grafičkim driverima nego ubuntuom. nema veze sa nestabilnosti. google earth je vlasnički softver, obrati se googleu. instaliraj stvari preko ubuntu software centra i sve je ok. istu ovakovu analogiju bih mogao napraviti za windows, al mi se ne da trolati.

STEVO:Učiteljice, uvijek pomokrim hlače kad idem na wc! UČITELJICA:Samo ga nemoj tako držat.
16 godina
protjeran
Ubuntu 10.10

kolko sam cuo da google za dosta svojih programa koristi wine 

kao sto je slucaj za picassu

Captain EO
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
hrvooje kaže...
bnaci kaže...
bnaci kaže...

koristim ubuntu preko tri godine i nijedan mi update nije napravio čuda. bio je jedan što se tiče gradike i x servera, al riješen za koji sat i više ima veze sa zatvorenim grafičkim driverima nego ubuntuom. nema veze sa nestabilnosti. google earth je vlasnički softver, obrati se googleu. instaliraj stvari preko ubuntu software centra i sve je ok. istu ovakovu analogiju bih mogao napraviti za windows, al mi se ne da trolati.

Hm, sve sam instalirao preko ubuntu software centra. Dobro, nije bitno, eto koliko se dojmovi razlikuju.. Nista me ne kosta da sacekam jos par releasova..

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice