3.7 inča??? 800MHz???48GB??? 1000USD??? jbt ovaj je uređaj strava na svakoj fronti...dobro aj kameraje slabija al inače je strava...
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
1000 dolara u 'stancaj bezvredne papire' drzavi ?!?!
WOW. Onda kod nas uz ne znam koju akcije nema sanse da dodje ispod 10 kila cuna.
Jedino sto se tu moglo jos napisati je 'autonomija'.
Cijena je možda malo pretjerana - $1000 je previše, dok bi sa $800 bilo to to. AMOLED ekrani su definitivno budućnost i baš me interesuje kako je to Samsung odradio, pošto, koliko znam, imaju sopstvenu fabriku AMOLED ekrana
cijena je pošteno prenapuhana!
Ne shvaćam zašto su odustali od Symbiana, Symbian model je bio puno brži i ugodniji nego stara WM Omnia. Mada iz osobnog iskustva TS ni na jednoj nije baš radio, Symbianka se barem nije vukla.
Interesantno je kako nisu napisali da je Samsung redizajnirao cijeli Windows Mobile da se može koristiti bez stilusa. Dok sam gledao razne recenzije po netu znao sam i zaboraviti da u pozadini radi Windows.
Jedina mana je što su stavili Windows Mobile operativni sistem...
Da li negdje u Hrvatskoj (prvenstveno mislim na Zagreb ili Karlovac) da se moze kupiti samsung Omnia II i koliko kosta. Trazio sam na netu al nisam uspio pronaci.
I Omnia HD nije jaci model od Omnia II, HD ima slabiji procesor i rezoluciju od OMNIA II, dok HD ima puno puno bolju kameru, ali ni kod OMNIA II nije bas za baciti 5MP kamera.
Prosto je NEVJEROVATNO kako jedna ugledna kompanija kao sto je SAMSUNG moze sebi dozvoliti sljedeci gaf.
Naime ako odete na www.samsung.com/sg (Singapur) i www.samsung.com/uk (Brijatnija) i pronadjete isti model telefona npr. Samsung i8910 Omnia HD, vidjecete razlicite rezultate, konkretno mislim na vrstu ekrana, velicinu ekrana i broj boja.
Ili se to u UK i Singapuru jedan te isti naziv modela prodaje sa razlicitim tehnickim specifikacijama. Nevjerovatno kakogod....
Realno, pare mi nisu problem, ali nema sanse da utucem toliko para za tako nesto...
Eventualno da zna skuhati dorucak .
Prosto je NEVJEROVATNO kako jedna ugledna kompanija kao sto je SAMSUNG moze sebi dozvoliti sljedeci gaf.
Naime ako odete na www.samsung.com/sg (Singapur) i www.samsung.com/uk (Brijatnija) i pronadjete isti model telefona npr. Samsung i8910 Omnia HD, vidjecete razlicite rezultate, konkretno mislim na vrstu ekrana, velicinu ekrana i broj boja.
Ili se to u UK i Singapuru jedan te isti naziv modela prodaje sa razlicitim tehnickim specifikacijama. Nevjerovatno kakogod....
vrlo je moguće da se prodaje sa nekim različitim specifikacijama na različitim kontinentima, ne bi trebala bit velika razlika između modela na različitim tržištima, ali recimo, Kina, SAD i Europa obično imaju različite verzije mobitela(ja znam za N95 jer sam ju posjedovao, postojalo je više verzija, za svako tržište)...reći ću na primjeru nokije N95:
N95-1 je srebrna nokia N95 napravljena za europsko tržište(NE crna n95, nego ona sa microSD slotom)
N95-3 je isti model(znači opet NE crna sa 8gb nego srebrna) samo prerađena za sjevernoameričko tržište, ali kako je izašla nešto kasnije nego n95 za europu(n95-1) inženjeri su uočili neke stvaro koje bi trebali doraditi pa su tako maknuli polopac za leću kamere da bi imali mjesta za veću bateriju, pomaknuli su bljeskalicu da nije ispod leće(u vodoravnom položaju) nego sa bočne strane, tipke svijetle bijelo, a ne više plavo, ugradili su 128MB RAM-a(umjesto 64MB) i tako dalje....
takva poboljšanja u odnosu na n95-1(za europu) ima i N95-5 koja je namijenjena kineskom tržištu, samo što je ovom zadnjem uklonjena podrška za 3G i Wi-Fi zbog tamošnjih zakona i regulacija te neusvojenosti 3G standarda....ali to je zapravo sve isti model - nokia N95, kojeg je kasnije zamijenila N95 8GB(crna, zaslon 2,8" umjesto 2,6", izostanak microSD slota itd.)
nadam se da si shvatio bit - proizvođači pilagođavaju mobitele različitim tržištima, a pritom mogu i doraditi određeni model tako da se netko može zabuniti i pomislit da se radi o drukčijem mobitelu
priložio sam i slike da možeš vidjet fizičke tazlike između N95-1 i N95-3
P.S. sorry šta nisam pisao o mobitelu kojeg si ti spomenuo, ali u ovu sam priču upućen jer sam imao N95 i tad se zanimao oko toga, bitno je da shvatiš bit, odnosno zašto su mobiteli različiti, a onda da ti to bolje objasnim, poslužio sam se konkretnim primjerom s kojim sam dobro upoznat
I Omnia HD nije jaci model od Omnia II, HD ima slabiji procesor i rezoluciju od OMNIA II, dok HD ima puno puno bolju kameru, ali ni kod OMNIA II nije bas za baciti 5MP kamera.
Omnia HD (i8910) JE jaci model od Omnie 2 (i8000). ARM9 800Mhz CPU se NE MOŽE mjeriti sa Cortex-A8 600Mhz na Omnia HD. Nije sve u megahercima. Isto kao i nekad u visegodisnjoj bitci izmedju AMD-a i Intela. Jedan je radio na manjoj frekvenciji a bio bolji, prvenstveno zbog same arhitekture cipa, novije tehnologije i naprednijeg proizvodnog procesa. Vise ne znaci nuzno i bolje.
A sto se tice ekrana, Omnia HD ima bolji kapacitivni ekran sa 16M boja, dok Omnia2 ima resistive sa 65K boja. Istina ima vecu rezoluciju, sto btw dodatno koci rad mobitela (veca reza trosi vise memorijskih/procesorskih resursa). Posto i jedan i drugi mob imaju 3,7" AMOLED ekran, rezolucija stvarno nije bitna. Imao i jedan i drugi u rukama, i moje savrseno oko nije primijetilo razliku. Osim atraktivnijeg user interface-a na Omnia2. To je + zasigurno.
Omnia HD (i8910) JE jaci model od Omnie 2 (i8000). ARM9 800Mhz CPU se NE MOŽE mjeriti sa Cortex-A8 600Mhz na Omnia HD. Nije sve u megahercima. Isto kao i nekad u visegodisnjoj bitci izmedju AMD-a i Intela. Jedan je radio na manjoj frekvenciji a bio bolji, prvenstveno zbog same arhitekture cipa, novije tehnologije i naprednijeg proizvodnog procesa. Vise ne znaci nuzno i bolje.
A sto se tice ekrana, Omnia HD ima bolji kapacitivni ekran sa 16M boja, dok Omnia2 ima resistive sa 65K boja. Istina ima vecu rezoluciju, sto btw dodatno koci rad mobitela (veca reza trosi vise memorijskih/procesorskih resursa). Posto i jedan i drugi mob imaju 3,7" AMOLED ekran, rezolucija stvarno nije bitna. Imao i jedan i drugi u rukama, i moje savrseno oko nije primijetilo razliku. Osim atraktivnijeg user interface-a na Omnia2. To je + zasigurno.
E super kolega, zahvaljujem na odgovoru, na linku http://www.bug.hr/forum/topic/komentari-it-vijesti/samsungov-hd-mobitel-kod-nas/27447.aspx procitao sam vase opsezno pojasnjenje o Omnia HD, pa me interesuje (posto ste oba imali u ruci) da li iste probleme ima i Omnia II, ili je bolja situacija sa Omnia II nego kod Omnia HD-a.
Zamjenio sam ovaj mobitel s nekim drugim pa sam u jednoj temi napisao da ću ga kupit al mislio sam na ovog... naime, ovog možda budem uzimao, dal itko ima iskustva s njim?
Imam ga ja vec nekih 20 tak dana.Strasan. Kamera je 5 Mp ali radi odlicno.
Brz, sve super. Ekran krasan.
Cijena, kupljen U Hong Kongu za 500 USD = 2450 kn s 1 baterijom i travel punjacem.Uz malu nadoplatu jos 1 baterija futrola, olovka i extra punjac.
Ukupno 4300 HKD.(100 USD = 780 HKD)
Preporucena cijena od strane Samsunga za full paket 5800 HKD ili 3580 kn.
ako neko ima ovaj mobitel neka me pm...imam jedno pitanje u vezi jednog softwera