Apple pod istragom zbog jamstva

poruka: 54
|
čitano: 5.481
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Apple pod istragom zbog jamstva".
17 godina
neaktivan
Re: Apple pod istragom zbog jamstva
RobertS kaže...

Nevjerojatno je koliko ovdje ima budala

Pretpostaljam da se TONA teksta odnosi na moj post? Ukoliko je tako moram replicirati:

Zanimljivo je (klinički rečeno, sa doktorskog stajališta, ne mog nego općenito) koliko je malo potrebno da osoba u jednoj konstruktivnoj kritici pronađe poziv na smrt.

RobertS ispao si ono što prozivaš. Kulturna osoba koja pokušava kritizirati nekulturu i neznanje, ne koristi izraze i ton kojeg ti koristiš.

Žalosno.

Žalosno je da svoju energiju ne prenosiš na način da uputiš nekoga, umjesto da prosipaš žuč.

Ti si pametna, školovana osoba, imaš moć rasuđivanja ali...

Kao i čuveni kolega Ansha i rekao bih Random, Ezio, Grzzi Sudy_Freak  svi dijelite tu osobinu, no apsolutno nemate zrno rasuđivanja i rekao bih empatije.

Glupih (neinteligentnih) ljudi koji u svome neznanju pokušavaju umanjiti vrijednost nečega jer su svijesni svog neznanja te se skrivaju iza pljuvanja jer drugog identiteta nemaju; ima posvuda i previše. No je li to razlog satiranja vlastitih vrijednosti pritom postavši licemjer?

Da, osoba koja točnoj informaciji usprkos i dalje odlučuje ju ignorirati čini se da ponekad zbilja ne zaslužuje bolje od nazivanja budalom. No to sigurno ne zaslužuje. Jer na pravi način može promjeniti svoje mišljenje.

Vjeruj mi, koliko god tvoj tekst bio točan, ja sam instinktivno odlučio ga ne pročitati jer sam se pobojao da mene nazivaš budalom. Oprosti, ali mislim da je u tom slučaju u redu da te zaobiđem jer ne želim da me se tako naziva.

Nekad lijep i miran ton nije dovoljan, nekad ni oštra istina, nekad je potrebno vrijeme. Vrijeme kojeg multipliciraš svaki put kad pogriješiš u nastupu jer se ljudi ograđuju od agresije ili što je najgore nastavljaju odgovarati još gorom agresijom.

Ako ni vrijeme nije dosta postoji ignoriranje. Ignorirani ljudi možda prouče vlastitu krivost, a možda na kraju ostanu sami u svojoj zadrtosti bez žara koji bi im potpalio vatru. Ne potpaljujte tu vatru.

Rekao sam i ponavljam opet, svi vi navedeni ste inteligentne osobe. Ne biste bili ovdje i pisali masu inteligentnog teksta da niste.

Ali razumna osoba vrijedi onoliko koliko je potrebno da ga se izbaci sa razmnog načina razmišljanja; onoliko koliko je otporan na provokacije.

Svi vi imate pravo i većina stajališta je točna, no kada se spustite na razinu tih "budala" ja u vama vidim "budale" u lijepšem pakiranju.

Neki od vas navedenih provode užasno puno vremena ističući gluposti, a pritom planete i izgorite na veoma trivijalnim stvarima.

Neki ni nemaju drugih postova osim sarkastičnih upadica.

Gdje bih ja bio da odgovaram na svaku glupost? A zanensenih fanboya ima na sve strane, razlika je što je u slučaju kojeg ti prozivaš Apple unikatan dok je konkurencija brojna. Ta (Android) konkurencija napiše toliko gluposti i kriminalno - klinički upitnih postova, no raspostranjeni su na nekoliko (HTC, LG, Sony Samsung) fronti.

Nisam ni ja savršen ali svakim danom nastojim sve manje reagirati na provokacije. Jer ja kao osoba to ne zaslužujem. Moj kratki dan to ne zaslužuje.

Zapitaj se je li u redu da fakultetski obrazovana osoba sarkastično spuštati jednog osmaša, ili maturanta na podjednakoj razini razvoja? Jer upravo ta masa koju nazivaš budalama je u tim godinama. Tvom obrazovanju usprkos zanemario si što znači akademski građanin te zašto je to zaseban status. Ako ništa nije uspjelo, moraš ignorirati provokaciju.

Ja sam u srednjoj mislio da gayeve treba na Goli otok, netko misli da Appleovce treba na Goli otok. Zaslužujem li naučiti bolje? Ja jesam i sad se kajem zbog tog razmišljanja.

Razum ne bira strane.

grzzi kaže...

Drugim riječima garancija vrijedi ukoliko je proizvođač u datom trenutku dobro raspoložen? Moram priznati da mi nikako nije jasan smisao te "dvogodišnje garancije".

Da li sada treba odustati od toga zauvijek ili boriti se za što veće pravo? Dvije godine smo dobili, mjenjajmo uvijete u te dvije godine, koliko god se oni lošima činili sada.

MadScientist kaže...

Mozda deluje primamljivo jamstvo tj. garancija minumum dve godine, ali samim tim raste i cena proizvoda. Kod nas je to zazivelo jos pre par godina, a u vecim trgovackim lancima (poput Gigatrona, WinWin-a...) na skoro sve notebookove, gadgete i sl. daju i do 5 godina garancije pod uslovom da se bar jednom godisnje nose u njihov ovlasceni servis.

Cijena Appleovim proizvodima ne može rasti kao ni istovijetnima kod konkurencije jer razlog njihovog koštanja je u jamstvu kvalitete. ThinkPad recimo.

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
17 godina
neaktivan

Ne znam kako je u HR, ali kod nas u BiH jedino Dell u startu daje 3 godine garancije (na neke modele i 5), s tim da je na baterije pola godine.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
wyks kaže...
...cut...

TL;DR;

Na ovom forumu bi bilo puno bolje kada bi se svi jednostavno drzali elementarnih pravila komunikacije, znaci ili baratas cinjenicama, ili sutis, sutnja je zlato. Tako bi netko mogao nedajboze nesto i nauciti. Za sve ostalo tu su privatni blogovi pa pisite sto i koliko vas volja.

Umjesto toga je kultura komunikacije na ovom forumu spala na sve agresivnije pljuvanje radi pljuvanja i jedino je pitanje kojem plemenu pripadas i za koji si totem spreman umrijeti odn. ubiti. Cinjenica da je 90% clanova ovdje pristava balavurdija od 14-15 godina i nedoj*bani studenti nizih godina nekog tehnickog fakulteta koji misle da su popili svu pamet svijeta stvar ne cini boljom, naprotiv. To samo pokazuje koliko je jadan sustav vrijednosti u kojem su "odgojeni" i koliko je dubok bezdan u koji srlja ova zemlja kada ta balavurdija za 10-15 godina u nedostatku boljih postanu oni koje se pita.

16 godina
neaktivan
grzzi kaže...

Drugim riječima garancija vrijedi ukoliko je proizvođač u datom trenutku dobro raspoložen? Moram priznati da mi nikako nije jasan smisao te "dvogodišnje garancije".

Jos gore - prodavac, a ne proizvodjac. Proizvodjac se u cijeloj ovoj prici sa EU garancijom uopce ne spominje, to je genericki zakon koji regulira odnos prodavaca i kupca. Sto i kako je prodavac dogovorio sa proizvodjacem - to ovdje uopce nije bitno. Ako ti se nesto pokvari, kontakt ti je prodavac. E sad, ako ti proizvodjac povrh toga da svoje jamstvo (npr. Apple sa svojih godinu dana), onda je to nesto drugo, ali to jednostavni plebos ne razumije, vec uglas klice "blabla DVIJE GODINE blabla EU blabla SMRT APPLE-u blabla".

U praksi stvari stoje tako da se za bagatelne stvari (a potrosacka elektronika spada pod bagatelu) nitko ne zeli prepirati po sudovima tako da prodavaci *najcesce* priznaju garanciju u trajanju od dvije godine bez inzistiranja na dokazima, iako je sve nakon 6 mjeseci stvar dobre volje i kulancije - ako se zainate, onda kupac treba o svom trosku traziti vjestaka i dokazati da se radi o kvaru koji je bio prisutan od samog pocetka. Stvar postaje zanimljivija kada se radi o skupljim stvarima, recimo auti, kuce i sl. Postoji citav polusvijet advokata koji zive iskljucivo od parnica koje potrosaci vode protiv prodavaca i proizvodjaca ne bi li istjerali svoje pravo. Vidjet cete kada dodjete u EU kako funkcionira "pravna drzava", jos koji mjesec.

17 godina
RobertS kaže...

U praksi stvari stoje tako da se za bagatelne stvari (a potrosacka elektronika spada pod bagatelu) nitko ne zeli prepirati po sudovima tako da prodavaci *najcesce* priznaju garanciju u trajanju od dvije godine bez inzistiranja na dokazima, iako je sve nakon 6 mjeseci stvar dobre volje i kulancije - ako se zainate, onda kupac treba o svom trosku traziti vjestaka i dokazati da se radi o kvaru koji je bio prisutan od samog pocetka. Stvar postaje zanimljivija kada se radi o skupljim stvarima, recimo auti, kuce i sl. Postoji citav polusvijet advokata koji zive iskljucivo od parnica koje potrosaci vode protiv prodavaca i proizvodjaca ne bi li istjerali svoje pravo. Vidjet cete kada dodjete u EU kako funkcionira "pravna drzava", jos koji mjesec.

Pogotovo Dalmatinci, kad ovi iz bogatijih EU zemalja bace oko na nekretnine

It is our duty as men and women to proceed as though the limits of our abilities do not exist - Pierre Teilhard de Chardin
13 godina
protjeran
Ne znam jesam li dobro skuzio poantu, ali EU _ebe apple jer svoje kupce ne obavjestavaju da imaju pravo na dvije godine po EU zakonu??! Po meni, ne radi se o tome da ovi *ne daju*, nego da *ne informiraju*..?! Inace, ja bi im sad 'stisnuo' tri godine, za kaznu

1 0 hvala 0
17 godina
difre kaže...
Ne znam jesam li dobro skuzio poantu, ali EU _ebe apple jer svoje kupce ne obavjestavaju da imaju pravo na dvije godine po EU zakonu??! Po meni, ne radi se o tome da ovi *ne daju*, nego da *ne informiraju*..?! Inace, ja bi im sad 'stisnuo' tri godine, za kaznu
Dobro si zaključio. Jamstvo iznosi 2 godine, ali oni su kupcima rekli 1 godinu. Obmanjuju kupce i potencijalno ih financijski oštećuju.
17 godina
Na DELL imam tri godine garanciju, 3Yr ProSupport and Next Business Day On-Site Service. Ovo je za firme dok ko fizicka osoba imam 3Yr Basic Warranty - Next Business Day - Minimum Warranty.
Inace ovu 3Yr ProSupport and Next Business Day On-Site Service se moze dokupit ko privatna osoba ili se dobije bolja ponuda pa je za badava.

Kad budem kod drugih firmi imal da mi neko doma dojde i popravi komp unutar tri godine onda bude to to. Sve ostalo je pederluk.
17 godina
NEW_MAN kaže...
Na DELL imam tri godine garanciju, 3Yr ProSupport and Next Business Day On-Site Service. Ovo je za firme dok ko fizicka osoba imam 3Yr Basic Warranty - Next Business Day - Minimum Warranty.
Inace ovu 3Yr ProSupport and Next Business Day On-Site Service se moze dokupit ko privatna osoba ili se dobije bolja ponuda pa je za badava.

Kad budem kod drugih firmi imal da mi neko doma dojde i popravi komp unutar tri godine onda bude to to. Sve ostalo je pederluk.

A da li to ZBILJA funkcionira u praksi? U bivšoj firmi smo plaćali support 70.000kn mjesečno,

pa kad je crkao disk u RAID kabinetu, na drugi smo čekali 2 mjeseca da stigne iz USA,

preko carine itd, umjesto da nam ga za te novce helikopterom dostave iz Zg u Zd

za pola sata nakon prijave kvara...i za to vijeme strepili što će biti ako crkne još jedan

It is our duty as men and women to proceed as though the limits of our abilities do not exist - Pierre Teilhard de Chardin
17 godina
Nemam pojma kak stoje s diskovima i kolko im treba za isporuku, ali znam da je kolegi s posla umrla graficka na desktopu i drugi dan je dobil novu.
16 godina

Ne znam kakav je DELL vani (gdje se radi direktno sa njim) ali ovdje kod nas, Kodeks je katastrofa, ... tipkovnica za laptop se čeka cca. 6 mjeseci. Možda je to bi neki baksuzan slučaj, ali tko se jednom opeče... A na stranu to što kod nas Dell ima cijene koje su nerelano visoke (barem je tako bilo do sada) tj. ispada otprilike MSRP cijena u USA × 10, dok u USA malo tko plaća MSRP jer DELL stalno ima popuste i kupone tako da je stvarna cijena manja za nekih 20-30 % od MSRP.

17 godina
segregator kaže...
NEW_MAN kaže...

A da li to ZBILJA funkcionira u praksi? U bivšoj firmi smo plaćali support 70.000kn mjesečno,

pa kad je crkao disk u RAID kabinetu, na drugi smo čekali 2 mjeseca da stigne iz USA,

preko carine itd, umjesto da nam ga za te novce helikopterom dostave iz Zg u Zd

za pola sata nakon prijave kvara...i za to vijeme strepili što će biti ako crkne još jedan

Dell još uvijek funkcionira isključivo preko distribucije, stoga je tu njih trebalo uhvatiti za vrat i vidjeti zašto ne ispunjavaju stavke ugovora. Po opisu mi izgleda kao da je standardno jamstvo.

17 godina

Ma u mom primjeru se ne radi o Dell-u, nego o drugoj poznatoj

velikoj firmi (Unisys, upućeniji će znati i ko ih zastupa)

Mislio sam više općenito, kod nas se često kupuje oprema

"poznatih" igrača jer kao imaš support, a onda od supporta

ništa, a i nemaš se kome žaliti

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
segregator kaže...

Ma u mom primjeru se ne radi o Dell-u, nego o drugoj poznatoj

velikoj firmi (Unisys, upućeniji će znati i ko ih zastupa)

Mislio sam više općenito, kod nas se često kupuje oprema

"poznatih" igrača jer kao imaš support, a onda od supporta

ništa, a i nemaš se kome žaliti

Pa ako nisu ispunjene ugovorne stavke to je najmanji problem. A i sve rjeđe se nađu ugovori bez specifikacije penala.

S druge strane u konkretnom primjeru vjerojatno ima puno toga u pozadini...

17 godina
neaktivan

Ako gore nisam dovoljno naglasio ili zbilja nisi čitao, sam biraš društvo na koje ćeš utrošiti svoje vrijeme.

Kako bi se reklo, ne možeš se žaliti ako nakon igre s malom djecom ostaneš popišan.

Ti vidiš studente i djecu (koje vrlo vulgarno oslovljavaš) ja vidim masu stručnjaka i genijalaca u temama u kojima te nisam primjetio.

U tim temama balavac ne izdrži dugo jer je došao u razumnu i pristojnu raspravu, a samo je tvoj problem što si najviše vremena proveo na trolovskim temama.

Pretpostavljam da jesi jer ne znam da li bi u nekoj znanstvenoj ili općekulturnoj temi dobio toliko loš dojam o kolegama foruma.

Kakve veze spolna aktivnost ima s ičime nemam pojma.

Balavost u potpunosti razumijem jer, izuzev tebe očito, svi smo bili balavi.

Generaliziranje je majka pogrješke, jer Zagreb bi onda bio grad narkomana, huligana, prostitutki i narodnjaka...

Ali nekako opet 75% nas ovdje uživa u svakodnevnom životu, ispunjavamo svoje interese i uživamo u svojim kulturnim afinitetima.

Nemoj zaglaviti u onih 25% koji prvenstveno zaslužuju priliku za bolje, tek puno kasnije zaslužuju osudu.

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
15 godina
neaktivan
Laxarus kaže...

Jel to znaci da cemo i mi ulaskom u EU imati dvogodisnje jamstvo na sve? Jer trenutno gotovo svi laptopi dolaze sa jednogodisnjim i mogucnoscu nadoplate.

Koliko znam Dell za svoje modele Inspiron daje i 5 godina garancije..

http://www.bug.hr/forum/topic/softver-literatura-usluge/prodaja-knjige-hardware/103166.aspx
16 godina
neaktivan
wyks kaže...

Ako gore nisam dovoljno naglasio ili zbilja nisi čitao, sam biraš društvo na koje ćeš utrošiti svoje vrijeme.

Ti vidiš studente i djecu (koje vrlo vulgarno oslovljavaš) ja vidim masu stručnjaka i genijalaca u temama u kojima te nisam primjetio.

U tim temama balavac ne izdrži dugo jer je došao u razumnu i pristojnu raspravu, a samo je tvoj problem što si najviše vremena proveo na trolovskim temama.

Pretpostavljam da jesi jer ne znam da li bi u nekoj znanstvenoj ili općekulturnoj temi dobio toliko loš dojam o kolegama foruma.

Gle ,budimo iskreni: nijedan iFreak (čast izuzecima) se nebi ni pojavio u temi da se ne radi o Appleu.

Bezveze trošiš vrijeme i tipkovnicu.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
14 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...
wyks kaže...

Gle ,budimo iskreni: nijedan iFreak (čast izuzecima) se nebi ni pojavio u temi da se ne radi o Appleu.

Bezveze trošiš vrijeme i tipkovnicu.

Sad još jedan red omalovažavanja, predrasuda i vrijeđanja "iKorisnika" ili onih kojima je smješna ova opća hajka na apple i hejtanje. 

16 godina
neaktivan
grzzi kaže...

Sad još jedan red omalovažavanja, predrasuda i vrijeđanja "iKorisnika" ili onih kojima je smješna ova opća hajka na apple i hejtanje. 

Čime si se ti osjetil pogođen?! Pa sam si izjavil da si vlasnik Lenova. {#}

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
14 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...
grzzi kaže...

Čime si se ti osjetil pogođen?! Pa sam si izjavil da si vlasnik Lenova. {#}

To sam kupio za manje zahtijevnu rodbinu :D

17 godina
neaktivan
jumboY kaže...
movie kaže...

Zašto to ne bi odlučilo tržište a ne neki birokrati?

Eh da, i jedna dodatna opaska. Ako Apple/Lenovo/Dell/Malo_Perica d.o.o zele sudjelovati na nekom trzistu, onda neka se drze pravila istih.

Ako ne zele, jbg, nitko ih ne tjera da svoje proizvode prodaje na tom i tom trzistu. Mrzim neoliberalni kapitalizam, a dosta ekipe ocito i ne shvaca sta isti predstavlja.

Ti bi, dakle, usvojio režim Sjeverne Koreje, gdje država zna što je najbolje za njihove građane: kako moraju biti odjeveni, za koje stranke mogu glasovati (samo jednu), 6 radnih dana i sedmi u kojem se volontira,...

Samo lud čovjek bi se odrekao slobode izbora. A sloboda izbora je upravo to: da se može izabrati jeftiniji proizvod sa kraćim garantnim rokom. Jer ako vrijedi pravilo dasvi moraju imati barem 2 godine pokriveno garancijom, to će se, naravno, morati i dodatno naplatiti. Svima! Nema izbora.

The written word is the only way to present yourself on the forum. So if you type like an idiot, people will assume you are one.
13 godina
protjeran
Pupi kaže...

Ti bi, dakle, usvojio režim Sjeverne Koreje, gdje država zna što je najbolje za njihove građane: kako moraju biti odjeveni, za koje stranke mogu glasovati (samo jednu), 6 radnih dana i sedmi u kojem se volontira,...

Samo lud čovjek bi se odrekao slobode izbora. A sloboda izbora je upravo to: da se može izabrati jeftiniji proizvod sa kraćim garantnim rokom. Jer ako vrijedi pravilo dasvi moraju imati barem 2 godine pokriveno garancijom, to će se, naravno, morati i dodatno naplatiti. Svima! Nema izbora.

Iz krajnosti u krajnost. Ne bih rezim Sjeverne Koreje, niti bilo kakav totalitarni rezim bilo koje vrste.

Svijet nije crno - bijel. Shvati to. 99,99% je siva zona. Ako ne bih totalnu liberalizaciju trzista, to ne znaci da se zalazem za totalnu kontrolu trzista. No kao i svugdje, i samo trziste treba svoja pravila. Bez odredjenih pravila i zakonskih regulativa imali bi anarhiju. A ako cu slijediti tvoju logiku onda mogu reci da se ti zalazes za anarhiju?

A u teorije tipa "sta bi bilo kad bi bilo" necu ni ne zelim ulaziti :)

14 godina
protjeran

Zar ima ovdje ljudi koji brane 1 godinu jamstva naspram 2 godine?

p.s. Opaska na gore napisani post. Završen fakultet ti daje titulu "akademskog" građana, ali velika većina ni nakon završenih fakulteta ili više njih nije ni blizu toj tituli. To treba zaslužiti.

Sve ostalo je smješno. Pogotovo nazivi "hejter", jer takav naziv mogu izmisliti samo oni koji misle da su nešto posebno ili imaju nešto posebno, a u biti ni jedno ni drugo nije istina. To je vrlo žalosno i krajnje nedoraslo, a da ne govorimo da takvi ljudi uopće nemaju dodir sa pravim životom, kad brinu tako nebitne brige.

Ad astra peronospora
Poruka je uređivana zadnji put sri 10.10.2012 20:08 (Bypass).

1 0 hvala 0
17 godina
Pupi kaže...

Tehnički gledano, može i bez. No to se uvijek može zasebno ugovoriti, ako je netko baš tako lud. To je standardna stvar u veleprodaji, ali zato zakoni štite male potrošače. Nemu tu nekog posebnog dizanja cijena jer financijski troškove ionako ne snose proizvođači u cjelosti.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice