Apple pod istragom zbog jamstva

poruka: 54
|
čitano: 5.453
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Apple pod istragom zbog jamstva".
14 godina
neaktivan

Jel to znaci da cemo i mi ulaskom u EU imati dvogodisnje jamstvo na sve? Jer trenutno gotovo svi laptopi dolaze sa jednogodisnjim i mogucnoscu nadoplate.

TD za glupost

13 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Ajde napokon nesto pametno od EU. I neka ih natjeraju na dvogodisnje jamstvo, jer smijesno je imati samo jednu godinu jamstva na proizvode koji imaju visoke cijene.

28 1 hvala 0
17 godina
Re: Apple pod istragom zbog jamstva
Laxarus kaže...

Jel to znaci da cemo i mi ulaskom u EU imati dvogodisnje jamstvo na sve? Jer trenutno gotovo svi laptopi dolaze sa jednogodisnjim i mogucnoscu nadoplate.

Bravo, to znači upravo to. Inače, od Applea s jednogodišnjim jamstvom dolaze ne samo laptopi nego i iphonei i sve ostalo. Za usporedbu sve što imam od Androida dosad ima dvogodišnje jamstvo, HTC, ASUS tablet, a evo i moj Kineski Huawei P1 ima 2 godine.

14 godina

Here we go again.....

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ako je u EU besplatno dvogodisnje jamstvo kako to da sam ja na laptop kupljen u Njemackoj dobio samo 12 mjeseci jamstva? A isto tako i gledam sad na jednom online-shopu dosta laptopa dolazi sa samo godinu dana jamstva.. ?? 

 -- http://goo.gl/RylEA Nista ja neznam, ja sam tu s biciklom..
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Nije samo Apple u pitanju. Nije cak vazno ni dal volite i/ili koristite Apple proizvode. Imam iMac, i iskreno, jedini nacin da isti promjenim je za neki novi model iMaca. Dakle i dalje mislim ostati na Appleu (primarno barem, imam PC takodjer).

No zar za nas krajnje korisnike nije bolje dobiti jos godinu jamstva? I to besplatno? Bez obzira dal je u pitanju apple, dell, lenovo ili hp. U ovom slucaju podrzavam EU u potpunosti.

6 0 hvala 0
17 godina

Najbolje da Apple patentira jamstvo, pa kada želiš iskoristiti jamstvo te tuže za povredu patenta....

ššššš - možda su u šumi
Moj PC  
3 6 hvala 0
17 godina
jumboY kaže...

Nije samo Apple u pitanju. Nije cak vazno ni dal volite i/ili koristite Apple proizvode. Imam iMac, i iskreno, jedini nacin da isti promjenim je za neki novi model iMaca. Dakle i dalje mislim ostati na Appleu (primarno barem, imam PC takodjer).

No zar za nas krajnje korisnike nije bolje dobiti jos godinu jamstva? I to besplatno? Bez obzira dal je u pitanju apple, dell, lenovo ili hp. U ovom slucaju podrzavam EU u potpunosti.

Tako mali Perica zamišlja ekonomiju, međutim stvarnost je drugačija...krajnji potrošač uvijek sve plaća,

pa će tako dodatno platiti i jamstvo

Ne vidim zašto bi jamstvo bilo nametnuto od bilo koga, pa i prije kad sam kupovao hard diskove npr,

jamstvo se kretalo od 1 do 5 godina, a na meni kao kupcu je valjda da biram

It is our duty as men and women to proceed as though the limits of our abilities do not exist - Pierre Teilhard de Chardin
17 godina
Kaj se tu ima istrazivat? Jamstvo imas ili nemas.
17 godina
neaktivan
doktor1 kaže...

Najbolje da Apple patentira jamstvo, pa kada želiš iskoristiti jamstvo te tuže za povredu patenta....

hahahha dobro si me nasmijao s ovime :)

14 godina
neaktivan

Kao dugogodišnji korisnik mac-a, kojeg ne zanimaju ni telefoni ni tableti, ne sviđa mi se današnja apple politika, ali tko sam ja. Takav razvoj događaja nije ni najmanje neočekivan. Apple je od niche igrača na tržištu računala, postao jedan od globalnih leadera na tržištu mobitela i tableta. To su dvije posve različite uloge. Normalno je da mijenja ponašanje.

Dok je držao 5% tržišta računala, hvatao je svoje poklonike na Think different. Visoka cijena je morala imati stvarno pokriće u kvaliteti i odnosu prema korisnicima. Nisu si mogli dozvoliti muljaže, jer nisu imali dovoljno rezerve na tržištu za to.

Sada? Hebe im se živo za tih 5%. Imaju masu sljedbenika koje ništa od svega toga ni ne zanima.

3 0 hvala 0
17 godina
segregator kaže...
Ne vidim zašto bi jamstvo bilo nametnuto od bilo koga, pa i prije kad sam kupovao hard diskove npr,

jamstvo se kretalo od 1 do 5 godina, a na meni kao kupcu je valjda da biram

Pa bilo bi najbolje da uopće nema minimuma propisanog jamstva, a koji bi idiot htio minimum dvije godine.

Ti si sigurno kao najpametniji kupio onaj disk s godinom jamstva.

Nikad nisam shvatio ljude koji uz jednu jabuku ne žele drugu (ili krušku) besplatno...

Ovdje čak ne žele ni dvije besplatno.

Kukamo kako HDZ krade, SPD isti, država služi za uhljebljivanje, svi destruktivni i pesimistični, a kad se pojavi slučaj u kojem država ipak služi građaninu u osiguravanju većeg prava, mi to odbijemo jer HDZ krade, SPD isti, država služi za uhljebljivanje, svi destruktivni i pesimistični...

Početak svih promjena je težak. Samo totalni idiot bez vlastitog mišljenja odbija dobar početak koji zahtijeva truda.

Možda je ovo početak garantiranja čak i duljeg jamstva, softverskih nadogradnji, stručnijeg i bržeg servisa (kraće od 45 dana), kraćeg radnog vremena i sl.

Optimističan sam ali prije 70 godina smo radili 12 sati. Sa 16 godina.

Odbijemo li ovakve rijetke ustupke, ne boreći se za njih, ne zaslužujemo boljitak.

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
14 godina
neaktivan

Kupio sam lenovo lap nekidan ... 12 mjeseci jamstva.

2 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
grzzi kaže...

I ja sam pa sam morao dokupit još godinu jamstva. Ovo što EU radi mi se sviđa, minimalno 2g. , ja bi čak išao na 3g. pa pobogu brate pravite malo kvalitetnije uređaje ! Ja tu vidim sada jedan problem a to je da će sada proizvodi biti malo skuplji,tj. već će uračunat dodatnu godinu jamstva. Bilo kako bilo uvijek mi kupci na*ebemo

ex Quilombo23 : twitter : @saltcitysinner
Poruka je uređivana zadnji put uto 9.10.2012 16:10 (Sheldon Cooper Ph.D).
15 godina
neaktivan

Vi ste opsjednuti sa tim appleom. Da u kojem slučaju smanjite ovako očito trollerske vijesti, možda bi čitali nešto više o drugim važnijim vijestima.

ps: nisam nikakav apple fan niti me briga za njih ali pretjerali ste bugovci..

1 0 hvala 0
12 godina
protjeran

Apple je pod istragom jer ima novca. Neće biti pod istragom firma koja je u stećaju ili bankrotu {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
jumboY kaže...

Zašto to ne bi odlučilo tržište a ne neki birokrati?

17 godina
neaktivan
movie kaže...

zato jer je tržište glupo pa i radi fanbojsa, ako sam dovoljno glup ili neinformiran želim imati i državu ili aparat koji će me zaštititi od govana u tržišnoj kaljuži, smrt deregulaciji tržišta i neoliberalnom kapitalizmu {#}

gaahhh
17 godina
grzzi kaže...

U Uniji ili kod nas? U Somaliji sam za kilu kruha dao 12 sati kopanja u rudniku.

Jer ako postoji jasan zakon da svaki elektronički proizvod mora imati dvogodišnje jamstvo, a ja ga ne dobijem već mi ga pokušavaju naplatiti nije me briga jel se radi o vešmašini, pegli za kosu ili gefufni na cincilatoru svoje zakonsko pravo ću dobiti. Proizvođač, bio on Apple, Lenovo ili Iskra Kibernetika jest u ovoj priči bitan samo kao adresa na koju se šalje zahtijev za odštetu.

movie kaže...
jumboY kaže...

Ne znam kojem tržištu je u interesu manje jamstva.

Osim ako pod tržište ne misliš magičnu zemlju u kojoj korporacije rade bez kupaca.

A ako ćemo o korporacijama i nama kao malim Pericama, vjeruj mi da korporacije u svojim međusobnim kupoprodajnim ugovorima imaju daleko veća jamstva nego mi kad kupimo gotov proizvod.

Zašto uopće postoji ova rasprava?

trolanje o kupnji Lenova u Hrvatskoj i ovi filozofi koji traže apsolutnu slobodu odlučivanja o svemu ali ako se slučajno izližu slova (najčešće p o r n h u b) na tipkovnici derali bi kožu šogoru od bratića u trećem koljenu malog iz Telebitovog servisa...

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
13 godina
protjeran
movie kaže...
jumboY kaže...

Ok. Dakle totalna liberalizacija trzista, bas onako kako to trazi Milton Freadman (ako se tocno sjecam imena tog idiota).

Idemo onda ukinuti obavezne godisnje odmore, minimalne place, ma kvragu sve, idemo ukinuti i ristrikcije na radno vrijeme. Ako tvoj poslodavac trazi od tebe 18h dnevno, onda ces tako i raditi. Ako neces, ima i drugih poslodavaca. No naravno, onda ce i drugi pribjeci istoj taktici. Sa tim stilom idemo se vratiti u 19. stoljece.

Majko moja mila sta sve covjek nece procitati ovdje.

13 godina
protjeran
movie kaže...

Eh da, i jedna dodatna opaska. Ako Apple/Lenovo/Dell/Malo_Perica d.o.o zele sudjelovati na nekom trzistu, onda neka se drze pravila istih.

Ako ne zele, jbg, nitko ih ne tjera da svoje proizvode prodaje na tom i tom trzistu. Mrzim neoliberalni kapitalizam, a dosta ekipe ocito i ne shvaca sta isti predstavlja.

17 godina
wyks kaže...

Pa bilo bi najbolje da uopće nema minimuma propisanog jamstva, a koji bi idiot htio minimum dvije godine.

Ti si sigurno kao najpametniji kupio onaj disk s godinom jamstva.

Nikad nisam shvatio ljude koji uz jednu jabuku ne žele drugu (ili krušku) besplatno...

Ovdje čak ne žele ni dvije besplatno.

Kukamo kako HDZ krade, SPD isti, država služi za uhljebljivanje, svi destruktivni i pesimistični, a kad se pojavi slučaj u kojem država ipak služi građaninu u osiguravanju većeg prava, mi to odbijemo jer HDZ krade, SPD isti, država služi za uhljebljivanje, svi destruktivni i pesimistični...

Početak svih promjena je težak. Samo totalni idiot bez vlastitog mišljenja odbija dobar početak koji zahtijeva truda.

Možda je ovo početak garantiranja čak i duljeg jamstva, softverskih nadogradnji, stručnijeg i bržeg servisa (kraće od 45 dana), kraćeg radnog vremena i sl.

Optimističan sam ali prije 70 godina smo radili 12 sati. Sa 16 godina.

Odbijemo li ovakve rijetke ustupke, ne boreći se za njih, ne zaslužujemo boljitak.

http://en.wikipedia.org/wiki/There_ain%27t_no_such_thing_as_a_free_lunch

It is our duty as men and women to proceed as though the limits of our abilities do not exist - Pierre Teilhard de Chardin
17 godina

Lijepo i poučno, no kakve to veze ima s konkretnim slučajem o kojem pričamo?

Ako je zakon i praksa svih proizvođača na tlu Unije dati dvogodišnje jamstvo, nije li obaveza istražiti kršenje tog propisa?

Ako ćemo ipak pokušati primjeniti tvoj termin gore, dalo bi se zaključiti da smo mi kao kupci na kraju zakinuti u drugom polju.

Konkretnije, ako dobijemo dvogodišnje jamstvo, proizvođač će zbog povećanog troška servisa (usluge) uštedjeti na drugom polju.

Jesi li na to mislio?

Ali, veliko ALI, mi zbog te insinuacije odustanemo od bilo kakvih dobitaka, možemo se ubiti odmah.

Tom logikom moram sumnjati u jeftiniji kruh kvalitetnijih sastojaka jer ću ga dobiti u škarniclu od recikliranog toaletnog papira jer je proizvođač tu odlučio uštedjeti.

To bi funkcioniralo kak bi postojao samo jedan proizvođač i mali broj kupaca dovoljno udaljenih da ne mogu razmjeniti iskustva.

Jer tada ne bi bilo konkurencije koja na kraju uistinu jest altruistična, niti bi bilo kontrole kvalitete kroz masu kupaca koji bi razglasili moguće nedostatke zbog kojih bi se okrenuli kokurenciji.

Ti bi sada gornjom filozofijom mogao zaključiti da konkurencija štedi na drugom trošku, da nikad neće biti altruistične konkurencije (što jest istina dok god postoji Kina i Afrika) ja sam skloniji ideji da imam veliki izbor i da nisam ovisan o određenom proizvođaču.

Zbog toga me toliko ne zanima njegova računica, jer bih u protivnom slrenuo s uma, ali me gorljivo zanima poštivanje pravila koja su propisana upravo zato da ne razbijam glavu oko grama papira. Dok "ja" svojim optimističnim stavom traženja većih prava te odobravanjem ovakvih poteza guram civilizaciju iz okova ahumanog ponašanja, pesimizam i destruktivnost uzrokovana ovakvim teorijama nas stagniraju, te što je još gore daju veći povod onima koji zbilja žele na štetu dugih priskbiti veću dobit.

Naivan naravno ne treba biti, sasvim je u redu biti sumnjičav, ali u ovakvim potezima tražiti apokaliptično loše posljedice (te ih na kraju odbaciti zbog tih možebitnih posljedica) je glupo.

Generalni zaključak je da iako će proizvođač uštedjeti drugdje kako bi dao ovaj ustupak, krenulo je na bolje, a mi smo ti koji će proizvođača natjerati da u slijedećem koraku ispravi tu uštedu.

S vremenom će se omjer ušteda i ustupaka toliko smanjiti da na njih više nećemo gledati kao mačke u vreći.

Zamisli asimptotu.

16 godina
jumboY kaže...
.

.... Dakle totalna liberalizacija trzista, bas onako kako to trazi Milton Freadman (ako se tocno sjecam imena tog idiota)

Sorry, ali nazvati jednoga od trojice najpoznatijih (i najpriznatijih) ekonomista prošlog stoljeća idiotom, je... idiotizam, bez obzira slagali se mi sa njegovim stajalištem ili ne.

A sada malo on-topic, iako neki forumaši ovdje drže da će zahtjev tržnog regulatora za dvogodišnjim jamstvom nužno dovesti do poskupljenja proizvoda (i time se 'preliti' na krajnjeg korisnika) mislim da nisu u pravu, upravo zbog tržišta. Na tržištu ima dovljan broj proizvođača tako da će uvijek biti onih koji će prodavati kvalitetniji (i trajniji) proizvoda po istoj cijeni (po kojoj su se prodavali proizvodi sa jednogodišnjom garancijom), tako da se onima koji odluče povećati cijenu to povećanje neće isplatiti (jer će prodavati manje uređaja).

U konačnici dobivaju korisnici (zbog zahtjeva regulatora), a cijene ostaju iste (zbog tržišta).

16 godina
neaktivan

Nevjerojatno je koliko ovdje ima budala - to se jednostavno ne moze nazvati drugacije - dakle budala koje su u stanju napisati TONE besmislenog teksta punog praznih metafora, pozivati na linc, kaznjavanje i smrt, a sve zbog toboznjeg krsenja propisa kojeg uopce ne razumiju, ukljucujuci i tu EU glupacu koja je vec 10000-ta po redu koja zeli doci do trenutka slave tuzeci Apple kad vec ne moze drugacije. Primitivizam, agresija i glupost u najciscoj formi, nije ni cudo da u ovoj retardiranoj zemlji svakih 50 godina pukne rat koliko kratkomislenih idiota koji igraju na prvu loptu ima.

On topic: Ova tema je ovdje bila vec barem 2 puta i ocito se reciklira svaki put kad Bug-u zafali klikova, te stoga apel: prije nego sto napisete jos 10 strana gluposti i litanija na temu zasto je Apple zao, kako ih sve treba kazniti i koga prvog treba ubiti za primjer drugima, prvo pogledajte http://www.apple.com/uk/legal/statutory-warranty/ - link koji je kao komentar na zahtjeve ove EU glupace dao Apple-ov glasnogovornik, link koji svakom sa IQ>70 sve objasnjava i link koji je ovdje postan vec barem 2-3 puta i koji vec godinama stoji na Appleovim stranicama preveden na sve relevantne jezike. Jedino jos nisu to isprintali na A0 i polijepili na sve zidove kako bi i zadnjem retardu doslo do onoga sto ima umjesto mozga u glavi.

Btw, svima onima koji ovdje bale i cvile za "EU garancijom" zelim od svega srca da se sto prije susretnete s istom kada vam nakon 6 mjeseci i jedan dan crkne neki proizvod - po mogucnosti auto ili nesto jako skupo - i kada vas elegantno odj*bu jer ne mozete dokazati da je proizvod bio pokvaren vec na dan kupovine (da, to je okosnica te "garancije", samo sto to pise slovima manjim nego sto vecina moze citati) - samo mi javite da mogu na vrijeme doci prisustvovati pogledu teleta 0,5 sekundi prije nego ga mesar pogodi macolom medju rogove. Dobrodosli u EU.

1 2 hvala 0
13 godina
protjeran
maxym kaže...

Sorry, ali nazvati jednoga od trojice najpoznatijih (i najpriznatijih) ekonomista prošlog stoljeća idiotom, je... idiotizam, bez obzira slagali se mi sa njegovim stajalištem ili ne.

Mislim da čovjeka koji je pomogao instalirati Pinocheta ne mogu drugacije nazvati. Dapace, to je cak blag naziv, pitaj samo ekipu u Čileu kako ga zovu. A medju najboljima su ga prikazali upravo oni koji su ga instalirali, tako da ne kontam, po cemu je najbolji ako su njegova ekonomska stajalista ispala na kraju totalno promasena, sto se vrlo jasno vidi?

P.S.

I odosmo u offtopic. Ukoliko zelis daljnju raspravu, pm cemo koristiti :)

13 godina
protjeran
RobertS kaže...

Nevjerojatno je koliko ovdje ima budala - to se jednostavno ne moze nazvati drugacije - dakle budala koje su u stanju napisati TONE besmislenog teksta punog praznih metafora, pozivati na linc, kaznjavanje i smrt, a sve zbog toboznjeg krsenja propisa kojeg uopce ne razumiju, ukljucujuci i tu EU glupacu koja je vec 10000-ta po redu koja zeli doci do trenutka slave tuzeci Apple kad vec ne moze drugacije. Primitivizam, agresija i glupost u najciscoj formi, nije ni cudo da u ovoj retardiranoj zemlji svakih 50 godina pukne rat koliko kratkomislenih idiota koji igraju na prvu loptu ima.

On topic: Ova tema je ovdje bila vec barem 2 puta i ocito se reciklira svaki put kad Bug-u zafali klikova, te stoga apel: prije nego sto napisete jos 10 strana gluposti i litanija na temu zasto je Apple zao, kako ih sve treba kazniti i koga prvog treba ubiti za primjer drugima, prvo pogledajte http://www.apple.com/uk/legal/statutory-warranty/ - link koji je kao komentar na zahtjeve ove EU glupace dao Apple-ov glasnogovornik, link koji svakom sa IQ>70 sve objasnjava i link koji je ovdje postan vec barem 2-3 puta i koji vec godinama stoji na Appleovim stranicama preveden na sve relevantne jezike. Jedino jos nisu to isprintali na A0 i polijepili na sve zidove kako bi i zadnjem retardu doslo do onoga sto ima umjesto mozga u glavi.

Btw, svima onima koji ovdje bale i cvile za "EU garancijom" zelim od svega srca da se sto prije susretnete s istom kada vam nakon 6 mjeseci i jedan dan crkne neki proizvod - po mogucnosti auto ili nesto jako skupo - i kada vas elegantno odj*bu jer ne mozete dokazati da je proizvod bio pokvaren vec na dan kupovine (da, to je okosnica te "garancije", samo sto to pise slovima manjim nego sto vecina moze citati) - samo mi javite da mogu na vrijeme doci prisustvovati pogledu teleta 0,5 sekundi prije nego ga mesar pogodi macolom medju rogove. Dobrodosli u EU.

Prije 7-8 godina u njemackoj sam kupio HP NX9420 (ako se dobro sjecam). Dobio sam dvije godine jamstva. Crkla maticna nakon pola godine. Poslao laptop u njemacku, dobio zamjenski u roku od 5 dana. To sa sitnim slovima mozda stoji, ali evo moje jedino iskustvo sa pokvarenim uredjajem je proslo poprilicno ugodno. Dapace, bolje nije moglo ni proci.

15 godina
neaktivan

čini mi se da je većini promaknulo o čemu se u ovom članku radi..

luda bakica kaže koi k onaj epl kaže da imamo samo jednu godinu jamstva, uz pretpostavku da zapravo ima 2g jamstva jer tako nalažu eu zakoni..

Its no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
RobertS kaže...

Drugim riječima garancija vrijedi ukoliko je proizvođač u datom trenutku dobro raspoložen? Moram priznati da mi nikako nije jasan smisao te "dvogodišnje garancije".

15 godina
neaktivan

Mozda deluje primamljivo jamstvo tj. garancija minumum dve godine, ali samim tim raste i cena proizvoda. Kod nas je to zazivelo jos pre par godina, a u vecim trgovackim lancima (poput Gigatrona, WinWin-a...) na skoro sve notebookove, gadgete i sl. daju i do 5 godina garancije pod uslovom da se bar jednom godisnje nose u njihov ovlasceni servis.

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice