Firefox 4 krajem veljače?

poruka: 81
|
čitano: 22.487
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Firefox 4 krajem veljače?".
15 godina
protjeran

koja razlika u trošenju FF i GC pogledajte sliku............

Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan

Za ove analize "koji više troši" poželjnije bi bilo koristiti Process Explorer jer on prikazuje sve handle-ove koji su vezani za neki proces pa tako ti brojevi znaju biti nešto veći.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

ajde neki ,malo se uozbiljite i ne pisite smijurije.

@sumsvih strahova je dao link sa poznate teme.

znate i sami da na nikakvom forumu ne prolaze price "ja sto koristim je najbolje".

problema ti u tom tasku natuc bilo koji browser na 400mb...hoces da ti ja sad natucem kojega sa 10 tabova?

svi imaju mane i prednosti,a ono za vjerovanje chromu kao istinskom pravom softweru iz prave tvrtke...:)

pa ja inace nebih toliko vjerovao nekom tko je veliki "snifer" i sklon sniffanju svakog i svugdje.

Pc.1 @ Avira IS + Emsisoft Mamutu = 3years Pc.2 @ OA++ =1year ko je kome kriv sto nemoze! btw comodo je vjeciti BETA shit na kvadrat. Fanovi su im tek fantomi svoje vrste :))
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Firefox 4 krajem veljače?
Sum_of_all_fears kaže...
Kuys kaže...

Firefox jest malo brži od Chrome-a, ali dok Chrome troši 50 mb RAM-a, Firefox ždere oko 4x više te sam primijetio da je flash brži na Chrome-u te sam zato još uvijek na Chrome-u i čekam finalnu verziju Firefoxa

I don't think so... Pogle ovu temu.

Na mojem računalu, pod Windowsima 7, Chrome troši manje memorije ako je broj otvorenih tabova (identičnih web stranica) manji od četiri. Kod četiri otvorena taba, potrošnja je otprilike ista, a sa više od četiri taba, FF (sa 12 ekstenzija) redovito troši manje memorije od Chromea sa jednom ekstenzijom (vidi sliku ispod).

Osim toga, Chrome još uvijek ima bugova sa otvaranjem nekih siteova u pozadini (middle click na link otvara link u novom tabu u pozadini, ali i u trenutnom tabu), te se zna srušiti kod većeg broja otvorenih tabova (15+), dok je FF rock solid. Jedina vidljiva prednost Chromea nad FF-om je brzo pokretanje browsera - sporost pri podizanju FF-a je (primarno) posljedica upotrebe antivirusnog softvera, što se vidi kod podizanja FF-a u Ubuntuu gdje ista verzija sa istim ekstenzijama starta barem dvaput brže - a što se tiče većih performansi kod izvršavanja JavaScripta, u 90% slučajeva ta prednost je irelevantna.

Bacite oko na slijedeće članke (uz par citata):

If you have a slow browser, read here

If you encounter a slow browser, do not be tempted to throw it away. You may vanish the symptoms, but you won't solve the real problem. Examine your system, look for the bottlenecks and try to identify what may be causing the slowdown.

The right choice of browser addons and possibly security software running on the host can translate into 80-90% reduction in slowness, as unbelievable as it sounds.

Why browser speed benchmarks are meaningless

Benchmarks are meaningless because they are first and foremost a publicity stunt. They are used to create the illusion of perfection and take the spotlight away from things that really matter, like security, privacy, usability, modularity, compatibility. (...)

Software is just one piece of the browsing experience. And we forget the user. The person who clicks. People think in seconds, if not longer. The milliseconds of difference you get from optimizing your rendering engine to sadistic perfection is lost on people who merely want to talk to their true friends on Facebook or read an article on this and that celebrity. (...)

Anyhow, Javascript benchmarking is all nice and well, but it has nothing to do with reality. For all practical purposes, you can have guinea pig powering your browser. Stop wasting your time worrying and caring about nonsense and focus on important things, like browser W3C compliance and stability. Now, you're talking business.

The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds
Poruka je uređivana zadnji put sri 12.1.2011 23:23 (hrx).
15 godina

ma meni su te sve novije i novije verzije FF lošije i sporije .. stalno mi se ruše kod bootanja izbacuju neke errore i ne radi to kao nekad .... brijem da će IE9 biti žestok konkurent FF4!

14 godina
A Opera? :D

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Memphis kaže...

ma meni su te sve novije i novije verzije FF lošije i sporije .. stalno mi se ruše kod bootanja izbacuju neke errore i ne radi to kao nekad .... brijem da će IE9 biti žestok konkurent FF4!

on to već je. barem po brzini i stabilnosti. kod mene se ne može srušit ni pod razno. za sad {#}

May justice be done though the heavens fall
Poruka je uređivana zadnji put sri 12.1.2011 23:28 (karakteran).
15 godina
smola3005 kaže...
A Opera? :D

koristio sam verziju opere od 10.53 o ove nove 11 sve je bilo ok dok nisam instalirao 11, razočarao sam se, odmah su počeli problemi sa bootanjem kao i kod FF i kaj je najgore kad ti baci error neće se pokenut dok ne restartaš komp, i neke stranice ne rade dobro kao prije ... sad sam se vratio na IE8, je sporije ali zasad sve radi ok, bar nema problema sa bootanjem!

15 godina
protjeran
a zašto se nisi vratio na IE 9? da vidiš šta je brzina.
15 godina
karakteran kaže...
a zašto se nisi vratio na IE 9? da vidiš šta je brzina.

instalirao sam ga već par puta i ponovo brisao, vidim da je sve bolji  i bolji ali ima još nekih bugova pa čekam kraj ovog mjeseca kad će izaći RC pa ćemo onda probat!

15 godina
protjeran
mogu ti reć da je zadnja smetnja otklonjena danas izašao je Flash za IE 9 RC doduše al bitno da radi! sad mogu gledat sve spotove svugdje. inače jedini problem je što je ovaj forum neprijateljski prema IE 9 loše se prikazuje tema i korisnički profil nije prisutan sa strane u istoj.
15 godina
karakteran kaže...
mogu ti reć da je zadnja smetnja otklonjena danas izašao je Flash za IE 9 RC doduše al bitno da radi! sad mogu gledat sve spotove svugdje. inače jedini problem je što je ovaj forum neprijateljski prema IE 9 loše se prikazuje tema i korisnički profil nije prisutan sa strane u istoj.

to sam primjetio, nije samo na ovom forumu na više njih se događa isto ...

15 godina
neaktivan

Neznam kaj vi brijete da je Firefox brzi od Croma ali evo brojke ne lazu,tak da uvjerite se sami i prihvatite istinu.

0 2 hvala 0
15 godina
protjeran
nemam problema ni sa jednim drugim forumom osim buga
15 godina
karakteran kaže...

cafe.mobil.hr, desna strana

16 godina
neaktivan

ma neka ga ispoliraju i onda ga puste, bolje nego da ga kasnije krpaju. koristim betu i super je, prije je bilo dosta velikih bugova, ali dosta je toga pokrpano

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% kopiraj ovo u potpis.
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Meni se osobno čini da Windowsi i nisu nativna okolina za Firefox. Zbog (relativnog) sporog pokretanja i povećane potrošnje memorije (mada je to isto jako relativno - između non-MS browsera potrošnja se razlikuje za ±10% što je za današnje količine RAMa smiješno a sam IE "čupa" oveći dio svog shella iz windows shell32 datoteke) ne djeluje baš osobito brz dok na Ubuntu/Mintu leti kao raketa - pokretanje je za 1sec i već se spreman za rad. Uvijek treba imati na umu da IE posuđuje elemente od windowsa (samim time dio IEa je već učitan prilikom logiranja u windowse) dok Firefox sve svoje nosi sa sobom i zato je cold start nešto sporiji.

Bilo bi zanimljivo vidjeti kako bi se ponašao port IEa na Linuxu. Vjerojatno bi bio kao Firefox @ Windows.

I opet pozivam na svoju temu ako počnu lupetanja oko potrošnje RAMa. Sve je lijepo izmjereno i poslikano.

Što se tiče FFa 4, njega koristim negdje od alphe 3 ili 4 i do sada je iznimno napredovao u odnosu na konkurenciju i starije verzije. Brzina je poboljšana, sučelje unaprijeđeno i općenito kvaliteta je podignuta na višu razinu. Start se drastično ubrzao. Ne znam kako se ponašao FF 3.x na Linuxu (odmah nakon instalacije Minta sam skinuo alphu8) ali trenutna alpha leti kao metak i nakon 3-4 korištenja. Samo čekam tabs on top i možda još kakva uljepšavanja sučelja (ako ičeg bude pod Gnomeom, vjerojatno liči na nešto na KDE).

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

kada drugi postignu ovo BRDO dodataka,za mene ce postati zanimljivi.

komicno je da je tek prije 10 dana implementiran kako spada WOT unutar opere,a i chrome nedugo prije.

cim vidim da nema opcija moja 3-4 must have addona,ne koristim browser.

sto me briga jeli se boota 2 sekunde duze,ake nema mojih "podkoznih navika".

Pc.1 @ Avira IS + Emsisoft Mamutu = 3years Pc.2 @ OA++ =1year ko je kome kriv sto nemoze! btw comodo je vjeciti BETA shit na kvadrat. Fanovi su im tek fantomi svoje vrste :))
Moj PC  
5 0 hvala 0
15 godina
protjeran
kach kaže...

Neznam kaj vi brijete da je Firefox brzi od Croma ali evo brojke ne lazu,tak da uvjerite se sami i prihvatite istinu.

mene je uvijek zanimalo čemu taj acid3 test služi? evo testirao sam GC 8 i brzinom se može mjerit s IE 9 koji ima najlošiji score, dok je FF score 97 a sporiji je od IE 9.

IE 9 IE 9
Poruka je uređivana zadnji put čet 13.1.2011 0:00 (karakteran).
15 godina
Sum_of_all_fears kaže...

Meni se osobno čini da Windowsi i nisu nativna okolina za Firefox. Zbog (relativnog) sporog pokretanja i povećane potrošnje memorije (mada je to isto jako relativno - između non-MS browsera potrošnja se razlikuje za ±10% što je za današnje količine RAMa smiješno a sam IE "čupa" oveći dio svog shella iz windows shell32 datoteke) ne djeluje baš osobito brz dok na Ubuntu/Mintu leti kao raketa - pokretanje je za 1sec i već se spreman za rad. Uvijek treba imati na umu da IE posuđuje elemente od windowsa (samim time dio IEa je već učitan prilikom logiranja u windowse) dok Firefox sve svoje nosi sa sobom i zato je cold start nešto sporiji.

Bilo bi zanimljivo vidjeti kako bi se ponašao port IEa na Linuxu. Vjerojatno bi bio kao Firefox @ Windows.

I opet pozivam na svoju temu ako počnu lupetanja oko potrošnje RAMa. Sve je lijepo izmjereno i poslikano.

Što se tiče FFa 4, njega koristim negdje od alphe 3 ili 4 i do sada je iznimno napredovao u odnosu na konkurenciju i starije verzije. Brzina je poboljšana, sučelje unaprijeđeno i općenito kvaliteta je podignuta na višu razinu. Start se drastično ubrzao. Ne znam kako se ponašao FF 3.x na Linuxu (odmah nakon instalacije Minta sam skinuo alphu8) ali trenutna alpha leti kao metak i nakon 3-4 korištenja. Samo čekam tabs on top i možda još kakva uljepšavanja sučelja (ako ičeg bude pod Gnomeom, vjerojatno liči na nešto na KDE).

zašto chrome i safari nisu tako spori kod bootanja a nose sve svoje?

15 godina
protjeran
Memphis kaže...
karakteran kaže...

evo ss, rego sam se samo zbog toga, reci šta ne valja.

u IE 9 u IE 9
FF 4.0b8 FF 4.0b8
Poruka je uređivana zadnji put sri 12.1.2011 23:59 (karakteran).
16 godina
odjavljen
kach kaže...

Sintetički test i (još) nestandardizirani HTML5. Well done good sir. I ti to zoveš "brojkama koje ne lažu"?

-.-

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
17 godina
Sum_of_all_fears kaže...

Sintetički test i (još) nestandardizirani HTML5. Well done good sir. I ti to zoveš "brojkama koje ne lažu"?

-.-

{#} ja to nisam ni htio komentirat.

15 godina
karakteran kaže...
Memphis kaže...
karakteran kaže...

evo ss, rego sam se samo zbog toga, reci šta ne valja.

gledaj gore desni kut di su oopccije profila i logout!

15 godina
neaktivan

Ajde pronadite onda neki benchmark di firefox rastura crome.Bas me zanima dal bute uspejli.Obavezno linkove stavite.

0 0 hvala 0
15 godina
kach kaže...

Ajde pronadite onda neki benchmark di firefox rastura crome.Bas me zanima dal bute uspejli.Obavezno linkove stavite.

nema potrebe IE9 će ih sve pojest, već neke i u beti papa ...

16 godina
odjavljen
kach kaže...

Eh... Aj mi reci kako ti zamišljaš benchmark koji bi realno izmjerio brzinu browsera. Što bi taj benchmark trebao mjeriti? (odošmo u offtopic)

15 godina
protjeran
Memphis kaže...

ja još uvijek ništa ne vidim, evo ss:

IE 9 compatibility view IE 9 compatibility view
15 godina
karakteran kaže...
Memphis kaže...

ja još uvijek ništa ne vidim, evo ss:

na ovoj slici ti je ok, ali na onoj gore kojoj si stavio pogledaj sami gornji desni kut di ti piše "odjavi se"!!!!

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.1.2011 0:17 (Memphis).
15 godina
protjeran

ma to je sitnica. mila majka prema bugu.

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.1.2011 0:21 (karakteran).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice