Imamo HD!

poruka: 281
|
čitano: 48.304
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Imamo HD!".
11 godina
Imamo HD!

UHD jos duze vrijeme nece bit u igri zbog trenutnog problema sa prijenosom tolike kolicine podataka u realnom vremenu. 
Sto se dnevnika tice takav kakav je jos je uvijek najrealniji izvor informacija bez tolikog senzacionalizma kao kod konkurencije. Snima se sve na beta (vecinom sx) kazete, a ne samo emisija more. Ukusi se razlikuju, od vise ljudi sam cuo da im je hrtov dnevnik bolji od nova tv i rtl-a. Oni koriste stil izvjestavanja da novinar hoda u kadru dok snimatelj snima s ramena i prati novinara. Hrt ide uglavnom na kadar sniman vecinom kamerom na stativu, dok je novinar uglavnom statican. Nova i rtl tu dobe dinamiku dogadaja, dok po meni hrt dobije bolju sliku (mirniju, bez tresnje), takodjer kamere nove i rtl-a imaju nabrijaniji kontrast pa je slika ljepsa, dok hrt-ove kamere imaju realnije boje ali losije izgledaju (sto zbog flat boja, sto zbog starosti opreme). 
Za emisije koje su snimane u 16:9 snimke s terena se cropaju, odnosno snimatelj kadrira tako da ostavi mjesta za rezanje slike.  
Ja bi bio sretan da HRT ide u 720p. Po istraživanjima gledatelji tesko uocavaju razliku izmedu 1080p i 720p. Razliku tek vide kod 1080i i time smatraju 720p kvalitetnijom slikom od 1080i. 

9 0 hvala 0
17 godina
Re: Imamo HD!
Stavio sam danas pretrazivati preko Quadrovog prijamnika DVB-T MPEG4. Nasao mi je htv2 imam zvuk i sve, ali nemam sliku i napise mi hd tv not compatibile. Signal je na 97%
14 godina
neaktivan
Imamo HD!

Od uvođenja digitalne TV većina LCD i plazma televizora ima ugrađeni mpeg 4 prijemnik, a kaj onda nekome znači mpeg 4 vanjski prijemnik koji je onda sa scart kablom spojen na CRT televizor upitne rezolucije???

All rights reserved. Copyright (c) by Dipl. Pješak 2014.
Poruka je uređivana zadnji put uto 3.6.2014 20:39 (Diplomirani pješak).
Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
U prog dvbu mi zvuk kasni za slikom, a evo u dvb vieweru radi hrt 2 hd
17 godina
neaktivan
CroIvo kaže...
Hacker-ri kaže...uđđkpu
Mitch kaže...

More od HTV1 je vjerojatno najnekvalitetnije snimljena informativna emisija koja se emitira svaku nedjelju, a po meni ima najbolji vizualni sadrzaj.

Strasno, pa da snimaju s entry DSLRom bilo bi bolje, imam osjecaj kao da je ovo analogno snimano

snimljeno je "analogno" kao i 90% ostalog programa sa terena ...

najjače mi je kad puštaju crno-bijelu sliku, boje se teško mogu nazirat...

Najbolja referenca je crno bijela slika ...

na primjer croatel ima monitore crno bijele na kamerama tokom realizacija nogometa, jer se najbolje moze namjestit ostrina, najbrze i najjednostavnije ...

Npr kod mene su color monitori, ali su svi crno bijeli osim onoga na previewu i finalu ...

potpis :D
16 godina
Imamo HD!

Evo kako izgleda taj HD na hrvatski način, za one koji još nisu vidjeli. Ispričavam se na lošoj slici, ali slikao sam tako da se vidi gdje je okvir od TVa.

While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
Moj PC  
3 1 hvala 0
12 godina
neaktivan

Još jedan od poluproizvoda HRT-a. 

Iste sekunde kad su počeli emitirati HTV2 HD kvaliteta svih ostalih programa na Mux B se strmoglavila kao Hrvatski BDP. Još prije dva dana kvaliteta signala bila je oko 98%(Jačina signala 100%), danas ne prelazi 30%. Naravno da slike praktički nema.

Zaključak: ostala sam bez 4 programa radi 1 eksperimentalnog HD-a na kojem kvaliteta signala skače gore dolje jače od nogometne lopte.

Mislim da ću i ovo natjecanje kao i prošlu olimpijadu gledati na Slovenskom HD kanalu. Iskreno me strah idućeg HTV-ovog izleta u HD svijet. Smijeh

Come out, come out wherever you are. So lost in your sea. Give in, give in for my touch. For my taste for my lust
17 godina
Imamo HD!

Ova naša priča sa HTV HD 1080i rezolucijom nogometnih prjenosa iz Brazila može se vrlo lako posložit.Izlanuo seTo bi išlo po principu kruha i igara, dakle eto sad gledajte HD sliku nogometa ali samo mjesec dana dakle to su igre a kaj se tiče kruha za to se snađite sami.Kad završi Svjetsko nogometno prvenstvo, onda to ide malo obrnuto dakle za kruh se opet snađite sami i da eto fantastična SD rezolucija(ili snimljeno u 16-9 a gledajte .........Šutim) ponovo se vrača kuči i to je to.Smijeh{#}

http://dambek.minus.com/mjf1iISZq
Moj PC  
1 2 hvala 0
15 godina
neaktivan
psiho84 každ...

Sto se dnevnika tice takav kakav je jos je uvijek najrealniji izvor informacija bez tolikog senzacionalizma kao kod konkurencije. Snima se sve na beta (vecinom sx) kazete, a ne samo emisija more. Ukusi se razlikuju, od vise ljudi sam cuo da im je hrtov dnevnik bolji od nova tv i rtl-a. Oni koriste stil izvjestavanja da novinar hoda u kadru dok snimatelj snima s ramena i prati novinara. Hrt ide uglavnom na kadar sniman vecinom kamerom na stativu, dok je novinar uglavnom statican. Nova i rtl tu dobe dinamiku dogadaja, dok po meni hrt dobije bolju sliku (mirniju, bez tresnje), takodjer kamere nove i rtl-a imaju nabrijaniji kontrast pa je slika ljepsa, dok hrt-ove kamere imaju realnije boje ali losije izgledaju (sto zbog flat boja, sto zbog starosti opreme).

ciji je dnevnik po informacijama bolji netreba radpravljat, nismo neki novinari... Ali neke stvari tipa vizualni identitet, pa to je katastrofalno. NovaTV ima odličan identiet, sve usklađeno i sa njihovim portalom, sve grafike lijepe, animacije dobre, dok na HRTu imas osjecaj ko da za natpis jedne vijesti stave jedan pravokutnik sa fontom Arial i eto ga, zasto napravit bolje kad moze i tako...

ni studio za dnevnik kod HRTa po memi nije ni do kolina NovojTV - pogledaj njihovo osvjetljenje, imaju i touch-wall, puno ispred HRT-a...

i sve sto hrt snimi u 4:3 formatu se ne upscalea na 16:9 nego se doslovno rastegne, pogledaj dnevnik kako ruzno izgleda...

12 godina
protjeran
power_user kaže...

Evo kako izgleda taj HD na hrvatski način, za one koji još nisu vidjeli. Ispričavam se na lošoj slici, ali slikao sam tako da se vidi gdje je okvir od TVa.

Malo se igraju koliko sam ja skuzio pa saltaju u takvu sliku pa vecu .Pokusavaju naci kako je najbolje . U jednom trenutku je zastala slika ili emitacija programa ;) nista cudno 

14 godina
Imamo HD!

Ma nije istina, kupio je preveliki tv za domaći HD signal pa zato tako izgleda. :D

Nego, a šta s nama korisnicima B.neta i ostalih... Ja sam preskenirao DVB-T programe i opet mi daje samo 4 digitalna programa ko i inače, a HD nigdje. Valjda smo mi korisnici preko coaxa zakinuti, a zna se da može puno više ić prek njega, a ne samo HRT HD.

► Play ▌▌ Pause ■ Stop
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
DiRT kaže...

Ma nije istina, kupio je preveliki tv za domaći HD signal pa zato tako izgleda. :D

Nego, a šta s nama korisnicima B.neta i ostalih... Ja sam preskenirao DVB-T programe i opet mi daje samo 4 digitalna programa ko i inače, a HD nigdje. Valjda smo mi korisnici preko coaxa zakinuti, a zna se da može puno više ić prek njega, a ne samo HRT HD.

Ja sam im poslao mail, rekli su da pregovaraju oko toga, bit ćemo obaviješteni.

15 godina
neaktivan

Potraži slovenske programe (ako si u blizini slogranice). Oni već jako dugo imaju prvi i drugi u HD tehnici. Ja ih vidim sa onom malom antenicom kaj dojde uz dongle za dtv. A glas komentatora na slovenskom je jednako važan kao i onaj hrvatskih komentatora.{#}

17 godina
neaktivan
Imamo HD!

HRT 4:3 HD / BBC 4K

SONY (facebook) pripreme

potpis :D
Moj PC  
1 1 hvala 0
16 godina
Imamo HD!

Ovo što se sada prikazuje na HRT2 HD nema blage veze s HD kvalitetom! Po rezoluciji možda da, ali po bitrate-u, ovo je običan "divx".

http://pljusak.com/sibenik_krvavice/wx.htm
Moj PC  
2 6 hvala 0
15 godina
Njima je to HD, bolje i nemoš očekivat.
http://www.neobux.com/?r=inoxzg,
16 godina
DiRT kaže...

Kod mene su uticnicu (onu za kabel/sat/radio) sprckali tak da sam spojio tv na onu u drugom kraju sobe i radi.

Sposral bum ti se na gelender i vkral kobasice. Gotovo je konju zmuzgani. // 4820K@4.6GHz // 6GB DDR3 // R9 280X // Ereboss // Silencio 652
15 godina
BlackMoon kaže...

Ovo što se sada prikazuje na HRT2 HD nema blage veze s HD kvalitetom! Po rezoluciji možda da, ali po bitrate-u, ovo je običan "divx".

Je li shvaćaš da je samo SP u HD? Do 12.6. je samo upscale SD kvalitete.

Swedish latin super funk.
17 godina
psiho84 kaže...

takodjer kamere nove i rtl-a imaju nabrijaniji kontrast

Bome imaju - svi im izgledaju kao da imaju kartonsku masku preko lica. Pogotovo NOVA. Užas. Kao da zombiji vode dnevnik.

CroIvo kaže...
i sve sto hrt snimi u 4:3 formatu se ne upscalea na 16:9 nego se doslovno rastegne, pogledaj dnevnik kako ruzno izgleda...

HRT ne rasteže ništa - to rade one druge kuće.

Osim ako ne misliš na ono što tvoj TV napravi...

Always code as if the one ending up maintaining your code is a violent psychopath who knows where you live
Poruka je uređivana zadnji put sub 7.6.2014 9:42 (Elles D.).
15 godina
Imamo HD!

Šta bi uopće bilo "upscaleanje" 4:3 na 16:9?

Potpis!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Imamo HD!

Evo pogledao sam rano jutros tekmu s Australijom na HRT2 HD i mogu konstatirati da je slika, gledano na 55" LCD-u, u rangu ponajboljih HD slika iz HD kanala renomiranih zapadnjačkih paketa. Išla je tekma i na britanskom BTSportu1 HD, i u komparaciji slika je rame uz rame. Thumb up za HRT i OiV po pitanju HD materijala. Nekako se potiho nadam da bi mogli skrpati sredstva i paliti taj kanal češće kad budu prijenosi važnijih (sportskih) događanja. Puno to znači za gledanje na LCD i plazma televizorima većih dijagonala jer SD slika stvarno nije gledljiva na ičemu većem od 32", a i fakat sve manje vjerujem da većina ljudi još uvijek gleda prastare katodne telke. Pa to bi već i teorijski trebalo pocrkavati, nekako mi ne drži vodu da su svi nakupovali CRT zadnje godine kad ih se moglo naći po trgovinama.

Deckard
Moj PC  
5 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Imamo HD!

Moj brat je isto gledao utakmicu na HRT2 HD i rekao je da je slika bila odlična. Toliko o tome kako više nema mjesta u mux-evima za jedan HD kanal.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Imamo HD!

Koja je frekvencija (još bolje, koji kanal) HRT2 HD?

Mislim na onu za ručno podešavanje

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Imamo HD!

Ovisi gdje se nalaziš. Ovdje unesi svoju adresu i dobiti ćeš točni kanal na kojem moraš tražiti HRT2 HD. Gledaš pod MUX B.

0 0 hvala 0
14 godina
CXZpro4all kaže...

Koja je frekvencija (još bolje, koji kanal) HRT2 HD?

Mislim na onu za ručno podešavanje

658 Mhz bi trebala biti odnosno kanal 44 ti je MuxB

robimarko@gmail.com
14 godina
Imamo HD!

Eto, imam B.net i kako sad nać kad mi samo nudi 4 naša DVB-T programa, a ostali su kod B.neta pod modom analogni (njih 40). Nemre se valjda, kako kaže jedan kolega u ovoj temi, dao im je upit, ali vidjet ćemo šta će od toga bit.

► Play ▌▌ Pause ■ Stop
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Imamo HD!

Kolega je u jednoj sličnoj temi imao B.net kabelsku i preko nje nije pronašao kanal već je morao spojiti DVB-T prijamnik i antenu.

1 1 hvala 0
16 godina
BlackMoon kaže...

Evo da citiram sam sebe. Ovo se odnosilo na utakmicu Hrvatska-Australija. Ponavljam još jednom, rezolucija možda da, ali bitrate je očajan. U tamnim kadrovima je više nego vidljivo "kockanje" slike, a i po samoj travi se vidi da to nije to. Kad Anixe TV prenosi Borussiju Dortmund u HD-u vidljiva je i djetelina s četiri lista na travi, pa vi govorite što hoćete i dalje lupajte ove gluposti od TD-a! Imam optiku i MaxTv HD paket pa dobro znam o čemu pišem...

http://pljusak.com/sibenik_krvavice/wx.htm
17 godina
neaktivan
Gledao sam samo reprizu koja nije bila HD, i na njoj se isto vidjelo kockanje.
Ovo je ipak bio neslužbeni prijenos, pa se možemo samo nadati da će službeni biti kvalitetniji.
Imamo nova kola radi dojma, imamo stav kad nemamo pojma...

0 0 hvala 0
16 godina
Imamo HD!

Slažem se s ovim šta BlackMoon govori, slika nije baš prefektna kako deckard kaže. To se najviše primjeti kada je kamera u pokretu pa se oko igrača stvara kao nekakav ghost efekt šta je vjerojatno rezultat majeg bitratea. Imam arene u HD-u i tamo je slika perfektna, na hrt-u je ipak malo lošija ali zadovoljan sam jer je ipak miljama bolja od onog hrt sd-a na kojemu mi je nogomet negledljiv.

Moj PC  
1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice