kakvi idioti ovi iz max tv-a ! sad ja moram vadit sobnu antenu radi HRT HD2 jer papci nemaju odgovor dali ce doc na max sat i dali ce bit besplatan !
Kvaliteta snimke koje HRT radi za svoje emisije, a pogotovo lokalna županijska studija, je užas.
Bilo bi im bolje da umjesto sadašnjih kamera podijele snimateljima smartphone , a čeka ne bi trebali biti ni novije generacij, samo da mogu snimati 1080p.
Nekad je nogometna utakmica toliko negledljiva pa bila ona na super dobrom tv-u u full hd-u ja bi radje gledao dobru na starom coloritu
Ja imam sreće što imam MaxTV HD od HD bete, pa mi je ostao onaj početni paket od 45kn/mjesečno u kojem su svi HD kanali, tako da već dugo gledam više-manje isključivo HD. Da nema toga odavno bi prekinuo MaxTV, za te novce uzeo brži Internet i streamao sve što me zanima
kako najlakše saznati da tv podržava mpeg4?
kako najlakše saznati da tv podržava mpeg4?
google specifikacije tv-a :)
Ajde mozda im sad i platim onu opomenu koju su mi poslali...
Pa ja ne znam tko tu koga..... ovaj HTV2 HD je totalni shit,slika je lošija od obicnoga HTV 2!
Nikako ne mogu namjestiti tv da ispuni cjeli ekran,ja stalni imam crne crte debele po 15 cm sa Ljeve i Desne strane,a ako stavim na automatsko ispunjavanje,razvuće mi sliku toliko da se ništa ne vidi!???
Imam dosta HD programa i ovaj HTV2 nije niti do koljena njima kvalitetom slike i zvuka!
A kada će taj HD trajno biti dostupan , kmmm 2025 možda.
Ni tada. HRT je procijenio da je trošak prelaska na HD prevelik/neisplativ i neće trajno prijeći na HD nikada. Prije će se prijeći na neki novi (budući) standard nego na HD.
Nije stvar isplativosti jer danas SD i HD oprema djele cijenu na trzistu, ali je problem sto je nepotrebno prelaziti kada ljudi ne vide razliku (pricamo o mojoj babi, mami i teti, ne nama na BUG forumu)
pronašao program, a kad ono mala slika. probao u postavkama raširiti sliku ono isto. dok drugi programi normalno rade, zar samo ja imam takav problem!?
HRT PRVI U SVIJETU NUDI HD U 4:3 FORMATU ...
Koje su tehnicke karakteristike?
Kako su u MUX ugurali HD kad imaju 5Mbps slobodnog prostora a minimalni request za HD je 12?
Kanalima HRT3 i HRT4 smanjili su bitrate. HRT2 HD ima konstantan bitrate od 6 Mbps, dok je kod ostalih kanala promjenjiv. Još ima neiskorištenih 1 Mbps, ne znam zašto.
Pa ja ne znam tko tu koga..... ovaj HTV2 HD je totalni shit,slika je lošija od obicnoga HTV 2!
Nikako ne mogu namjestiti tv da ispuni cjeli ekran,ja stalni imam crne crte debele po 15 cm sa Ljeve i Desne strane,a ako stavim na automatsko ispunjavanje,razvuće mi sliku toliko da se ništa ne vidi!???
Imam dosta HD programa i ovaj HTV2 nije niti do koljena njima kvalitetom slike i zvuka!
Zato što trenutno sadržaj koji puštaju na HRT2 nije izvorno sniman u HD-u. Kad počne svjetsko prvenstvo dobit ćemo pravi HD prijenos iz Brazila. Ovo su i napravili samo zbog svjetskog prvestva.
Kanalima HRT3 i HRT4 smanjili su bitrate. HRT2 HD ima konstantan bitrate od 6 Mbps, dok je kod ostalih kanala promjenjiv. Još ima neiskorištenih 1 Mbps, ne znam zašto.
HD u 6mbps ?? fucking great ... LOL !
Toliko sada imaju SD kanali ...
3 megabita gutaju SD kanali...
Uzmi u obzir da je u pitanju MPEG4 kodiranje i da će feed iz Brazila imati visok bitrate (moguće preko 20 Mbps), ako ovi u HRT-u/OiV-u imaju dobre enkodere, slika bi mogla biti odlična.
Vraga je besplatan, samo nema DODATNE naplate - i dalje plaćamo pretplatu za taj šrot..
Televizori su povoljniji nego ikad i sramota je što se još nije prešlo na 16:9 i fullHD kao standard emitiranja za sve programe.
Jučer navečer su game of thrones bile u hd-u (ima HRT dosta stvari koje bi isle u HD, cak i vlastitih emisija jer ocito imaju hd kamere več od ranija (http://www.hrt.hr/neovisni-proizvodaci-audiovizualnih-djela/cjenik-tehnickih-usluga-htv-a-za-vanjske-korisnike))
Uzmi u obzir da je u pitanju MPEG4 kodiranje i da će feed iz Brazila imati visok bitrate (moguće preko 20 Mbps), ako ovi u HRT-u/OiV-u imaju dobre enkodere, slika bi mogla biti odlična.
Pa nadam se da će biti tako, trenutni je bitrate oko 6Mbps što je premalo za full HD po meni. Nego, još više me živcira ono rezanje slike na 4:3 format kad ide neki film ili sl. Pošto to na 16:9 TV-u izgleda jadno, onda moram gledati obični HRT2. No hajde, veselim se da će SP biti u full HD-u. Moramo biti sretni i zbog toga pošto financijsko, a i infrastrukturalno (pa rekao bih prvenstveno i kadarsko) stanje u HRT-u nije baš dobro u zadnje vrijeme. No ništa neobično za našu "modernu" zemlju iz koje ljudi jedva čekaju da odsele. Slovenci emetiraju SLO1 i 2 u full HD-u već neko vrijeme, ali u obranu HRT-a, HRT ima podosta kvalitetniji program od njih. Over and out.
Financijsko stanje im je dobro, samo ima previše ništkoristi, uhljeba i loših ideja. Ne sjećam se da sam u zadnjih 10 godina išta bitno vidio da bi mi ostalo u sjećanju.
3 megabita gutaju SD kanali...
Bitrate HRT SD kanala je oko 4 Mbps.
Možda će žrtvovati do kraja HRT 3 i 4 kad počne svjetsko pa da mogu dobit veći bitrate.
Možda će žrtvovati do kraja HRT 3 i 4 kad počne svjetsko pa da mogu dobit veći bitrate.
Do prije par mjeseci sam bio na T-comu i na dd-wrt routeru sam si uspio "nakemijati" da mi prikazuje graf prometa za IPTV. Svi do jednog kanala su "trošili" 3mbps bez ikakvih spajkova. Moguće da su u međuvremenu to malo podebljali...
Koliko je godina trebalo za taj HD, nemam se čemu ni veseliti.
Hoće li bnet pustiti htv 2 hd kroz svoju mrežu? Jel se netko već raspitivao?
Ma, neka se oni yebu s njihovim HD-om i za tih desetak utakmica koje ću pogledati.
Ne pada mi na pamet.
Dobar mi je za to i njihov usrani SD.
Inače, na Iskonu sam.
Iskon je prošli tjedan uveo HD programe, prvi mjesec je gratis. No baš mi nije nešto. Razlika se marginalno vidi, ili ni izvornik nije nešto (gledao sam National Graphics HD) ili nafrlje kompresiju. Drugi problem je bandwidth. Imam 3 mbit vezu i sa SD programom sve radi ok, no kada prebacim na HD program brzina mi opadne na 0.3 mbit, čim prebacim na SD program opet se vrati na 3 mbit. Do daljnjega ću se za HD ipak oslanjati na download :)
Točnije 4.8 Mbps, od čega na audio otpada 256 kbps, kao i na HD verziji.
Nemaju ih kud više žrtvovati, jedino da ugase teletekst, to je oko 600 kbps, audio prebaciti u AC3 na 192 kbps i pridodati onih 1 Mbps i dobili bi skoro 8 Mbps.
Zar se nikad nisi upitao kamo idu silni novci samo od pretplate koja im se slijeva iz mojeg i tvojeg džepa a oni tehnikom nisu još ušli u 21. stoljeće. E dok će ljudi tako razmišljati i boljeti ih briga onda ćemo imati stalni HD puno dalje nego ona 2025. koju je gore kolega spomenuo a oni nesposobni uhljebi koji tamo rade će i dalje živjeti ko bubreg u loju na naš račun. Isto tako se i država ponaša, uzima nam iz džepa gdje god stigne i nikom ništa, Hrvati šute ko zadnje pič.. Kako Slovenci imaju Prvi i Drugi u HD-u a pretplata im je mislim kao i kod nas.
pa kad HRT nebi davao basnoslovne plaće ljudima tipa stanković, Knjaz, Tarik i sl bilo bi novaca...možda ste i čitali po koliko oni imaju mjesečno....
ali s druge stane - šta vam vrijedi emitiranje u mpeg4 (kao i Slo) kad je većina materijala ionako SD 720x576 (osim recimo dnevnika i pokoje emisije u živo tipa 8 kat, plodovi zemlje) a HRT nebi htio davati 3x veći iznos za filmove i serije u HDu..
tako da bi filmovi i dalje bili koma slike i puno lošije nego mkv koji je đabe sa neta....
Nekad se stvarno osjećam kao da živim u 3rd world country.
Pa i živiš...
OiV imaju lose kodere...
HRT ima samo par HD kamera, sada kupuju ostatak...
Reportazna HD kola nemaju nijedna. Preskocili su njihovu nabavku i ove godine s objasnjenjem da HRT nema toliko programskih zahtjeva u HD-u da bi im se kola trenutno isplatila. Vjerojatno ce se ic u njihovu nabavku iduce godine. Krajem godine bi sve trebalo ic u 16:9 formatu. Na HD cemo se jos nacekat.
Na MPEG 2 se islo radi provjerenog proizvoda, Europske unije (Slovenija je mislim bila jedina koja je digitalizacijom presla odmah na MPEG4), kao i obicno mi nismo gledali da budemo prvi u necemu ili da se trudimo ici naprijed, nego kud svi tud i mali mujo. A naravno, tu je i financijski aspekt. Dok se radila digitalizacija HRT je jako lose financijski stajao.
More od HTV1 je vjerojatno najnekvalitetnije snimljena informativna emisija koja se emitira svaku nedjelju, a po meni ima najbolji vizualni sadrzaj.
Strasno, pa da snimaju s entry DSLRom bilo bi bolje, imam osjecaj kao da je ovo analogno snimano

More od HTV1 je vjerojatno najnekvalitetnije snimljena informativna emisija koja se emitira svaku nedjelju, a po meni ima najbolji vizualni sadrzaj.
Strasno, pa da snimaju s entry DSLRom bilo bi bolje, imam osjecaj kao da je ovo analogno snimano