Kad kupujem PC komponente, ja na prvom mjestu također hoću ono što si ti naveo: veliku ponudu i niske cijene
www.ebay.com
Kad kupujem PC komponente, ja na prvom mjestu također hoću ono što si ti naveo: veliku ponudu i niske cijene
www.ebay.com
mrtvi piksel! Ali to jos provjeri jer ne da mi se sada traziti tocne podatke ali to je otprilike to!
nisi shvatio bit mog posta. kad kupujes u normalnom ducanu uvijek postoji rizik da ces kupiti monitor sa bad pixelima (osim ako proizvodjac ne garantira 0 bad pixel) i onda ga neces moci reklamirati jes se uredjaj smatra ispravnim, dok isti taj kod online kupovine mozes reklamirati jer postoji zakon o kupovini "na slijepo" koji ti omogucava povrat ako ti se roba ne svidja, ne mora biti neispravna.
Apsolutno se slazem sa svime sto si do sad napisao (osim sa tonom, iako se i ja ponekad na ovom forumu tako izivciram da pomislim da na ovo forumu samo mala djeca pisu) ali na osnovu cega donosis zakljucak da je Links vrh vrhova? Sam si rekao da za nesto sto negdje kosta 500 nema smisla davati 700.
Lol, nismo se razumili... ja sam mislio da ti govoris za HGspot a protiv WEB shopova!
Linksom sam odusevljen sto se tice usluznosti, brzine i postenja! Za sada sam iskreno odusevljen, i najcesce sve ima kod njih OSIM VODENOG HLADJENJA (custom)!
Ako ista kupujem u trgovinama onda je sve iskljucivo u Linksu (ako imaju u ponudi)! Nije mi tu problme dati par kuna vise jer zbog kolicine potrosenog novca kod njih sam dobio i karticu sa odredjenim popustom. I sada bas planiram uzeti novo racunalo(za koji mjesec), i to ce biti iskljucivo u linksu! planiram dati 9000 kn (samo maticna,procesor,rami i ssd-ovi)!
Kako i ne bi bili u gubitku kad i dalje imaju slabu ponudu uz previsoke cijene postojecih artikala.
Prije sto god mi trebalo nasao sam u HG Spotu po najnizoj ili par kuna visoj od najnize cijene i uzivao sam odlaziti tamo cak ako i ne planiram neku kupnju.
e baš zato svi propadaju... cijene NE MOGU biti preniske. nitko ne zna koliko košta nabava robe i imati robu. a imati robu možeš SAMO I JEDINO ako imaš visoku maržu i kad prodaš jedan dio kupiš dva. najam prostora ,radnici,režije,web stranice,marketing općenito-nikako ne može stati u 1-2 kn zarade po proizvodu.
dobro znam o čemu pričam jer se 17 godina bavim prodajom i uslugama. nije sjajno jer živim u ovoj vukojebini od slavonije,ali isto tako ne idem ispod cijene.
imam prijatelja koji je otvorio trgovinu autodijelova i odlučio se inatiti sa svima,pa je rekao da je njemu dosta 10 kn po artiklu ! ali nije državi i ostalima !
propao je a zbog duga od milijun kuna je pobjegao u njemačku. sada tama šarafa knauf. žalosno. a i on je imao lijepu trgovinu i šetaće i mudrijaše...
Pretjerujes!
Nije sve crno bijelo!
Primjer, ako imas zaradu od 10 kn po proizvodu i prodas 10 komada, onda si zaradio "samo 100 kn"! A ako ti je cijena 5 kuna, pa prodas 50 komada, onda si zaradio 250kn!
I molim te nemoj mi pricati o marzama! Ako si neki nedoprcani obrtnik koji je zadnji na svirali normalno da su si svi uzeli dio(od proizvodjaca, drzave pa i do prijevoznika)! A koji je izgovor velikim tvrtkama?
Kada ti nešto hitno treba onda dođeš u Šrota i on ti kaže da tražene robe nema nego će naručiti iz Zagreba. Na kraju čekaš isto kao da si naručio iz Tajvana.
Mogučnost brže zamjene neispravne komponente stoji.
Evo pojasnit cu ti...
Ja kao kupac trazim uslugu i niske cijene... to ADM ima (primerj, ja nisam kupio kod njih nikad)! Zasto bih onda ja trebao otici u HGspot i tamo dati za istu stvar 500 kn vise!
Da Drpic moze voziti svoj BMW (ako ga ima), hocu reci koje je opreavdanje da ja dam 500 kn vise?!
EDIT: Drpic je na celu HGspota trenutacno! Ako ti to nije bilo jasno!
Daj 500 kuna vise ili manje kome god hoces i gdje hoces, samo nemoj usporedjivati neusporedivo jer takvim firmama troskovi poslovanja nisu ni izdaleka isti. Ducanu koji ti robu nudi odmah na licu mjesta sigurno ces morati platiti koju kunu vise od Web ducana koji tu robu NEMA i tek ju mora naruciti nakon sto ti platis punu cijenu i to moze potrajati danima dok ne pronadje dobavljaca koji ju ima. To je ogromna razlika, pogotovo kad ti nesto hitno treba. I takva usluga stvarnog ducana kosta. Kosta i mogucnost zamjene robe u slucaju kada je neispravna, a to se opet brze odvija u vecoj firmi od Web ducana (isprobano u praksi).
I još nešto: zamjena krivo deklarirane robe u HG Spotu (prije ovog financijskog kolapsa) napravljena je bez ikakvih problema - odmah.
Osim onog nogoloptaca Drpica, ne znam ni za kojeg drugog Drpica niti imam zelju znati tko je na celu koje firme.
Odakle tebi da Web trgovine nemaju skladiste?????
Nemaju lager, ali vecina ima skladiste (koliko god ono skromno bilo)!
Drugo nema troskova struje, vode, najma prostora itd... koji su tebi ionako nebitni! Ili ti bas zelis to placati!
Sto se tice usporedjivanja i jedno i drugo je trgovina... za ostalo me boli k......!
Najcesce one komponente koje ja kupujem nisu na stanju, pa dok one dodju iz jedne poslovnice u drugu ja njih mogu dobiti i postom!
Preporuka je svakako LINKS! Ako ne onda bilo koja web trgovina!
Jel ti radis u LINKS-u?
Ja sam isto za kupnju preko web shopa, ali ne u ADM-u jer oni kenj...ju. Tri puta sam pokusao naruciti od njih i tri puta sam morao ponovno slati mail da uopce dobijem ponudu, a niti jedanput nisu imali robu koju sam htio.
Ako vec ne zelim potrositi velike novce onda cu radije kupiti preko ebaya. Medjutim kad kupis nesto preko ebaya onda si svjestan rizika u slucaju kvara (baciti uredjaj u smece) tako da pazim sto kupujem tamo, a sto u RH.
Kaj se tice TV-a i laptopa to ne kupujem dok ne vidim kako radi i kakav je pod prstima, a kad sam vec tamo onda i kupim. Nemam namjeru se vracati praznih ruku iz ducana.
Eh da, i uzasno me mrzi kod ovih nasih ADM-a, Protis i takvih firmica sto ne mogu platiti karticom, a o kreditu da ne govorim.
@co7
Vjerojatno misliš na Hrvoja Prpića a ne Drpića.
Kada ti nešto hitno treba onda dođeš u Šrota i on ti kaže da tražene robe nema nego će naručiti iz Zagreba. Na kraju čekaš isto kao da si naručio iz Tajvana.
Ja niti ne idem, radije nazovem jer se bas ne pouzdam u Web nasih trgovaca. Toboze imaju, a kad dodjes, nemaju.
Ja sam isto za kupnju preko web shopa, ali ne u ADM-u jer oni kenj...ju. Tri puta sam pokusao naruciti od njih i tri puta sam morao ponovno slati mail da uopce dobijem ponudu, a niti jedanput nisu imali robu koju sam htio.
Ako vec ne zelim potrositi velike novce onda cu radije kupiti preko ebaya. Medjutim kad kupis nesto preko ebaya onda si svjestan rizika u slucaju kvara (baciti uredjaj u smece) tako da pazim sto kupujem tamo, a sto u RH.
Kaj se tice TV-a i laptopa to ne kupujem dok ne vidim kako radi i kakav je pod prstima, a kad sam vec tamo onda i kupim. Nemam namjeru se vracati praznih ruku iz ducana.
Eh da, i uzasno me mrzi kod ovih nasih ADM-a, Protis i takvih firmica sto ne mogu platiti karticom, a o kreditu da ne govorim.
Ja sa ADM-om imam poprilicno dobra iskustva. U biti jednom mi se desilo da je ono sto su imali u web shopu bilo nedostupno pa sam kupio drugi komad (ventilator). Sve drugo je za 5. Protis takodjer. Nisam do sada trgovao sa Telebitom, ali poznavaoci koji jesu kazu mi da je to najbolja trgovina.
Iz vani se kupuje hardware koji prolazi bez carine (RAM, procesor...) a u domacim ducanima najvise periferija i krupnije komponente.
odakle ti to da u Protisa ne mozes platiti karticom? (nedavno sam platio karticom, za adm ne znam jer sam do sad placao cashom ali to mi je besmisleno da nema mogucnost)
EDIT: sad sam provjerio kod ADM-a primaju kartice i moguce je obrocno placanje. o cemu pricas ti?
Odakle tebi da Web trgovine nemaju skladiste?????
Nemaju lager, ali vecina ima skladiste (koliko god ono skromno bilo)!
Drugo nema troskova struje, vode, najma prostora itd... koji su tebi ionako nebitni! Ili ti bas zelis to placati!
Sto se tice usporedjivanja i jedno i drugo je trgovina... za ostalo me boli k......!
Najcesce one komponente koje ja kupujem nisu na stanju, pa dok one dodju iz jedne poslovnice u drugu ja njih mogu dobiti i postom!
Ehej, bijesni covjece! Pazi da ne dobijes infarkt ili mozdani udar od uzrujavanja!
A kakva je razlika izmedju skladista i lagera? :) Bas me zanima.
I sto to Web ducan ima na licu mjesta? Par spindlova s praznim medijima za snimanje. Geekovske kondome?
Aha, znaci drukas za Links. Sad je bar jasno.
Jel ti radis u LINKS-u?
Ne, cak niti ne poznam na osobnom nivou nikog iz te trgovine! (osoban nivo = druzenje van posla)
@co7
Lol, da... Ispricavam se xd!
Ehej, bijesni covjece! Pazi da ne dobijes infarkt ili mozdani udar od uzrujavanja!
A kakva je razlika izmedju skladista i lagera? :) Bas me zanima.
I sto to Web ducan ima na licu mjesta? Par spindlova s praznim medijima za snimanje. Geekovske kondome?
Aha, znaci drukas za Links. Sad je bar jasno.
Lager i skladiste je isto! Treba je ici ovako:
"
Odakle tebi da Web trgovine nemaju skladiste??
Nemaju ogroman lager, ali vecina ima skladiste (koliko god ono skromno bilo)!
(na poslu sam pa me prekinu u pisanju itd...)
Ne drukam za links (sta god to znacilo), nego su stvarno (po meni) nedostizni u usluzi i organiziranosti!
Zanimljivo koliko ovdje ima objesne djece sa puno predrasuda.Valjda vam roditelji nisu pruzali dovoljno paznje kad ste bili jos mladji pa sad lijecite frustracije ovdje. Da vam navedem jedan primjer iz svoje kupovine u HGSpotu.Dosao sam kupiti graficku karticu u HGSPOT koja je kostala 1600 kn,a ista ta kosta u Linksu 1399 kn. Kad sam vidio da je cijena veca za 200 kn,to sam napomenu prodavacu koji je istog trenutka nazvao centralu i na moje iznenadjenje i kratkog razgovora mi je rekao "Nema nikakvih problema,cijena graficke je sada 1398 kn".Fino izbacio 1398 kn i otisao kuci pjevajuci. Dakle nemojte se bahatiti i popricajte sa ljudima jer imaju direktivu da reagiraju na cijene i napomene kupaca. Naravno,to ne mozete jer prdite iz naslonjaca i ne da vam se ustati
Mda, baš mi se da trošiti vrijeme za natezanje s trgovcima u ovom bunjištu čije su cijene po defaultu parsto kuna veće od konkurencije. BTW ja se ne sjećam da sam ikad na upit bilo koga u ovom našem bunjištu dobio ikakav suvisli popust jer, eto, konkurencija ima nižu cijenu, nadasve ne od zabetoniranog HGSpota i VeMila (kad je još postojao u izvornom obliku), a stalno nešto kupujem. Štoviše dobio sam nogom u pedu. Svaka čast ako je HG počeo tako poslovati, tako sam više puta trgovao po austrijskim trgovinama i uvijek to navodio svakome ko bi me nešto pitao o shoppingu preko grane kao nešto što kod nas nećeš nikad doživjeti, i zbog čega se uvijek rado vratim na takvo mjesto. Al opet, gdje HG-u piše da se može isposlovati kakav popust (koji to zapravo i nije kad se pogledaju cijene na drugim mjestima, čak i ovo što si ti profitirao kunu nije IMHO vrijedno rizika da ti opet prdnu za koji dan i ostaneš bez jamstva, a ne vidim kako će opet rulati) ? Stari moj, ako nisi HG-ov insider onda slabo trguješ po IT trgovinama i derivacijama kad im glumiš odvjetnika, ili imaš beskonačno vremena i volje.
I ja se cudim tolikoj zlobi. Kakvo je to vrijeme doslo...
Ovima koji prizivaju cijene ADM-a i Protisa. A tko su ti? Nikad cuo za njih, a nagledao sam se kojekakvih "informatickih firmi". Osim toga, pokusajte vi otvoriti firmu, imati na lageru dovoljno robe i platiti sve dobavljacima i redovito isplatiti placu zaposlenima. Web ducani snose puno manji rizik od firme koja ima lager. Sve im je placeno 100% unaprijed. Mogu raditi u nekoj prcvarnici umjesto u lijepom prostoru, kao sto mnogi i rade. Zar je mudrost otvoriti takvu firmu? Pa takvi moraju prodati vagone robe da bi ista zaradili i jos se maltretirati s balavurdijom koja spaljuje graficke kartice i maticne ploce dan prije isteka jamstva. Imajte hrabrosti pa se upustite u takav biznis.
Da, tipična hrvatska trgovačka priča. Ništa stvarati, u ništa ulagati, za ništa se ne žrtvovati, samo preprodavati i guliti kožu naivnim kupcima koji neznaju kolika usta nahrane kupovinom u hrvatskim IT trgovinama sa zvučnim imenom. Teško je takvima da ne povjeruješ. Znam ih i previše i predugo ih znam, pratim, živim s takvima i oko tih i predugo, a da bih vjerovao pustim (ribo)lovačkim pričama i basnama poput ove. Pljuc. Ko vas nezna skupo bi vas platio.
I ja se cudim tolikoj zlobi. Kakvo je to vrijeme doslo...
Ovima koji prizivaju cijene ADM-a i Protisa. A tko su ti? Nikad cuo za njih, a nagledao sam se kojekakvih "informatickih firmi". Osim toga, pokusajte vi otvoriti firmu, imati na lageru dovoljno robe i platiti sve dobavljacima i redovito isplatiti placu zaposlenima. Web ducani snose puno manji rizik od firme koja ima lager. Sve im je placeno 100% unaprijed. Mogu raditi u nekoj prcvarnici umjesto u lijepom prostoru, kao sto mnogi i rade. Zar je mudrost otvoriti takvu firmu? Pa takvi moraju prodati vagone robe da bi ista zaradili i jos se maltretirati s balavurdijom koja spaljuje graficke kartice i maticne ploce dan prije isteka jamstva. Imajte hrabrosti pa se upustite u takav biznis.
Da, tipična hrvatska trgovačka priča. Ništa stvarati, u ništa ulagati, za ništa se ne žrtvovati, samo preprodavati i guliti kožu naivnim kupcima koji neznaju kolika usta nahrane kupovinom u hrvatskim IT trgovinama sa zvučnim imenom. Teško je takvima da ne povjeruješ. Znam ih i previše i predugo ih znam, pratim, živim s takvima i oko tih i predugo, a da bih vjerovao pustim (ribo)lovačkim pričama i basnama poput ove. Pljuc. Ko vas nezna skupo bi vas platio.
Molim te mi pojasni svoj stav (post). Jesi li ti za ili protiv Web shopa?
Tu svi zarade, i dobavljac i prodavac (vlasnik web shopa) a na kraju i kupac prodje znatno jeftinije!
Da li ste ikad culi za kolumbovo jaje? Ista ta prica, to moze svatko...
@co7
Lol, da... Ispricavam se xd!
Bitno je da si meni napisao "EDIT: Drpic je na celu HGspota trenutacno! Ako ti to nije bilo jasno!"
Hrackas po covjeku i pametujes, ni prezime mu ne znas!
Lager i skladiste je isto! Treba je ici ovako:
"
Odakle tebi da Web trgovine nemaju skladiste??
Nemaju ogroman lager, ali vecina ima skladiste (koliko god ono skromno bilo)!
(na poslu sam pa me prekinu u pisanju itd...)
Ne drukam za links (sta god to znacilo), nego su stvarno (po meni) nedostizni u usluzi i organiziranosti!
Niti znas njemacki, niti znas hrvatski, a ti bi meni htio nesto dokazati. Sada nemoj pitati zasto je njemacki bitan.
Drukati je zagebacka satra za navijati.
A cega jedino ima na pretek na forumima nego lovackih prica? Tko ima vremena i volje, neka i dalje sudjeluje u prepucavanju.
ja ne znam kako ste vi uspjeli napisati 4 stranice na ovu temu
ne znam o čemu se ovdje ima raspravljati
tvrtka loše posluje i gotovo
cijene su im previsoke,trenutno ima puno boljih od njih
i to je to,gotova priča
zašto je nešto skuplje to nije ni bitno
nama,kupcima,je samo bitno da prođemo što povoljnije
Kao prvo po muci se poznaju junaci koji ne odustaju. Nije nam lako i definitivno se nalazimo u nezavidnoj situaciji ali se i dalje trudimo. Dobro, vi kupujete u AMD-u zbog niske cijene jer si oni to mogu priuštiti (neću ponavljati zbog čega).
HGspot starta ispočetka i bilo bi fer da nam date drugu šansu jer se dosta toga promijenilo što naši kupci mogu potvrditi. Kao primjer da se trudimo mogu vam navesti brojne akcije koje imamo i koje možete pogledati na našem webu ali i odlične prezentacije za naše kupce. Npr. od danas u našoj poslovnici u Utrinama možete isprobati kako funkcionira 3D monitor i odigrati zanimljive igrice.
Budući da kupujete novo računalo možete nazvati naše kolege koji će Vam rado pomoći. Mogu Vam garantirati da će Vas dočekati ljubazno osoblje, ali ako ćete imati problema slobodno se javite na moj mail ana.matic@hgspot.hr s imenom osobe s kojom ste razgovarali.
Ana
Daj ROFL, ROFL i opet ROFL. Ugoda i veselje kupovine? Ugoda i veselje kupovine nije uvijetovana debilnom naljepnicom (uzasan dizajn sramota, ne kupujem tampone nego informaticke komponente) na izlogu nego usluznoscu, ponudom i cijenama. Nešto sto HGspot nikada nece imati. Bolje da ste upucali tog snazno ranjenog HGspota, i skratili mu muke, nego da ga mrcvarite ovako i nas sa katastrofalnom ponudom, webom i cijenama. A da ne govorim o neugodnom osoblju koje nema blagog pojma o nicemu. Izgubili ste povjerenje bilo kojeg "informaticki pismenog" kupca. Morao bi biti na teškim drogama da udjem i kupim nešta u vašim kul ducanima kada na drugom mjestu to mogu dobit ljubaznije i, jos bitnije, jeftinije.
I da se razumijemo kupovao sam u HGspotu, davno, ne zato sto ste super nego jer nisam imao izbora. Sada kada su tu Links i jos bolje ADM (ovdje sam kupio par tisuca eura komponenti kroz zadnje 4 godine i nikad problem, odlicni decki), nema jednostavno potrbe za HGspotom, na svu srecu. Mislim HD5970 vam košta 5400kn dok je u ADMu 4700kn i to jos OC verzija. Moraš bit mentalno retardiran da kupiš išta u HGspotu.
Evo recimo baš razmisljam uzeti novo racunalo. I necu ga kupit u HGspotu jer: pre skupo, ponuda nikakva (vise od pola komponenti jednostavno nema), rizik od neljubaznih prodavaca, navlacenja s nekim likovima kao ovaj gore koji mi drobi o vizualnom indentitetu i veselju i ugodi kupovine bez da firma zadovoljava 2 osnove karakteristike: ponuda & cijena
Kao prvo po muci se poznaju junaci koji ne odustaju. Nije nam lako i definitivno se nalazimo u nezavidnoj situaciji ali se i dalje trudimo. Dobro, vi kupujete u AMD-u zbog niske cijene jer si oni to mogu priuštiti (neću ponavljati zbog čega).
HGspot starta ispočetka i bilo bi fer da nam date drugu šansu jer se dosta toga promijenilo što naši kupci mogu potvrditi. Kao primjer da se trudimo mogu Vam navesti brojne akcije koje imamo i koje možete pogledati na našem webu ali i odlične prezentacije za naše kupce. Npr. od danas u našoj poslovnici u Utrinama možete isprobati kako funkcionira 3D monitor i odigrati zanimljive igrice.
Budući da kupujete novo računalo možete nazvati naše kolege koji će Vam rado pomoći. Mogu Vam garantirati da će Vas dočekati ljubazno osoblje, ali ako ćete imati problema slobodno se javite na moj mail ana.matic@hgspot.hr s imenom osobe s kojom ste razgovarali.
Ana
HGspot starta ispočetka i bilo bi fer da nam date drugu šansu jer se dosta toga promijenilo što naši kupci mogu potvrditi. Kao primjer da se trudimo mogu vam navesti brojne akcije koje imamo i koje možete pogledati na našem webu ali i odlične prezentacije za naše kupce. Npr. od danas u našoj poslovnici u Utrinama možete isprobati kako funkcionira 3D monitor i odigrati zanimljive igrice.
Ana
Još niste naveli niti jedan razlog zašto to isto računalo (odnosno bolje) ne bismo kupili u dučanu u kojem imamo nižu cijenu, veći izbor i barem jednako toliko ljubazno osoblje, te manji rizik propadanja dučana (što je važno zbog garancije).
[Sarkazam]
S obzirom da ste u svojim forumskim postovima i s onom slikom na izlogu dučana pokazali da mislite ozbiljno, mi smo odlučili da ćemo sve kod vas kupovati skuplje. Ček, imam bolju ideju. Napišite droj žiroračuna da vam uplatimo dobrovoljne priloge.
[/Sarkazam]
Daj ROFL, ROFL i opet ROFL. Ugoda i veselje kupovine? Ugoda i veselje kupovine nije uvijetovana debilnom naljepnicom (uzasan dizajn sramota, ne kupujem tampone nego informaticke komponente) na izlogu nego usluznoscu, ponudom i cijenama. Nešto sto HGspot nikada nece imati. Bolje da ste upucali tog snazno ranjenog HGspota, i skratili mu muke, nego da ga mrcvarite ovako i nas sa katastrofalnom ponudom, webom i cijenama. A da ne govorim o neugodnom osoblju koje nema blagog pojma o nicemu. Izgubili ste povjerenje bilo kojeg "informaticki pismenog" kupca. Morao bi biti na teškim drogama da udjem i kupim nešta u vašim kul ducanima kada na drugom mjestu to mogu dobit ljubaznije i, jos bitnije, jeftinije.
I da se razumijemo kupovao sam u HGspotu, davno, ne zato sto ste super nego jer nisam imao izbora. Sada kada su tu Links i jos bolje ADM (ovdje sam kupio par tisuca eura komponenti kroz zadnje 4 godine i nikad problem, odlicni decki), nema jednostavno potrbe za HGspotom, na svu srecu. Mislim HD5970 vam košta 5400kn dok je u ADMu 4700kn i to jos OC verzija. Moraš bit mentalno retardiran da kupiš išta u HGspotu.
Evo recimo baš razmisljam uzeti novo racunalo. I necu ga kupit u HGspotu jer: pre skupo, ponuda nikakva (vise od pola komponenti jednostavno nema), rizik od neljubaznih prodavaca, navlacenja s nekim likovima kao ovaj gore koji mi drobi o vizualnom indentitetu i veselju i ugodi kupovine bez da firma zadovoljava 2 osnove karakteristike: ponuda & cijena
HGspot starta ispočetka i bilo bi fer da nam date drugu šansu jer se dosta toga promijenilo što naši kupci mogu potvrditi. Kao primjer da se trudimo mogu Vam navesti brojne akcije koje imamo i koje možete pogledati na našem webu ali i odlične prezentacije za naše kupce. Npr. od danas u našoj poslovnici u Utrinama možete isprobati kako funkcionira 3D monitor i odigrati zanimljive igrice.
Ana
Draga Ana
Neki dan sam kupovao u poslovnici HG Spota
I to s osmjehom na licu!
I ja sam vam spreman dat drugu sansu!
Ako ste vi meni spremni dat prvu sansu, javite mi se na PM
Pozdrav
Molim te mi pojasni svoj stav (post). Jesi li ti za ili protiv Web shopa?
Tu svi zarade, i dobavljac i prodavac (vlasnik web shopa) a na kraju i kupac prodje znatno jeftinije!
Da li ste ikad culi za kolumbovo jaje? Ista ta prica, to moze svatko...
Eh da, ja sam se zapravo okomio na trgovce koji forsiraju visoke cijene ko da smo jučer s drva sišli i veslo posisali, tj. ko da su jedini na svijetu, a onda kukaju ovdje kako ih prcaju trgovci/kupci koji nastoje biti drugačiji, pa dakle i WEB shopovi. Nespretno sam se izrazio, valjda zbog echoa nekih repostova ovdje, ziher i krivo odabrao mjesto gdje ću proliti žuč Ja sam za WEB shop u pravom smislu riječi i ako je "jeftinije za isto", dakle po sistemu plati online i nosi, a da stražnjica svijeta ne vidi.
Dobronamjerni savjet:
bazirajte se na svoj brand racunala (dakle HG-Spot konfiguracije) i resurse kompletnog marketinga posvetite tome. Te konfiguracije MORAJU biti kvalitetne i nek vam njihova kvaliteta bude reklamni moto a i razlog zasto bez obzira na krace garancije pojedinih komponenti vi dajete 3 godine garancije na kompletan proizvod. Postoje komponente koje ce u 99% slucajeva nadzivjeti svoju garanciju. Kakvo takvo ime imate. Prodaja odvojenih komponenti je klizav teren jer je to trziste za informaticke entuziaste koji malo cesce i unistavaju svoj hardware. pojedinacne komponente puno brze gube vrijednost i zanimljivost svojim kupcima nego konfiguracije svojima a to obicnim ducanima ne pase. ako imate snage izborite se za distribuciju brand name racunala.
Dakle kvalitet koji ce vam biti reklama i visit ko mac nad glavom.
i da, stranice su vam lose.
Draga Ana
Neki dan sam kupovao u poslovnici HG Spota
I to s osmjehom na licu!
I ja sam vam spreman dat drugu sansu!
Ako ste vi meni spremni dat prvu sansu, javite mi se na PM
Pozdrav
Tu si našo komade tražit, koji lik.
Još niste naveli niti jedan razlog zašto to isto računalo (odnosno bolje) ne bismo kupili u dučanu u kojem imamo nižu cijenu, veći izbor i barem jednako toliko ljubazno osoblje, te manji rizik propadanja dučana (što je važno zbog garancije).
Kao prvo duĆan se piše s mekanim Ć, no to je relativno nebitno u ovoj temi.
Kao drugo, pošto se praviš pametan, trebao bi imati barem elementarno znanje o poslovanju s tehničkom robom. Sam reseller nema veze s garancijom, te istu ostvaruješ u ovlaštenom servisu.
E sad, prevedeno na tvoj jezik to bi značilo da kad kupiš Sapphire grafiku, kojoj je uvoznik Microline, tu istu grafiku možeš reklamirati u Microlineu, bez obzira na to gdje si ju kupio...
Pozdraf...