Loš kvartal za HG Spot

poruka: 386
|
čitano: 82.815
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Loš kvartal za HG Spot".
17 godina
neaktivan
RE: Loš kvartal za HG Spot
Sphynx kaže...
MrBlc kaže...

Još niste naveli niti jedan razlog zašto to isto računalo (odnosno bolje) ne bismo kupili u dučanu u kojem imamo nižu cijenu, veći izbor i barem jednako toliko ljubazno osoblje, te manji rizik propadanja dučana (što je važno zbog garancije).

Kao prvo duĆan se piše s mekanim Ć, no to je relativno nebitno u ovoj temi.

Kao drugo, pošto se praviš pametan, trebao bi imati barem elementarno znanje o poslovanju s tehničkom robom. Sam reseller nema veze s garancijom, te istu ostvaruješ u ovlaštenom servisu.

E sad, prevedeno na tvoj jezik to bi značilo da kad kupiš Sapphire grafiku, kojoj je uvoznik Microline, tu istu grafiku možeš reklamirati u Microlineu, bez obzira na to gdje si ju kupio...

Pozdraf...

E ovo je istina... ja sam prije davno kupio u vemilu laptop... normalno, senso je bio uvoznik i ovlasteni je serviser i tamo sam ga servisirao bez ikakve nadoknade posto sam imao extended jamstva... :)

In Control
17 godina
Ana.Matic kaže...
HGspot starta ispočetka i bilo bi fer da nam date drugu šansu jer se dosta toga promijenilo što naši kupci mogu potvrditi. Kao primjer da se trudimo mogu Vam navesti brojne akcije ...

Nitko HG Spotu nije ništa dužan, tako da bi zapravo bilo fer od HG Spota prema vlastitim dioničarima popraviti poslovanje. Što možete napraviti, ionako znate bolje od svih nas ovdje zajedno. Ovaj vanjski PR je jedna od tih stvari i to je OK, ali će vas dovesti samo do jedne granice.

Iskreno, čak i cijene će ljudi pregrmiti ako im pružite kvalitetnu (ali stvarno kvalitetnu) uslugu. Čitajte forum, kada ste već ovdje i vidjeti ćete što ljudi žele - brze reakcije na garancije (ne samo hoćemo, nego to stvarno treba i raditi), pregled i testiranje robe prije kupnje (da se uvjerimo u njenu kvalitetu, prije svega monitora, ali i ostale periferije, prvenstveno miševi, tipkovnice i sl.) ali stvarno KONKRETNU robu, ne nešto što samo stoji sa strane, pa je "ovaj monitor isti takav, samo dva inča veći!". Ljudi su osjetljivi na takve stvari i rado će platiti koju kunu više ako misle da to vrijedi (a ovo navedeno vrijedi).

Čini vam se previše? Onda se spustite na Zemlju s cijenama, možete vi to. :)

Gledam te!
17 godina
neaktivan
Ana.Matic kaže...
Ovim putem bih želio malo pojasniti rezultate prvog kvartala koji na papiru izgledaju puno lošiji nego što stvarno jesu.
Naime, proces testiranja djelatnika, zakonski rokovi za otpuštanje tako velikog broja radnika i otkazni rok uzrokovala je da je većina starih djelatnika bila na plaći cijeli prvi kvartal, tako da je polovica djelatnika radila za sebe i za drugu polovicu koji su sjedili kući. Osim toga svim su djelatnicima isplaćene otpremnine koje su iznosile pola milijuna kuna i koji su također trošak koji se više neće ponavljati.

Što se tiče prihoda, prekasna pomoć banke uzrokovala je da smo morali zatvoriti sve naše centre i na taj način izgubili povjerenje naših kupaca koje se tek sada vraća. Treća stvar je da smo nekoliko centara preselili na bolje adrese (Split, Šibenik, Dubrovnik) i na taj način odgodili otvaranje tih gradova za nekoliko mjeseci.

HGspot se vratio u utrku iako snažno ranjen, ali sa djelatnicima koji su motiviraniji nego ikad prije i kreativniji nego u bilo kojem razdoblju tvrtke. Jedan od primjera je i izgled dućana u Dubravi koji se može vidjeti upravo na slici ovog teksta i koji pokazuje novo lice tvrtke - veselje i ugodu kupovine.

Hrvoje Prpić

Da, stvarno mi je žao što ste zbog 100-tinjak otkaza imali loš kvartal iako mi se čini da će ljudi koji su dobili otkaze imati par kvartala u minusu. Kako Vas nije sramota to izjavit na netu? Žalite se na troškove otpremnina? Koliko je samo koštao novi dizajn firme i sama web stranica? To je sigurno bila isplativa investicija.....   

The things you own end up owning you.
15 godina

kako si ih uhvatio mora da su motivirani raditi za 3000 kn ako i toliko dobiju,stvarno je sramota kad firme na radnike gledaju kao trošak a ne na vrijednost koja im donosi novac,zašto se komonente same ne prodadu koliko znači kad je trgovac ljubazan i zna objasniti,tako i kad dadu otpremnine kao da ti radnici nisu zaslužili taj novac,koliko ja znam tu firmu nisu uništili radnici nego totalno nesposobni menađeri i zašto uvijek radnik ispašta

dovoljan mi je jedan uređaj sa os u sebi
17 godina
Ana.Matic kaže...

... Dobro, vi kupujete u AMD-u zbog niske cijene jer si oni to mogu priuštiti (neću ponavljati zbog čega).

HGspot starta ispočetka i bilo bi fer da nam date drugu šansu jer se dosta toga promijenilo što naši kupci mogu potvrditi. Kao primjer da se trudimo mogu Vam navesti brojne akcije koje imamo i koje možete pogledati na našem webu ali i odlične prezentacije za naše kupce. Npr. od danas u našoj poslovnici u Utrinama možete isprobati kako funkcionira 3D monitor i odigrati zanimljive igrice.

Budući da kupujete novo računalo možete nazvati naše kolege koji će Vam rado pomoći. Mogu Vam garantirati da će Vas dočekati ljubazno osoblje, ali ako ćete imati problema slobodno se javite na moj mail ana.matic@hgspot.hr s imenom osobe s kojom ste razgovarali.

Ana

Draga Ana... mislim da je danas, kada kriza hara po svijetu, jako bitno koliko ces platiti za isti artikl. 99% ljudi ce kupiti artikl koji je par postotaka jeftiniji u jednoj firmi nego u drugoj, a kamoli nesto sto je desetak i vise posto jeftinije. Nisam siguran, ali mislim da u danasnje vrijeme obrcu veci profit manjim marzama ali prodanom vecom kolicinom artikala kao sto je to slucaj u nekim drugim firmama. 

Kao sto je milijun njih prije mene reklo... vas web nije webshop. Zna se koncept webshopa, vas web to nije. Lijep je, ali ipak ne sluzi svojoj svrsi.

Takodjer firma koja je kalibra kao HG Spot (ili je pak takva bila) iza sebe ima logistiku kakvu nemaju sitni webshopovi poput ADM-a i koja je ocito zakazala. Ljubazno osoblje koje tako cesto spominjes nije nikakav bonus, to je nesto sto se svugdje ocekuje, sto je zapravo normalna pojava i u Linksa i u ADM-a, Diskonta 24 (u svima njima sam kupovao i imam samo dobra iskustva).

Takodjer navodis prezentacije... morate uzeti u obzir da racunala ne kupuju stefice/domacice koje sa tim nisu upoznata. Takvi ljudi ce uzeti nekog (susjeda, kolegu, bilo koga tko se kuzi u racunala) i koji ce im tocno reci sto ce kupiti. Da se opet vratim na web, tesko je pronaci BAS ONO NESTO sto zelis na vasem webu iako postoji u ponudi. Ljudi koji poznaju racunala ce svakako preporuciti ili sami otici u firmu koja nudi najbolje cijene i to je, kako sam vec rekao, najveci faktor u kupnji racunala. Dobronamjerni savjeti svakog trgovca nisu bas toliko dobronamjerni, svaki pametan trgovac ti mozda i nece uvaliti najskuplji komad, vec onaj na kojeg je najveca marza.

Jos jednom, krenuli ste u boljem smjeru, nadam se da cete ipak krenuti kako treba, poslusati trziste i svoju ponudu prilagoditi njemu.

Puno srece zelim.

I'm going woo woo
16 godina
odjavljen
Sphynx kaže...

Kao drugo, pošto se praviš pametan, trebao bi imati barem elementarno znanje o poslovanju s tehničkom robom. Sam reseller nema veze s garancijom, te istu ostvaruješ u ovlaštenom servisu.

E sad, prevedeno na tvoj jezik to bi značilo da kad kupiš Sapphire grafiku, kojoj je uvoznik Microline, tu istu grafiku možeš reklamirati u Microlineu, bez obzira na to gdje si ju kupio...

To stoji, osim u slučaju da taj dućan nije reseller, već uvoznik te robe. Nisam siguran kakva je sad situacija u HGspot-u, dali išta uvoze ili ne jer su prošle godine od kad je HGspot imao išta vrijedno spomena u Splitskom dućanu.

Druga stvar koja mi je važna je to da je uvoznik u pravilu u Zagreb. Ako uzemem u dućanu u Splitu, ja mogu na garanciju predati u Splitu, a dućan je dužan poslati na servis. Ako dućan više ne postoji, moram o svom trošku slati u Zg.

P.S. Ako se radi o gotovim konfiguracijama i dalje se može ostvariti garancija po komponentama, ali više nema garancije na čitavo računalo, besplatne dijagnostike i sl. što je ljudima koji uzimaju gotovo konfiguracije jako važno.

U životu ne postoje pobjednici, samo preživjeli.
Poruka je uređivana zadnji put uto 4.5.2010 23:17 (MrBlc).
15 godina
neaktivan
Loš kvartal za HG Spot

Ne znam zasto citam ovaj thread, ali bilo Apple, bilo HGspot uvijek jedna te ista trabunjanja. Kupi na netu, nemoj kupit na netu, tamo je jeftinije, tamo je skuplje. Hrpa balavaca koja je ukupno potrosila 10.000 kn u svom zivotu na racunala, a serviseri kad ih vide se hvataju za glavu jer su opet skuhali graficku i dosli na zamjenu.

Ne morate niti odgovoriti jer necu procitati, skidam se sa threada.

3 4 hvala 1
17 godina
neaktivan
Loš kvartal za HG Spot

kad otvorim web stranicu od hg spota to je prvi i zadnji razlog zašto kod njih ne bi kupio ni najjeftiniju usb memoriju, stranica ima je totalno ogavna, jednostavno se ne možeš snaći gdje je šta. kad trebaš provjeriti cijenu nekog artikla, treba ti jedno 10 minuta da nađeš isto i na kraju svega ostaje jedino tražilica kao zadnji mogući izbor pronalaska cijene nekog najobičnijeg praznog cd, a kategorizacija proizvoda je totalna zbrka. ona prva, tj stara stranica mi je bila ok, ali tamo je bilo masa proizvoda koja nije bila dostupna, tj. nije se mogla kupiti. svaki proizvod koji sam kupio u hg spotu sam prvo gledao na web stranici, no sad uopće ne gledam taj njihov web.

Što nose vjetrovi sudbine nitko ne može znati.
Poruka je uređivana zadnji put sri 5.5.2010 1:06 (sage).

5 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Loš kvartal za HG Spot

LOL, čemu tolike diskusije? Stvar je jednostavna, a čini mi se da je netko to već i spomenuo. Pošto inf. opremu velikim dijelom kupuju ljudi koji se u istu i kuže, velik dio njih jednostavno ode na nabava.net i usporedi cijene ili to napravi ručno nakon što se skinu cjenici sa stranica trgovina. Zatim se trgovine sortiraju prvo po cijenama, pa filtriraju po iskustvu sa istima i na kraju se okrene nekoliko tel. brojeva i vidi se u kojoj od tih 3-4 imaju traženu komponentu (ili je mogu dobaviti u traženom roku). Manje više svi koje znam imaju sličan način kupovine. I to funkcionira. Ako imaš visoke cijene nikad nećeš ući u Top 10, a kamoli u Top 5 čije će brojeve telefona ljudi okrenuti.

Izuzetci od ovakvog načina kupovine su posebni popusti koje možeš ostvariti u nekim trgovinama (npr. moja firma ima lijepe popuste u jednom web shopu) gdje su onda brzina isporuke i neki drugi faktori svakako u drugom planu - iz očitih razloga. S druge strane, kad mi kupujemo (cca 1 mjesečno) to su uredno cifre od oko 20,0000-30,0000 kn i posve je u redu da imamo taj popust - mi im radimo promet na veliku cifru, oni nas ne deru sa maržama za 'obične' kupce koji kupuju 1-2 proizvoda i zapravo imamo lijep & zdrav poslovni odnos. I ako se i dogodi neka nepravilnost, trude se ispraviti ju u najkraćem mogućem roku. Tako da smo mi sretni, a onda su i oni sretni... A oni koji nam nisu dali popust pretpostavljam da baš i nisu sretni. ;]

A kad kupujem za privatne potrebe... Od onog što iz prve ruke želim vidjeti u trgovini inf. opreme su police sa upaljenim najnovijim LCD monitorima (sa test patternima u nativnim rezolucijama), police sa najnovijim modelima kućišta i police sa izloženim tipovnicama i miševima. Dakle, ono što jednostavno 'moraš vidjeti' paše li ti iz prve ruke. To što neka trgovina ima na policama naslagane kutijetine s najnovijim graf. karticama je u najmanju ruku... Recimo samo - zadnje što ima smisla držati na policama.

Ljubaznost i efikasnost osoblja je meni osobno bitna samo u 3 slučaja... Prvi je kad se raspitujem preko telefona o dobavljivosti robe - želim dobiti nekog na telefon tko zna napraviti search na internoj bazi i reći mi imaju ili nemaju taj proizvod i kad ga mogu nabaviti. Eventualno da mi predlože neki sličan koji imaju (ako sam u gužvi s vremenom). Drugi slučaj obuhvaća situaciju kad želim da mi izvade nešto iz kutije da vidim o čemu je zapravo riječ - ako to nisu spremni učiniti, bye-bye. Treći slučaj je kad se nešto pokvari, želim da preuzmu pokvarenu robu i daju mi zamjenski uređaj dok ovo ne poprave ili trajno proglase škartom (pa da se onda dogovaramo što ćemo dalje). Takav odnos prema kupcu je zdrav poslovni odnos i već na temelju ove tri situacije se može odvojiti one koji znaju svoj posao od onih koji ga ne znaju. Bonus je ako prepozanju stalne kupce i s vremena na vrijeme im odobre neki popust - to će znati cijeniti svaki kupac.

Heh, pa ne pričamo ovdje o tome tko u gradu pravi najbolje ćevape... Ovdje je recept dobro poznat, pitanje je samo tko ga može pratiti, a tko ne.

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.5.2010 9:37 (vlad0).
Moj PC  
14 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Loš kvartal za HG Spot

Sad tek vidim da HGspota nema u popisu firmi na nabavi !? Zar njihovi marketinški "stručnjaci" misle da

ljudi imaju volje rovati po ovoj njihovoj "stranici" u potrazi za proizvodima ili zbog usporedbe cijena?

Neka se potrude da budu u rangu sa top 5 sto se cijene tice na nabavi i neka prosire ponudu

( sta cekaju ? ) i opet cu vjerovatno kod njih kupovati, pa cak i da nemaju neki nadrealno dobar 

servis/kadar o kojem sada toliko govore. Dok imaju ljude koji su sposobni donijeti mi robu po koju sam dosao

i eventualno primiti nesto na reklamaciju a da pritom nisu totalni kreteni (a uglavnom nisu); Ja zadovoljan.

All religions are the same: religion is basically guilt, with different holidays.
Poruka je uređivana zadnji put sri 5.5.2010 12:23 (drnde).

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
propuhmajstor kaže...
Co7 kaže...

Lager i skladiste je isto! Treba je ici ovako:

"

Odakle tebi da Web trgovine nemaju skladiste??

Nemaju ogroman lager, ali vecina ima skladiste (koliko god ono skromno bilo)!

(na poslu sam pa me prekinu u pisanju itd...)

Ne drukam za links (sta god to znacilo), nego su stvarno (po meni) nedostizni u usluzi i organiziranosti!

Niti znas njemacki, niti znas hrvatski, a ti bi meni htio nesto dokazati. Sada nemoj pitati zasto je njemacki bitan.

Drukati je zagebacka satra za navijati.

Smjesan si!

Lager je germanizam... vjerovatno mislis da je to nesto sto malo ljudi zna, i da si ti uber pametan?

A drukati u Osijeku znaci "cinkati" ili "odati"! Zato sam napisao sta "(sta god to znacilo)"!

Ovo za Drpica - Prpica je greska a ne neznanje! Na nekoliko mojih postova od prije par mjeseci pise tocno, ovo je bila greska!

VERBA VOLANT, SCRIPTA MANENT.
16 godina
neaktivan
EnlightenedPhoenix kaže...
Mah... ako cemo iskreno... ja ne volim kupovati u webshopovima... I svi se tu pozivate na zakone da imas pravo vratiti stvar u roku od 30 dana, bla bla bla... daaaaaaa... A svi znamo da su u HRV zakoni samo da se krse (dobro ne svi, ali velika vecina)... Sto cete ako vam ne vrate novac? Tuziti ih (platit ce te odvjetnika 30 puta vise nego sto vrijedi taj komad opreme)... a posto u HRV i to moze otici u zastaru jako brzo... necete nista drugo ni dobiti...

Ovisno o cemu pricas, ali najvjerovatnije nema zastare za takve stvari!

Drugo, vecina web shopova je obrt, tako da odgovaraju cijelokupnom imovinom fizicke osobe (vlasnika), tako da nije moguce da nesto sjebu jer ce im prisjesti ako to naprave!

Itd.. itd...

VERBA VOLANT, SCRIPTA MANENT.
16 godina
neaktivan
Loš kvartal za HG Spot
Mislim da bi HGSPOT trebao prvenstveno uvesti na web nešto što ima ADM, a naprosto je fenomenalno. Čemu se gnjaviti sa uglavnom netočnim i nepotpunim opisima, kada je jedan klik na link koji vodi do stranice proizvođača na kojoj je taj proizvod do u detalje opisan više nego dovoljan. Čemu ja moram raditi copy/paste najčešće nepotpunog naziva artikla, ako se to može izvesti mnogo jednostavnije na gore opisan način?
Puno stvari u životu nije sigurno, no tvrda stolica uvijek je sranje.
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
patch123 kaže...
Romano kaže...

Zanimljivo koliko ovdje ima objesne djece sa puno predrasuda.Valjda vam roditelji nisu pruzali dovoljno paznje kad ste bili jos mladji pa sad lijecite frustracije ovdje. Da vam navedem jedan primjer iz svoje kupovine u HGSpotu.Dosao sam kupiti graficku karticu u HGSPOT koja je kostala 1600 kn,a ista ta kosta u Linksu 1399 kn. Kad sam vidio da je cijena veca za 200 kn,to sam napomenu prodavacu koji je istog trenutka nazvao centralu i na moje iznenadjenje i kratkog razgovora mi je rekao "Nema nikakvih problema,cijena graficke je sada 1398 kn".Fino izbacio 1398 kn i otisao kuci pjevajuci. Dakle nemojte se bahatiti i popricajte sa ljudima jer imaju direktivu da reagiraju na cijene i napomene kupaca. Naravno,to ne mozete jer prdite iz naslonjaca i ne da vam se ustati

i onda si se probudio

a ti imas kolko 5god?mislim da nitko stariji nebi napiso ovako glup komentar(naravno ako nema nekakvih problema...)

17 godina
neaktivan
Co7 kaže...
Mah... ako cemo iskreno... ja ne volim kupovati u webshopovima... I svi se tu pozivate na zakone da imas pravo vratiti stvar u roku od 30 dana, bla bla bla... daaaaaaa... A svi znamo da su u HRV zakoni samo da se krse (dobro ne svi, ali velika vecina)... Sto cete ako vam ne vrate novac? Tuziti ih (platit ce te odvjetnika 30 puta vise nego sto vrijedi taj komad opreme)... a posto u HRV i to moze otici u zastaru jako brzo... necete nista drugo ni dobiti...

Ovisno o cemu pricas, ali najvjerovatnije nema zastare za takve stvari!

Drugo, vecina web shopova je obrt, tako da odgovaraju cijelokupnom imovinom fizicke osobe (vlasnika), tako da nije moguce da nesto sjebu jer ce im prisjesti ako to naprave!

Itd.. itd...

Zastara za takve stvari je dvije godine (evo pitao sam tatu samo da mogu tu napisati)... pa se razmisljaj koliko ces ti tu uspjeti utjerati kome sto...

In Control
15 godina
protjeran
sage kaže...

kad otvorim web stranicu od hg spota to je prvi i zadnji razlog zašto kod njih ne bi kupio ni najjeftiniju usb memoriju, stranica ima je totalno ogavna, jednostavno se ne možeš snaći gdje je šta. kad trebaš provjeriti cijenu nekog artikla, treba ti jedno 10 minuta da nađeš isto i na kraju svega ostaje jedino tražilica kao zadnji mogući izbor pronalaska cijene nekog najobičnijeg praznog cd, a kategorizacija proizvoda je totalna zbrka. ona prva, tj stara stranica mi je bila ok, ali tamo je bilo masa proizvoda koja nije bila dostupna, tj. nije se mogla kupiti. svaki proizvod koji sam kupio u hg spotu sam prvo gledao na web stranici, no sad uopće ne gledam taj njihov web.

Ma ne kužiš.... amazon, ebay, newegg, tigerdirect, apple i ostali giganti su papci. Ova genijalna umotvorina Prpića i Listopada je budućnost on-line trgovine. 

btw. Ana, pa daj da konacno saznamo koliko je to kostalo, jer ako ste naveli ovdje da je problem u 500k kuna otpremnina i tražite još jednu šansu.....onda je red da znamo koliko je genijalna umotvorina koštala. Hvala unaprijed.

17 godina
neaktivan
GoodLooker kaže...
sage kaže...

Ma ne kužiš.... amazon, ebay, newegg, tigerdirect, apple i ostali giganti su papci. Ova genijalna umotvorina Prpića i Listopada je budućnost on-line trgovine.

btw. Ana, pa daj da konacno saznamo koliko je to kostalo, jer ako ste naveli ovdje da je problem u 500k kuna otpremnina i tražite još jednu šansu.....onda je red da znamo koliko je genijalna umotvorina koštala. Hvala unaprijed.

Pa posto su d.d. moraju sve podatke podastrijeti HRV burzi... tako da ako ti nije tesko kopati po arhivama, mozes vidjeti njihov kvartalni izvjestaj...

In Control
16 godina
neaktivan
The Man kaže...
The Man kaže...
Mislim da bi HGSPOT trebao prvenstveno uvesti na web nešto što ima ADM, a naprosto je fenomenalno. Čemu se gnjaviti sa uglavnom netočnim i nepotpunim opisima, kada je jedan klik na link koji vodi do stranice proizvođača na kojoj je taj proizvod do u detalje opisan više nego dovoljan. Čemu ja moram raditi copy/paste najčešće nepotpunog naziva artikla, ako se to može izvesti mnogo jednostavnije na gore opisan način?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Loš kvartal za HG Spot

Do vraga,pa sto ponavljas jednu te istu stvar X puta?!

There is no spoon.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Pa vidis the man, ja takvo sto ne volim, jer cijenim trud... ali da sam hgspot, educirao bih prodavace da znaju sve o komponentama koje prodaju...
In Control
16 godina
neaktivan
Loš kvartal za HG Spot
Zato što to ima puno više smisla od većine naklapanja i bezumnih prepucavanja prepametnih pojedinaca koji pretresaju praznu slamu i iznose teške nebuloze...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
The Man kaže...
Zato što to ima puno više smisla od većine naklapanja i bezumnih prepucavanja prepametnih pojedinaca koji pretresaju praznu slamu i iznose teške nebuloze...

ajme kako smo se visoko postavili...

strasno...

barem budi lazno skroman...

I normalno raspravljajmo...

In Control
16 godina
neaktivan
Pa vidis the man, ja takvo sto ne volim, jer cijenim trud... ali da sam hgspot, educirao bih prodavace da znaju sve o komponentama koje prodaju...

Što točno ne voliš? U jednom kliku miša dobiti sve informacije o proizvodu? Pa pobogu, u trgovinu se ide kupovati i treba obratiti pozornost da se istakne cijena, količina i raspoloživost robe. 99% proizvođača daje na svojim stranicama puno točnije informacije nego nekakva IT trgovina, baš zato što se to od njih i očekuje. Koliko se god HGSPOT trudio od sebe napraviti nešto EKSTRA oni nikad neće (jerbo ni ne mogu) biti više od IT samoposluge koja pruža usluge servisa i dostave... Prpić je uspio, jer je pokrenuo pravu stvar u pravo vrijeme i imao mnogo sreće, no za ovo što sada izvodi nije ni vrijeme ni mjesto, a čini se da ga i sreća polako napušta...
17 godina
neaktivan
The Man kaže...

Što točno ne voliš? U jednom kliku miša dobiti sve informacije o proizvodu? Pa pobogu, u trgovinu se ide kupovati i treba obratiti pozornost da se istakne cijena, količina i raspoloživost robe. 99% proizvođača daje na svojim stranicama puno točnije informacije nego nekakva IT trgovina, baš zato što se to od njih i očekuje. Koliko se god HGSPOT trudio od sebe napraviti nešto EKSTRA oni nikad neće (jerbo ni ne mogu) biti više od IT samoposluge koja pruža usluge servisa i dostave... Prpić je uspio, jer je pokrenuo pravu stvar u pravo vrijeme i imao mnogo sreće, no za ovo što sada izvodi nije ni vrijeme ni mjesto, a čini se da ga i sreća polako napušta...

Pa to se slazem... ali sto se tice webshopova... ne volim ih nikako... Zakoni koji bi nas trebali stiti su vecinom neprovedivi...

ALi to je istina... HGSPOT je propala tvrtka... samo oni jos to ne shvacaju ocito...

In Control
15 godina
neaktivan

lol... vidim bas hrpu gluposti napisanih po temi...

ekipa nesto optuzuje ADM da im platis pa oni imaju tvoju lovu par dana i onda tek dobijes komp, a u medjuvremenu neke kamate dobijaju.. lmao.. decko ja sam magistar ekonomije, a ne moram biti da ti kazem da pises budalastine.. ajde mi nadji bilo kakvu financijsku instituciju (ne sportsku kladionicu dakle) koja ce ti u 5 dana dati 1% kamate na neki iznos...

i btw adm isporucuje robu drugi dan bilo gdje u hrvatskoj, a mozes platiti i pouzecem..

i glede njihovog servisa idu toliko daleko da ti posalju na svoj trosak hp ekspres doma po robu i vrate u svom trosku...

ja kupio komp, i onda zbog moje preporuke 2 prijatelja tu iz pule, jedan (magarac) htio da mu ga oni sloze, ovi nisu, dosao komp on nazove, sutra ujutro uzimaju komp hp-om, ISTO POPODNE se komp vraca u puli montiran!!! to je brutalna usluga...

i to sto vi ljudi spominjete neke place, radnike, skladistenje itd. kao opravdanje i neusporedivost hg-spota s adm-om, ma koga za to briga? o cemu vi to? ovo je kapitalizam dragi moj a ne caritas, ako nisi konkurentan propast ces i gotovo. ako se nisu u stanju prilagoditi uvjetima na trsistu sa njega ce ispasti. 

16 godina
neaktivan
Loš kvartal za HG Spot
HGSPOT ne kuži neke stvari. Pod broj 1 ako je trgovina u financijskim problemima i ide se na redizajn svega treba isfurati jednostavnost. Web i poslovnice ne moraju biti lonac i poklopac. Dovoljno je da im je web uredna i redovito ažurirana Excel tablica. Ljudi na web dolaze po točnu informaciju do koje žele doći što brži i jednostavnije. Zaboli ljude polni organ za njihov dizajn i kerefeke. Pogledaj kakav web imaju Links i ADM. Kad bi od oba uzeli najbolje postigli bi čistu perfekciju. Ovaj web ne da je katastrofa, nego je totalno fulan smisao njegova postojanja, a on je PRIJE SVEGA informiranje ljudi o tome da li je roba raspoloživa (i ako nije kada će biti), koliko robe je raspoloživo, te koja je njena cijena. Opisi su dobri samo ako su 100% točni, potpuni i uredno (pregledno) istaknuti na webu...
Moj PC  
7 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
The Man kaže...
HGSPOT ne kuži neke stvari. Pod broj 1 ako je trgovina u financijskim problemima i ide se na redizajn svega treba isfurati jednostavnost. Web i poslovnice ne moraju biti lonac i poklopac. Dovoljno je da im je web uredna i redovito ažurirana Excel tablica. Ljudi na web dolaze po točnu informaciju do koje žele doći što brži i jednostavnije. Zaboli ljude polni organ za njihov dizajn i kerefeke. Pogledaj kakav web imaju Links i ADM. Kad bi od oba uzeli najbolje postigli bi čistu perfekciju. Ovaj web ne da je katastrofa, nego je totalno fulan smisao njegova postojanja, a on je PRIJE SVEGA informiranje ljudi o tome da li je roba raspoloživa (i ako nije kada će biti), koliko robe je raspoloživo, te koja je njena cijena. Opisi su dobri samo ako su 100% točni, potpuni i uredno (pregledno) istaknuti na webu...

Slazem se HGSPOT web je katastrofa... i neazuriran (pa jel toliko tesko nekoga zaposliti za 4500kn tko ce redovito azurirati, imali bi toliko puno koristi od toga)

Linksov web... uf... super...

In Control
16 godina
neaktivan
Loš kvartal za HG Spot
Zar je tako teško napraviti jednostavan i pregledan web na kojem je naziv proizvoda identičan nazivu od proizvođača, te staviti da je naziv proizvoda ujedno i link na web stranicu proizvođača s opisom proizvoda koja se otvara u novom tabu, a uz naziv proizvoda staviti tek šifru pod kojom se on vodi u trgovini, podatke o cijeni i raspoloživosti. Šta točno tome fali? Takav osnovni koncept može se izdizajnirati do beskraja dokle god taj dizajn ne remeti njegovu funkcionalnost.
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
protjeran
The Man kaže...
Zar je tako teško napraviti jednostavan i pregledan web na kojem je naziv proizvoda identičan nazivu od proizvođača, te staviti da je naziv proizvoda ujedno i link na web stranicu proizvođača s opisom proizvoda koja se otvara u novom tabu, a uz naziv proizvoda staviti tek šifru pod kojom se on vodi u trgovini, podatke o cijeni i raspoloživosti. Šta točno tome fali? Takav osnovni koncept može se izdizajnirati do beskraja dokle god taj dizajn ne remeti njegovu funkcionalnost.

Vjerojatno je trolist Papić-Listopad-Globaldizajn zaključio da web trgovina mora iritirati kupca. Al nije sve tako crno, umjesto pregledne i funkcionalne web trgovine sada možeš pretraživati NOVOSTI!! Iznenađen

15 godina
neaktivan
Loš kvartal za HG Spot

ne znam stvarno o čemu se ovdje ima toliko raspravljati

one koji kupuju komponente zanimaju 3 stvari: ponuda,cijena i garancija

usporedimo links i hgspot

links ima na ponudi 121 grafičku karticu dok ih hgspot ima 62 (znači duplo više)

dok hgspot u svojoj ponudi uopće nema 5870 links ima 6 modela..

hgspot ima samo jedan model 5850 dok ih links ima 5

da se ne bi reklo da je to samo na tržištu grafa možemo usporediti i matične ploče te procesore

hgspot ima 74 matične dok links 171

hgspot ima 31 procesor dok ih links ima 39

toliko o ponudi

o cijeni je sve rečeno,dovoljan je samo prvi pogled na cijene artikala i sve je jasno

kao što sam u svom prvom postu naveo,hgspot je što se tiče 5970 i 5770 u prosjeku 16 % skuplji od adm-a,što znači da je skuplji i od linksa..

što se tiče garancije,ne vjerujem da je hgspot išta bolji od linksa (a naravno,veća je šansa da će propasti hgspot nego links)

sad vi blebetajte koliko vas volja,ja sigurno ne bih kupio ništa u hgspotu pokraj linksa i adm-a

ako se vama plaća svaki artikal 15 % skuplje samo kako bi pomogli hgspotu ili šta već,ne mogu vam ništa reći osim:samo naprijed

Moj PC  
11 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice