Imamo HD!

poruka: 281
|
čitano: 48.238
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Imamo HD!".
17 godina
Re: Imamo HD!
psiho84 kaže...

OiV imaju lose kodere...
HRT ima samo par HD kamera, sada kupuju ostatak...
Reportazna HD kola nemaju nijedna. Preskocili su njihovu nabavku i ove godine s objasnjenjem da HRT nema toliko programskih zahtjeva u HD-u da bi im se kola trenutno isplatila. Vjerojatno ce se ic u njihovu nabavku iduce godine. Krajem godine bi sve trebalo ic u 16:9 formatu. Na HD cemo se jos nacekat.
Na MPEG 2 se islo radi provjerenog proizvoda, Europske unije (Slovenija je mislim bila jedina koja je digitalizacijom presla odmah na MPEG4), kao i obicno mi nismo gledali da budemo prvi u necemu ili da se trudimo ici naprijed, nego kud svi tud i mali mujo. A naravno, tu je i financijski aspekt. Dok se radila digitalizacija HRT je jako lose financijski stajao. 

Na MPEG2 se išlo iz razloga što si tada MPEG2 prijemnike imo za stotinjak kuna pa su ljudi koji nemaju para za bacanje mogli kupiti prijemnik praktično samo za onaj kupon što su pretplatnici dobijali... a najjeftiniji MPEG4 prijemnici su bili blizu 500kn što prosječnom gledatelju koji preživljava od prvog do prvog od 2500kn i brine o obitelji nije baš mali izdatak. A sa druge strane, sada MPEG4 prijemnike imaš ppo takvoj cijeni da je onaj ko je tada kupovao MPEG4 prijemnik da bi ga danas korisitio teški luzer jer MPEG2 prijemnik tada + MPEG4 prijemnik bolji od onog tada danas zajedno koštaju manje nego što je tada koštao taj jedan prijemnik, a za SD materijal kaki ide u većini programa bolje ni ne treba :)

17 godina
neaktivan
HD2 je uočljivo bolji od SD HTV2, tako da i bez kupnje bilo kakve dodatne opreme da nastave ovako emitirati bilo bi super. Doduše vjerojatno bi se isti efekt postigao većim bitrateom na SDu. I tu je zapravo problem što nikome izgleda nije bitno kako ta slika izgleda, jer prostora za poboljšanje ima i bez investicija.
Imamo nova kola radi dojma, imamo stav kad nemamo pojma...
17 godina
Quiem kaže...

Nekad se stvarno osjećam kao da živim u 3rd world country. 

Vjerojatno zato što zbilja i živimo u 3rd world country :D

It is our duty as men and women to proceed as though the limits of our abilities do not exist - Pierre Teilhard de Chardin
15 godina
Imamo HD!

Ja ga na LG 47LM660S nikako ne nađem.

Probao sam svim silama i ne ide.

Izgleda da ću morat uzimat nekakav dvb-t prijamnik pa probat.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

samo jedno pitanje... tko ne moze gledat ovaj hd kanal nece moci gledat ni utakmice?

It's not who u are, it's who u know.
16 godina
odjavljen
Obi Wan kaže...

samo jedno pitanje... tko ne moze gledat ovaj hd kanal nece moci gledat ni utakmice?

Ne. HRT2 i HRT2HD imat će isti program.

Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
17 godina
Tonči kaže...
Obi Wan kaže...

Ne. HRT2 i HRT2HD imat će isti program.

tako sam i mislio. malo bi bilo glupo da sad opet prisiljavaju ljude da kupuju nove uredaje.

It's not who u are, it's who u know.
13 godina
neaktivan

Koja pompa zbog 14 dana emitiranje nekakvog kvazi HD-a. Slovenci imaju prvi i drugi program u HD-u već duže vrijeme, slika je čista divota, samo što su oni kad se prelazilo na digitalno, razmišljali o budućnosti, pa su uveli MPEG4 odmah.

Samo nek mi neko još veli da mi nismo Balkan! 

15 godina
neaktivan
Imamo HD!

Dnevnik HRT-a je sa tehničke strane najlošiji dio programa (uz emisiju More koju snimaju na kazete). HRT je ugura 16:9 format a pola emisija kao npr. Dnevnik se i dalje snimaju u 4:3 formatu i kad se rastegne slika na 16:9 dobiješ glavetinu voditelja ko da je izvanzemaljac. O vizualnom identitetu Dnevnika netreba trošit riječi, pa ovo je neko dijete moglo nacrtat u paintu za 5min...

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.6.2014 14:05 (CroIvo).
Moj PC  
2 1 hvala 0
14 godina
Pinbot kaže...
Samo nek mi neko još veli da mi nismo Balkan! 

Ja nisam. Za tebe ne znam. {#}

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
17 godina
neaktivan
Zašto bi itko rastezao 4:3 sliku u 16:9?
15 godina
neaktivan
Visak kaže...

jer nemaju 16:9 kameru za snimit pa moraju rastegnit za 16:9 emitiranje?

13 godina
protjeran
Visak kaže...

Zato da nemaš debele crne rubove sa lijeve i desne strane tvog 16:9 televizora.

Greška Poštovani, proizvod koji tražite trenutno nije dostupan.
15 godina
Budokai kaže...
Visak kaže...

ali onda dobiješ debelu milu i gigantskog blažička

Potpis!
17 godina
odjavljen
Ezio kaže...

Mila može biti ko tenk. Svejedno 10/10 would bang...

Freak Show Inc.
13 godina
neaktivan
Ezio kaže...
Budokai kaže...
Visak kaže...

Doesn't matter had sex...

17 godina
neaktivan
Koliko sam primjetio HTV ono što je snimljeno 4:3 tako i emitira (RTL zna s time imati problema), pa ako je TV ispravno podešen slika će biti ispravno prikazana. Ako ju nasilu rastegneš bit će rastegnuta, to je jasno, kao što će biti tamna ako ju zatamniš, ali to nema veze s HTVom.

Tko ne voli crne crte neka uživa u izobličenjima. To je njegov izbor.
15 godina
neaktivan
Imam usb dvb t stick,neki s ebaya za 40 kn, ali mi slika na tom hrt 2 hd zatrzaje, jel to do codeca ili do sticka, i znate li neke dobre codece za mpeg 4?
16 godina
CroIvo kaže...

Dnevnik HRT-a je sa tehničke strane najlošiji dio programa (uz emisiju More koju snimaju na kazete). HRT je ugura 16:9 format a pola emisija kao npr. Dnevnik se i dalje snimaju u 4:3 formatu i kad se rastegne slika na 16:9 dobiješ glavetinu voditelja ko da je izvanzemaljac. O vizualnom identitetu Dnevnika netreba trošit riječi, pa ovo je neko dijete moglo nacrtat u paintu za 5min...

hahahaa ovo me nasmijalo do bola, ali si u pravu! Onako kako se emitira dnevnik (najgledanija emisija HRT-a) ne radi se više ni u Turkmeniji. Samo zaboli njih za to, dobro uhljebljena bagra, sigurna radna mjesta, ko ne plati pretplatu posijeku par šuma, pa šibaju opomene i ovrhe ko u priči. Kad sam 2008. kupovao Sony Braviu mislio sam unaprijed, tako da imam tu čast gledati ovaj kvaziHD na HRT2. S druge strane imam i MaxTV i ne mogu se oteti dojmu da hrpa nadobudnih puvatora iz T-coma nisu omogućili ljudima gledanje Sp-a u HD-u. Imam optiku i bio sam spreman platiti 60 kuna za 1 mjesec, da mi se omogući HD usluga kroz IPTV, ali ništa od toga! Bilo bi smiješno da nije tužno!

http://pljusak.com/sibenik_krvavice/wx.htm
17 godina
Visak kaže...
Koliko sam primjetio HTV ono što je snimljeno 4:3 tako i emitira (RTL zna s time imati problema), pa ako je TV ispravno podešen slika će biti ispravno prikazana. Ako ju nasilu rastegneš bit će rastegnuta, to je jasno, kao što će biti tamna ako ju zatamniš, ali to nema veze s HTVom.

Crne linije su problem na plazma televizorima...

Fortune favours the brave
17 godina
neaktivan
Hyperion kaže...
Visak kaže...

Pa nisu baš više.

1. Za plazme u zadnjih par godina možemo reći da su riješile burn-in.

2. Nakon početne "razrade" (tipa prvih 100 sati) više se ne može dogoditi burn-in, a šansa je ionako već užasno mala.

17 godina
neaktivan
Mitch kaže...

More od HTV1 je vjerojatno najnekvalitetnije snimljena informativna emisija koja se emitira svaku nedjelju, a po meni ima najbolji vizualni sadrzaj.

Strasno, pa da snimaju s entry DSLRom bilo bi bolje, imam osjecaj kao da je ovo analogno snimano

snimljeno je "analogno" kao i 90% ostalog programa sa terena ...

potpis :D
17 godina
Imamo HD!

Evo, konačno se otkriva topla voda i za nas jučer sišle s drveta {#} . Imam feel da nas netko mjerodavan takvima smatra. HD telke su vani već barem desetak godina, sjećam se da sam svoj prvi full HD televizor nabavio tamo negdje 2005. godine. A bolesna istina je da kad izađete na optičku vidljivost prema jugu, i kad se zagledate u nebo pod kutem od nekih cca 45°, vjerojatno niste ni svjesni da vas direktno u facu oplavljuju signali doslovno stotina i stotina televizijskih programa u HD rezoluciji na kojima se vrti sve što sad skidate s neta i o čemu dan kasnije čitate loše osvrte u domaćim ultrašrotnovinarstvo sportskim novinama i portalima. I nakon što se zapadnoj civilizaciji već podrigava od HD televizije, i pošto smo civilizacijski stali na prag omasovljavanja ultra HD televizije (uređaji su već i kod nas na policama), 'rvat se ogrebao kod HRT-a i OiV-a za rundu HD-a na kapaljku, ali tek toliko da omasti brk, i onda će nam to opet uzeti. Ja se nebih čudio da je njima danas skuplje emitiranje prehistorik SD sliku od HD slike s ovakvih događaja kao što je sv. nogometno prvenstvo. Proizvode li se filmovi i serije više uopće u SD rezoluciji (DVD) za emitiranje na televiziji, ili si to naši velebni HRT-ovci moraju sami prekodiravati prije emitiranja (neznam zapravo da li uopće puštaju kakve novije filmove jer, iskreno, ne gledam HRT pošto mi na telki ovećih gabarita njihova slika izgleda kao loš klip s jubita, a kad je tekma onda umjesto igrača imam nekoliko ovećih mrlja na ekranu) ? I imam feel da su taj HRT2 HD pustili mrzovoljno prema svima nama prokletnicima koji ih stalno prozivamo za prehistorik tehnologiju kojom se danas koriste. I nebih stvarno trznuo na ovakve situacije kad im nebi morao davati svaki mjesec prokletih 80kn. Eh kad bi samo znali koliko u 80kn stane HD-a. {#} Samo moje razmišljanje naglas.

Deckard
Moj PC  
5 0 hvala 1
17 godina

hrt jest trenutno u postupku nabave novih tehnologija al bojim se da bi to sve moglo biti malo prekasno, bar što se tiče 1080i/p produkcije.. kad se to sve uigra, UHD će već biti ono što je 1080p danas..

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
17 godina
thejura kaže...
Imam usb dvb t stick,neki s ebaya za 40 kn, ali mi slika na tom hrt 2 hd zatrzaje, jel to do codeca ili do sticka, i znate li neke dobre codece za mpeg 4?

Kakav ti je signal ? Odnos drivera i viewera (podrška za pojedini tip tunera u programu u kojem gledaš), a i OS. Codeci, naravno, isto mogu raditi glupsoti, ali mislim da je problem trzakanja prvenstveno u driverima i podršci tuneru u vieweru. Ja sam imao neki Gigabyteov stick koji sam platio 200-ak kn, i taj nisam natjerao ni u jednoj kombinaciji ičega da radi bez povremenih trzanja pod Win7. Signala je bilo na bacanje, naravno. Pa sam kupio 70kn jeftiniji stick klase šrotex koji je radio perfektno, ali kad sam ga kasnije piknuo u Vu+ Solo linux sat. receiver nije šljakao kako treba, a onaj prvi Gigabyte šljaka bez ikakvih problema. Dakle dirveri, codeci, OS. Od codeca je meni omiljen LAV, i za audio i za video, od viewera DVBViewer Pro + EVR renderer.

Deckard
15 godina
neaktivan
Hacker-ri kaže...uđđkpu
Mitch kaže...

More od HTV1 je vjerojatno najnekvalitetnije snimljena informativna emisija koja se emitira svaku nedjelju, a po meni ima najbolji vizualni sadrzaj.

Strasno, pa da snimaju s entry DSLRom bilo bi bolje, imam osjecaj kao da je ovo analogno snimano

snimljeno je "analogno" kao i 90% ostalog programa sa terena ...

najjače mi je kad puštaju crno-bijelu sliku, boje se teško mogu nazirat...

15 godina
neaktivan
nixass kaže...

hrt jest trenutno u postupku nabave novih tehnologija al bojim se da bi to sve moglo biti malo prekasno, bar što se tiče 1080i/p produkcije.. kad se to sve uigra, UHD će već biti ono što je 1080p danas..

Ma najbolje priskočit ovaj obicni HD i odma udrit UHD :)

17 godina
Imamo HD!

bas to mogli su pusiti za nas nekolicinu UHD-asha barem experimentalno u 4k {#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.6.2014 19:33 (4mal).
Moj PC  
0 2 hvala 0
16 godina
neaktivan
Imamo HD!

a evo tv?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Hyperion kaže...
Visak kaže...

Ta crna se može postaviti da bude siva, pa se onda rub troši podjednako kao i sredina, tako da to nikako nije opravdanje.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice